• 63
    duygusallığı bir kenara bırakıp hareket edimesi gereken kritik sezon..

    bizim önümüzdeki en büyük engel yabancı sınırlaması. dolayısıyla kadroyu alınabilecek yerli futbolcularla şekillendirmemiz gerektiğini düşünüyorum.
    bana kalırsa muslera, eboue ve elmander haricindeki yabancılarımız vazgeçilmez değiller. elbette bu sezon şampiyon olmamızda hepsinin çok yararı oldu. ancak diğer tüm mevkideki adamların yerli muadilleri mevcut.

    ömer toprak ya da serdar aziz alınabilirse ujfalusi reis'e kulube yolu görünebilir. elbette yeteneklerini denk görmüyorum ama bizim o bölgeyi gençleştirmemiz ve türkleştirmemiz gerekir. elimizde thiago silva ya da vincent kompany olsaydı böyle demezdim. ama 34 yaşına gelmiş bir stoperden bu geçiş süresinde yollarımızı ayırmamız en mantıklısı diye düşünüyorum.

    aynı operasyonu melo için bile düşünebiliriz. hem hücum hem de savunmada görevini kusursuz yaptığı şüphesiz. ancak hepimizin eksik gördüğü kanatlara yabancı transferi şartsa (ya da gökhan töre, hamit altıntop, olcay adın'ı alamıyorsak) yeri mehmet topal, mehmet ekici gibi yerlilerle doldurulabilecektir. böylelikle hakan baltanın yedek olacağı eboue ayarında yabancı bir sol bek hakkımız da doğar.

    yani özetle bizim top tüfekle piyasadaki yerlilere saldırmamız lazım. alabildiğimizi alalım, yabancılara ondan sonra karar vermeliyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın