• 52
    muslera, ujfa, eboue, melo ya da yerine alınacak orta saha, elmander yazınca zaten 5 etmektedir.

    bu nedenle olmazsa olmazı burak yılmaz ve hamit altıntop olan transfer sezonudur. bu şekilde son yabancı hakkımızı da sol açık mevkisine kullanabiliriz.

    bunun dışında yabancı olarak yedek forvet, yedek orta saha göbek ve bir kanat oyuncusu ile birlikte savunmanın göbeğine ve sol beke birer yerli oyuncu takviyesi yeterli olacaktır.

    gitmesi gerekenler ise riera, baros, servet, çağlar, serkan kurtuluş, mehmet batdal ve sercan yıldırım.
  • 53
    şimdiden en önemli transferin semih kaya olduğu sezon.

    semih'in bu sezon yakaladığı çıkışı ve istikrarı devam ettirmesi hatta 1-2 çıt arttırması gerekiyor. bunu yaptığı takdirde çok sağlam bir savunmamız olacak. iyi bir savunması olmayan takımın kalıcı başarı sağlaması çok zor. takımda kalacağını ve önümüzdeki sezon fazla süreler alacağını düşündüğüm diğer oyuncular; muslera, ujfalusi, balta, eboue, selçuk ve elmander. sadece bu isimlerde defans oyuncularının fazlalığı bile rahatlatıyor beni. savunmadaki bu isimlere belki alt yapıdan, belki iç transferde 1-2 oyuncu eklenebilir. bir tane yedek bek oyuncusuna ihtiyaç var. yeni bir semih çıkabilir, hiç de fena olmaz.

    selçuk yine takımın beyni olacak ve en büyük kozlarımızdan biri olacağı kesin. önceliğimiz yanındaki ismi kesinleştirmek olmalı zira melo'nun kalıp kalmayacağı çok önemli. takımın şekillenmesini bile etkileyebilir bu tercih. defansif bir oyuncu mu yoksa selçuk gibi hücuma katkısı yüksek bir oyuncu mu gelecek bunlar soru işareti. açıkçası melo takımda kalmayacak gibi geliyor bana. bakalım görelim. orta saha için bir de yekta'dan patlama bekliyorum bu sezonda. ceyhun'un da mutlaka kendini geliştirmesi gerekiyor. onunla ilgili de hala soru işaretleri var. uzatma dakikalarında oyuna alacağımız bir oyuncu olmamalı ve kendi açısından ona göre sezon hazırlığını yapmalı.

    gelelim transfer sezonunun bizim için en hareketli geçeceği mevkilere. kanatlar ve forvet hattı. bence en az 2 kanat oyuncusu şart takımımıza. hatta kazım'ın gittiğini de düşünürsek 3 oyuncu lazım. culio dönecekse ki yüksek ihtimal gözüküyor bu sayı 2'de kalabilir. pino satılır diye tahmin ediyorum keza o da bir soru işareti. shaqiri düşüncesi güzeldi o tarz başka bir oyuncu bulunup gerekirse kesenin ağzı açılmalı. bu sezon en büyük sıkıntımız kanatlardı. kapanan takımlara karşı çok zorlandık. riera bekleneni veremedi. zaten fazla şans da bulamadı. yiğit de hala muamma. belki alt yapıdan mertan gelecek ama her ne olursa olsun 2 net transfer gerekiyor bir sağ kanada bir de sola.

    forvet hattına bakarsak, ünal aysal'ın da söylediği gibi baros sık sakatlanan bir oyuncu. bu sezon tel tel döküldü. fizik olarak çökmüş durumda. toparlanır mı bilmiyorum. tahminim teklif gelirse satılır. sercan bence kesinlikle tutmayacak yanlış bir transfer oldu. patlama bekliyorum evet ama elde patlama şeklinde. geriye bu mevkide 30 yaşın üstünde 2 oyuncumuz daha kalıyor. elmander ve necati. bunlar da her maç banko oynamayacaklardır. çift forvet devam edeceğimizi düşünürsek elmander'i belki bu ikiliden ayrı tutabiliriz.

    alınacak forvet oyuncusunun ülkesi, fizik özellikleri, yaşı, geldiği takım vs. çok çok önemli. muhtemelen şampiyonlar ligi'ndeki en büyük gol silahımızı bekliyoruz şu anda. ince elenip sık dokunması gereken bir konu bu. hani yeni bir jardel bulsak da getirsek diyorum.

    servet takımdan ayrılacak, sabri'nin de ayrılmasını şahsen çok isterim ama düşük ihtimal görüyorum. inşallah uzun vadeli sözleşme yapılmaz. riera da gidebilir yabancı olduğu için. baros da gitme ihtimali bulunan oyuncularımızdan. bonservisini eline alacak özellikle yabancı oyuncuların değerlendirilmesi de çok önemli ki anladığım kadarıyla onun çalışmaları yapılmış, haziran başında netleşecektir.

    son söz, avrupa'ya ve ülkemizdeki yerli oyunculara tek tek bakar analiz edersek, hangisi katkı yapar hangisi faydalı olur hangisi takım içi dengeleri bozmaz falan diye düşünürsek sanıyorum hepimizin hem fikir olacağı tek bir isim var hamit altıntop. gelsin takımın jokeri olsun. şampiyonlar ligi için tecrübeli oyuncuların önemi çok büyük. hele kendisi gibi mevki ayırt etmeyen bir oyuncunun çok fazla katkısı olur. üstelik de yerli bir oyuncu ve fatih terim'in milli takımdan öğrencisi. şahsen bu sezon transferi beni en çok mutlu edecek isim hamit olur.
  • 54
    transfer planlamasının ana hedefinin kesinlikle takımdaki türk oyuncu kalitesinin yükseltilmesi noktasında gerçekleşmesi gereken dönemdir. an itibariyle 6 yabancı sınırlamasının aslında 5 türk oyuncu ile oynama zorunluluğu anlamına geldiği unutulmamalıdır. (ki ortada tff tarafından yabancı sınırının 5'e indirileceği gibi birtakım laflar dolaşıyor) bu nedenle genel olarak riera dışında neredeyse tam verim aldığımız yabancı oyuncuların yanına aynı kalitede türk pasaportlu oyuncular monte edilerek oyuncu kalitesi artırılmalıdır. ufja'nın yedeğinin gökhan zan, eboue'nin sabri veya serkan kurtuluş, hakan balta'nın çağlar birinci, selçuk inan'ın ceyhun gülselam, elmander'in sercan yıldırım olduğu bir ortamda şampiyonlar liginde başarı beklemek hayalcilik olur. diğer bir deyişle 6 iyi yabancı ile sadece türkiye liginde başarı sağlanabilir. bu nedenle yazılı ve görsel medya ile taraftarımız tarafından da sıkça dillendirilen hamit, nuri, serdar aziz, ilkay gündoğan, mehmet ekici, burak yılmaz, hasan ali kaldırım, serdar taşçı gibi isimlere öncelik verilmesi gerekmektedir. tüm sezonu aslında 12-13 adamla oynayan hocanın bu konuda gerekeni yapacağından şüphem yok.
  • 55
    ilk 11 oyuncuları: muslera, eboue, ujfalusi, hakan balta, selçuk inan, melo, elmander.

    dört transfere ihtiyacımız var. stoper, kanat oyuncuları ve forvet.

    yedekler: ufuk ceylan, sabri sarıoğlu, semih kaya, engin baytar, yekta kurtuluş, emre çolak, sercan yıldırım, yiğit gökoğlan, necati ateş.

    stoper, forvet, kanat oyuncusu ihtiyacımız var.

    edit v.1: semih kaya ile ujfalusi ilk 11 için rekabet etmeli.
    edit v.2: ceyhun gülselam unutulmamalı.
    edit v.3: aydın yılmaz ve yiğit gökoğlan için anadolu takımları devreye girmeli.
  • 56
    beşiktaş ile sözleşmesi biten tomas sivok'u alırsak şampiyonlar ligi için oldukça iyi bir alternatif yaratmış oluruz gelecek sene için. hamit altıntop'un gelmesi ise oyun formatının değişmesi manasına gelir. ben sağ koridoru etkin kullanan bir eboue ile üçlü savunmaya dönebileceğimizi düşünüyorum. sağ içte oynayacak hamit ile duvar pası yapan bir eboue ceza sahasına yıldırım gibi girecektir çoğu maçta, şu anda gözümde canlanıyor. eboue'nin çıkmasıyla savunma biraz sağa kayar ve üçlü savunma benzeri bir oyun oynarız. diğer kanat için de aynı şeyi yapabiliriz oyun içinde, hakan balta ve riera savunma konusunda güven veriyor bana ama hücum konusunda pek etkin değiller. yani hücumu sağdan, savunmayı soldan oldukça iyi yapan bir takım olur bahsettiğim kadro. tabii bu iki kanat diğer yönlerde sıçışlara geçerse bütün sistem altüst olur. ortada melo-selçuk zaten banko oynar takımda. sağlam bi yekta ve alınacak kaliteli bir yerli de rotasyonda kullanılabilir. dediğim gibi eboue savunma, hakan balta da hücumda sıkıntı yaratabilir. bu sebeple hamit ve riera kilit rolde olurlar bahsettiğim şablonda. riera'nın yerine emre oynarsa klasik 4-4-2'ye döner takım, * yoksa 3-5-2 gibi bir sistem çıkabilir ortaya. stoper seçimi de buna göre yapılırsa iyi olur, tomas sivok bu özellikte bir stoper midir o konuda bir bilgim yok.
  • 58
    kaleci: muslera tartışmasız buranın sahibi.
    yedek olarak ufuk ceylan bu sezon oynadığı maçlarda gelişme göstermiş gözüküyordu yani kalede hiçbir sorun yok.

    sol bek: hakan balta bence hem türkiye'de oynayan hem de türk olarak en iyi sol bek. bir kere futbolu aklıyla oynuyor ki bu çok önemli bir özellik. zaten sol bek dünya futbolunda az bulunan bir mevkii olduğu için hakan'ı yeterli buluyorum. ha yabancı sınırsız olur o zaman bakarız sol bek ama 6 yabancıda sol bek hakan baltadır.

    yedek olarak o bölgede çağlar birinci var fakat sakatlık konusunda adeta gökhan zan'ı aratmaktadır, sakat olmadığı maçlarda da pek bir oyun ortaya koyamamıştır. bize yedek sol bek lazım, riera diyenleriniz olacak olmaz diyorum yaptığı katkıya aldığı yıllık ücret çok çok fazla. kısaca türk, hakan balta'yla kapışacak bir sol bek lazım.

    hasan ali kaldırım adı geçiyor, evet şuan göz önünde bulunan bir oyuncu ve bana göre gelişmeye açık fakat kayseri yönetimiyle ilişkilerimiz göz önüne alındığında bu transfer çıkmaza girer diyorum.

    sağ bek: eboue yine tartışmasız bu bölgenin sahibi. fakat bu sene yine afrika kupası olduğu için ondan bir süre mahrum kalacağız.

    onun yerine sabri ve serkan kurtuluş var, serkan'ın çok yetersiz olduğunu ve gönderileceğini düşünüyorum. sabri'nin son iki senedir formsuzluğu da kafalarda soru işareti bırakıyor.

    ben buraya eğer transfer olursa hamit'in çok iyi bir alternatif olacağını düşünüyorum. yanlış anlaşılmasın hamit'i eboue'nin yedeği olarak değil, hamit'i takımın jokeri olarak düşünüyorum. sağ bek, sağ iç, 4-4-2 sağ kanat.

    tabi ujfa reyiz'de bu bölgede bir alternatif olarak düşünülebilir.

    stoperler: burada benim bankom semih kaya, ilk senesinde bile gösterdiği muhteşem performans beni kendisine hayran bıraktı. özellikle kafa toplarına çıkışı gerçekten mükemmel.

    ujfa'yı ben sağ bek ve stoper'e alternatif olarak düşünüyorum.

    bu bölgeye çok iyi bir yabancı stoper takviyesi yapmalıyız, bunun yanında serdar aziz'de olursa tadından yenmez.

    orta saha: melo kalırsa bu takımın tartışmasız ikilisi selçuk-melo'dur zaten. yani kesinlikle melo'nun alınması lazım.

    yedek çok fazla oyuncu var fakat yine de yeterli düzeyde görünmüyorlar buraya da bir transfer gerekebilir.

    sol açık: emre çolak, riera. riera'nın gönderilmesi gerek, evet seviyorum sempatik falan ama fiyat performans açısından tam bir fiyasko. emre'nin gerçek bölgesi burası olmamasına rağmen bol bol çabaladı fakat vasat'ı aşamadı.

    sol açık için kesenin ağzını açmamız lazım diyorum kısaca.

    sağ açık: engin oynadı bu sezon genel olarak, mücadelesiyle herkese ders verdi gerçekten. fakat son maçlarda hücum etkinliği pek bir azalmaya başlamıştı biraz daha sezon başına dönmesi lazım. :)
    tam yardıracak sol açık bulabilirsek engin bu bölgeyi bir ölçüde tolera edebilir fakat yine de bir sağ açık lazım diyorum. çünkü bu takım geçen sene kanatsız oynadı, bir de kanatları olduğunda düşünün. :)

    kazım dönebilir alternatif olarak.

    forvet: geldik en mühim bölgeye ikili forvette elmander banko zaten.

    geriye baros, necati, mehmet batdal ve sercan kalıyor.

    mehmet ve sercan çok çok yüksek ihtimal, baros da büyük ihtimal gideceğine göre bu bölgede tek alternatif necati kalıyor.

    yani en az 2 transfer lazım bu bölgeye.

    burak yılmaz dedikoduları dönüyor, hatta bazıları dileniyor burak yılmaz'a. evet uygun bir fiyata gelirse faydalı olacağını düşünüyorum fakat elmander-burak ikili olmaz diyorum. bize bir tane iş bitirici adam lazım girdiğini atacak.

    elmander-x tamam.
    burak-x tamam.
    ama elmander-burak olmaz çünkü ikisi de tam iş bitirici oyuncu değil.

    buraya artık keseyi gerekirse komple verip çok iyi bir gölcü almamız gerekiyor.

    alternatif olarak antep'ten muhammet demir düşünülebilir hem türk hem de çok fırsatçı bir oyuncu.
  • 60
    kanatsız uçulmaz ama biz 2011-2012 sezonunda, özellikle ikinci devrede iyi idare ettik. en az 1 tane kanat lazım. kanat dediysek de riera gibi ağır, hantal herifler değil, kanat dediğin hızlı olur aga. ama hızlı dediysek de yiğit gökoğlan gibi sadece hızlı adam almayacaksın; adam geçen, iyi orta kesen, cılız olmayan adam alacaksın. işte nedir elia'dır, zarate'dir, kerim frei'dir. bunların hepsi 2011-2012 sezonunun genelinde yedek kaldılar. alınması para ister ama yararlı da olurlar.

    bir tane de bitirici forvet lazım ama o da bitirecek yani, bulduğunu atacak. zaten tüm sezon az pozisyona girip savunmamızla ön plana çıktık, bu mentalite devam edecekse iyi bir bitirici gerekecek. gignac'tır, pizarro'dur, van wolfswinkel'dir. verip parasını alacaksın, bunlar da rakip kaleciyi çaresiz bırakacaklar.

    tabi melo'nun bonservisinin alındığını varsayarak yazıyorum bunları.

    tek sorun yabancı hakkı. ujfa'nın yerine iyi bir yerli bulmak lazım çünkü adam yaşlanıyor. bir-iki sene oynar oynamaz. onun yerine ömer toprak harika olur alınırsa.

    bunlar yapılırsa sl çeyrek finali görmek çok da zor olmayacaktır gibi geliyor bu yönetim ve fatih terim ile.
  • 61
    a milli takım aday kadrosundan kimi istersiniz? ben istediklerimi renklendirdim:

    volkan demirel (fenerbahçe)
    gökhan gönül (fenerbahçe)
    bekir irtegün (fenerbahçe)
    emre belözoğlu (fenerbahçe)
    caner erkin (fenerbahçe)
    cenk gönen (beşiktaş)
    rüştü reçber (beşiktaş)
    egemen korkmaz (beşiktaş)
    ismail köybaşı (beşiktaş)
    mustafa pektemek (beşiktaş)
    semih kaya (galatasaray)
    selçuk inan (galatasaray)
    engin baytar (galatasaray)
    tolga zengin (trabzonspor)
    olcan adın (trabzonspor)
    burak yılmaz(trabzonspor)
    serdar aziz(bursaspor)
    alper potuk (eskişehirspor)
    serdar kurtuluş (gaziantepspor)
    soner aydoğdu (gençlerbirliği)
    hasan ali kaldırım (kayserispor)
    hamit altıntop (real madrid)
    nuri şahin (real madrid)
    ömer toprak (bayer leverkusen)
    arda turan (atletico madrid)
    gökhan töre(hamburg)
    tunay torun (hertha berlin)
    sercan sararer (spvgg greuther fürth)
    mehmet ekici (werder bremen)
    sinan bolat (standard liege)
    umut bulut (toulouse)
    mehmet topal (valencia)
  • 62
    yardıracak, adam eksiltecek, zart diye doksana koyacak, rakip takım ayağına top geldiğinde sıçtık diyecek, maç sırasında bizler ayağına top gelsin diye dualar edeceğiz işte böyle bir kanat lazım bize. gerekirse 10 milyon gerekirse 20 milyon bu takımın omurgası pek çok mevkisi zaten yeterli alalım düzgün bir kanat ve 2-3 rötuş daha sonra tadından yenmez başarılar bizi bekler. şakiri ve podolski biri bayern'e biri arsenal'e ah ulan ah. biri sağda biri solda olsa 30 milyonda versek 2 seneye kupamız vardı lan avrupa'da. satacak olsakta zarar etmezdik, rüyalarıma giriyor bu ikilinin kanatlarımızda olması.
  • 63
    duygusallığı bir kenara bırakıp hareket edimesi gereken kritik sezon..

    bizim önümüzdeki en büyük engel yabancı sınırlaması. dolayısıyla kadroyu alınabilecek yerli futbolcularla şekillendirmemiz gerektiğini düşünüyorum.
    bana kalırsa muslera, eboue ve elmander haricindeki yabancılarımız vazgeçilmez değiller. elbette bu sezon şampiyon olmamızda hepsinin çok yararı oldu. ancak diğer tüm mevkideki adamların yerli muadilleri mevcut.

    ömer toprak ya da serdar aziz alınabilirse ujfalusi reis'e kulube yolu görünebilir. elbette yeteneklerini denk görmüyorum ama bizim o bölgeyi gençleştirmemiz ve türkleştirmemiz gerekir. elimizde thiago silva ya da vincent kompany olsaydı böyle demezdim. ama 34 yaşına gelmiş bir stoperden bu geçiş süresinde yollarımızı ayırmamız en mantıklısı diye düşünüyorum.

    aynı operasyonu melo için bile düşünebiliriz. hem hücum hem de savunmada görevini kusursuz yaptığı şüphesiz. ancak hepimizin eksik gördüğü kanatlara yabancı transferi şartsa (ya da gökhan töre, hamit altıntop, olcay adın'ı alamıyorsak) yeri mehmet topal, mehmet ekici gibi yerlilerle doldurulabilecektir. böylelikle hakan baltanın yedek olacağı eboue ayarında yabancı bir sol bek hakkımız da doğar.

    yani özetle bizim top tüfekle piyasadaki yerlilere saldırmamız lazım. alabildiğimizi alalım, yabancılara ondan sonra karar vermeliyiz.
  • 64
    kendi fikrim:
    gitmesi gerekenler:
    aykut erçetin(tercüman olarak iş yapsın bence)
    çağlar birinci
    albert riera
    milan baros
    mehmet batdal
    serkan kurtuluş
    sabri sarıoğlu(ultraslan genel koordinatörü olsun)
    servet çetin
    sercan yıldırım

    yukarıdakilerin alacakları paraları ve az da olsa kazandıracakları bonservisleri ile:
    yabancı sol kanat
    hamit altıntop
    felipe melo
    burak yılmaz
    yabancı forvet(takımın gol yükünü çekecek bi adam. özellikle milan baros'un 2008 versiyonu gibi birisi lazım, bitirici)
    culio(geri dönsün kaliteli yedek)

    gibi oyuncuları almak lazım. yönetim bu sezon başında riskli bir işe girdi ve pahalı bir takım kurdu. arda'nın gidişi ve şampiyon olmamız maddi olarak rahatlattı bizi bu sezon. bu iki olay olmasaydı sıkıntı çekerdik ama oldu işte. bu sefer daha az risk var işin ucunda. şampiyonlar liginden gelecek bir hazine var. omzunda şampiyonluk apoleti var taraftarın katkısı daha fazla olacak. yönetim bir kez daha elini taşın altına koyup biraz pahalı transferler yaparak gelecek sezonu da kurtarmalı. gönderecekleri oyuncular ile de dengede tutmalı.
  • 67
    galatasaray için tutarlı geçecek bir transfer sezonudur. altyapı, nokta transferler yeni sezon öncesi takım iskeletine katkıda bulunacaktır. bu hareketliliğin piyango tarafı da, önümüzdeki sezonun tam anlamıyla tempolu geçeceği düşünülürse takıma katkı sağlayacak olan yeni oyuncuların ne ölçüde bize fayda sağlayacağıdır.

    açıkçası ses getirecek transferler beklemiyorum. tam aksine adı fazla duyulmamış transferler daha fazla ses getirecektir. adımız duyulsun mantığıyla hareket ederek takıma bi bok kazandırmayıp sadece hava atacağız diye sansasyonel transferler yaparsak bu işin sonu yaştır.

    kesinlikle katıldığım bir yorum var, o da kendisini ispatlamış yaşını almış sansasyonel bir transferin* takıma öyle umduğumuz gibi bir katkı sağlamayacağı.

    zor olan kısım, gerçekten takıma katkı sağlayacak, takım ruhunu bozmayacak, yakalanan enerjiyi yok etmeyecek gelecek vaadeden bir futbolcu almak. nokta atışı derken bahsedilen budur bana göre. yıldız falan gereksiz, adam gibi adam olsun yeter. sonuçta fm ya da master league değil bu.
  • 68
    filancası alınırsa uçarız, falancası satılmazsa yandık, melo'nun bonservisini alamazsak naparız, bize bir kanat iki forvet lazım nasıl alacaz falan gibi şeyleri hiç dert etmeden keyifle gelişmeleri takip edeceğim transfer sezonudur. bunun için geçerli iki sebebim var:
    birincisi, fatih terim bu yıl gösterdi ki geçmiş bütün hatalarından ders almış ve transferi nasıl yapması gerektiğini artık çok iyi biliyor. duyuyoruz 7 milyon fiyat biçilen eboue'yi nasıl 3.5'a aldığını gerektiğinde pahalı diye forlan ronaldinho reyes gibi transferleri reddettiğini. sonuç şampiyonluk.
    ikincisi de yönetim geçtiğimiz yılda öğrenmiştir ki fatih terim bu işte gerçekten kulubün tek kuruşunu boşa harcatmayacak bir hoca ve de parayı verin acımayın dediği adamlar da (bkz: shaqiri) (bkz: podolski) hakikaten bu paraya değecek isimler. zira biz elden kaçırınca birini arsenal diğerini bayern münih kaptı.
  • 71
    türkiye liginde 6 yabancı oyuncu sınırlaması olduğunu düşünürsek,
    geçen sezonki kadrodan muslera, ujfalusi, eboue, melo*, elmander'in kadroda yerinin sabit kalacağını düşünürsek,
    bir yandan da yabancı sınırının aşağı çekileceği söylentilerine bakarsak,
    yabancı transfer için bırakın para harcamayı, enerji harcamaya bile değmez.

    yapılacak yabancı transfer mevkisinin en iyisi olmalı ve ilk 11'de banko oynayacak kalitede olmalı.

    onun dışında yerli, yerli, yerli.
  • 73
    takımın kalitesinin yukarı çekilmesi, kadro derinliğinin artırılması için önemli bir süreç. özellikle şampiyonlar liginde mücadele edecek olmamız, fenerbahçe'nin de şu veya bu şekilde kadro kalitesini arttıracak olması bizim çok dikkatli olmamız gerektiği gösteriyor. en büyük sorunumuz yerli oyuncu sayısı gibi gözüküyor. işin aslı selçuk inan dışında kalan herk türk oyuncu hakkında kafamızda soru işaretleri var. semih çok genç, emre istikrarsız, engin el bombası, hakan'ın ne yapacağı belli değil. üstelik alıp ilk 11'de oynatabileceğin türk oyuncu sayısı da bir elin parmaklarını geçmiyor; ömer toprak, serdar taşçı, mehmet ekici, hamit, nuri, gökhan inler, gökhan töre, transfer olmadıysa eren derdiyok belki burak yılmaz. üstelik inler ve taşçı türkiye'ye gelmez, nuri'de çok zor. yurtiçinden ise serdar aziz, ozan ipek, cenk tosun, muhammet demir, alper potuk, hasan ali kaldırım; yine yurtdışından kerim frei, cem karacan gibi isimler kadro derinliği açısından takıma katkı sağlayabilir. yabancı transferi konusunda ise şahsi kanaatimin muslera transferinin rol model olması yönünde. yani kariyeri çıkışta olan, yaşı genç, potansiyeli yüksek oyuncular. melo'nun, eboue'nin takımımıza çok faydası oldu ancak kabul etmemiz gerekir ki geldiklerinde kariyeri düşüşte olan oyunculardı ve bu riskti ki bunun yüzünden daha önce çok canımız yandı. tabi muslera tarzı oyuncuları türkiye'ye getirmek kolay değil; o yüzden yabancı transferlerde elmander tarzı boşta olan oyuncular da ikinci planımız olarak kalmalı. ayrıca montpeiler ve vitesse gibi bu sezonun 2 sürpriz takımının oyuncuları da takip edilmeli. takımımızın eksikleri, türkiye'deki ve avrupa'daki oyuncu piyasası, transfer bütçemize göre yapılabilecekler ise;

    kale: muslera gitmedikten sonra bir sıkıntımız yok. ufuk iyi bir alternatif, aykut'un gitme vakti geldi. çok iyi bir kaleci olan adler ise bedava olarak hamburg'a gitmiş. bence barcelona'da çok rahat oynardı.

    stoperler: öncelikle en az bir, bence 2 tane stoper almalıyız. semih çıkışını devam ettirebilecek mi? ujfalusi bu yaşta ligin ve avrupa'nın temposunu aynı anda kaldırabilecek mi? ömer toprak çok ideal bir isim ki leverkusen'in adleri bile bıraktığı şu ortamda ikna edilirse çok rahat alınabilir. serdar aziz ise iyi bir isim ancak maliyet-kalite bakımından ömer toprak çok daha iyi bir tercih gibi gözüküyor. yabancı stoper konusunda ise medyada pek isim ortaya atılmadı, carvalho ismi ortaya atılsa da pek inandırıcı değil. twente'de sözleşmesi bitecek olan douglas stoper için muhteşem bir transfer transfer olabilir umarım birilerinin aklına gelebilir. son olarak kesinlikle servet mümkünse de gökhan zan takımdan ayrılmalı.

    bekler: sağ bekte eboue'ye alternatif bulunmalı. sabri ile olmuyor, anlayalım artık ve severek ayrılalım. sol bekte hakan'a alternatif sıkıntımız var; hasan ali çok abartılıyor. taiwo ismi geçiyor ama o da bir düşüş içerisinde. geniş çaplı bir tarama yapılmalı.

    orta saha: melo-selçuk ikilisi çok iyi uyum sağlamışken melo'nun bonservisi alınmalı. mehmet ekici gibi inanılmaz maliyeti olmayacak bir oyuncu çok iyi bir tercih olabilir. sözleşmesi biten flamini ve yurtiçinden de alper potuk iyi alternatifler. diarra ve soner aydoğdu'ya karşıyım. diarra maliyetinin karşılığını veremez, soner'i de bu yıl çok canlı izledim, çok iyi bir potansiyeli var ama henüz gençlerbirliği için bile yetersiz. keşke montolivo'yu alabilseydik.

    kanatlar ve ofansif orta saha: gökhan töre ve hamit mutlaka alınmalı; bence avrupa'da birşeyler yapmak istiyorsak en kritik hamlelerimiz bu iki oyuncu olacaktır. bunun dışında riera gönderilmeli, sözleşmesi biten barnetta ve c.rodriguez alternatifler arasında düşünülmeli. küme düşen sochaux' dan marvin martin ve montpeiler'den belhanda ikna edilebilirse geleceğe yönelik müthiş transferler olur.

    forvet: başta bahsettiğim yüksek miktarda bonservis vereceğimiz yer olmalı. çok iyi bir oyuncu ve mutlaka potansiyeli yüksek bir alternatif almalıyız. soldado ismi biraz uçuk ama aslında olması gereken, 2. muslera vakası olur. alternatif olarak ise guidetti ve muhammet demir isimleri olursa tadından yenmez. sercan ve baros ise elveda demenin vakti geldi.

    tabi bunlar benim görüşüm, yönetim ve fatih terim ne derse o olacak. hatta onların da istedikleri olmayabilir. son olarak gönlümden geçenler; ömer toprak, douglas, mehmet ekici, gökhan töre, hamit altıntop, soldado, muhammet demir.

    geleceğini düşündüklerim;
    serdar aziz, ozan ipek, alper potuk, hamit altıntop, kalou
  • 74
    bu transfer dönemi için içimden geçen oyuncular şunlar;
    sebastian giovinco kanatları uçurur, yeri gelirse forvet dahi oynar.
    ömer toprak çok iyi bir yerli alternatif ve olur da semih'in form düşüklüğü gerçekleşirse şampiyonlar liginde gayet iyi iş yapar.
    matias suarez transferi zor gözüküyor ama müthiş bir katkı sağlar transfer edebilirsek.
    serdar aziz alternatifsiz sol bek bölgemizde imparator onu stoperde oynatmak yerine sol bek yapmaya çalışacaktır, tabi eğer alınabilirse.
    mathieu flamini şampiyonlar ligi için gayet iyi bir isim. hem şu an sözleşmesi de bitti diye biliyorum.
    ve ilk olarak düşünmemiz gereken felipe melo . artık düşünüyoruz falan denilmesin ve alınsın şu adam. daha ne bekleniyor anlamıyorum ama bu transfer döneminde almamız gereken ilk isim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın