• 93
    ünal aysal'ın katıldığı tv programında sarf ettiği " 60'a yakın futbolcu bu sene serbest kalacak" cümlesi bu sezon ki transfer politikamız olacaktır. bence ince detayları özellikle bu transfer döneminde göz önünde bulundurmamız lazım. en önemlisi yaklaşık 8 haftalık bir emmanuel eboue ayrılığı. bu ayrılık şampiyonlar ligi maçlarına da denk gelecek ise işimiz biraz zora girecek.

    bu durumdan yola çıkarak defansı kurgulamaya başlamalıyız. serkan kurtuluş, servet çetin ve çağlar birinci üçlüsünün muhtemel vedaları ile elimizde emmanuel eboue, sabri sarıoğlu, semih kaya, gökhan zan, tomas ujfalusi ve hakan balta kalıyor.

    eboue -- semih -- ujfa -- hakan

    şablonu 2012 - 2013 sezonunda da bozulmayacaktır. fakat alternatif olarak neler üreteceğiz? hakan balta'nın tek başına kalması ile yeni bir sol bek mi alacağız? (bence fazlasıyla lüsk bir transfer olur, hele yabancı ise) yoksa kendi içimizde mi çözeceğiz? hoca bence bu bölgeyi albert riera faktörü ile doldurup yeni bir oyuncuya ihtiyaç duymayacaktır. transfer alternatifi olarak ise bence yapılması gereken iki hamle var. kesinlikle uğur uçar ve tomas sivok(bonservisi elinde). böylece eboue'nin afrika kupasına gidişi sonrası veya sakatlıklar sonrası;

    (gbkz: ujfa -- semih -- sivok -- hakan // // uğur -- semih -- ujfa-- hakan // // sabri -- ujfa -- sivok -- riera) gibi şablonlar ile dizilebiliriz. yabancı kontenjanında 2011 - 2012 sezonundan bi farklılık olmaz.

    kale konusunda tereddüt etmemizi gerektiren hiç bir durum yok. tahminim bu sezon aykut erçetin ile yollar ayrılacak ve a2 takımımızdan emirhan ergün kadroya katılacaktır. zaten bu sezon neredeyse yarı antremana a takım ile çıktı.

    fernando muslera --- ufuk ceylan --- emirhan ergün

    orta saha hepimizin hem fikir olduğu gibi en çok kafa patlatılması gereken bölge. hocanın sezon ortasında dediği gibi iç oyuncular ile (engin-emre) mi orta sahayı kuracağız yoksa kanat oyuncuları ile mi? en azından temmuz açılış kampı ile colin kazım-richards, juan pablo pino ve emmanuel culio aramıza katılacak. hocanın bu oyuncular hakkında tasarrufu ne olacak merak konusu. mevcut kadromuzda tek azalma ayhan akman'ın futbola vedası gibi gözüküyor. hatırı sayılır bi ücretle aldığımız yiğit gökoğlan, bu sene sadece 146 dakika forma şansı bulan yekta kurtuluş ve ligin ikinci yarısı ile play off maçlarının parlayan ismi aydın yılmaz'ın durumu ne olacak ? o da büyük merak konusu. melo'nun bonservis olayını yazmıyorum bile.

    iç transfer olarak bu sene beklediğim hamle okan derici olacak. a2 liginde gösterdiği performans okan'ı a kadroya taşıyacaktır. peki transfer? ah ulan boğazım düğümleniyor. kimler gelecek, kimler kalacak düşünmesi bile yorucu. allah yardımcın olsun hocam, neler yapacaksın dört gözle bekliyorum.

    engin -- selçuk -- melo -- emre

    bu şablonu ne kadar değiştirebiliriz ? 4-1-3-2 mi denemeliyiz? şampiyonlar ligi için transferler ne olacak? sor sor bitmeyecek durumda orta sahamız.

    forvet hattımız da böyle aslında ama tüm bu kara bulutları dağıtan, umut saçan bir isim var; johan elmander. yanına mehmet batdal'ı koysan 8 gol atar gibi? kim gelecek, kim gidecek ? sercan yıldırım üzerine hoca bir sezon daha ısrar eder mi ? baros gider mi? bu kalp seni unutuuur muuu?

    bir hasretli yüzün vardı
    içinde bir hüzün vardı
    söyleyecek sözün vardı
    bu kalp seni unutur mu?
App Store'dan indirin Google Play'den alın