• 79
    önümüzdeki senenin hedeflerinin belli olacağı dönemdir.

    şampiyonluk ile çok iyi bir ivme yakaladık. taraftar-takım-yönetim olarak olumlu bir dönem içindeyiz. ama takımımızın eksikleri olduğu gün gibi aşikar. örneğin takımdaki gol yükünün büyük kısmını göbekteki oyuncular selçuk inan ve melo çekmiş. elmander ileri uçta banko yazılan oyuncuyken yanına güvenerek banko olarak yazabileceğimiz bir forvet oyuncumuz mevcut değil. kanatlardan gelişen ataklarımız çok cılız. sağ taraftan eboue'nin ileri çıkışları dışında pek aksiyon alamadık. sol kanada değinmiyorum bile. hakan balta defansif olarak bu sene daha derli toplu görünmesine rağmen ofansa katkısı sınırlı bir oyuncu. reira'dan beklediğimizi koca sezon alamadık. iyi oynadığı maçlar da oldu ama sezon genelinde inişli çıkışlı bir tablo sergilediği için banko ilk 11 oyuncusu görüntüsünden çok uzaktı. engin çok başarılıydı bu sezon. ama kanatlardan ziyade orta alana daha yatkın bir oyun anlayışı var. defans olarak semih - ujfa çok uyumlu bir ikili oldular ve iyi bir sezon geçirdiler. eboue sağ bek olarak defansta ve ofansta çok iyi işler çıkardı. hakan balta geçtiğimiz yıllara göre çok daha iyiydi. defans ile uyum içindeydi. ama ileri çıkışlarda hala zayıf kalıyor. ortaları ön direğe takılıyor. özlediğimiz hakan ünsan/ergün penbe performansından çok uzak. ama gelişimi takdire şayan. 1 senede olumlu yönde güzel bir gelişim sergiledi. ama eboue ve hakan balta'nın yedeğinin olmaması bir handikap. eboue olmadığı zaman sabri takımı direk olumsuz olarak etkiliyor. hakan balta yokken reira 1-2 maçta yerine oynamıştı. şaşırtıcı ama sırıtmamıştı pek. ama o kademeye mevkisnin oyuncusu bir yedek şart.

    gelelim transferi zorunlu kademeler ve gitmesi gereken oyunculara.

    öncelikle servet, baros, gökhan zan, sercan imkan olursa reira takımdan gönderilmeli.

    mevki olarak eksiklerimiz;

    1 yahut 2 stoper ihtiyecımız var. stoperler bek özellikli olursa sağ/sol bek için transfer ihtiyacı kalmaz.

    melo kesinlikle takımda kalmalı. selçukla ve defansla uyumu mükemmel. takımı sahiplendi ve performansı tartışmasız avrupadaki defansif ortasaha oyuncuları arasında ilk 3'te.

    kanat için sağ ve sol kanatta oynayabilecek hızlı bir oyuncu şart. bu sene eksiğini çok hissettik kanatların. engin sağ tarafı biraz kapatsa da sol kanat bütün sene açık olarak kaldı. emre çolak inişli çıkışlı grafiği ile bazı maçlarda iyi işler çıkarsa da devamlı güven veren bir duruşu yok.

    forvet için birisi çok iyi olmak şartıyla 2 oyuncu gerek. gelecek forvet cf özellikli olursa elmander'in açtığı boşluklardan çok rahat goller atabilir. ben forvetin hızlı ve çalım yeteneği yüksek bir oyuncu olmasını istiyorum. oyunun kitiklendiği anlarda aniden ortaya çıkıp kaderini değiştiren oyuncuların genel özellikleri bunlar.

    son olarak bu sene avrupa liglerinde düşen takımlarda yahut üst sıraları zorlayan sıradan takımlarda genç, gelecek vaat eden ve maaliyet olarak bizi çok zorlamayacak oyuncular var. bunları değerlendirmek lazım. ben özellikle marvin martin transferini çok istiyorum. hızlı, genç, yetenekli bir oyuncu. kanatlar yanısıra ofansif ortasaha olarak da görev yapabiliyor. oyunun kitlendiği zamanlarda değişik taktikler için elimizde ofansif ortasaha özellikli böyle bir oyuncu çok işimize yarayabilir. forvet için düşen villareal'den nilmar da bir ihtimal. hızlı ve teknik bir oyuncu. genç. bu sene performans olarak iyi değildir ama ben bizde çok farklı olacağını düşünüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın