• 124
    şimdi de robert lewandowski'yle ilgilendiğimiz yönünde haberler çıkmaya başlayan 14 haziran'da resmi olarak başlayacak olan transfer dönemi.
    lewandowski'ye verilecek 15-20 milyon civarı bir bütçemiz varsa, o parayı kendisine vermektense; ikisinden birini satabilecek gibi görünen newcastle'dan demba ba yahut papiss cisse'yi almak daha doğru bir transfer olur.
    ama tabi galatasaray kulübünün lewandowski veya herhangi başka bir futbolcu için 15 milyon avro gibi paraları verebileceğini sanmıyorum. bu transfer döneminde olursa en pahalı transferimiz 7-8 milyon avro ile melo olur. daha pahalı futbolcu al(a)mayız. almayalım da zaten, galatasaray için doğru transfer ölçüsü eboue'nin transferidir şu pozisyonda. eboue'de olduğu gibi kelepir futbolculara 3,5-4 milyon civarı bir paraya alıp üst düzey verim sağlamak.. bir de olursa gelecek vaadeden henüz tam olarak parlamamış futbolcuları yine 3-4 milyon civarı bir bonservisle kulübe kazandırmak. hiç izlemedim ve gelecek vadediyor mu bilmiyorum ama konuşulanlara göre dorlan pabon denilen adam da bu tip transfere bir örnek.
    iyi paraya iyi futbolcular alınır mutlaka ama futbolcunun iyi olması gittiği takımda illa büyük işler yapacak anlamı taşımıyor. guiza, torres, kaka, kendilerine ödenen bonservisin 4te 1'i kadar bile yarar sağlamadı takımlarına. bence galatasaray henüz bir transfere 13-15 milyon avro paralar bağlayacak/riske edecek ekonomik olgunluğa ulaşmadı daha.
    bence yönetim bu dönem benim dediğim gibi makul ölçülerde transfer yapmalı ya da her türlü hesabı kitabı siktir edip fatih terim kimi derse onu almalıdır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın