• 53
    şimdiden en önemli transferin semih kaya olduğu sezon.

    semih'in bu sezon yakaladığı çıkışı ve istikrarı devam ettirmesi hatta 1-2 çıt arttırması gerekiyor. bunu yaptığı takdirde çok sağlam bir savunmamız olacak. iyi bir savunması olmayan takımın kalıcı başarı sağlaması çok zor. takımda kalacağını ve önümüzdeki sezon fazla süreler alacağını düşündüğüm diğer oyuncular; muslera, ujfalusi, balta, eboue, selçuk ve elmander. sadece bu isimlerde defans oyuncularının fazlalığı bile rahatlatıyor beni. savunmadaki bu isimlere belki alt yapıdan, belki iç transferde 1-2 oyuncu eklenebilir. bir tane yedek bek oyuncusuna ihtiyaç var. yeni bir semih çıkabilir, hiç de fena olmaz.

    selçuk yine takımın beyni olacak ve en büyük kozlarımızdan biri olacağı kesin. önceliğimiz yanındaki ismi kesinleştirmek olmalı zira melo'nun kalıp kalmayacağı çok önemli. takımın şekillenmesini bile etkileyebilir bu tercih. defansif bir oyuncu mu yoksa selçuk gibi hücuma katkısı yüksek bir oyuncu mu gelecek bunlar soru işareti. açıkçası melo takımda kalmayacak gibi geliyor bana. bakalım görelim. orta saha için bir de yekta'dan patlama bekliyorum bu sezonda. ceyhun'un da mutlaka kendini geliştirmesi gerekiyor. onunla ilgili de hala soru işaretleri var. uzatma dakikalarında oyuna alacağımız bir oyuncu olmamalı ve kendi açısından ona göre sezon hazırlığını yapmalı.

    gelelim transfer sezonunun bizim için en hareketli geçeceği mevkilere. kanatlar ve forvet hattı. bence en az 2 kanat oyuncusu şart takımımıza. hatta kazım'ın gittiğini de düşünürsek 3 oyuncu lazım. culio dönecekse ki yüksek ihtimal gözüküyor bu sayı 2'de kalabilir. pino satılır diye tahmin ediyorum keza o da bir soru işareti. shaqiri düşüncesi güzeldi o tarz başka bir oyuncu bulunup gerekirse kesenin ağzı açılmalı. bu sezon en büyük sıkıntımız kanatlardı. kapanan takımlara karşı çok zorlandık. riera bekleneni veremedi. zaten fazla şans da bulamadı. yiğit de hala muamma. belki alt yapıdan mertan gelecek ama her ne olursa olsun 2 net transfer gerekiyor bir sağ kanada bir de sola.

    forvet hattına bakarsak, ünal aysal'ın da söylediği gibi baros sık sakatlanan bir oyuncu. bu sezon tel tel döküldü. fizik olarak çökmüş durumda. toparlanır mı bilmiyorum. tahminim teklif gelirse satılır. sercan bence kesinlikle tutmayacak yanlış bir transfer oldu. patlama bekliyorum evet ama elde patlama şeklinde. geriye bu mevkide 30 yaşın üstünde 2 oyuncumuz daha kalıyor. elmander ve necati. bunlar da her maç banko oynamayacaklardır. çift forvet devam edeceğimizi düşünürsek elmander'i belki bu ikiliden ayrı tutabiliriz.

    alınacak forvet oyuncusunun ülkesi, fizik özellikleri, yaşı, geldiği takım vs. çok çok önemli. muhtemelen şampiyonlar ligi'ndeki en büyük gol silahımızı bekliyoruz şu anda. ince elenip sık dokunması gereken bir konu bu. hani yeni bir jardel bulsak da getirsek diyorum.

    servet takımdan ayrılacak, sabri'nin de ayrılmasını şahsen çok isterim ama düşük ihtimal görüyorum. inşallah uzun vadeli sözleşme yapılmaz. riera da gidebilir yabancı olduğu için. baros da gitme ihtimali bulunan oyuncularımızdan. bonservisini eline alacak özellikle yabancı oyuncuların değerlendirilmesi de çok önemli ki anladığım kadarıyla onun çalışmaları yapılmış, haziran başında netleşecektir.

    son söz, avrupa'ya ve ülkemizdeki yerli oyunculara tek tek bakar analiz edersek, hangisi katkı yapar hangisi faydalı olur hangisi takım içi dengeleri bozmaz falan diye düşünürsek sanıyorum hepimizin hem fikir olacağı tek bir isim var hamit altıntop. gelsin takımın jokeri olsun. şampiyonlar ligi için tecrübeli oyuncuların önemi çok büyük. hele kendisi gibi mevki ayırt etmeyen bir oyuncunun çok fazla katkısı olur. üstelik de yerli bir oyuncu ve fatih terim'in milli takımdan öğrencisi. şahsen bu sezon transferi beni en çok mutlu edecek isim hamit olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın