• 326
    hoca zaten instagram için çektiği videoda dedi ki "ilk önce mevcut kadroyu elimizde tutacağız, sonrasında mali konular el verdikçe transfer yapacağız" burada hala bik bik konuşan adamlar var. yok şu başarısız transfer, yok donk'a bu kadar para mı verilir? verilir abi 1 sene önce ne anasını bıraktık adamın ne bacısını burada. açın okuyun 5 dakikanızı almaz. ligin 2. yarısında hayatının futbolunu oynamadı mı bu adam? sinan gümüş? bu çocuğa ben de dahil hepimiz küfretmedik mi, aşağılamadık mı? ne kadar doyumsuz adamlarsınız. herkes ister transfer, ben de istiyorum da niye bu kadar acele edip sürekli aynı şeyleri yazıyorsunuz? arkadaşım fpp diye bir şey var. farkında değilseniz 2 dk araştırın, okuyun. anamızı belleyecek adamlar anamızı. sen elindekinden olma da transfer sonraya kalsın. ben de istiyorum 1 tane iyi forvet ve sağlam 2 stoper yanında iyi 2 kanat oyuncusu. ama elimizde muğdat var, sinan var. ne yapalım bizi ipten alan başkana veryansın mı edelim? hakaret mi edelim?

    yellow friday'miş de greyweekend'miş. ulan senin gibi taraftar almasın store'dan ürün. ağlak ergenler gibi her şeye isyan etmeyi bırakın da gerçeklerle yüzleşin.

    büyük harflerle yazardım da format izin vermiyor ama siz büyük okuyun. mali durum, ffp, borç.

    edit: sinirden ffp yazacağıma fpp yazmışım. uyarı için alfredo di stefano arkadaşıma teşekkür ediyorum.

    dipnot: yazdığımdan alınıp bana "keşke sen adam olabilsen" diyen bir arkadaş var. sanıyorum ki yazdığım yazı yerine fazlasıyla ulaştı. mesele keşke adam olabilmek olsa. saygılar.
  • 327
    2018/2019 sezonunda şu ana kadar fiilen gerçekleşen transferler içinde sadece donk birazcık tuzlu geldi bana. bence rakam 1,5 olmalıydı ama yine de siindirilebilecek bir rakam.

    takımımızda, gidecek yoksa yapılacak iki ilk onbir transferi lazım. birincisi sol stoper, diğeri on numara. (belhanda 8 numaraya çekilmek şartıyla) diğer mevkilere transfer yapmak istiyorsak önce mevcutlardan birini satmak zorundayız.

    on numara olarak hatem ben arfa, juan quintero, emre akbaba üçlüsünden birini öneriyorum. bonservis, yıllık ücret, fayda eğrisi en makul olana karar verilmeli. (bu isimler de olmazsa, fatih hocam’ın sneijder ismini bir kez daha düşünmesini isterim) stoper için çok alternatif var. o nedenle tavsiyede bulunmak istemiyorum. mükemmel bir adam bulunabilir. bu arada donk’un da o mevkiye evrilebileceğini hatırlatmak isterim.

    mükemmel bir on numara alabilirsek, fırsat transferi diyebileceğimiz bir kanat forvet (ahmed musa benzeri) ve bir yedek santrafor düşünebiliriz. bunlar dışında önümüze gelen her isme sazan gibi atlamamalıyız.

    transferde bundan sonra çok ama çok dikkatli olmalıyız. kılı kırk yarmalıyız. bunu yapabilecek bir teknik kadro ve yönetime sahibiz. allah yardımcıları/yardımcımız olsun.
  • 328
    muslera , fernando hariç herkes satılabilir. garry bu kadar prim yapmışken elde tutmak duygusallıkdan başka birşey değil. form bulup para eden adamı satacaksın bu kadar basit başka türlü bu iş olmaz yıllardır gördük fazlasıyla mali yapı ortada. sattık diyelim yerine adam sadece türkiye den trezeguet bakan bir scout ekibi varsa yandık. ndiaye iyi kötü para kazanıp yolladık piyasa da kiralık da olsa ndiaye den çok daha fazla verim alabileceğimiz adamlar var. ben bu perspektif bakamayan duygusal taraftardan harbi sıkıldım.
  • 330
    mevcut 11'i koruduğumuzu düşünürsek, ekonomik kısıtları da düşünürsek eğer ne taraftar ne de yönetim olarak fazla coşmamamız gereken bir transfer sezonudur.

    muslera'ya yedek kaleci,
    savunmaya sol ayaklı bir sol stoper,
    sol bek için yuto'ya bir yedek türk oyuncu,
    orta sahaya ndiaye tarzında diğer takım arkadaşlarını rahatlatan özellikte bir yabancı oyuncu,
    orta sahaya emre akbaba ya da sol ayaklı skorer bir orta saha,
    hücum bölgesi içinse ahmed musa gibi hem kanat hem de forvet olarak oynayabilecek bir yabancı.
    (denayer'in yeniden kiralanacağını düşünüyorum)

    kadroda yer alacak boşluklaraysa altyapıdan oyuncular katmak daha akıllıca olacaktır.

    hepimiz şampiyonlar liginde iyi bir başarı istiyoruz; fakat durumumuz ortada. bu yüzden gerçekçi davranmak en iyisi.

    yapılacak transferlerden bir tek emre akbaba'nın bonservisinin alınması taraftarıyım. diğer oyuncular satın alma opsiyonlu olarak kiralanmalı. sezon bittiğinde bize ait bir oyuncuyu satarsak, gelecek olan parayla kiralayıp çok beğendiğimiz olan oyuncunun bonservisini alır yola devam ederiz, kiraladığımız bölgede beğendiğimiz oyuncu yerine yeni oyuncu macerasına da girmemiş oluruz.

    şunu ekleme ihtiyacı duyuyorum ki ndiaye için haberlerde geçen yıllık ücret + kiralama bedeli çok fazla.

    bu transfer dönemini bu şekilde tamamlarsak ben, şahsen yeterli bulurum.
  • 331
    transfer dönemi taraftarı rahatsız...
    anlamaya çalışıyorum ama olmuyor dönüyor dolaşıyor acaba bu insanlar normal hayatlarına nasıl tipler, her olaya böyle tepki veriyorlar mı diye düşünmeden edemiyorum. 35 yaşında insanım ama bu milletin sonucunu beklemeden yorum (kesin bir dille) yapmayı keseceğini görmek nasip olmayacak sanırım.

    daha ortalıkta sözleşme yokken kimse ffp diyerek muğdat'a 750 bin euro verilmesini savunmasın diye ortalığı yıkanlar adam 375 bin euro maliyetle geldiğini öğrenince altyapı'dan birileri çıksına bağladı yahu bu adam yasin'in yaptığı işi yapacak yasin diyorum bak sonradan oyuna girecek, kupa maçlarından oynayacak amannn vallahi yazarken bunalıyorum bu kadar basit şeyleri. altyapı'dan bir çocuk koyalım bakalım oraya o işi gerets yaptı hemde kadıköy deplasmanında (ferhat, aydın, uğur) bir mağlubiyet sonrası çocukların elleri ayakları birbirine girdi. bırakın bu işleri 4 milyon'a hayatı sakatlıkla geçmiş yabancı transferi isteyip sonra altyapı'dan oyuncu çıksın oynasın destekleriz abi diyen adama güvenip iş yapılmaz.

    bak daha transfer sezonunun başındayız ve başımızda ffp denen zıkkım var tekrar inaceleniyoruz ve benim için hiç rahat değil kusura bakmayın ama olmuyor kardeşim imkanımız bu kadar diyerek bir tane bile oyuncu almasalar ses etmem. 4 sene sonra bu kulübün 10 milyon euro kar etmesi gerekli yoksa bu sefer bi tarafımızdan şırıngayla değil vidanjörle kan alacaklar millet haala transfer şampiyonu olma derdinde. kusura bakmayın hesaba kitaba uyuyorsa, teknik heyet ben bununla başarı sağlarım diyorsa kimse sabırsız bireyleri tatmin etmek zorunda değil, beğenmeyen el alem vihşeyr biz muğdat rivrivi etmeye devam edebilir.

    düzenleme : imla hataları.
  • 333
    wilshere parasına ndiaye yanlış bir karşılaştırma. wilshere en az 4-5 milyon euro imza parası ve o civarda maaş ile birlikte 3-4 yıllık bir anlaşma ile gelir. bu da 25-30 milyon euro sadece wilshere maliyeti. ndiaye ise 2.5-3 milyon euro arası maaş ve o civarda kiralama ücreti ile maaliyeti 5 milyon euro civarı gayet uygun ve oyuncudan alacağımız verimi tüm taraftarlar biliyor.

    yellow friday ve grayweekend parasına muğdat olayı da yanlış. yasin'in aldığı maaş 1.150.000 euro ve zamlı yeni sözleşme istediğini de biliyoruz buna karşın oyuncuyla anlaşmak yerine aynı katkıyı verebilecek galatasaray'da en az maaş alacak oyuncuların başında gelen muğdat transferi. bonservis ödemeden, 1+2 yıllık opsiyonlu ve tl üzerinden yapılan mükemmel bir anlaşma.

    donk'un zamlı sözleşmeyi hak etmesi biraz anormal gelse de yönetim ve terim bu sıkıntılı dönemde takımın çok eksiği var iken yeni oyuncu almak yerine bonservisine para vermeyeceği ve hepimizin terim ile verdiği katkıyı gördük. maaşını 1.5 milyon euro'dan çok olmamak kaydı ile 1.85 milyon euro olarak 1+1 opsiyonlu sözleşme imzalanması.

    nagatomo transferi için buraya yazmanın cidden bir galatasaray'lı olarak anlamsız olduğunu düşünüyorum. bu durumun içine sinmemesi nasıl bir olay bilmiyorum. 2.5 milyon euro gibi maliyet ile böyle bir sol bek transferi yaptığımız için bence dua etmeleyiz.

    cavanda transferinde zor durumda olduğumuz halde bile yönetimin izlediği duruş taktir edilmeli. oyuncuyu opsiyonu kullanmayan takıma 1.1 milyon euro fiyat ile hemen satabilirdik elimizde kalacak diye ya da taraftar olarak oyuncunun bedava gitmesine bile ses etmeyecek taraftarlar vardı. yönetim bu transferde duruşu sayesinde 2.4 milyon euro gibi transfer geliri başarısı göstermiştir.

    bu kadar zor durumda olmamız ve hata yapmaya elverişli olduğumuz dönemde yönetim ve terim işini büyük bir titizlikle yürüttüğünü görüyorum ve kutluyorum. yapılan opsiyonlu sözleşmeler artı bir başarı katıyor yönetime. benim içime fazlası ile siniyor bu durum ve çok memnunum.
  • 335
    kale: muslera (yedek lazım)
    sağ bek: mariano, linnes
    sol bek: nagatomo, carole ( ya da transfer)
    stoper: serdar, maicon, ahmet, denayer ( şüpheli) ( bir transfer şart)
    sağ açık: feghouli - sinan
    sol açık: rodriguez - muğdat
    orta saha: fernando, selçuk, donk ( bir transfer şart), tolga (gidici) + önlerinde belhanda
    forvet: gomis, eren (belirsiz), ( bir transfer şart)

    13 yabancı var. orta sahaya kesin gelecek adamla 14 yapıyor. forvet ve stoper için iki kontenjan açmak gerek. denayer gelmeyecek ve carole gidecek en olası görüntü. tabii sürpriz bir şekilde feghouli, belhanda, rodriguez falan giderse işler değişir. yani 2 ilk 11 ( stoper, ön libero), 2 yedek transferle ( kaleci, forvet) takım tas tamam olur.
  • 336
    ekonomik darlık sebebiyle önceliğin başarılı kadroyu korumak olduğu sezon. bu da doğru bir yol kanaatimce.

    uefa ile bir anlaşmamız var ve anlaşmanın geçerli olduğu süre zarfında öncelik bu sürenin bir geçiş dönemine çevrilmesi olmalı. daha garantici transferler yapmamız gerekiyor. donk ve nagatomo da bu anlamda önemliydi. başarılı iskelet korunacak bu şekilde. bunun yanında n'diaye var gündemde. o da korunmak istenen iskeletin bir parçası aslında. n'diaye ile birlikte geçen sezonun kadrosu tekrar bir araya getirilmiş olacak. bu da transfer rotamızın ilk aşamasının başarılı olarak sona ermesi demek. yani şampiyon takımın korunmasının.

    bundan sonraki aşama ise iskeletin üzerine yapılacak eklemeler. takımda hocanın eksik gördüğü yerlere uygun takviyeler yapılmalı. bu aşamaya ise daha var bence. zira sezonu geç açacağız ve transferde doğru anı bekleme lüksüne sahibiz. bu sezon premier lig'de transfer sezonu geçen seneye göre neredeyse bir ay daha erken bitecek. arada bir aylık bir dönem kalacak yani. bu durum da bize çok kıymetli fırsat transferleri yaratabilir. bu dönemi iyi kullanmamız gerektiğini düşünüyorum. elbette pusuda olacak tek takım biz olmayacağız ama biz de bu dönemden karlı çıkabiliriz.

    bence şu aşamada işler bizim adımıza iyi gidiyor. geçen sezonu şampiyon tamamlayan on bir korunmuş durumda. elbette ayrılıklar da olabilir fakat şu anda en azından geçen sezon da eksikliğini hissettiğimiz daha ciddi ihtiyaçlara odaklanma şansımız var.
  • 338
    nagatomo'nun alınması ve cavanda'nın sürpriz sayılacak bir rakama satılması dışında pek iç açıcı geçmeyen dönem. donk'a yapılan zamlı sözleşme pek sinmedi kimseye. muğdat'ın pek masrafı olmadı ama beklenti yok, zaten adam sigaralı foto paylaşıyor şimdiden. sezon ortası bırakıp giden ndiaye için yine yüksek meblağlar konuşuluyor ki o paraları verebileceksek daha maharetlisi niye aranmıyor? hele birde eray işcan vakası var ki, 2013 yazı aydın yılmaz vakası olmaya aday. umarım çok başka şekilde gelişir bundan sonrası.
  • 339
    benim aklımdaki reçete; sol ayaklı ve aynı zamanda kolay adam eksilten bir kanat forvet, hızlı ve topsuz alanda etkili gomisi yedekleyecek-yerine oynayabilecek bir forvet, bir adet enerjik çift yönlü ortasaha ve pozisyon bilgisi ortalamanın üstünde bir stoper. artık nasıl alınır, ne tarz adamlar alınır bilmiyorum ama izlediklerimden yola çıkarak kafamdaki eksikler bunlar.
  • 340
    mustafa cengiz, transfer ile ilgili olarak dün "öncelikle acele etmeyeceğiz. ben galatasaray başkanıyım ama işadamı kimliğim de var. özellikle ingiltere'de çok iyi dostluklarım ve temaslarım var. arsenal ve chelsea ile yakın olduğumuz kişiler var. onlarla temasımı sürdürüyorum. camia ve taraftarlarımızdan biraz sabretmelerini istiyorum."

    demişti.

    bu sözden yola çıkarak önümüzdeki günlerde arsenal veya chelsea'den kiralık gelebilecek isim ya da isimler olabileceği ihtimali oluştu.

    artık aklınıza kimler gelir bilmiyorum ama forvet ya da stoper transferi hatta belki orta saha bu iki takımdan birinden gelebilir.
  • 342
    en ciddi rakiplerimiz beşiktaş ve fenerbahçe'ye göre elimizin daha rahat olduğunu düşündüm transfer sezonu. bir stoper, bir forvet yedeği ve ofansif yönü ağır basan bir orta saha oyuncusu alarak transferi kapatacağımızı düşünüyorum. belki duruma göre birde yedek kaleci.

    ön eleme vs. oynamayacağımız için de hiç acele etmeye gerek yok, fırsat transferi kovalamamız şuan için en doğrusu.
  • 343
    bence hala bilmediğimiz bir şeyler var. bu, belki de uefa finansal fair play raporu çerçevesinde bir şey de olabilir, herhangi başka bir durumdan da kaynaklanıyor olabilir.

    basında ismi dönen oyunculara bir bakın. hep aynı isimler. trezeguet ve ahmed musa. her iki oyuncunun da geleceğini sanmıyorum.

    bu gecikmenin sebebi, umuyorum hocanın planları doğrultusundadır. mali & idari herhangi bir problemden dolayı transfer ve diğer bütün takım planlarının sekteye uğraması hiç hoş olmayacaktır. dünya kupası'nın bitmesinin ve temmuz ayında satılık & kiralık oyuncuların piyasasının daha da kaynayacağı bir döneme giriyoruz. kabul ediyorum, elle tutulur, gözle görülür bir hamle yapamadık henüz.*** kabul ediyorum, biraz işi ağırdan alıyormuş gibi gözüküyoruz; ancak tarih daha temmuz 5. yaklaşık 50-55 günlük bir süre zarfı daha var transferin bitmesi için. son güne kalmasın elbette, ancak şu an için ortalığı velveleye vermenin bir manası yok. takım henüz ilk etap kamp çalışmaları için yurtdışına bile çıkamadı. daha florya'dalar.

    diliyorum, en uygun anı ve fırsatı kolluyoruzdur. hem gidecek oyuncular, hem de yeni gelecekler için olur bu durum.

    geçen sene bu zamanlarda mariano, gomis, belhanda, maicon falan gelmişti, ancak 2017 haziranındaki kadro ile 2018 haziranındaki kadro da bir değildi.

    tahminim: bir stoper, bir orta saha* ve sinan gümüş'ün daha etkili bir versiyonu yabancı bir oyuncu ile anlaşarak kapatacağımız bir dönem olacak. kötü nokta ise, eray'la uzatılacak olması. 16 yaşında a2'den bir oyuncu koysak hiçbir farkı olmaz yahu eray'dan.
  • 344
    fatih hocanın hangi genç oyuncuları kadroya katacağını merak ettiren transfer sezonudur.

    kulübümüzün mali durumu ortadayken almamız gereken oyuncu profili bize katma değer oluşturup gelir getirebilecek olanlardır. bu durumda trezeguet transferi mantıklı bir hamle olabilir, fakat şunu da unutmamalı; eğer lille gibi bir takım istanbulspor sağ bekini izleyip almaya karar verebiliyorsa, bunu neden beceremediğimizi oturup düşünmemiz gerekir.

    umarım potansiyelli en az 3 oyuncunun kadromuza katılacağı bir transfer sezonu olur.
  • 346
    bu senenin pek bir heyecanı yok, bilinmez belki dünya kupasının etkisindendir ya da uefanın engellemesi veya mali durumumuzun yetersizliği bunların hepsi birer engel.

    fatih terim'in başımızda olması ise biraz şans en azından psikolojik üstünlük bizde hiç yaygara koparmaya gerek yok 2-3 kiralık oyuncuyla yolumuza devam edebiliriz. bu oyuncuların yanına genç 19-20 yaşlarında ufak çaplı 1-2 transferde takım yaşını gençleştirmek için ideal.

    bakalım kalan günler ne gösterecek.
  • 348
    maicon formda olursa ve denayer kiralanırsa stoper transferi yapmadan bir yıl daha idare edebiliriz. denayer için çalışılması çok mantıklı. kiralık denayer ya da bonservissiz bir fırsat transferi takıma kazandırılmalı.

    eğer eren kalacaksa bir kanat-forvet ya da kanat-on numara alınmalı. aslında eren'in gitmesi taraftarıyım ama maddi sıkıntı çok yüksek boyutlarda belli ki. garry, feghouli ve belhanda'yı zorlayacak bir isim olmalı. ahmed musa ve emre akbaba isimleri çok mantıklı. ikisinden biri ya da aynı tipte bir oyuncu takıma kazandırılmalı.

    orta sahaya bir isim mutlaka eklenmeli. belhanda'nın yıllık ücreti çok fazla olduğu için onu yedek kabul etmek çok zor. ama kendisini garanti hissetmeyeceği bir on numara ya da yukarıda bahsettiğim gibi forvet transferi yapmayıp bir on numara ve bir sekiz numara transfer edilmeli. n'diaye ve emre akbaba için çalışılması çok mantıklı. maliyetleri uygun olması koşuluyla.

    çok temiz ve emin adımlarla iş yapıyoruz. ancak isim portföyünün piyasada dolananlardan daha fazla olduğunu ümit ediyorum.
  • 350
    sezon bitiminde daha büyük umutlarla beklediğimiz, fakat gerçekler dahilinde aşağıdaki gibi bir rotasyonla bitirmemiz gereken transfer sezonu.

    kaleci: fernando muslera, eray işcan (yapacak bir şey yok, kötü hamle..)

    sağ bek: mariano, martin linnes

    stoper: serdar aziz, maicon, denayer veya benzeri bir kiralık hamle, ozan kabak, ahmet yılmaz çalık

    sol bek: yuto nagatomo, düşük maliyetli yerli sol bek veya elde kalırsa lionel carole

    orta saha: fernando reges, ryan donk, selçuk inan, badou ndiaye veya başka bir kiralık hamle, mümkünse bir 8 numara.

    sağ kanat: sofiane feghouli, sinan gümüş

    ofansif orta saha: younes belhanda, emre akbaba

    sol kanat: garry rodriguez, muğdat çelik

    forvet: bafetimbi gomis, eren yerine ahmed musa veya o tarzda çok yönlü bir kiralık hamle, yerli ve maliyetsiz üçüncü forvet.

    yukarıdaki kadro için bir stoper, bir orta saha ve bir forvet kiralanması gerekiyor. bonservisi minimumda tutarak emre akbaba, üçüncü forvet, yedek sol bek ve bir de 8 numara almak da işin içerisinde.

    sattığın kadar al kuralı belimizi çok büküyor.

    kimi satacaksın?
    hadi diyelim sattın, yerini doldurup başka mevkiilere para harcayabileceğin kadar kimi satabilirsin?
    satılanın yerini kolayca nasıl dolduracaksın?

    işimiz zor. şampiyonlar ligine gideceğimiz sene elimiz kolumuz bağlı. en azından bonservissiz oyunculardan bir iki tanesine imza attırabilmiş olsak -ki hala geç değil-, bonservis belasını bu kadar düşünmek zorunda kalmazdık. hayırlısı olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın