• 71
    her sporda olduğu gibi her insana ulaşması gereken futbolun kadınlar tarafından icra edilen hali. şahsen ben de izlemekten çok keyif almıyorum ama belli başlı düzenlemelerle çok daha rekabetçi ve izlenilir hale gelebileceğini düşünüyorum. mesela:
    -saha ölçülerinin küçültülmesi gerek, bugün ortalama kadın ve ortalama erkek arasında fiziksel fark yoktur diyen kusura bakmasın ama mantıklı düşünemiyordur. bariz olarak fark var. bu erkek kadından üstündür gibi saçma yerlere kolayca çekilen bir gerçek fakındayım. kaynak isteyenler olacaktır "hadi farkları göster bakalım seksist yavşak" diye tahmin ediyorum. kaynagım yok, ama eğer kadın takımıyla erkek takımını karşı karşıya getirmenin adil olduğunu iddia edemiyorsak kadınlar için futbolun uygun hale getirilmesi gerekiyor demektir.
    -kale ölçülerinin de değişmesi gerekiyor. 1.80 erkek kaleci görünce cüce muamelesi yapıyoruz o 7 küsur metrelik kalede, kadın futbolunda aynı kaleye 1.70 insanları koyuyorlar sonra saçma sapan topların gol olmasını izliyoruz.
    -oyun süresinin kısaltılması da maçların daha dolu geçmesini sağlayacaktır diye düşünüyorum. 35'ten 70 dakika oynansın büyük fark ortaya çıkar.
    -kulüp bazında basketbolda olduğu gibi türkiye gibi ülkelerde teşvik edilsin. bugün ışıl alben'i tanımayan kalmadıysa bir kadın futbolcumuzu da tanıyalım. kadın futbolunun küçümsenmemesi ve geliştirilmesi adına spor bakanlığının kampanya yürütmesi gerekiyor. futbol çok büyük toplumsal değişimlere ön ayak olabilir.

    günümüzde kadın futbolu diyince çoğu futbol izleyicisi burun kıvırıyor ama dogru düzenlemelerle bence gayet ilgi çekici kılınabilir. düne kadar ceza alan takımlarımız seyircisiz oynamak yerine kadın ve çocukları tribünlerine alıp oynuyordu gerçi. cezaya bak, kadın taraftar cezaydı şaka maka. belki hiç erkek futbolu kadar dikkat çekemeyecek kadın futbolu ama kadın şampiyonlar ligi izlemek isterdim yav, hele galatasaray kadın takımi katılsın, bir de onları izleyelim onları sevelim isterdim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın