• 1
    kamp dönemi klişesidir. sezon öncesi antremanlarda kondisyonerler futbolculara bu durumu yaşatır ya da yaşattıkları iddia edilir.

    bu tip haberleri gazetede okuduktan sonra önce futbolculara acırsınız sonra da 'eee koskoca sezon. önemli bunlar' falan diye düşünürsünüz. işte o anda kondisyoner gözünüzde bir kahramana dönüşüverir. sezon devam ederken unutulur bu adam çoğunlukla. hatta takımın kondisyonu çok düşük bile olsa ilk suçlu teknik direktör olur. kimse çıkıp ' aga bu herif hani futbolcuların pestillerini çıkarıyordu? ' demez. ama, teknik direktör gider kondisyoner de onunla birlikte gider. sonrasında 'ulan cuadrat tüm bunlar senin yüzünden oldu' denir mi denmez mi bunu bilemiyoruz tabi.

    işte pestili çıkan futbolcu haberleri ve ekürileri..

    --- alıntı ---
    yeni sezon hazırlıklarını isparta davraz'da sürdüren manisaspor'da tam bir forma savaşı yaşanıyor. teknik direktör hakan kutlu futbolcularının gözünün yaşına bakmazken, 35 futbolcunun toplamda 110 kilo kaybettiği ve 12 günde 2 ton su tükettiği bildirildi. kutlu, yeni katılan oyuncuların uyumuyla ilgili bir sıkıntılarının bulunmadığını kaynaşmanın ilk kamp döneminde sağlandığını belirtti.
    --- alıntı ---

    --- alıntı ---
    sivasspor maçının hazırlıklarını sürdüren fenerbahçe dün tek antrenman yaptı. oyuncuların pestili çıktı. milli takımdan dönen dos santos ile sakatlıkları geçen semih ile carlos’un da takıma katıldığı idmanda teknik direktör daum 27 kişilik ekibin pestilini çıkardı. 1,5 saatlik antrenmanda kondisyon, depar ve istasyon çalışması yaptıran deneyimli hoca, yarım saat de çift kale maç yaptırdı. mehmet topuz sağ üst adalesi çekince idmanı yarım bıraktı.
    --- alıntı ---

    --- alıntı ---
    bursaspor trabzonsporla oynayacağı süper kupa maçının hazırlıklarını sürdürüyor. sabahki antrenmanda pestili çıkan futbolcular havuzda serinlemeye çalışırken, bazı oyuncuların birbirini ıslatması renkli görüntüler oluşturdu.
    --- alıntı ---

    --- alıntı ---
    farklı galatasaray mağlubiyeti sonrası, trabzonspor teknik direktörü ersun yanal futbolcularının pestilini çıkartmaya devam ediyor. gaziantepspor karşılaşmasının hazırlıklarını ağır idmanlarla sürdüren bordo-mavili takımda bazı oyuncular tempoya dayanamayarak yerde kaldı. önceki günkü antrenmanın ardından dün de çift idman yaptıran yanal, bir dönem kendisiyle özdeşleşen kişisel dizüstü bilgisayarını da yanında getirdi. oyunculara taktığı performans takip cihazlarını bilgisayarda okutan ünlü teknik adam, yardımcısı kemal özdeş`le birlikte nabızları yüksek futbolcuların isimlerini aldı.
    --- alıntı ---
  • 3
    4. yıldızı taktığımız sezon takıma çok ağır kondisyon yüklenmişti. öyle bir yüklemişti ki gelen giden 4'lüyordu bizi. bazıları oyuncuların yazın çok kondisyon yüklendiği için oynayamadığını, ancak ligin 2. yarısında açılacaklarını söylüyorlardı. onların dediği gibi de oldu. son düzlükte takım kondisyon olarak iyi durumdaydı. o sene hamza hamzaoğlu 4. yıldızı taktıysa bunda prandelli'nin yazın yaptığı yüklemenin de etkisi büyüktür. ancak o yükleme bizi sezonun başlarında prandelli'nin taktik dehasıyla da birleşerek bizi rezil etmiştir.

    peki bunu neden yazdım? çünkü çok antreman yapmak, çok kondisyon yüklemek demek en iyi sen olacaksın demek değil. yada ligin ilk yarısı kötü 2. yarısı iyi olmanın sebebi yazın antreman yapmaman değil. yani çok yormak=çok kondisyon. kafalarda böyle bir algoritma varsa bundan koşarak uzaklaşmak lazım. mesele pestil çıkartmaksa verin elime kırbacı ben de futbolcuların pestilini çıkarayım. death lift, walking lunge ve hack press üçlüsünü süper set çalışmış adamım az çok bilirim pestil nasıl çıkarılır. yani olaya salt bir şekilde pestil çıkartma olarak bakmak kondisyonerlerin yaptığı işi küçümsemekten başka bişey değildir.

    bir taraftar bir kondisyonerin iyi olup olmadığını hazırlık kampı antremanlarına bakıp anlayamaz. dahası ligin ilk yarısında yazın yapılan yükleme yüzünden kötü olan takım ligin 2. yarısı yazın yapılan yükleme sayesinde iyi de olabilir. bir kondisyonerin işini iyi yapıp yapmadığı kasım- aralık aylarında oynanan şampiyonlar ligi maçlarında ve ligin son düzlüğünde anlaşılır.
  • 8
    sonrasinda ayak tenisi vb gibi hafif antrenmanlarla rejenerasyon firsati taninmasi gereken idman türüdür.

    vücuttaki kas hücreleri anaerobik solunum yapacak kadar zorlanir. bu nedenle kanda laktik asit birikir. bu yorgunluga neden olur ve bunun bertaraf edilmesi icin süre gerekir. bu süre zarfinda hafif düz kosu, ayak tenisi vs oynanir.

    kas hücreleri bak bu sefer asit masit idare ettik ama gelen oksijen bize yetmiyor daha fazla damar daha fazla kan hücresi diye vücuda baski yaparlar rejenerasyon döneminde de vücut bu kaslarin talebini karsilayacak zaman ve enerjiyi bulur

    yani amaclanan kas hücrelerini cevreleyen damarlarin zenginlesmesi ve vücudun aerobik solunum yapabilme kapasitesinin artirilmasi ve gercek rekabet ortaminda, yani mac esnasinda futbolcularin yorulmadan daha fazla kosabilmelerini saglamaktir.

    sezon ici yükleme yapamazsin cünkü futbolcularin 3-5 gün sonraki maca yorgun argin cikmalarini istemezsin. sürekli yapamazsin cünkü faydadan cok zarar verir. sakatlik vs. bogusursun.
  • 11
    vezir ya da rezil eder, ortası olmaz. yanlış yükleme bir dünya sakatlığın önünü açabileceği gibi doğru yükleme ve yüklenme sizi canavara dönüştürecektir. euro 2008 türkiye milli takımı vezirin en doğru örneğidir bana kalırsa. okan hocanın ve kulübün imkan ve vizyonu da göz önüne alınınca çok yüksek ihtimalle vezir edecektir. özellikle sezon başında, rakipler daha tam hazır değilken alacağımız ekstra puanların sezon sonuna katkısı yadsınamaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın