• 69
    kıyısından da olsa takip ederim.

    (bkz: 2019 fifa kadınlar dünya kupası/#2687957)
    (bkz: 2015 fifa kadınlar dünya kupası/#1768729)

    neoliberal sistem içerisinde erkeklerle maaş kıyaslaması yapmaları bildiğin saçmalık. eskiden erkek oyuncular aylık 5.000 euroya oynar ve bu durum karşısında seslerini çıkarmazlardı. çünkü oyunu seviyorlardı. eğer para kazanmak istiyorlarsa başka mesleklere yönelmeliler...
  • 82
    https://www.hurriyet.com.tr/...-reddedildi-41508309

    bir süredir erkek futboluyla kazanılan ücretleri eşitlemek üzerine mücadele veriyorlardı. davada esastan ret kararı almışlar. haberde karara itiraz edeceklerini belirtiliyor. anglosakson hukuku nasıl işliyor tam olarak bilmiyorum ancak bu davayı kabul edecek bir hakim bence asla hukukçu olamaz.

    hayır, kadın düşmanı veya maskülen bir insan falan değilim. hayatın her alanında kadın-erkek eşitliğini savunuyorum. hoşumuza gitse de gitmese de futbol bir endüstridir diyoruz değil mi? bir endüstride ücretler sektörün içinde kendiliğinden belirlenir. söz konusu olan futbol olduğuna göre seyirci ve sponsor gibi unsurlardan gelen gelir belirler ücretleri. o yüzden bunu erkek futboluyla eşitlemek üzerine yürüttükleri mücadele bana adaletsizce ve yanlış geliyor. şöyle absürd bir örnek vereyim: herhangi erkek bir futbolcu çıkıyor ve "ben de cristiano ronaldo da aynı işi yapıyoruz ama o daha çok kazanıyor, bu haksızlık" diyor. işte talepleri neredeyse bu kadar saçma. neyse ki mahkeme doğru bir karar vermiş.
  • 63
    https://mobile.twitter.com/.../1143595873282207744

    un women denilen bu kurumun, erkek ile kadın sporcuların arasındaki ücret farkını azaltmaya çalışması beyinsizlikten başka bir şey değil. dünyanın en büyük uluslararası örgütünün alt oluşumlarından birine serbest piyasayı mı anlatalım şimdi? o kadın futbolcular kalite olarak erkek futbolculara yaklaşırsa ya da alex morgan gibi bir dünya yıldızı çıkıp messi'ye yakın kalitede oynarsa ve kadın futbolunun kulüpler ile piyasaya getirisi erkek futbolunun düzeyine erişirse zaten ücret farkı kapanır. altınordu u-15 takımının avustralya kadın milli takımını 3-2 yendiği bir ortamda neyin eşitliğinden bahsediyorsunuz siz?
  • 62
    iyice itici olmaya başladı bunlar. messi ile kendilerini karşılaştırıyorlar. messi fazla alıyormuş da bunlar az alıyormuş. dalga mı geçiyorsunuz, adam mı seçiyorsunuz? uzun vadede başımızı ağrıtacak kadın futbolu. eleştirenler hödük sayılacak. barış, demokrasi, gökkuşağı falan diyip bizi susturmaya çalışacaklar.

    serbest piyasada herkes ederi kadar değerlenir. bütün kadın futbolu bir messi etmez. futbol severler için gerçek bu. messi'nin oynadığı şl çeyrek finali mi, kadınlar dünya kupası bütün maçlarını mı izlemek istersiniz. messi'nin levante deplasmanını mı, yoksa kadınlar dünya kupasında abd-fransa finali mi? en az %80'imiz messi'yi seçer. o zaman kezbanlığa lüzum yok. herkes yoluna gitsin.

    bm de kadın futbolcuların maaşlarıyla uğraşacağına biraz daha abd köpekliği yapsın. herkes uzman olduğu konuya yoğunlaşsın.

    https://mobile.twitter.com/.../1143595873282207744

    not: kadın futbolu umrumda değil. isteyen izler, istemeyen izlemez. isterlerse messi'den fazla kazansınlar. beni ilgilendiren ve sinirlendiren durum yavaş yavaş kadın futbolunu yukarıya çıkarmak için erkek futbolu üzerinde dokunuşlar yapma ihtimalleri. bm falan işin içine girmişse bir plan olduğu belli.
  • 96
    türkiye kadın milli futbol takımı istanbul'da dünya kupası finali oynasa en fazla 10 bin kişi gider maça.

    on sene önce erkekler u20 dünya kupası düzenlendi ülkede. 1 tl'ye bilet satıldı. maça gidene köfte ekmek kampanyası falan yapıldı ama bütün maçlar boş tribünlere oynandı neredeyse. final maçı arena'da oynandı 20.000 civarında seyirci vardı maçta. bunun yarsı avrupa'da yaşayan veya seyahatte olan uruguaylı gençler ile türkiye'de yaşayan veya fransa'dan gelen fransızlardı. 5 tl'ye pogbalı zoumalı dünya kupası finalini izlemeye bile kimse gelmedi. diyeceğim o dur ki türkiye'de futbol düşündüğünüz kadar çok sevilmiyor. türkiye'de sevilen şey kör fanatizm ve başarı. başarı yoksa, istersen takıma 25 lik messi'yi koy televizyondan bile takip etmez taraftarın büyük bölümü. erkek futbolunda durum böyle iken kadın futbolunda çok da farklı bi durum beklenemez zaten ülkede.
    kadın futboluna dönecek olursak son yıllarda avrupa'daki müthiş bir ilgi var. geçen sene avrupa şampiyonası bu sene de dünya kupası büyük bir heyecanla takip edildi. turnuvalarda bir çok seyirci rekoru kırıldı. kışın şampiyonlar ligi maçları da büyük ilgi görüyor. arada denk gelince izliyorum. keyifli maçlar oluyor. fark var tabi. erkek futboluyla kadın futbolunun aynı olmasını bekleyemezsin zaten. aynı olmasını bekleyen gitsin masterchef falan izlesin. eskiden abdi ipekçi'de basketbol günleri olurdu. tek bilet ile aynı gün hem kadın basketbol takımının maçını hem erkek basketbol takımının maçını izlerdik. günün büyük bölümünü salonda geçirirdik. iki maçın da kendine has bir stili olurdu. izleyen de ona göre izler, ona göre oyundan keyif alırdı. futbolda da durum aynı diye düşünüyorum. erkek ve kadın futbolu farklı limitlerle ve farklı stillerle oynanıyor. avrupalı için bu farklılık sorun teşkil etmezken türkiye'de sorun teşkil ediyor swh. zamanında basketbol ve voleybol için de aynı şeyler konuşulmuştur muhtemelen ama ülke olarak geldiğimiz nokta ortada. futbol için de neden olmasın demek istiyorum ama daha en az 30 40 senesi var.
  • 80
    can sıkıntısından 2019 fifa kadınlar dünya kupası maçlarını takip ediyorum. ağır çekimde hareket ediyorlar sanki. abd dışındaki takımlar harala gürele kaos futbolu oynuyor resmen. erkeklerle aralarındaki gelir eşitsizliğine tepki gösteriyorlarmış, dava açmışlar falan filan geçsinler bunları. ya ablacım arz talep meselesi bu işler. millet ilgi duymuyor işte sizin ağır çekim futbolunuza, haliyle de izlemiyor. erkekler fizyolojik ve anatomik olarak dayanıklılığa, ikili mücadeleye, rekabete daha yatkın olduğundan bu tarz spor dallarında kadınlar hep geride kalacak maalesef. sad but true.
  • 8
    ülkemizde değer verilmeyendir.

    bayanlar 1. ligi, bayanlar 2. ligi ve hatta bayan milli futbol takımlarımız bulunmasına rağmen ne gazetelerde küçük bir haber görürüz, ne de televizyonda 5 dakikalık da olsa bir görüntü. bütün futbolcuların eski yeni sevgililerini ezbere bildiğimiz halde, 3 tane bayan futbolcuyu düşünmeden sıralayacak insan sayısı çok azdır. kendi adıma itiraf etmek gerekirse ben de sayamam.

    birinci lige ve milli takıma baktığımızda gazi ünviversitesispor, sakarya yenikent güneşspor, trabzonspor, kartalspor, bucaspor, mersin camspor, zeytinburnuspor, konak belediyesi, mersingücü cengiz topelspor, ve yalıspor’dan oluşan 10 takım var. milli takım bu takımların oyuncuları ve almanya’nın pulheim 2000, mönchengladbach ve mellendorf gibi birkaç takımın oyuncularından oluşmakta.

    her sene milyon dolarların, euroların fırıldak gibi döndüğü, transfer ücretlerinin dudak ısırttığı, sadece birkaç takımın toplam değerinin yarım milyar euroları bulduğu turkcell süper ligin takımları ise böyle bir ligin varlığından habersiz gibiler. bir tek trabzonspor bünyesinde kurulmuş olan bir bayan futbol takımı var, birinci lig takımları içerisinde.

    belki de 1 tek yıldız transfer bütçesi ile, sadece; 10 takımdan oluşan ligi zenginleştirmek mümkün olacaktır. yıl içerisinde yapılan onca organizasyonda hatırı sayılacak başarıları olan “bayan milli” takımı ise çıtasını yükseltme imkanı yakalayacaktır.

    http://vincasports.blogspot.com/...tbolu-ve-trkiye.html
    http://vincasports.blogspot.com/...-4hafta-program.html
  • 71
    her sporda olduğu gibi her insana ulaşması gereken futbolun kadınlar tarafından icra edilen hali. şahsen ben de izlemekten çok keyif almıyorum ama belli başlı düzenlemelerle çok daha rekabetçi ve izlenilir hale gelebileceğini düşünüyorum. mesela:
    -saha ölçülerinin küçültülmesi gerek, bugün ortalama kadın ve ortalama erkek arasında fiziksel fark yoktur diyen kusura bakmasın ama mantıklı düşünemiyordur. bariz olarak fark var. bu erkek kadından üstündür gibi saçma yerlere kolayca çekilen bir gerçek fakındayım. kaynak isteyenler olacaktır "hadi farkları göster bakalım seksist yavşak" diye tahmin ediyorum. kaynagım yok, ama eğer kadın takımıyla erkek takımını karşı karşıya getirmenin adil olduğunu iddia edemiyorsak kadınlar için futbolun uygun hale getirilmesi gerekiyor demektir.
    -kale ölçülerinin de değişmesi gerekiyor. 1.80 erkek kaleci görünce cüce muamelesi yapıyoruz o 7 küsur metrelik kalede, kadın futbolunda aynı kaleye 1.70 insanları koyuyorlar sonra saçma sapan topların gol olmasını izliyoruz.
    -oyun süresinin kısaltılması da maçların daha dolu geçmesini sağlayacaktır diye düşünüyorum. 35'ten 70 dakika oynansın büyük fark ortaya çıkar.
    -kulüp bazında basketbolda olduğu gibi türkiye gibi ülkelerde teşvik edilsin. bugün ışıl alben'i tanımayan kalmadıysa bir kadın futbolcumuzu da tanıyalım. kadın futbolunun küçümsenmemesi ve geliştirilmesi adına spor bakanlığının kampanya yürütmesi gerekiyor. futbol çok büyük toplumsal değişimlere ön ayak olabilir.

    günümüzde kadın futbolu diyince çoğu futbol izleyicisi burun kıvırıyor ama dogru düzenlemelerle bence gayet ilgi çekici kılınabilir. düne kadar ceza alan takımlarımız seyircisiz oynamak yerine kadın ve çocukları tribünlerine alıp oynuyordu gerçi. cezaya bak, kadın taraftar cezaydı şaka maka. belki hiç erkek futbolu kadar dikkat çekemeyecek kadın futbolu ama kadın şampiyonlar ligi izlemek isterdim yav, hele galatasaray kadın takımi katılsın, bir de onları izleyelim onları sevelim isterdim.
  • 73
    takip etmiyorum.

    ama senede bir iki defa bişeylerin özetine denk geldiğimde hissettiğim; kadın futbolunda çalımlar, uzaktan goller, estetik hareketler sanki daha çok. futbolda çok nadir görülen golleri sapır sapır atıyorlar. bilemiyorum belki fiziksel mücadelenin bu kadar artmadığı nostaljik futbol ondan özlemle anılır büyüklerimiz tarafından. belki erkek futbolundan bu estetiği alan fiziksel mücadelenin ve taktik disiplinin futbolun ana unsuru haline gelmesidir.
  • 76
    kadın düşmanı gibi algılanmak istemem, aksine kadınlardan çok hoşlanırım *, ama futbol söz konusuysa, seyir zevki açısından kadın futbolu izlemek tam bir işkence. terliyorum seyrederken, bir türlü olmuyor.

    gerçi basketbolda da aynı şeyi yaşıyorum, anlı şanlı milli kadın basketçi üçlüğü potaya değdirebilmek için ıkınıyor falan, hiç bana göre değil. akmıyor yani oyun, kastıra kastıra böyle, anlatabiliyor muyum bilmiyorum.
  • 61
    90'lardaki amatör ruhtan esintiler bulabileceğiniz futbol. ingiltere'de son olarak manchester united profesyonel ligde mücadele etmek için federasyona başvuruda bulundu. ülkemizde beşiktaş'ın profesyonel kadın futbol takımı var.

    galatasaray'ın minik kızlar ligi’nde şampiyon olmuş, yıldız kızlar türkiye şampiyonası’nda yarı final oynamış jenerasyonu ise dursun aydın özbek yönetimi tarafından; "ülkedeki ekonomik sıkıntılara bağlı olarak kulüpte alınan önlemler" gerekçe gösterilerek dağıtıldı.
  • 56
    küçümsenemeyecek derecede yatırımların yapıldığını düşünüyorum...
    özellikle ingiltere gibi futbolun beşiği sayılan bir ülke çok ciddi yaklaşıyor...
    almanya fransa ispanyadan fazla bir katılım var...
    barcelona psg arsenal chelsea gibi büyük olarak nitelendirilen kulüplerin kadın futbol takımı da mutlaka bulunuyor...

    http://4.bp.blogspot.com/...athlete_anouk_bg.jpg
    altın portakalları unutmayalım...
  • 94
    hala gelişim halinde olan futbol, önemli olan işin ivmesi. şu anda kadın futbolunun ivmesi de gayet iyi. en son dünya kupasını avustralya, abd gibi abuk sabuk bir ülke de almadı, ispanya aldı. avrupa şampiyonasını da ingiltere aldı. yavaş yavaş gerçek futbol ülkeleri olaya el attı yani. amerikalıların elinden alınınca bir şeye benzeyecek kadın futbolu, merak etmeyin.
  • 95
    konu kadin erkek esitligi vs degil, ortada henuz sahibi olmayan koca bir pastanin olmasi. su anda dunya nufusunun neredeyse yarisi futbolla ilgilenmiyor - kadin futbolunun amaci bu yari. futbola kapitalizmin girmesinin yan etkilerinden biri yani. tutar mi tutmaz mi zamanla gorecegiz ama bu caba karsiliginda erkek futbol piyasasinin 10'da biri kadar basarili olurlarsa olusacacak pazar bile inanilmaz buyuk.
  • 2
    neden bayan dendiğini bir türlü algılayamadım spordur. hatta neden bayan basketbolu, bayan voleybolu ya da bayan voleybolcular dendiğini de anlayamamışımdır. "bayan" kelimesinin karşıtı "bay"dır. madem öyle neden "erkek" kullanılır ki? (bkz: erkek voleybol takımı) "erkek" kelimesinin karşıtı "kadın"dır olsa olsa. bence bunu "bayan" diye lanse eden zihniyet "kadın" demekten korkan zihniyettir. korkmasının sebebi de neresiyle düşündüğüyle ilintilidir. *. ayrıca yeri gelmişken... erkek futbol takımı mı deniyor? denmiyor. direkt erkek oyunu olmuş olay. (bkz: vay anasını sayın seyirciler) **
App Store'dan indirin Google Play'den alın