• 76
    öncelikle gecen sezon yapilan transferlerin %90'inda basari saglamis bir yönetim ve teknik ekip varken, bu sezon gönul rahatligiyla takip edecegim transfer dönemidir. corbada tuzumuz olsun diyerek ve affiniza siginarak ben de göruslerimi yazayim.

    yabanci sinirlamasini hepimiz biliyoruz. ancak sampiyonlar ligi'nde böyle bir sinir yok, dolayisiyla takimda en az 8-9 yabanci olmasi gerekir.

    seneye takimda kalacagini dusundugum yabanci futbolcular; muslera, ujfalusi, melo, elmander, eboue ve culio'dur. baros, pino, stancu ve riera takimdan gönderilecektir. bu tabloya göre en az iki yabanci daha alabiliriz. bunlardan biri kesinlikle drogba stilinde forvet olmali. diger yabanci hakkimizi her iki kanatta da oynayabilen, yeri geldiginde forveti yedekleyecek clint dempsey tarzinda bir futbolcudan yana kullanmaliyiz.

    gelelim yerlilere,

    hamit altintop bu dönem kesinlikle takima katmamiz gereken futbolcudur. kendisi ile hem orta sahayi, hem sag kanadi, hem de sag beki kurtarmis oluruz. en az bir yerli forvet alinmali ki, su an alinabilecek en iyi forvet burak yilmaz'dir. o olmaz ise, umut bulutveya mevlut erdinc dusunulebilir.

    sol kanat icin dusundugum yerli isimler, ozan ipek ve gökhan töre. bu ikisinden biri mutlaka alinmalidir.

    ujfalusi'nin yasi itibariyle takimda son senesi oldugunu dusundugum icin, defansa mutlak suretle ömer toprak veya serdar aziz alinmalidir. hatta gözumuzu karartip sol beke christian fuchs bile monte edilmeli. yeri geldiginde elmander de yedek beklemelidir.

    bu sonuca göre kadro fantazi olarak su sekilde kurulabilir,

    turkiye ligi icin;

    muslera
    eboue - ömer - semih - fuchs
    hamit - selcuk - melo - dempsey
    burak-elmander

    yedek: ujfalusi-ufuk-guidetti-töre-engin-hakan

    culio-emre-necati-zan dönusumlu.

    sampiyonlar ligi;

    muslera
    eboue- ujfa- ömer- fuchs
    hamit- selcuk- melo- dempsey
    guidetti- elmander

    yedekler: semih-burak-hakan-engin-töre-ufuk.

    bu sekilde her kulvarda hedefine rahat gidecek, yedekleri,aslari ve herseyiyle basarili olacak bir kadro olusturabiliriz. baslarinda fatih terim ile bilegi bukulmez bir takim oluruz.
  • 79
    önümüzdeki senenin hedeflerinin belli olacağı dönemdir.

    şampiyonluk ile çok iyi bir ivme yakaladık. taraftar-takım-yönetim olarak olumlu bir dönem içindeyiz. ama takımımızın eksikleri olduğu gün gibi aşikar. örneğin takımdaki gol yükünün büyük kısmını göbekteki oyuncular selçuk inan ve melo çekmiş. elmander ileri uçta banko yazılan oyuncuyken yanına güvenerek banko olarak yazabileceğimiz bir forvet oyuncumuz mevcut değil. kanatlardan gelişen ataklarımız çok cılız. sağ taraftan eboue'nin ileri çıkışları dışında pek aksiyon alamadık. sol kanada değinmiyorum bile. hakan balta defansif olarak bu sene daha derli toplu görünmesine rağmen ofansa katkısı sınırlı bir oyuncu. reira'dan beklediğimizi koca sezon alamadık. iyi oynadığı maçlar da oldu ama sezon genelinde inişli çıkışlı bir tablo sergilediği için banko ilk 11 oyuncusu görüntüsünden çok uzaktı. engin çok başarılıydı bu sezon. ama kanatlardan ziyade orta alana daha yatkın bir oyun anlayışı var. defans olarak semih - ujfa çok uyumlu bir ikili oldular ve iyi bir sezon geçirdiler. eboue sağ bek olarak defansta ve ofansta çok iyi işler çıkardı. hakan balta geçtiğimiz yıllara göre çok daha iyiydi. defans ile uyum içindeydi. ama ileri çıkışlarda hala zayıf kalıyor. ortaları ön direğe takılıyor. özlediğimiz hakan ünsan/ergün penbe performansından çok uzak. ama gelişimi takdire şayan. 1 senede olumlu yönde güzel bir gelişim sergiledi. ama eboue ve hakan balta'nın yedeğinin olmaması bir handikap. eboue olmadığı zaman sabri takımı direk olumsuz olarak etkiliyor. hakan balta yokken reira 1-2 maçta yerine oynamıştı. şaşırtıcı ama sırıtmamıştı pek. ama o kademeye mevkisnin oyuncusu bir yedek şart.

    gelelim transferi zorunlu kademeler ve gitmesi gereken oyunculara.

    öncelikle servet, baros, gökhan zan, sercan imkan olursa reira takımdan gönderilmeli.

    mevki olarak eksiklerimiz;

    1 yahut 2 stoper ihtiyecımız var. stoperler bek özellikli olursa sağ/sol bek için transfer ihtiyacı kalmaz.

    melo kesinlikle takımda kalmalı. selçukla ve defansla uyumu mükemmel. takımı sahiplendi ve performansı tartışmasız avrupadaki defansif ortasaha oyuncuları arasında ilk 3'te.

    kanat için sağ ve sol kanatta oynayabilecek hızlı bir oyuncu şart. bu sene eksiğini çok hissettik kanatların. engin sağ tarafı biraz kapatsa da sol kanat bütün sene açık olarak kaldı. emre çolak inişli çıkışlı grafiği ile bazı maçlarda iyi işler çıkarsa da devamlı güven veren bir duruşu yok.

    forvet için birisi çok iyi olmak şartıyla 2 oyuncu gerek. gelecek forvet cf özellikli olursa elmander'in açtığı boşluklardan çok rahat goller atabilir. ben forvetin hızlı ve çalım yeteneği yüksek bir oyuncu olmasını istiyorum. oyunun kitiklendiği anlarda aniden ortaya çıkıp kaderini değiştiren oyuncuların genel özellikleri bunlar.

    son olarak bu sene avrupa liglerinde düşen takımlarda yahut üst sıraları zorlayan sıradan takımlarda genç, gelecek vaat eden ve maaliyet olarak bizi çok zorlamayacak oyuncular var. bunları değerlendirmek lazım. ben özellikle marvin martin transferini çok istiyorum. hızlı, genç, yetenekli bir oyuncu. kanatlar yanısıra ofansif ortasaha olarak da görev yapabiliyor. oyunun kitlendiği zamanlarda değişik taktikler için elimizde ofansif ortasaha özellikli böyle bir oyuncu çok işimize yarayabilir. forvet için düşen villareal'den nilmar da bir ihtimal. hızlı ve teknik bir oyuncu. genç. bu sene performans olarak iyi değildir ama ben bizde çok farklı olacağını düşünüyorum.
  • 80
    drogba - berbatov, yerli kontenjanından ise hamit - burak şeklindeki dörtlü paket ve 4-3-3 taktiği şampiyonlar ligi, lig ve kupada finale göz kırpar, ayartır, alır sanki;

    ---------------------muslera--------------------
    -
    eboue--------semih-----------ujfa---------hakan
    -
    ------- hamit ------ selçuk ------ melo ----------
    -
    --- drogba -------- berbatov ------- necati -------

    yedekler:
    ufuk ceylan
    gökhan zan veya transfer
    ceyhun
    yekta
    aydın
    emre
    engin
    culio
    elmander
    baros
    burak

    bir de fernandes olursa müthiş olur. en doğru kombinasyon nasılsa zamanla oluşur. bence şu orta saha ve forvet hattı nefes aldırmaz, parçalar!

    edit: ne malım ya necati'yi unutmuşum, burak'a gerek yok necati'yi koyduk. olursa yedek yerli golcü olur. bir de berbatov veya drogba'dan biri olmazsa olivier giroud diyorum.
  • 81
    görünen köy klavuz istemezmiş. ilk 11'e direk girecek 3 oyuncu almamız şart gibi. kanatlara ve forvete bu 3 isimi aldıktan sonra, semih ve emre gibi ilk 11'i zorlayacak genç ve potansiyeli yüksek yerli - yabancı fark etmeksizin rotasyon oyuncuları bulmamız lazım. bunlar da stoper, sol bek ve forvet olmalı (u: sağ bek için sabriye güveniyorum. yedekte kalsa sorun etmez ve çalışmaya devam eder. sağ bek alternatifimiz olarak güvenilebilir) (u: orta saha için de, eğer doğru kanat oyuncuları bulursak aydın, yiğit, emre, yekta, engin ve hatta kalırsa culio gibi oyuncularımız, hem xelçuk-melo ikilisini hemde kanat oyuncularını çok güzel yedekler). simdi transferler için şu olsun bu olsun demek imparatora akıl vermek anlamına gelir haddim olmaz. bize sadece imparatora güvenip, ali dürüst'ün galatasaray da transfer bitmez demecini hiç duymadan, planlı programlı şekilde kamp tarihine kadar yetişmelerini ummak düşer.
  • 82
    öncelikli hedefin bir kanat oyuncusu almak üzerine kurulması gereken sezondur. bu sene en çok sıkıntı yaşadığımız bölge kanatlardı. kanatlardan bir türlü verimli ortalar gelemedi. bu sezon şampiyonlar liginde oynayacağımız da düşünülürse mutlaka en az bir kanat oyuncusunun alınması gerekiyor. bunun için en iyi aday amrabat gibi görünüyor. hem sol hem de sağ kanatta oynatılabilecek, şampiyonlar liginde kontra futbolda çok iş yapabilecek bir oyuncu olması şart.
  • 83
    tamamiyle istek olarak yaziyorum, beklentim yok. ruyamda gordum su kadroyu, anca orda gorurum zaten. umarim oldurdukten sonra vurmazsiniz, tesekkurler.

    ------------------------muslera-----------------------
    -
    eboue--------tasci------------semih--------hakan
    -
    hamit-----------selcuk------melo----------robben
    -
    --------------elmander-------drogba----------------

    ufuk
    ujfalusi
    serdar aziz
    engin
    burak yilmaz
    gokhan tore
    yabanci transfer

    hakan balta'yi yazmak istemezdim ama elmander'i kesemezdim :(
  • 86
    fenerbahçe'nin hızlı başladığı transfer sezonudur. hasan ali kaldırım, soner aydoğdu gibi bizim de alternatif olarak kadroda görmek isteyeceğimiz iki oyuncuyu transfer ettiler. bize gelecek olursak hala kesinlikle alınması gerektiğini düşündüğüm melo konusunda tek bir hareket yok maalesef. alınacak oyunculara göre melo transferini düşüneceksek bu çok büyük bir kumar olur. melo her ne kadar başka bir takıma gitmem dese de pek ihtimal vermesem de her şey olabilir. bu sebepten dolayı acil bir şekilde melo'nun bonservisini almalıyız, he eğer melo yerine yönetim ve imparator daha iyi bir alternatif buldularsa orasını bilemem.
    ayrıca euro 2012 durumundan dolayı biraz hızlı davranmalıyız. genç oyunculara, bonservissiz oyunculara yöneleceğiz dedi ünal aysal ancak bunu hızlı bir şekilde yapmalıyız çünkü bahsedilen oyuncular euro 2012'de parlamaları durumunda avrupa'nın büyük kulüplerinin transfer listelerine girebilir. yani hemen kapatalım en çok istediğimiz 2-3 topçuyu.
  • 89
    yabancı transferi için ağırdan almanın gayet normal olduğu ve fakat en azından kaliteli ve genç yerli transferde biraz daha atak davranmamız gereken sezondur.

    yabancılar için avrupa' dan men ihtimali, yabancı kontenjanı, euro 2012, bekle gör taktiği vs. beklenebilir ama bu sebeplerin hiç birisi yerli transferler için mazeret olamaz, bu sebeple taraftar olarak beklemedeyiz...

    tabi bize taraftar olarak düşen de 3 yıl sonra gelen şampiyonluk, şampiyonlar ligi vs. düşünülünce takıma sahip çıkıp lisanslı ürün ve kombinelere saldırmaktır. klavye başında cm oynar gibi transfer istemekle olmuyor yok öyle bedava şampiyonluk, star tv' den 21:45 maçları. * *
  • 90
    şöyle sürmesini ön gördüğüm transfer sezonudur.

    * haziran ayında yönetim ve hoca istişarelerde bulunur, listeler verilir acelemiz yoktur kampa kadar isimlerin yetişmesi ön görülür. bu arada belirsizliklerin altı çizilir beklemedeyiz mesajı verilir.
    * avrupa futbol şampiyonası araya girer şampiyona sonlanmadan hareket etmek doğru olmaz açıklaması yapılır.
    * sezon açılır kamp başlar acele etmiyoruz ince eleyip sık dokuyoruz denir. kampın sonuna kadar gereken takviyeler yapılacaktır.
    * kamp biter türkiye'ye dönülür. taraftarın isteklerine göre değil takımın ihtiyaçlarına göre transfer hareketlerimizi planlıyoruz merak etmesinler gereken takviyeler yapılacaktır denir.
    * ağustos gelir; önümüzde 1 aylık bir süre var temaslarımız hızlandı. hem transfer öyle dışarıdan görüldüğü gibi kolay iş değil 1 hafta içinde gelişmeler olacak denir.
    * son 10 güne girilir türkiye'ye yabancı oyuncu getirmek kolay değil gecemizi gündüzümüzü bu işe ayırdık uğraşıyoruz denir.
    * 31 ağustos günü bayrak önünde futbolcular poz verir. bir transfer sezonu bu şekilde sonlanmıştır.

    not: yukarıda yazılanlar sadece galatasaray'a özgü bir durum değildir. türkiye'deki genel transfer dönemi hareketleri ve açıklamalarıdır.
  • 92
    yabancı transferinde rota avrupa ise imzaların euro 2012'den sonrasına kalması muhtemeldir.

    doğaldır ki oyuncular, menajerleri, hatta kulüpleri turnuvadaki performansları bir görelim ondan sonra değerlendirelim derler. ülkesinin milli takımıyla patlama yapan, fiyatını katlayan, büyük takımlara transfer olan oyuncuların sayısı hiç de az değildir.

    yine de ümitli olduğum sezondur. şampiyonlar ligi gelirleri, 35-40 bin ortalamaya oynayan stat gelirleri, şampiyonluk sonrası store satışları vesaire bizleri tatmin edecek en az 2 net yabancı transferi bekliyorum. önce gelirler sonra gelirler onu bilemeyiz tabi.
  • 93
    ünal aysal'ın katıldığı tv programında sarf ettiği " 60'a yakın futbolcu bu sene serbest kalacak" cümlesi bu sezon ki transfer politikamız olacaktır. bence ince detayları özellikle bu transfer döneminde göz önünde bulundurmamız lazım. en önemlisi yaklaşık 8 haftalık bir emmanuel eboue ayrılığı. bu ayrılık şampiyonlar ligi maçlarına da denk gelecek ise işimiz biraz zora girecek.

    bu durumdan yola çıkarak defansı kurgulamaya başlamalıyız. serkan kurtuluş, servet çetin ve çağlar birinci üçlüsünün muhtemel vedaları ile elimizde emmanuel eboue, sabri sarıoğlu, semih kaya, gökhan zan, tomas ujfalusi ve hakan balta kalıyor.

    eboue -- semih -- ujfa -- hakan

    şablonu 2012 - 2013 sezonunda da bozulmayacaktır. fakat alternatif olarak neler üreteceğiz? hakan balta'nın tek başına kalması ile yeni bir sol bek mi alacağız? (bence fazlasıyla lüsk bir transfer olur, hele yabancı ise) yoksa kendi içimizde mi çözeceğiz? hoca bence bu bölgeyi albert riera faktörü ile doldurup yeni bir oyuncuya ihtiyaç duymayacaktır. transfer alternatifi olarak ise bence yapılması gereken iki hamle var. kesinlikle uğur uçar ve tomas sivok(bonservisi elinde). böylece eboue'nin afrika kupasına gidişi sonrası veya sakatlıklar sonrası;

    (gbkz: ujfa -- semih -- sivok -- hakan // // uğur -- semih -- ujfa-- hakan // // sabri -- ujfa -- sivok -- riera) gibi şablonlar ile dizilebiliriz. yabancı kontenjanında 2011 - 2012 sezonundan bi farklılık olmaz.

    kale konusunda tereddüt etmemizi gerektiren hiç bir durum yok. tahminim bu sezon aykut erçetin ile yollar ayrılacak ve a2 takımımızdan emirhan ergün kadroya katılacaktır. zaten bu sezon neredeyse yarı antremana a takım ile çıktı.

    fernando muslera --- ufuk ceylan --- emirhan ergün

    orta saha hepimizin hem fikir olduğu gibi en çok kafa patlatılması gereken bölge. hocanın sezon ortasında dediği gibi iç oyuncular ile (engin-emre) mi orta sahayı kuracağız yoksa kanat oyuncuları ile mi? en azından temmuz açılış kampı ile colin kazım-richards, juan pablo pino ve emmanuel culio aramıza katılacak. hocanın bu oyuncular hakkında tasarrufu ne olacak merak konusu. mevcut kadromuzda tek azalma ayhan akman'ın futbola vedası gibi gözüküyor. hatırı sayılır bi ücretle aldığımız yiğit gökoğlan, bu sene sadece 146 dakika forma şansı bulan yekta kurtuluş ve ligin ikinci yarısı ile play off maçlarının parlayan ismi aydın yılmaz'ın durumu ne olacak ? o da büyük merak konusu. melo'nun bonservis olayını yazmıyorum bile.

    iç transfer olarak bu sene beklediğim hamle okan derici olacak. a2 liginde gösterdiği performans okan'ı a kadroya taşıyacaktır. peki transfer? ah ulan boğazım düğümleniyor. kimler gelecek, kimler kalacak düşünmesi bile yorucu. allah yardımcın olsun hocam, neler yapacaksın dört gözle bekliyorum.

    engin -- selçuk -- melo -- emre

    bu şablonu ne kadar değiştirebiliriz ? 4-1-3-2 mi denemeliyiz? şampiyonlar ligi için transferler ne olacak? sor sor bitmeyecek durumda orta sahamız.

    forvet hattımız da böyle aslında ama tüm bu kara bulutları dağıtan, umut saçan bir isim var; johan elmander. yanına mehmet batdal'ı koysan 8 gol atar gibi? kim gelecek, kim gidecek ? sercan yıldırım üzerine hoca bir sezon daha ısrar eder mi ? baros gider mi? (gbkz: bu kalp seni unutuuur muuu?)

    bir hasretli yüzün vardı
    içinde bir hüzün vardı
    söyleyecek sözün vardı
    bu kalp seni unutur mu?
  • 95
    çok yerde görüyorum taraftarlarımız defansa, sol beke falan yabancı oyuncu düşünüyor. benim fikrime göre kesinlikle çok yanlış ve sakıncalı bir tercih halihazırda eboue, ujfalusi ve muslera ile defans hattında zaten 3 adet yabancı oyuncumuz yer alıyor, lig için elimizde 3 yabancı hakkı daha var; bunlardan da ikisi elmander ve alınırsa melo veya onun yerine alınacak yabancı oyuncu. kaldı 1 yabancı oyuncu. bu şampiyon olduğumuz, süper finalde sıçım sıçım sıçtığımız sezonu daha unutmadık heralde? bu takımın forvete kanada ihtiyacı var abi. hadi kanatlara aldık türk oyuncuyu ama türk forvet yok işte! burak yılmaz derseniz ben de size ünal başkanın burak için şu sözünü söylerim; "burak'ı almamız için trabzon'un bize önermesi lazım" e bu adamın yurtdışından da talipleri var adam yurt içine satarak rakibinin elini güçlendirmez satsa da üçe beşe satmaz iliğimize kadar sömürürler yani burak işi yaş. tek seçenek kaldı yabancı forvet, bu durumda da o istediğiniz yabancı defans oyuncusu işi yatıyor. daha vurucu daha tehlikeli bir takım olmak istiyorsak ilk önce forvete elmander'e bir yabancı partner şart!

    gelelim şampiyonlar ligine. burada barcelona, real madrid gibi takımlara karşı hangi defans hattını kurarsan kur dişimizin geçmeyeceği konusunda sanırım çoğu yazarla hemfikiriz. bizim yenmemiz gerekecek olan takımlar borussia dortmund, porto, psg gibi takımlar bunu durdurmak için muslera, eboue, semih, ujfalusi ve transfer edilebilecek bir ömer toprak'ın yeterli olacağını düşünüyorum. bu takımları bu defanslar durdurursun ama yenemezsin, şu türkiye liginde bile gol atmakta sıkıntı çeken forvetlerle yenemezsin e her maçı da duran topla alamayacağına göre forvet şart aga. birinci öncelik kaliteli ve yabancı bir forvet, arkasından ömer toprak ve ujfalusi'yi dönüşümlü olarak oynatabileceğimiz üzere bir yabancı kanat.

    neyse bakıp görücez neler olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın