• 3
    4. yıldızı taktığımız sezon takıma çok ağır kondisyon yüklenmişti. öyle bir yüklemişti ki gelen giden 4'lüyordu bizi. bazıları oyuncuların yazın çok kondisyon yüklendiği için oynayamadığını, ancak ligin 2. yarısında açılacaklarını söylüyorlardı. onların dediği gibi de oldu. son düzlükte takım kondisyon olarak iyi durumdaydı. o sene hamza hamzaoğlu 4. yıldızı taktıysa bunda prandelli'nin yazın yaptığı yüklemenin de etkisi büyüktür. ancak o yükleme bizi sezonun başlarında prandelli'nin taktik dehasıyla da birleşerek bizi rezil etmiştir.

    peki bunu neden yazdım? çünkü çok antreman yapmak, çok kondisyon yüklemek demek en iyi sen olacaksın demek değil. yada ligin ilk yarısı kötü 2. yarısı iyi olmanın sebebi yazın antreman yapmaman değil. yani çok yormak=çok kondisyon. kafalarda böyle bir algoritma varsa bundan koşarak uzaklaşmak lazım. mesele pestil çıkartmaksa verin elime kırbacı ben de futbolcuların pestilini çıkarayım. death lift, walking lunge ve hack press üçlüsünü süper set çalışmış adamım az çok bilirim pestil nasıl çıkarılır. yani olaya salt bir şekilde pestil çıkartma olarak bakmak kondisyonerlerin yaptığı işi küçümsemekten başka bişey değildir.

    bir taraftar bir kondisyonerin iyi olup olmadığını hazırlık kampı antremanlarına bakıp anlayamaz. dahası ligin ilk yarısında yazın yapılan yükleme yüzünden kötü olan takım ligin 2. yarısı yazın yapılan yükleme sayesinde iyi de olabilir. bir kondisyonerin işini iyi yapıp yapmadığı kasım- aralık aylarında oynanan şampiyonlar ligi maçlarında ve ligin son düzlüğünde anlaşılır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın