• 101
    gözlemlediğim kadarıyla galatasaray taraftarı transfer sezonunu akıl sağlığını koruyacak şekilde geçirmeyi öğrendi.

    bu transfer sezonunda duyumculara prim verilmiyor. sikko gazetelerin sikko haberlerine itibar edilmiyor. geçen sene başlayan futbolcuyu havaalanında karşılama şenlikleri bitmiş durumda.

    bunlar güzel şeyler ama ama gel gör ki usta böyle de çok sıkıcı geçiyor.

    (bkz: duyumcu ortaya duyum yap tayfaya)
  • 106
    sol bek: taye taiwo cuk oturur fakat elimizi çabuk tutmak lazım zira benfica oyuncuyu almak üzere.
    ön libero: melo'nun alınacağını düşünüyorum.
    sağ kanat: hamit altıntop'un türkiye'de oynama zamanı artık geldi.
    sol kanat: gökhan töre için 5 milyon euro istenildiği söyleniyor, kendisi için çok değil.
    forvet: burak yılmaz. sadece selçuk inan kendi başına 7-8 gol attıracaktır.

    şu 5 ismin toplam maliyeti 20-25 milyon euro arasında olacaktır. şampiyonlar liginden gelecek olan gelirler ve kombine satışlarından gelecek sıcak para sayesinde klübü sıkıntıya sokacak bir miktar değil. hatta daha da ileri gidiyorum, tabata ve mehmet topuz gibi futbolculara 8 milyon euro verilen bir ülkede olduğumuzu göz önüne alırsak, şu 5 adamın maliyeti bedavadan biraz pahalıdır. ortaya çıkacak ilk 11 şu şekildedir ve teknik ekip + kadro korunduğu taktirde 4 yıllık üst üste şampiyon olma rekorumuzun tarihe gömülme ihtimali az değildir:

    http://f1205.hizliresim.com/x/x/7177g.jpg
  • 107
    enteresan bir dönemdir. ancak nasıl bir politika izlediğimiz dahi belli olmadığından kendimce bir 11 oluşturma sevdasına düştüm.

    ---------------------muslara-------------------------

    eboue(ujfalusi)----semih-----ujfalusi(chivu)----hakan balta

    hamit---------selçuk---------melo-----------yardıringi çok yüksek olan bir adam.(muhtemelen yabancı)

    -----------berbatov---------------elmander---------------

    -görüldüğü üzere yabancı sınırını aştık.bu yüzden bu sınır bu sene başımıza dert olacak gibi.ancak kurulan kadroya baktığımız vakit ; chivu,berbatov ve hamit(öyle olduğu konuşuluyor) bonservis bedeli ödenmeden alınacak gibi görünüyor. şunu kabul etmek gerekir ki bu kısım ciddi anlamda transfer başarısı olur gerçekleşirse.

    -elimizde yerli oyuncu transferi yapabileceğimiz opsiyonlar çok fazla değil açıkçası; burak yılmaz, gökhan töre(gelmek istemediğini belirtmiş), sercan saraer(kendisini izlemedim), ozan ipek (alternatifli bir kadro için oldukça iyi bir seçenek), ömer toprak (bana kalırsa ilk işimiz olmalı).

    -şimdi şöyle bir güzellik var ki elimizde takas olarak veya satılık olarak gelir elde edeceğimiz de bir oyuncu grubu var; milan baros (üzgünüm king), bogdan stancu, juan pablo pino, sercan yıldırım(kiralık gitmeli bir takıma), albert riera, kazım kazım . bu kısım transferde önümüzü açacaktır muhtemelen. çünkü takas olarak veya satılık olarak verdiğinizde 10m civarı bir gelir elde edilecek gibi görünüyor.

    şimdi ben analizimi yaptım,gerekli olan bölgeler ortada zaten,bir yol çizdim kendimce.ha bu kimi bağlar, tabi ki kimseyi bağlamaz. fatih terim en iyi opsiyonu seçecektir. tek endişem yönetimin yan çizmesi olur, kolay değil biz hep yan çizen yönetimler tarafından yönetildik.
  • 109
    her ne kadar ali dürüst geçen seneki gibi bir değişim olmaz dese de gayrı ihtiyari bir şekilde gidenler olacağından onların tam karşılığı olmasa da yine de 5 yada 6 transferle sezona hazırlanacağımızı düşündüğüm transfer dönemi. şöyle ki servet, çağlar, kazım, pino, stancu, culıo, aykut, riera,serkan ve m.batdal kadroda pek düşünülmeyen isimler hatta talip gelmesi durumunda fatih hoca g.zan, sabri, baros ve sercandan da vazgeçebilir ayhanın da futbolu bıraktığını hesaba katarsak geniş kadro kurma açısından minimum 6 adama ihtiyacımız olacak. bu yıl sözleşmesi biten oyuncular arasında gerçekten de çok sağlam adamlar var. gidenlerden en az 10 milyon euro gelir elde edebilirsek transfere de 40 milyon euro bütçe ayırdığımız söyleniyor bizim için iyi geçen bir transfer dönemi olabilir bu sene.
  • 110
    en önemli kıstas yerli oyuncu sayısı ve kalitesi olduğunu göz önüne aldığımızda , ilk 11'imizde olması gereken 5 yerli oyuncuyu düşündüğümüzde selçuk, semih ,hakan ve transferinin kesinleştiği varsayımı altında hamit'in yeri banko görünüyor. geriye 1 tane daha yerli oyuncu kalıyor. yabancı olarak düşündüğümüzde ise muslera, ujfalusi ( veya bir ihtimal chivu), eboue , melo ( veya onun ayarında bir yabancı, çünkü bu mevkide iyi bir yerli yok), elmander'in yeri garanti görünüyor.

    geriye kaldı 2 mevki. sol açık ve ikinci forvet. bunlardan birinin kesinlikle yerli oyuncu olması lazım. emre çolak , engin ve necati'nin bu sene takımımızda emeği çok ama şampiyonlar liginde hedeflerimiz varsa bence üçünün de yeri ilk 11 olmayacaktır.

    bu mevkilerde de çok kısıtlı yerli oyuncu alternatifi var. hatta bence birer tane var. burak yılmaz ve gökhan töre. ikisinden birinin transferi çok elzem görünüyor. benim düşüncem hedefleri olan bir takımın forvet hattının çok güçlü olması şeklinde ; o açıdan çok kaliteli ve düşmana korku salacak bir yabancı forvet almalıyız. bu sebeple de yerli bir sol açık ihtiyacımız doğuyor. umarım en doğru transferleri yaparız. gerçi ben bunları düşünüp buraya yazıyorum ama eminim ki imparator daha ne zamandan bunları düşünmüştür , her türlü alternatifi hazırdır.

    tabi tüm bu transferlerle ilgili planlar, uefa'nın şikeciler yüzünden tüm ülkeyi cezalandırmaması varsayımı altında yapılıyor. inşallah öyle bir durumla karşılaşmayız.
  • 111
    hamit, burak, chivu, yabancı kanat( bastos olur, dempsey olur elia olabilir ), ömer toprak veya serdar aziz gibi yerli, yedek olabilecek stoper, 3-5 de alamancı apaçi şöyle genç potansiyellisinden ve bonus olarak gökhan töre gelirse bekle bizi şl diyorum.

    düz mantık olacak ama; biz şl'den ve şampiyonluktan epey gelir ettik. saydığım futbolcuların maliyetlerine bakalım; hamit bonservissiz, burak 5m, chivu beleş, yabancı kanat 8-10m stoper 3,5m, töre 5m melo 8m

    eder: 25-28 arası bir maliyet olur ancak gelen para 100milyona yakın olduğu konuşuluyor. bu transferler ile şl'de başarı gelecektir büyük ihtimalle. o yüzden kıyalım bence paraya vuralım kırbacı beline asdmfşdfdhmşasds.
  • 114
    devre arasında sow'u alarak "düşeceğimizi düşünmüyoruz, biz masumuz" demeye getirdiler, bu dönemde de "bakın kuyt'u aldık biz masumuz düşmeyiz etmeyiz" gibilerinden gösteriş yapıyorlar. düşerlerse kuyt'u ellerinden çıkarmak çok zor bir olay değil, ben bu transferin stratejik olduğunu düşünüyorum. savcı şike var diye ceza isteminde bulunurken uefa'nın "ama sahaya yansımadı yaptırım yok" demesi imkansız.. o yüzden ne galatasaray yönetimine yüklenelim, ne de rakipler aldı başını gidiyor diye üzülelim.. sadece biraz daha bekleyelim..
  • 117
    sonunda felipe melo, hamit altıntop, matias suarez, sercan sararer, iyi defans, iyi yerli forvete sahip olacaksak galatasaray yönetimi son saniyeye kadar bekleyebilir.

    ama bekleyip bekleyip albert riera gibi bir adamı yıllık 3 milyon'un üzerinde maliyetle alacaksak söylesinler hiç heveslenmeyelim.
    ayrıca yöneticilerimiz alamayacakları adamların isimlerini çıkıp söylemezlerse iyi olur misal lukas podolski, xherdan shaqiri, diego forlan, jose antonio reyes, *...

    edit: pippo listeye bir ekleme daha yaptı luis fabiano.
  • 118
    daha 3 haziran yani 2 gün önce resmen açılan transfer sezonu yani az sabır. ayrıca yönetime güvenmiyorsanız fatih terim'e güvenin bari. köyt'u aldılar diye heycana gerek yok alsınlar, ne bk yerlerse yesinler. geçen sene 0*dan kurulan takımı da bu yönetim ve teknik heyet kurdu yine işin başında onlar var. her gece güzel güzel transfer dedikodusu yapalım, heycanlanalım, videolar paylaşalım, twitterda her adamın yazdığına heycanlanalım ama işi bilenlere bırakalım. çok güzel geçiyor bence transfer sezonu anca dedikodu biliyorum yalan dolan ama makarasına iyi işte benim güvencem imparator gerisi yalan.

    bu transfer sezonu bittiğinde ayrıca takımın kalitesi net artmış olacaktır eminim buna. melo kalırsa kalır çok isterim kalmasını harbiden deli gibi isterim ama giderse de ne yönetimi ne hocayı itin götüne sokmam. o adamı bu sözlükte herkes: "adam bidon amq" derken alan insanlar da onlardı. geçen sene buralarda drogbaları kötülendi gerçi hiç bir şeye şaşırmamaya niyetliyim bu sene.

    allah kolaylık versin hoca'm sana..
  • 119
    yönetimimizin asla "eyvah kuyt'ı aldılar, boku yedik. demek ki düşmeyecek bunlar, avrupa'dan ceza da almayacak; demek ki transfer yapabiliriz, hatta hemen yapmalıyız, hatta salomon kalou'yu getirelim, bir de pırpır forvet getirelim." gibi ergen bir zihinyette hareket etmemesi, bilakis mevcut durumda olduğu gibi çalışmalar devam ederken bir yandan da politikanın nabzını tutması gereken dönem. euro2012 sonrasi fiyatlar uçabilir, evet ama eminim bunun farkında olan tek einstein ben değilim, sakinim.
  • 120
    ortada bir belirsizlik var bu belirsizlik de takımın transferindeki hamlelerini engelliyor uefa'nın kararları bekleniyor deniyor da uefa'nın kararları da bir yere kadar be abicim. bu takımın türkiye'den alacağı hiç mi yerli oyuncu yok mesela? çok mu iyi bir yerli kalitemiz var? takıma katılması gereken hiç mi yetenekli ve genç eleman yok? yerli oyuncu transferinin geciktirilmesinin mantıklı bir açıklaması var mıdır ya da? çünkü yerli transferinde türkiye'de olan bir adam galatasaray'a şampiyonlar ligi'nde oynayacağı için değil galatasaray'da oynayacağı için gelir, avrupa kupaları da bunun kreması olur.
  • 121
    hamit altıntop ile başlayıp, sırasıyla gökhan inler, gökhan töre, alper potuk transferleriyle devam edecek transfer sezonu olucağını düşünüyorum. 3 tanede üst düzey yabancı alırız bunların üstüne bence. biri forvet biri sol açık diğeri savunma olmak üzere. yeterki şu uefa'dan yara almasın galatasaray'ımız haksız yere. ondan sonra ünal aysal başkan öğreticek cümle aleme '' transfer nasıl yapılır '' dersini. heyecanla ve sabırla bekliyorum.
  • 122
    --- alıntı ---
    hamit altıntop, olcay şahan, cristian chivu, felipe melo ve gökhan töre ile dirsek temasında olan sarı-kırmızılı idareciler, bombaları art arda patlatacak.  kulübün menfaatlerini düşünerek gereksiz hamlelerden kaçınan sarı-kırmızılarda abdurrahim albayrak, ali gürsoy, bülent tulun gibi isimler transferde kritik rol oynuyor.

    fatih terim ve ünal aysal ile sık sık fikir alışverişinde bulunan transfer komitesinin birkaç isimle önceden anlaştığı da kulislerde konuşulmaya başlandı. uefa'dan çıkacak kararı bekleyen galatasaray, taraftarlarını memnun edecek futbolculara sarı-kırmızılı formayı giydirecek.

    --- alıntı ---

    http://www.webaslan.com/...ransferSXHBQ50866SXQ

    edit: mobil surf yaparken yaptigim alintilarin direkt linkleri "m." ile basladigi icin kaynaklari sonradan editliyorum.
  • 124
    şimdi de robert lewandowski'yle ilgilendiğimiz yönünde haberler çıkmaya başlayan 14 haziran'da resmi olarak başlayacak olan transfer dönemi.
    lewandowski'ye verilecek 15-20 milyon civarı bir bütçemiz varsa, o parayı kendisine vermektense; ikisinden birini satabilecek gibi görünen newcastle'dan demba ba yahut papiss cisse'yi almak daha doğru bir transfer olur.
    ama tabi galatasaray kulübünün lewandowski veya herhangi başka bir futbolcu için 15 milyon avro gibi paraları verebileceğini sanmıyorum. bu transfer döneminde olursa en pahalı transferimiz 7-8 milyon avro ile melo olur. daha pahalı futbolcu al(a)mayız. almayalım da zaten, galatasaray için doğru transfer ölçüsü eboue'nin transferidir şu pozisyonda. eboue'de olduğu gibi kelepir futbolculara 3,5-4 milyon civarı bir paraya alıp üst düzey verim sağlamak.. bir de olursa gelecek vaadeden henüz tam olarak parlamamış futbolcuları yine 3-4 milyon civarı bir bonservisle kulübe kazandırmak. hiç izlemedim ve gelecek vadediyor mu bilmiyorum ama konuşulanlara göre dorlan pabon denilen adam da bu tip transfere bir örnek.
    iyi paraya iyi futbolcular alınır mutlaka ama futbolcunun iyi olması gittiği takımda illa büyük işler yapacak anlamı taşımıyor. guiza, torres, kaka, kendilerine ödenen bonservisin 4te 1'i kadar bile yarar sağlamadı takımlarına. bence galatasaray henüz bir transfere 13-15 milyon avro paralar bağlayacak/riske edecek ekonomik olgunluğa ulaşmadı daha.
    bence yönetim bu dönem benim dediğim gibi makul ölçülerde transfer yapmalı ya da her türlü hesabı kitabı siktir edip fatih terim kimi derse onu almalıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın