• 1276
    yargıtay 5’inci ceza dairesi, temyiz incelemesini tamamlayarak istanbul 13’üncü ağır ceza mahkemesi’nin ‘futbolda şike’ davasına dair kararlarını ‘usul eksikliği’ nedeniyle geçen hafta bozmuş olduğu soruşturma.

    kısa bir özet ile birlikte buraya durum değerlendirmesi bırakmak istiyorum.

    fenerbahçe kulübü eski başkanı aziz yıldırım’ın da aralarında bulunduğu 36 sanık yeniden yargılanacak.
    dosya usulden bozulmuş olmakla, usul eksikliği giderilince yeniden esasa dair inceleme yapılacak…

    3 temmuz'a dönersek,

    özel yetkili istanbul cumhuriyet savcısı zekeriya öz’ün talimatıyla aziz yıldırım ve spor dünyasından çok sayıda kişi hakkında 3 temmuz 2011’de bir soruşturma başlatıldı.

    iddia: fenerbahçe’nin 2010-11 sezonunda şike yaptığı ve bu yönde bazı yöneticilerin ve spor adamlarının suç örgütü kurdukları idi…

    – soruşturma davaya dönüşmüş, dava sürecinde aziz yıldırım ve diğer sanıklar gözaltına alınmış ve 2 temmuz 2012 tarihinde sonuçlanan dava sonucunda 36 sanık hakkında “organize suç örgütü kurdukları” gerekçesi ile hapis cezaları verilmiş ve bu cezalar yargıtay tarafından onanmıştı. (bu onama ile hakkında altı yıl, üç ay hapis cezası kararı verilen yıldırım ve diğer sanıkların cezaları kesinleşmişti.)

    – 17/25 aralık sonrasında yargıdaki savrulmayı fırsat bilen aziz yıldırım, erdoğan’ın “dublaj, şantaj, kumpas” söylemine sarıldı, kendisine ve kulübüne kumpas kurulduğunu iddia ederek, 21 nisan 2014 tarihinde yeniden yargılanma talebinde bulundu.

    savcı abdullah mirza coşkun da ‘infazın durdurulmasını ve yeniden yargılama yapılmasını‘ istedi, istanbul 13′üncü ağır ceza mahkemesi de bu talebi 23 haziran 2015’te kabul etti.

    – istanbul 13′üncü ağır ceza mahkemesi, yeniden yargılama sonunda, fenerbahçe kulübü başkanı aziz yıldırım ve 36 sanığın, ‘şike yapmak‘ ve ‘örgüt kurmak‘ suçlamasından kesinleşmiş cezalarını bozdu ve beraatlerine karar verdi.

    – yargıtay 9. ceza dairesi, şike davasını onayan eski yargıtay üyesi mesut kundakçı’yı ağır bir şekilde cezalandırdı, ‘fetö’ üyeliğinden 12 yıl hapis cezasına çarptırdı.

    – şimdilerde ise yargıtay 5’inci ceza dairesi, temyiz incelemesini tamamlayarak istanbul 13’üncü ağır ceza mahkemesi’nin ‘futbolda şike’ davasına dair bu kararlarını ‘usul eksikliği’ nedeniyle bozmuş oldu. yeniden yargılama yapılacak…

    “şike davasi”nda neler olmuştu?

    şike davasını hatırlayanınız var mı? neler olmuştu sahi?

    dosyayı az buçuk bilenler, oradaki tapeleri, fotoğrafları ve ifadeleri inceleyenler hadiseyi net anlar. kısa bir özet geçelim;

    – o dönem gençlerbirliği maçı için para dağıtılıyor.

    – bunu haber alan polis paranın ankara’ya götürüldüğü sırada sürecin tamamını kayda alıyor.

    – kayıtlarda geçtiği şekliyle: polis bagajı açtırıyor ve “ne için bu para?” diye soruyor, “gayrimenkul alacaktık” şeklinde cevaplıyorlar.

    – aziz yıldırım’ın verdiği iddia edilen paraya aracılık eden mecnun isimli kişi ve arkadaşı daha sonra ankara’da parayı dağıtıyorlar. hatta 150 bin dolar kadar artıyor ve bunu aziz yıldırım’a söylemiyorlar ve kendi ceplerine attıkları ifade ediliyor.

    – maç sonucu istediği gibi olmayınca (şike tutmayınca) aziz yıldırım, mecnun’u arıyor ve küfürler ettikten sonra parayı geri istiyor. sonrasında soruşturma patlıyor ve gerisi çorap söküğü gibi geliyor.

    şike davasi nereye sürükleniyor?

    zamanaşımına mı götürülmeye çalışılıyor?

    zira bu davada zamanaşımının dolmasına yaklaşık olarak 2,5 yıl kaldı. dosya usulen bozulmuş bile olsa 2,5 yılda verilecek kararların kesinleşmesi mümkün olmayacaktır ve dolayısıyla dosya zamanaşımına uğrayıp tedavülden kalkmış olacaktır!

    zamanaşımı nedeniyle düşme kararı başta siyasiler olmak üzere bir kısım kişilerin işine gelecek ve onları rahatlatacaktır. iradenin bu yönde olduğu anlaşılıyor.

    zira yargıtay başsavcılığı tebliğnameyi 27.03.2017 tarihinde daireye sunmuş olmasına rağmen 3 yıl boyunca dosya dairede bekletilmiş ve sonunda usulen bozulmuş oldu…

    tck 66/5 maddesi gereğince “yargılamanın yenilenmesine” karar verildiği için zamanaşımı süresi bu kararın verildiği 23.06.2014 tarihinden itibaren “yeni baştan” işlemeye başlamıştır. zamanaşımını kesen bir neden (tck 67/2 gereğince) bulunmadığı için 8 yıllık zamanaşımı süresi 23.06.2022’de dolacaktır.

    peki bu arada dosyanın tekrar ters dönme ihtimali var mı?

    yargının ve adaletin konjonktüre göre değiştiği türkiye’de her an her şey olabilir. şu an suçlu denilenler bir adım sonra suçsuz ve hatta kahraman olarak bile ilan edilebilir. şu an masum, beraat etti, kumpasa uğradı ve hatta kahraman denilenler bir sonraki dönemde azılı suçlu ilan edilebilir.

    aziz yıldırım’ın davasında “bu adam olduğu sürece biz şampiyon olamayız” demiş muktedirlerin bir sonraki tavırlarını da iyi takip etmeli. onu devirmiş, sonra sulh olmuş kimselerin bir sonraki adımda ne yapacağını kestirmek güç olmasa gerek. geçmişte çıkardıkları sporla ilgili kanunları alelacele değiştirenlerin yaptıkları, yapacaklarının teminatı!

    kısacası muktedirin amacı davayı zamanaşımına uğratıp tarafların ceza almadan bu durumdan kurtulmasını sağlamak.

    daha evvel süreç ile ilgili yazdığım bazı entryleri buraya bırakmak istiyorum.

    (bkz: fenerbahçe/@birdfucker)
    (bkz: 15 mart 2019 cas duruşması/@birdfucker)
    (bkz: aziz yıldırım/@birdfucker)
    (bkz: 22 ocak 2019 cas bülteni/@birdfucker)
    (bkz: 7 haziran 2019 trabzonspor açıklaması/@birdfucker)

    unutmadım, unutturmayacağım.
  • 1277
    şikenin açıklanmış ve gündemimize gelmesimnin yıl dönümü yaklaşmışken. hala üstlerindeki pisliği temizleme çabasındalar.
    2020 yılında yaşananlar yine çok güldürmüştür.

    https://www.youtube.com/watch?v=8h7QGxELLfQ

    https://www.youtube.com/watch?v=G6aTP1aLidY

    https://www.youtube.com/watch?v=O2MhLremack

    https://www.youtube.com/watch?v=24_x8sBQDa0
  • 1278
    ekşi sözlük' te şöyle bir yazıya denk geldim. düşününce fazlasıyla da hak verdiğini söylemeliyim. takım fark etmeksizin ülkemizde haklı olanların* değil güçlü olanların istediği olur.

    --- alıntı ---

    valla helal olsun.

    şaka maka saydırdılar. toplumda bu normalleşti.
    demek ki “bir şeyi ne kadar tekrar edersen, sosyolojik olarak o kadar başarılı olur” tabiri doğru.

    kumpas kumpas diye diye konuyu kapattılar.
    ses kayıtları olsun, sürülen tarlalar olsun, ibrahim akın’ın hocadan “şike parası caiz midir” fetvası olsun, uefa cezası olsun, platini’yi makamında ağırlayan erdoğan olsun, cas davasının geri çekilmesi olsun... bjk’nın korkup kupayı iade etmesi olsun...maşallah toz oldu uçtu.

    sonra diyorsunuz ki fenerbahçe taraftarı neden arsız? niye arsız olmasınlar kardeşim, adamlar yaptıkları neyden ceza aldılar. hala kalkmış bu sene limit diyorsunuz? olm şikeye ceza almayan adamlar limite alırlar mı?

    bu adamların haddini bildiren, onların dilinden anlayan, tabiri caizse haşarı evladı tokatlayan baba figürü fatih terim’dir.

    şimdi tek dertleri hocanın gitmesi. o da gitsin ki siyasi ve derin ilişkileri sadece onlara kalsın istiyorlar. daha rahat at koşturacaklar.

    --- alıntı ---

    edit: entry fatih terim başlığına da taşınabilir. sanırım orada daha doğru olacak.

    edit 2: alıntının son paragrafı sözlük adabına aykırı olması sebebiyle silindi.
  • 1280
    ali ismail'le uzaktan yakından alakası olmayan, silah tüccarı aziz'le fethullahçıların ters düşmesi sonucu fetocu savcılar tarafından açılmış soruşturmadır. soruşturmanın ilk zamanlarında fetöcülerin ta o zamandan bunu yaptıkları bilindiği halde fenerbahçeliler dahil kimse tarafından bu gerçek dillendirilmemiş, bilakis aziz yıldırım hapisten çıktıktan sonra hocaefendi (!) ile alakalı son derece ılımlı demeçler vermiştir. ancak sonra malum parti ile fetöcüler ters düşünce aklanabilmek için fenerbahçe güdümlü kamuoyu tarafından olay şiddetle "fetöcüler bize kumpas kurdu, şöyle atatürkçüyüz, böyle kemalistiz" mevzusuna çekilmiş ve sözkonusu sezondaki bütün şike delilleri gerçek olan ve bunları inkar da etmeyen fenerbahçe spor kulübü duygusal ve cahil halkımızın nezdinde bir anda sütten çıkmış ak kaşık imajı kazanmıştır. arkasına da gezi direnişi patlak verince, mevzuyu iyice dramatize etmek için zavallı ali ismail kardeşimizin adı birkaç fenerbahçe formalı fotoğrafının olmasından faydalanılarak maalesef bu rezil davaya alet edilmiştir. masumiyeti ve temiz kalbi sağlığında saf duygularla gönül verdiği kulübü tarafından, vefatından sonra alabildiğine sömürülmüş, ölüp gitmiş 19 yaşında gencecik bir çocuğa edilebilecek en büyük saygısızlık edilmiştir. zira ali ismail günahların kulübü, bünyesinde tarih boyunca her türlü illegalitenin, suçun ve pisliğin döndüğü fenerbahçe için değil, cumhuriyet için, hürriyet için şehit olmuştur.

    sahici ve gerçek olan tek unsurunun, fetöcüler tarafından usulsüz şekilde toplanan şike delillerinin olduğu soruşturma.
  • 1281
    bir hırsızın bir katili cinayet işlemekle ihbar etmesi sonucu ortaya çıkan soruşturma benzetiyorum bu davayı.

    hırsızın hırsız olduğunu sonradan öğrenmemiz cinayet zanlısını masum kılmaz. aramızda hukukçu arkadaşlarımız mevcut onlar konuya daha hakimler doğal olarak ama fenerbahçe spor kulübü utanmadan arlanmadan işledikleri suçu fetö ortaya çıkardı diye kendilerini masum ilan ediyorlar.

    şike yaptınız ve bu şikeyi de en az sizin kadar kirli bir terör örgütü devletin belirli kurumlarına yerleşmiş olmanın verdiği konforla bunu gün yüzüne çıkardı.

    dönemin fenerbahçe başkanının silah ihalelerine bulaşması,siyasi kavgalar vs. bizim zerre umrumuzda değil. küme düşmeniz gerekirken üstüne ödülmüşcesine play off garabetiyle yarışmada olmanız sağlanmış ve fakat ilahi adaletin tecelli etmesiyle sizden her açıdan üstün olan ezeli rakibiniz sahanızda kupa kaldırarak belki de tff tarafından size verilecek tüm cezalardan çok daha ağırını sizlere yaşatmıştır.

    her kesin adaletinin şaştığı yerde bir başka adaletin varlığından haberdar oldunuz.
  • 1282
    şekip mosturoğlu, bülent uygun ve mecnun otyakmaz dahil 18 kişiye beraat kararı verildi. aziz yıldırım ve diğer 4 sanığın dosyası da bugün görüşülecek. tabi onların da beraat alacağına hem fikiriz. yine haklı olanın değil güçlü olanın istediğinin olduğu bir karar ile karşı karşıyayız.

    geriye ise* tarlalar sürüldükleri ile, ibrahim akın cami hocasından aldığı şike fetvası ile, tahir kum' a yaptırılan ısmarlama haberler kaldı.
  • 1283
    ülkemizdeki adalet sisteminin nasıl işlediğinin en güzel göstergelerinden birisidir. deliller, tapeler, itiraflar ile geçen 3 seneye rağmen hiçbir yere bağlanamayan bir dava; siyasilerin ve basının "kumpas" diyerek ağız birliği etmesi ve neticesinde gelen fenerbahçe şampiyonluğu. ve o günden itibaren yaşadıkları çöküş, aslında neyin ne olduğunu kanıtlar nitelikte.
  • 1284
    https://eksisozluk.com/img/90kj0yiu

    "bu tarla bir şeydir, nasıl söyleyim, yani maçla ilgili bir şey değil yani, 3 tane tarla var işte, ekinler diyor suya çıktı, ya kurban kesiyor gidiyor. her hafta da eyüp sultan' a gidiyordu. her hafta gidiyor, bizim burada konuşmalar da var. hocaya gittik mi, camiye gittik mi, ne yaptın, tamer beye söylüyorum; " ne yaptın, gittin mi, hallettin mi?" diyorum. camiye gidiyor, eyüp sultan’a kurban kesmeye. biz deplasmana gittiğimizde tamer bey gidiyor, eğer deplasmanda değil içeride ise beraber gidiyoruz, kurban kesiyoruz. şimdi buradaki konuşmada da yani bu şeyi, tarla işini; maçları, tarla maçları sürmek de dilek anlamında kullanıyorduk"

    yukarıda yer alan savunmayı yapan sanığa verilen cezanın affedilmesi durumu.

    defalarca konuşuldu ancak yeniden söylemekte yarar var delillerin toplanma biçiminin hukuksuz olması, ceza hukuku açısından sakıncalı olsa da spor hukuku açısından hiç bir anlam ifade etmemektedir. spor hukuku için makul şüphe yeterlidir.

    aziz yıldırım kulübü için şike yapmıştır. aklanması bir şey ifade etmez.

    konuyla ilgilenen arkadaşlar için zamanında yazdığım bir kaç iletiyi aşağıya bırakıyorum.

    (bkz: fenerbahçe/@birdfucker)
    (bkz: 22 ocak 2019 cas bülteni/@birdfucker)
    (bkz: 15 mart 2019 cas duruşması/@birdfucker)
    (bkz: aziz yıldırım/@birdfucker)
  • 1287
    aziz yıldırım ve ekip arkadaşları beraat ettiler.

    bir ülkenin tamamının kanıtlarına tanık olduğu şike, devlet eliyle örtbas edildi. ama bu ne ki, bu ülkede, ülke tarihinin en büyük hırsızlığı da kumpas denilerek, montaj denilerek örtbas edildi.

    ne olsa fetö yaptı. primal fear'da bir sahne vardı. avukat, yardımcısına şöyle bağırıyordu; ''suçluyu neden bulamadık biliyor musun? çünkü sen abna suçlayabileceğim birini bulamadın!'' bu ülkede fetö diye ne kadarı gerçek ne kadar kurmaca olduğu bilinmeyen bir örgüt var edildi/icat edildi ve ne olsa o suçlanıyor artık ve bu sayede herkes aklanabiliyor. bu ülkede gerçekten adalet olsaydı bırak şikeyi, trafikte korumalarını arkasına alarak bir vatandaşı tehdit eden aziz yıldırım şimdiye kadar çoktan ceza alırdı zaten.

    aziz yıldırım şike yapmıştır, fenerbahçe şike yapmıştır. fenerbahçe de aziz yıldırım da şikecidir. bu şikenin kanıtları, şüpheye yer bırakmayacak şekilde ortaya konmuştur. ancak bu kanıtlar elde edilirken yapılan dinlemelerin izinsiz olması izin varsa da bu izinlerin şu an fetöcü oldukları sebebiyle açığa alınan savcıların talepleri, hakimlerin kararlarıyla alınmış olması sebebiyle bugün beraat etmiştir aziz yıldırım ve ekibi.

    ben utanıyorum, üzülüyorum, kahroluyorum. şike olayı için değil, yemişim futbolu...
  • 1288
    aşağıya eklediğim yazı ekşi sözlük' ten alınmıştır. üyeliğim olmadığı için kendisine cevap veremiyorum ama buradan bir şeyler yazmak istedim.

    --- alıntı ---

    sorular çok basit aslında 3 temmuz soruşturmasını açan devlet görevlileri şu an neredeler? soruşturma açıldığında yurt dışında olan aziz yıldırım neden aynı gece ''benim mezarımın yeri bellidir ne kaçması'' deyip ülkeye giriş yapmıştır? şu iki soruya anlamlı bir cevabı olan her babayiğidi sabaha kadar dinlerim. iyi günler ahali.

    --- alıntı ---

    bende kendisine çok basit bir soru soracağım. davayı açanlar fettullahçı diye suç işlenmemiş mi sayılıyor? eğer öyleyse bunların hâkim ve savcı oldukları dönemde işlenen tüm suçlamaların düşmesi gerekmez miydi? misal hırsızlık yapmış ya da cinayet işlemiş birisi davanın savcılarına, hakimine bakarak ben suçsuzum mu diyecek. herkes olayların işine geldiği yönüne baktığı sürece, adalet mekanizması işlemediği sürece bizim ülkeden bir bok olmaz.

    not: aynı başlığa peş peşe iki entryi yazmak pek adetim değildir ama arkadaş cevap istediği için yazmak istedim. belki bir yerlerde karşısına çıkar.
  • 1290
    beraat ile sonuçlandığı algısı oluşturulmaya çalışılan soruşturma.

    öncelikle beraat ile sonuçlanmamıştır bunu bir kenara yazalım. fenerbahçe spor kulübü ve yargılananlar tarafından gerçekliği mahkemede kabul edilmiş kanıtların usulsüz olarak toplandığı iddiası ile(!) usül yönünden soruşturma düşürülmüştür. tam olarak hukuki terim böyle midir bilemeyeceğim ancak sadede gelirsek, mahkeme; "sen bu suçu işlememişsin" dememiştir, "senin suçluluğunu gösteren deliller zamanın fetöcüleri tarafından toplanmış ben bunları dikkate alırsam başıma bela alırım zira onların topladığı daha başka kanıtların (!!) ucu yüksek yerlere dokunuyor onları da meşru saymak zorunda kalırım" demiştir.

    fetö - hükümet kavgasının kronolojisini hatırlarsak fenerbahçe şike davası hangi tetikçiler tarafından nasıl başlatıldığı, ne gibi tehditler içerdiği, fenerbahçe'nin burada özne olmadığı sadece bir örnek teşkil ettiği gayet açıktır. adamların şike yaptığı zaten tff, uefa, cas, soruşturmalarında kesinleşmiş ve gerekli cezaları da almışlardır. tff özelinde cezaların azlığı çokluğu tartışma konusu olsa bile şike yaptıkları zaten kesinleşmiştir. velhasıl-ı kelam adamlar "tescilli şikecidir".

    delillerin usül yönünden kabul edilmeyişini beraat olarak algılayan ve algılatmaya çalışan zihniyetin beynine turrruupp sıkmakla birlikte bundan sonra kendilerini şikeci olarak tescilleyen kurumlara hesap sormalarını merak ve büyük bir iştah ile beklemekteyim. zira böyle bir hamle ile neden ve nasıl şikeden tescillendikleri, delillerin ceza hukuku ile spor hukukunda nasıl işlem gördüğü açık ve net olarak tekrar kamuoyuna açıklanacaktır. tabi bunu tff yapmayacaktır hatta aklamaya bile çalışabilirler ama uefa ile cas "ayyy biz yannış yapmışız" mı diyecektir?

    sonuç olarak sokaktaki adama hırsız diyemem başım belaya girer ama fenerbahçe spor kulübüne büyük bir iç rahatlığı ile şikeci derim zira bu konu ile ilgili tüm kurumlar şike yapıldığına hüküm vermiştir, yöneticileri de bu konuda ceza almıştır.
  • 1294
    allah rakibin yüzsüzünü kimseye vermesin. buz gibi tapeler, sürülen tarlalar, konuşmalar, uefa'nın ve fifa'nınv erdiği kararlar ortadayken hala inkar. zaten oyuncak olmuş yargının, tarihi bile kurmaca olan kararı ile kendi kendilerini aklıyorlar.

    büyük ihtimal pek muhterem iş adamı hazretleri, memleketteki bazı sinir uçlarıyla pek bir sevişiyor bu aralar. yoksa açıklama kararının 6 kasım olması, bu sezon açık unutulan mikrofonlardan duyulanlar vs. bu sezon daha çok şey göreceğiz allah ömür verirse.
  • 1295
    küçük beyinler ve anlamak istemeyenlerin anlamayacağı hadise.

    1- şike yapıldı. toplanan delil usulsüzdü. kanun ve hukuk gereği usulsüz toplanan delil yokmuş gibi yargılama yapıldı. çünkü dönemin savcıları hukuk bilgileri sayesinde atanmadı. delil toplamayı bilmeyan adamlar bunlar.

    2- şike yaparak ülke kurtarılmaz. bu şikenin direniş olduğunu dile getiren herkes aynı dönemin aynı it savcıları tarafından soruşturma açılıp; bilimum cinayet, cinsel saldırı gibi suçlardan hüküm giyenleri de yarın vatanı kurtarmış sayabilir.

    hatırlatmadan geçemem; bahsi geçen, son beş yılda değil ilk günden beri terörist olan it savcıları samadırada ağırlamış kulübün yaptığı şikeyi konu alan soruşturmadır.
  • 1298
    ezeli rekabete dayalı tüm dengeleri darmadağın eden, fenerbahçe camiasını günün sonunda deli gibi yapan* hadise.

    galatasaray fenerbahçe rekabeti dediğimiz şey olumlu ya da olumsuz olduğu farketmez, her konuda amansız bir sidik yarışından ibarettir. biri en büyük olduğunu söyler, öteki ben daha büyüğüm der. biri iflas bayrağını çeker, ne münasebet biz daha güzel iflas ettik diye ortalığa çıkar. efendime söyleyim biri elden ayaktan düşme bir yıldız getirir, öteki benimki daha yıldız diye daha bitik bir yıldızı allayıp pullayıp maaşa bağlar.

    tüm bu algoritma içinde muadili bir türlü bulunamayan yegane olaylardan biri olarak kaldı bu şike soruşturması.

    fenerbahçe camiasının yıllar içinde "fetösaray" iftirasından başlayıp "futbola egemen olan yapı" tabirine uzanan yolculukta akıllı mantıklı bir şey söylermiş edasıyla zırvalamasının altındaki temel sebep bunun galatasaray tarafında bir simetrisi ya da benzerinin olmaması. şike yaptığı alenen ispatlanmış bir ekibin peşinden koşmayı ülkedeki konjektürel gelişmelere bağlayıp direniş diye satmaları da, usulden bozulmuş bir davayı şikeden beraat diye pazarlamaları da keza aynı sebepten.

    galatasaray'da olmayan bir şeyi negatiften pozitife döndürme çabası. şikeymiş, maç ayarlamaymış, tarihi utançmış kimsenin umrunda değil...

    nasıl uefa ve süper kupa şampiyonluğu sonrası 6 kasım 2002 fenerbahçe galatasaray maçı yaşanınca kendince içleri soğuyup hayata tutundularsa, tüm bu yaşananlar sonrası öyle bir vesile arıyorlar 10 yıldır. anadolu takımlarının gezgin hocası mesut bakkal'ın kitap parlasın diye sıktığı iki palavraya kadar dip bucak bakmadıkları yer kalmadı. hala daha arıyorlar. sportif direktörleri emre belözoğlu'nu unutup 1996-2000 arası döneme bok atıyorlar. koca koca adamlar hande sümertaş diye ağlıyorlar. var operatörünün bağlı olduğu örgüt gibi saçma sapan imalar yapıyorlar...

    k a ç a c a k tweetinden sonra takım başı beşer hoca değiştirmelerine rağmen en ufak bir gerginlikte bir umut ortalığa dökülmeleri gibi, bu konuda minnacık bir yalana bile delicesine umutla sarılıyorlar. bir tane meczubun "ismini vermek istemeyen bir bein çalışanından gelen mail" diye youtube yayınında okuduğu uydurma bir metine bile kulüp başkanı düzeyinde inanıp kapıldılar.

    fenerbahçe 7 yıldır şampiyon olamıyor ve 8'e doğru götüm götüm ilerliyor. bayrak adamı volkan demirel "şampiyonlar ligi müziğini özledim" diye diye emekli oldu gitti. fenerbahçe'nin şampiyonlar ligi'ndeki eleme harici son maçında reklam panolarında playstation 2 reklamları vardı, şimdi konsolun beşincisi çıktı. dört yıldızı saymıyorum bile...

    hal böyleyken istediğiniz yerden toplayacağınız 100 tane fenerbahçe taraftarına sorun şampiyonluk mu, şampiyonlar ligi mi, yarın sabah uyanınca 3 temmuz 2011'in galatasaraylı versiyonu mu diye; 100 tanesi de son şıkkı seçer. 10 sene daha şampiyon olamama pahasına bile seçer çoğu. ne adalet, ne temizlik, ne de masumiyet, ne şan ne şeref. tek dertleri bu kuyruk acısını dindirecek bir bahane...

    (bkz: allah kurtarsın orospu çocukları)
  • 1300
    https://twitter.com/...HZQAUbpN0uSqE7q4wA1A

    bu video vesilesiyle hafıza tazeleten aşağılık olay, emek hırsızlığı.
    tamam o polisler fetöcü, her şey kumpas ya kardeşim ibrahim akın’ a hocaya sorduğu sorularıda mı dış güçler sordurttu?
    korcan’ a, menajerlere giden mini’ leride mi fetöcüler sattı. aklım almıyor bu aymazlık hala türlü bahanelerle üzeri örtülerek kapatıldı. kapatılmakla kalmadı, yavuz “hırsız” ev sahibini bastırdı!
App Store'dan indirin Google Play'den alın