• 1289
    beraat ile sonuçlandığı algısı oluşturulmaya çalışılan soruşturma.

    öncelikle beraat ile sonuçlanmamıştır bunu bir kenara yazalım. fenerbahçe spor kulübü ve yargılananlar tarafından gerçekliği mahkemede kabul edilmiş kanıtların usulsüz olarak toplandığı iddiası ile(!) usül yönünden soruşturma düşürülmüştür. tam olarak hukuki terim böyle midir bilemeyeceğim ancak sadede gelirsek, mahkeme; "sen bu suçu işlememişsin" dememiştir, "senin suçluluğunu gösteren deliller zamanın fetöcüleri tarafından toplanmış ben bunları dikkate alırsam başıma bela alırım zira onların topladığı daha başka kanıtların (!!) ucu yüksek yerlere dokunuyor onları da meşru saymak zorunda kalırım" demiştir.

    fetö - hükümet kavgasının kronolojisini hatırlarsak fenerbahçe şike davası hangi tetikçiler tarafından nasıl başlatıldığı, ne gibi tehditler içerdiği, fenerbahçe'nin burada özne olmadığı sadece bir örnek teşkil ettiği gayet açıktır. adamların şike yaptığı zaten tff, uefa, cas, soruşturmalarında kesinleşmiş ve gerekli cezaları da almışlardır. tff özelinde cezaların azlığı çokluğu tartışma konusu olsa bile şike yaptıkları zaten kesinleşmiştir. velhasıl-ı kelam adamlar "tescilli şikecidir".

    delillerin usül yönünden kabul edilmeyişini beraat olarak algılayan ve algılatmaya çalışan zihniyetin beynine turrruupp sıkmakla birlikte bundan sonra kendilerini şikeci olarak tescilleyen kurumlara hesap sormalarını merak ve büyük bir iştah ile beklemekteyim. zira böyle bir hamle ile neden ve nasıl şikeden tescillendikleri, delillerin ceza hukuku ile spor hukukunda nasıl işlem gördüğü açık ve net olarak tekrar kamuoyuna açıklanacaktır. tabi bunu tff yapmayacaktır hatta aklamaya bile çalışabilirler ama uefa ile cas "ayyy biz yannış yapmışız" mı diyecektir?

    sonuç olarak sokaktaki adama hırsız diyemem başım belaya girer ama fenerbahçe spor kulübüne büyük bir iç rahatlığı ile şikeci derim zira bu konu ile ilgili tüm kurumlar şike yapıldığına hüküm vermiştir, yöneticileri de bu konuda ceza almıştır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın