• 2
    https://m.facebook.com/...p;id=854982467890953

    transfer listemizde bulunduğu söylenen marcelo josemir saracci pintos ile ilgili yayınladıkları analiz.

    --- alıntı ---

    marcelo saracchi analizi yayımda!

    doğum tarihi: 21 nisan 1998
    yaş: 21
    mevki: sol bek - defans
    yan mevki: orta saha sol – sol kanat
    kullandığı ayak: sol
    boy: 1.72m
    takım: rb leipzig
    gelmesi muhtemel takım: galatasaray
    sakatlık durumu: tekrarlayan sakatlığı bulunmuyor
    sözleşme bitiş tarihi: 30.06.2023

    güçlü ve eksik yönleri ( teknik kapasite, mental kapasite, fiziksel kapasite)
    günümüz futbolunda kanat savunma oyuncularından hücum beklentisi oldukça önemli hale geldi. özellikle galatasaray’a baktığımız zaman bek oyuncularından son zamanlarda yararlanamıyor. hücuma verdikleri katkı hep olumsuz sürüyor ve ani atak yemelerine mal oluyor. hem savunma hem de hücum gücü yüksek oyuncu arayan galatasaray belki de aradığını saracchi ile bulmuş olabilir. artık takım hücumlarında beklerin payı neredeyse hücum oyuncularıyla kıyaslanır durumda.
    saracchi oynadığı zamanlar takımının hücum silahları hanesine sayılabilecek bir bek oyuncusu. yaptığı toplu ve topsuz koşularla, takımının atağını yönlendiren oyunculara etkili hücum organizasyonu yaratmak adına önemli bir opsiyon kazandırıyor. marcelo saracchi, oynadığı maçlarda dribblingte %60’lık bir başarı yakalayarak takımının hücumlarında ne kadar önemli bir payı olduğunu gösteriyor.

    saracchi’nin oynadığı oyunlarda baktığımız zaman hücumu iyi yaptığını fakat defansta ise bazı zafiyetlerinin söz konusu olduğunu söyleyebilirim. bunu sebebi ise oynadığı maçlarda takımın sadece hücuma yönelik oynadığını görüyoruz. video kesitlerinde geriye koşuları zor gözüküyor fakat maçın tamamında saracchi tamamen hücuma yönelik olarak takıma monte edilmiş gözüküyor. savunma yönünü biraz daha geliştirdi taktirde şuan ki bonservis fiyatını karşılamak kadar arttırabilir. savunması o kadar kötü denilecek kadar çok değil. hep hücum özelliğini ön plana atmayı sevmesi bu özelliği geri plana bırakıyor.
    duran ve hareketli toplara yaptığı sert, isabetli vuruşlarla rakip takım kalecisi için önemli bir tehdit unsuru olmayı biliyor. 3. bölgeye taşıdığı topları, hızlı ve pratik düşünerek ara paslar atmayı başarıyor. verdiği kilit paslarla hücum oyuncularına gol pozisyonu yarattığını görebiliyoruz. 90 dakika sürekli oyunun içinde olması konsantrasyonunun ve pozisyon bilgisinin oldukça iyi olduğunu gösteriyor. bu sebeplerle maç boyunca bir çok kez kritik hamlelerde bulunduğunu sıkça görebiliriz.

    çalışkan bir oyuncu, çalışkanlığı ile takıma hep fayda sağlamaya çalışıyor. linnes gibi küsmeyen ve görev verildiği zaman elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan bir yapıya sahip. hızlı bir oyuncu ve hızıyla dikkat çekiyor. girdiği ikili mücadeleleri rahatlıkla kazanabiliyor ve oynadığı maçlar üzerinden bakarsak bu %70’e varan bir orana sahip ve azımsanmayacak kadar iyi bir derece oluyor. ayakta kalması önemli bir unsur ve iyi markaj yaptığının bir göstergesi oluyor.

    orta açma olayı hücumu iyi olan bir oyuncu için kötü olma ihtimali çok azdır. saracchi isabetli ortaları bulunan bir oyuncu ve açtığı ortalar hücum oyuncularının dokunması kalan pozisyonlara dönüyor. bunu iyi başarabilmesi asist sayısını yükseklerde tutmasını sağlayacaktır. tempoyu bulduğu zamanlar rahatlıkla orta açmasını biliyor. ek olarak hızlı oyuncu yapısına sahip ve hızlı çıktığı ataklarda gözü kararmadan orta açmayı başarıyor. görmeden orta açmayı sevmeyen oyuncu. önce görecek sonra ortayı açacak.

    hava hakimiyetini biraz daha geliştirmesi lazım. pozisyon alma bilgisinin eksikliğinden kaynaklanan bir durum var ve bunu genellikle olumsuz sonuçlara yansıtıyor. hava hakimiyetini biraz daha geliştirdiği zamanlar takımın uzun toplarla yiyeceği atakları kesmekte sorun yaşamaz. savunma yönünde nerede duracağını tam anlamıyla öğrenememiş. geriye çıkışlarda hızlı çıkış yapıyor ama olumlu koşulara çeviremiyor. markajlarını biraz daha geliştirmesi lazım.

    orta açma özelliği azımsanmayacak bir oyuncu 5.2 derecede olumlu ortaları bulunuyor. bu zamana kadar oynadığı tüm maçlar üzerinden incelendiğinde avrupa oyuncusu kıvamına geliyor. daha sık orta açma üzerinde çalışmaları devam ediyor. her maç orta sayısını biraz daha yukarıya çekmekle meşgul ve bunu gerçekten iyi bir durumda yapıyor. rakip yarı sahasında sıkça topla buluştuğunu ısı haritalarda görebiliriz.
    hücuma çıkarken topun güvenle teslim edileceğini bir oyun yapısına sahip. %79 gibi bir oranla hücum katkısı bulunuyor. çizgiye inmeyi fazla yapmaması hücumda olumlu iş yapmadığı anlamına gelmez. tabi ki çizgiye inmesi gerekiyor fakat önünde oynayan hızlı kanat oyuncuları olduğu zaman onlarla iş birliği yapmasını daha çok seviyor. çoğu zaman içeriye orta açtığı kadar çizgi dışına şut pozisyonu yaratması da göze çarpıyor. boşluk bulması yeterli oluyor. 5.8 kilit pas, 7.2 orta denemesi, 8.1 hücum katkısı bulunuyor.

    --- alıntı ---

    edit: link eklendi.
  • 3
    takımımıza transferi konuşulan emre kılınç ile ilgili 2015 yılında yayınladıkları analiz.

    https://m.facebook.com/...258353663364/?type=3

    --- alıntı ---

    23 ağustos 1994 tarihinde sakarya'da dünyaya gelen emre kılınç'ın analizi ;

    güçlü yönleri
    tekniği ve sol ayak hakimiyeti: genç yıldızın tekniği muazzam seviyede, oyuncu bu genç yaşına rağmen tekniğini çok iyi kullanabiliyor. özellikle adam eksiltmede, pas verme konusunda ve bitirici vuruşlarında bu tekniği çok net bir şekilde görebiliyoruz. adam eksiltirken ''kadife'' bileklerini o kadar iyi bir şekilde kullanıyor ki adete rakibinin aklını başından alıyor. bitirici vuruşlarında ise yüksek şut tekniği sayesinde bire birde çok fazla gol kaçırmıyor. emre solak bir futbolcu, çok iyi bir sol ayağa sahip. gerek orta açma konusunda gerekse şut konusunda sol ayağını çok iyi kullanabildiğini ve sol ayağına çok hakim olduğunu söyleyebiliriz.

    yüksek oyun zekası: futbolcunun allah vergisi bir yeteneği olur tamam eyvallah ama o yeteneği zeka ile birleştirmezse o futbolcuya gençken ''çok iyi yerlere gelecek'' denir lâkin aradan kısa bir süre geçtikten sonra ''bir şey olmadı bu çocuktan'' denir. emre'nin zaten yeteneği, tekniği var ve bunu oyun zekasıyla pekiştirerek güzel bir futbol ortaya koyuyor. özellikle forvet arkasında oynatıldığı maçlarda bu özelliğini prijovic'e ve kanat oyunculara attığı paslarla gösteriyor. emre zekice bitirici pasları sıkça deneyerek takımının ataklarında etkili bir rol oynuyor. oyuncu çoğu zaman tabiri caizse -asistin asistini- yapan isim oluyor.

    duran toplardaki etkinliği ve ortaları: sol ayaklı bir futbolcu olan emre, çoğu zaman boluspor'un duran toplarını da kullanıyor. genç oyuncu özellikle sağ taraftar kullanılan kornerlerde topun başına geçiyor ve iyi ortalar kesebiliyor. aynı zamanda frikikleri de etkili kullanabiliyor. bu sezon yanılmıyorsam bir golünü frikikten kaydetmişti. emre'nin kanatlarda oynadığı zamanlarda ise orta yapma özelliğini iyi kullandığından bahsedebiliriz. oyuncu tehlikeli ortalarla rakiplerine göz dağı veriyor.

    hızı: emre'nin orijinal mevkisi zaten sol kanat ama bu sezon forvet arkasında da çok denendi ve başarıyla oynadı. ancak sol kanatta oynadığı zamanlarda belki de en büyük özelliği hızı. oyuncu birden driplingler yaparak rakip defansları, bekleri çok zor durumlara bırakabiliyor. bunu zaman zaman forvet arkası mevkisinde de yapıyor, mesela santraya yakın bir civarda topu aldığında hızla dikine topla ileri çıkabiliyor.

    zayıf yönleri
    sağ ayağını iyi kullanamaması: emre kılınç sol ayağına her ne kadar hakim olsa da sağ ayağını pek fazla kullanamıyor. emre gibi yetenekli bir futbolcudan herkes sağ ayağını da orta düzeyde kullanması bekler ama emre bunda pek başarılı değil. oyuncunun ilerleyen yıllarda bu özelliğini de geliştirip bunu bir artıya çevirmesini bekliyoruz.

    fiziği: emre'nin 1.75cm civarında boyu var ve fazla da kilosu yok. günümüzde ve özellikle türk liglerinde futbol biraz daha fiziğe dayalı oynandığı için emre ilerleyen yıllarda fiziksel bazı problemler yaşayabilir. genç oyuncu güç ve dayanıklılık anlamında kendine çok şey katabilir.

    topla fazla oynamak istemesi: emre'yi geçtiğimiz sezon izlerken hep şunu görüyor ve bazen de buna sinirleniyorduk. emre, topla çok fazla haşır neşir oluyor ve bir türlü topu bırakmak istemiyordu. bunu emre'nin genç olmasına ve tecrübesiz olmasına bağlıyorduk. oyuncu bu özelliğinden bu sezon biraz vazgeçmiş olacak ki topla fazla oyalanmadan basit oynamayı tercih ediyor. bu konuda kendini biraz daha geliştirirse üst lig ve üst düzey takımlarda şans bulabilmesi açısından daha iyi olabilir.

    --- alıntı ---
  • 4
    potansiyeli bilinen bartuğ elmaz ile ilgili yaptıkları analiz.

    https://m.facebook.com/...p;id=854982467890953

    --- alıntı ---

    bartuğ elmaz analizi!

    doğum tarihi: 16 (19 şubat 2003)

    uyruk: türkiye

    mevki: orta saha – ön libero

    güncel takımı: galatasaray sk u16

    güncel milli takım: türkiye u174

    güncel takım: galatasaray sk uefa u19

    sakatlık durumu: tekrarlayan bir sakatlığı yok.

    transferde satmadan alamayan galatasaray’da ekonomik olarak neredeyse çökme durumuna gelmesiyle birlikte altyapıya gözler çevrilmiş durumda. sadece galatasaray üzerinden değil tüm takımlarımızda bu durum söz konusu olmuş durumda. herkes çare olarak akademilere çözünü dikmiş bir çare bekliyor. ajansspor yazarlarından ali bozkurt akademi analizlerine devam ediyor. galatasaray altyapısında dikkatleri üzerime çeken 16 yaşındaki bartuğ elmaz analizini okurlarımıza sunuyoruz. bartuğ elmaz kimdir? kaç yaşında ve hangi mevkide oynuyor? tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz…

    benzer haberler
    deplasmanda iki gol atan galatasaraylı oyuncu yok!deplasmanda iki gol atan galatasaraylı oyuncu yok!
    galatasaray'dan tarihi performans! daha kötüsü...galatasaray'dan tarihi performans! daha kötüsü...
    galatasaray 17 yıl sonra yıkıldı! göztepe..galatasaray 17 yıl sonra yıkıldı! göztepe..
    galatasaray maçı tek isabetli şut ile tamamladıgalatasaray maçı tek isabetli şut ile tamamladı
    güçlü ve eksik yönleri ( teknik kapasite, mental kapasite, fiziksel kapasite)

    fiziksel olarak kendini üst seviyelere göre biraz daha geliştirmesi gereken oyunculardan biridir. oyun yapısı ve fizik yapısı birbirine uyum sağlamıyor. fiziğini geliştirdiği zaman yetenekleri ile birlikte daha üst seviyelere çıkması için avantaj sahibi olacaktır. ayaklarına hakim olan bartuğ, çektiği şutlarla rakip kaleyi zorlamasını çok iyi biliyor. gerek serbest vuruşlar gereken oyun içinde ki vuruşlarla takıma gol veya asist katkısı sağlamasını iyi biliyor.

    attığı uzun paslarla takımı ileriye taşıması, üçüncü bölgede bulunan oyuncuları gole yaklaştırması tamamen başarılı sonuçlanıyor. enerjisi yüksek bir oyuncu, saha içinde ayak basmadığı tek bir bölge bırakmamak şartını koymuş gibi pozisyon kovalamaya devam ediyor. yüksek tempo da kalmasını sağlayan bartuğ bu sayede takımın top kazanma saniyesini düşürüyor ve takıma top kazandırmayı başarıyor.

    orta sahada top kazanmayı çok iyi yapıyor. takım olarak baktığımızda orta sahada kazanılan topların neredeyse hepsi takım arkadaşları tarafından bartuğ’a veriliyor. bartuğ, aldığı topları uzun, dikine veya ters yönlere atarak takımı kolayca hücuma çıkarmayı başarıyor.

    iki ayağını da rahat kullanmayı bilen bartuğ, bu yaşta iki ayaklarına hakimliği ile dikkatleri üzerine çekiyor. pozisyon hazırlama konusunda çok yetenekli bir oyuncu gerek 6 numara gerek 8 numara oynadığı zamanlar attığı uzun toplarla takımın tüm yükünü üstüne alabiliyor. liderlik vasfını da eklersek bu özelliği ile gelecekte daha iyi yerlere adım atacaktır.

    cesareti ile rakip oyuncularla mücadele etmeyi çok iyi biliyor. fizik gücü güçsüz kaldığı yerde aklını kullanarak rakip oyuncuları durdurmakta üstüne yoktur. galatasaray altyapısına baktığımız zaman çoğu isim ön plana çıkıyor fakat şuana kadar fazla gündeme gelmeyen bartuğ her geçen gün kendini biraz daha geliştirerek ismi ön plana çıkan oyuncuların önüne rahatlıkla çıkacaktır. bunu her maç eksikliklerini gidererek gösteriyor. isteği ile takımın her zaman vazgeçilmezleri arasına girecektir.bulunduğu konumda fiziği yeterli olabilir ama ulaşması gereken konumda fiziğini oraya göre ayarlaması gerekecektir. oynadığı bölgeye bakarsak bir üst seviyede fiziğini en çok kullanması gereken yer oluyor. fizik konusu alt yapıya özenle değil üst seviyeye göre yetersiz.

    bartuğ’un en iyi yaptığı ise top ayağına gelmeden pozisyonu kafasında kurgulaması… maç içinde kalmayı başarıyor ve çevresini iyi kontrol ediyor, top geldiği an ise kime nasıl pas atacağını çok iyi biliyor. öz güveni de eklersek bartuğ için bu hamleler bu yaşa rağmen çok olgun halde gözüküyor.

    bazı izlediğim maçlarda hava toplarından kaçmaya çalışıyor. hava toplarında geri adım atması biraz takım için riskli olabilir. rakibin üçüncü bölgede kullandığı hava toplarında bartuğ neredeyse ortalıkta yoktur. rakipler hızlı atağa çıktığı zaman ise karşılarına ilk bartuğ çıkıyor. olumlu şekilde pozisyonları sonlandırabiliyor.

    hava toplarında kendisini geliştirmesi lazım. istatistiklerine baktığımız zaman hava toplarında neredeyse hep geri de kalıyor. top sürmesi biraz etkisiz kalıyor lakin bunu verdiği paslar, çektiği şutlarla kapatmasını çok iyi biliyor. oyun yönünü değiştirerek sürdürdüğü toplarda ikinci bölgeden alıp, üçüncü bölgeye doğru değişim esnanı neredeyse hep olumlu oluyor. bu da oyuncunun verdiği pas ve şut istatistiklerini üst orana sabitlemeyi başarıyor.

    4-1-2-3 sistemine uyumu bir oyuncu genel maçları bu sistemle oynadığı zaman oyun kurucu rolüne bürünüp takımı sırtlıyor.orta saha pozisyonunda takımın temposunu üstüne alarak neredeyse maçın tüm şartlarını değiştirmesini çok iyi biliyor. inanılmaz ayağa sahip olan bartuğ için sol ayak ne ise sağ ayak aynısı diyebiliriz. bir oyuncu da olması gereken tüm yetenekler mevcut karışık bir yeteneğe sahip kısa zaman içinde üst seviyeye çıkarsa çektiği şutlarla adından sıkça bahsettirecektir.

    arkasında iyi bir stoper oynadığı zaman defansif yöne fazla bakmadan hücum üzerine çalışması takımın eksikliğini, fazlasını görmesi kariyeri açısından daha iyi oluyor. gelişim olarak üst seviyelere gelmesini beklediğim emin bayram misali gibi arkasında oynadığında emin’e olan güveni ile hücumda büyük rollere bürünüyor. rakibi hataya zorlaması hem arkasında ki oyunculara hem de önde hızlı atak bekleyen oyunculara yardım sağlıyor.

    topla çıkmaktan çekinmiyor, teknik özellik olarak hücumda kolayca adam eksiltiyor. takımı hücuma taşıması, uzaktan atığı şutlar ve attığı estetik goller en iyi yaptığı özellikleri.

    kısaca özetlemek istersek; duran toplarda usta olma yönünde ilerliyor. tüm yeteneklerini bir kenara bırakıp toplara nasıl vurduğunu izlemek için bile maçlarına gidilecek bir oyuncu. verdiği paslar, attığı kilit asistler tamamen takım için aranan kan olarak algılanabilir. oyunun içinde kalması, mücadele yapısı galatasaray için umut vadeden bir oyuncu. fatih terim’in kısa zaman içinde a takıma alacağını düşündüğüm oyunculardan birisi. bu yaşta alınıp yolunu çizerse daha iyi yerlere gelecektir. oyunu hem defansif hem de ofansif oynamasını çok iyi biliyor. savunmaya yapılan baskıları direnci ile kırmasını çok iyi biliyor. rakibine karşı ayakta kalmayı başarıyor. dik şekilde rakibini karşılayıp top kazanmasını çok iyi biliyor. soğukkanlı bir oyuncu.

    --- alıntı ---
  • 5
    https://www.facebook.com/...ts/2630151123707403/

    --- alıntı ---

    yeni analiz yayimda!

    jesse sekidika kimdir?

    14 temmuz 1996 nijerya doğumlu olan jesse sekidika 1.74 boyunda ve sağ kanat olarak görev yapıyor. ... lig'de 13 maçta 6 gol atan sekidika bu sezon ilk yarıda 16 maçta forma giydi ve 8 gol, 2 asistlik performans sergiledi. jesse sekidika sağ kanat dışında sol kanat ve forvet bölgelerinde de görev yapabiliyor. (alıntı)

    profil

    doğum tarihi: 14 temmuz 1996
    yaş: 23
    mevki: forvet – sağ kanat
    yan mevki: sol kanat - santrafor
    kullandığı ayak: sağ
    boy: 1.74
    takım: eskişehirspor
    gelmesi muhtemel takım: galatasaray
    sakatlık durumu: tekrarlayan sakatlığı bulunmuyor
    sözleşme bitiş tarihi: 30.06.2020

    güçlü ve eksik yönleri ( teknik kapasite, mental kapasite, fiziksel kapasite)
    genç oyuncunun ilk dikkat çeken özelliği skora katkısı oluyor. takımın skor bulması gerektiği zaman mükemmel hızıyla sahneye çıkıp takıma skor katkısında bulunuyor. savunma arkasına yaptığı hızlı koşularla üçüncü bölgede etkin hamleleri mevcut durumda. hızlıca içeriye girmesi, çizgiden içeriye çevirdiği toplarla her zaman takımın gol bulmasını sağlıyor. bu özelliklerini 1. ligde yapması bir üst klasmana gelmesini sağlıyor. bir üst seviyede daha fazla çalışması gerektiğinin farkında olan bir oyuncu.

    garry rodrigues’i andıran bir oyun yapısına sahip. kolay oyuncu oyundan düşürmesi, hızlı ataklar yaptırması, rakip savunmaların başını döndürmesi her zaman ön plana çıkan bir özelliği. bunların yanı sıra gol sezisi yüksek bir oyuncu. golü kokluyor resmen. nerede duracağını iyi bilen jesse takımı için skor bulmakta üstüne yok.
    jesse, tipik bir çizgi kenar oyuncusu olmaktan çok içeriye doğru pozisyon almayı seven ve forvetin yanına ya da arkasına yaklaşarak oynayan bir oyuncu. bu hem merkezde ekstra kaleye daha yakın olma ve skor katkısını yukarı çıkartma manasına geliyor hem de kendi bölgesini boşaltarak arkasından gelecek beke koridor açmasını sağlıyor. merkeze yakın oynamasındaki temel sebeplerden birisi de ayaklarına hakim ve teknik kapasitesiyle oyun görüşünün yüksek olmasını söyleyebilirim.
    futbolun şovunu seven bir oyuncu. öyle yapmaya çalışmıyor. şovu saha içinde yapıyor. taraftarı ayağa kaldırmasını bilen bir oyuncu. gole yakın bölümlerde biraz işin çalım atmasını seviyor. çalım atarak ya pas çıkaracak ya da gol atacak. desteği gördüğü an çalım atarak topu kaleye bırakmayı çok iyi biliyor.

    jesse, şu ana kadar ortalama her 2 ikili mücadeleden birini kazarak oynayan bir oyuncu. bunun yanı sıra geriye dönüşler ve kendi yarı sahasında alan daraltma konusunda da oldukça başarılı. ters kanattan gelen paslara ceza sahası koşusu atabilen bir oyuncu. buna gol sezini de eklersek gelecek için yatırım olabilir.

    bir diğer nokta ise özellikle ikili oyunlarda ve verkaçlarda zaman zaman attığı dengesiz paslar. pasa ve topa sahip olmaya dayalı oynayan bir takımda mevcut özelliklerini geliştirmesi çok daha olası. bu durum istatistiklere de yansımış durumda. rakam olarak verirsek 5.8 gibi bir orana sahip.
    fizik olarak henüz yeterli seviyede olmamasına rağmen kendinden güçlü rakiplere karşı sahip olduğu bu özelliklerle fazla zorlanmayan ve bunu tolere edebilen bir yapısı var. özellikle savunmadan top çıkartmaya çalıştığı ya da geçiş hücumlarında yakaladığı geniş alanlarda bu özellikleri çok daha iyi ve belirgin bir şekilde sahaya yansıttığını söylemek mümkün.

    geniş alanda çok etkili bir oyun yapısına sahip. saha görüşü gayet yerinde ve olumlu. geniş alanda aldığı toplarla dikkat çeken bir yapıya sahip ve buna şut çekme özelliği de eklendiği zaman bulunduğu kulvarda üst seviye topçusu olarak gözükmesi normaldir. attığı gollerinde ne kadar büyük potansiyeli olduğu ortada. sürekli içeri doğru topla kat eden bir yapısı var. burada temelde hem adam geçmeyi hem de kısa paslar üzerinden ikili oyunlarla kaleyi cepheden görme ve devamında şut ya da savunma arasına atılacak gollük paslarla sonuca gitme niyeti söz konusu.

    pes etmeyen bir oyun yapısına değer ve olay hızlanabilen hem de mesafeler arttıkça hızını yükseltebilen bir oyuncu. aynı zamanda dar alanda hareket kabiliyeti olarak da azımsanmayacak yeteneklere sahip. rakip oyuncuları oyundan düşürerek takımı ileriye taşıma düşüncesi içinde oluyor. hep önce baskı kurarak top kapıp oyuncu düşürmesini görebiliyoruz. bu şekilde takımı daha ileride tutmayı başarıyor. kendisini hep ileri uçta tutmak kadar topu da ileri uçta tutmak için elinden geleni yapıyor. çoğu zaman kanat ve forvet arasında git gel yapıyor.

    1.74’lük boya sahip ancak güç konusunda görülür bir eksikliği bulunuyor. fizik durumunu da eklersek bunda eksi yönü çok net ortaya çıkıyor. hava toplarında ciddi anlamda handikaplar yaşadığı söyleyebilirim. hava top mücadelesinde %30 gibi bir istatistikleri bulunmakta. bu hava topları için çok düşük bir rakam oluyor. takımın duran toplarında içeride durmak yerine genel anlamda dışarı da şut pozisyonuna girmesi göz önüne alınmadı. genel olarak dışarıda durmayı tercih ediyor.

    galatasaray’da hem bekler hem de kanat oyuncularının hücum oyuncusuna açtığı ortalar veya açamadığı ortaları sene başından beri yazmayan, söylemeyen, çizmeyen kalmamıştır. galatasaray’ın en büyük eksikliği olan bu durumda takıma orta yapacak bek ve kanat oyuncuları düşünülmesi normal bir olaydır. galatasaray’ın orta açan, forvet oyuncusuna al at diyen bir oyuncuya göz diktiği ortadadır. hızlı top sürdüğü zamanlar orta açmasını çok iyi biliyor ve bunu hissederek değil de içeriyi görerek yapması daha olumlu bir hamle oluyor. jesse, orta açma konusunda gayet başarılı bir oyuncu.

    --- alıntı ---
  • 6
    https://www.facebook.com/...ts/2661195767269605/

    --- alıntı ---

    yeni yazi yayimda!

    jesse sekidika hayat hikayesi!

    jesse, 14 temmuz 1996 yılında nijerya’nın en büyük şehri olarak bilenen ve rivers eyaletinin nehirlerin başkenti olarak gösterilen port harcourt’ta dünyaya geldi. eğitim hayatını leicestershire (ingiliz mahalli bölgesi) merkezli özel yatılı okul olan brooke house college’da aldı. burada futbola başlayan jesse alt kategorilerde kendisini göstermesiyle birlikte 2013 yılında stoke city antrenörlerin dikkatini çekmeyi başarmıştı.
    2013 yılında stoke city forması altında ilk olarak denenmeye alınan sekidika, aynı yıl içerisinde amatör ve yarı profesyonel oyuncuların boy gösterdiği keele cup'ta şans buldu. burada ki performansı ile manchester united scout ekibinin dikkatlerini çekti ve kırmızı şeytanların akademisinde deneme antrenmanlarına çıktı.

    carrington antrenman sahasında bulduğu fırsatı değerlendiren nijeryalı genç oyuncu hem yaşı gereği hem de avrupa pasaportu bulunmaması nedeniyle çalışma iznine ihtiyacı olmasından dolayı profesyonel sözleşme imzalayamadı. ingiltere macerasının ardından futbol yaşantısına avrupa'da devam etme kararı alan sekidika ve menajeri, ilk olarak portekiz ekiplerinden vitoria guimaraes ile sözleşme imzaladı. 2014 yılında portekiz ekibinin akademisinde boy gösteren sekidika, kısa bir süre sonra benfica scoutlarının dikkatlerini çekmeyi başardı.

    transfer sezonun son saatlerinde benfica ile sözleşme imzaladı
    2015 yılında yeni bir macera arayan jesse, transferin bitmesine son saatler kala benfica ile sözleşme imzaladı. benfica ile sözleşme imzaladıktan sonra nijerya genç milli takımlarına seçilen jesse, nijerya u20 ile oynadığı maçta dikkatleri üzerine çekti ve beklentileri yukarıya çıkardı.
    2014-2015 sezonunun ikinci yarısında benfica u19 takımında forma giyerek eğitimi alan jesse, uefa gençlik ligi’nde çok iyi performans göstererek takımıyla birlikte çeyrek final oynama başarısı yakaladı. buradaki performansı ile benfica ile 1 yıl daha sözleşme uzatan jesse sekidika, a takım forması giymeyi beklerken bir türlü davet almadı. 2015-2016 sezonunda takımdan ayrılma kararı alıp daha sık forma giyeceği takım arayışına giren jesse sekidika gelen transfer tekliflerini değerlendirmeye aldı.

    sırbistan’dan türkiye’ye uzayan kariyeri
    jesse sekidika, benfica’dan ayrılma kararı aldıktan sonra birçok teklifle karşı karşıya kaldı. kadrosunda görmek isteyen portekiz ekibi maritimo, norveç ekibi viking ve isveç ekibi aik tekliflerine rağmen sırbistan takımı napredak’a transfer olmayı tercih etti. düzenli olarak forma giyip kendini göstermek istediği takımla anlaşmak istediğini söyleyen sekidika, sırp takımı ile anlaşma yaparak yeni yol haritası olarak sırbistan’ı seçti. sırbistan 2. ligi’ne sezonun son bölümünde takıma katılan ve play-off mücadelelerinde adeta takımını sırtlayan nijeryalı oyuncu, forma giydiği 5 maçta 4 gollük katkısıyla sırp ekibinin adını sırbistan süper ligi'ne yazdırmasında önemli bir rol oynadı. 2016-17 sezonunda sırp ekibi ile süper lig’de fazla forma şansı bulamadı. napredak ile süper lig’de 12 maça çıkan jesse sekidika, toplam 407 dakika sahada forma şansı buldu. 12 maçta skor katkısı bulamayan sekidika bir sene sonra takımı ile düzenli forma giymeye başladı. 2017-18 sezonunda büyük bir kısmı ilk 11'de ve 90 dakika olmak üzere 30 maçta görev yaparken, 3 gol ve 1 asistlik performansa imza attı.

    2018-2019 yılında 60 bin euro gibi bir ücret ile türkiye yolunu tuttu. eskişehirspor’a transfer olan jesse burada da şansızlık ile karşı karşıya kaldı. eskişehirspor’un transfer yasağından dolayı ligin ilk yarısında lisansı çıkarılamadı. sadece takımla antrenmanlara çıkan jesse, transfer yasağının 2019 yılının şubat ayında açılmasıyla birlikte eskişehirspor'un ilk olarak lisans çıkarttığı isimlerin başında geldi. sekidika ligin ikinci yarısında forma giydiği 13 maçta 6 gol ve 1 asistlik performansıyla eskişehirspor’u ligde tutmayı başardı.

    2019-20 sezonunda tff 1.lig'de geçirdiği ilk yarıda tamamı ilk 11 ve 90 dakika olmak üzere 16 maçta 8 gol ve 2 asistlik katkı sağlayan nijeryalı oyuncu, uzun bir süre kulüp tarafından maaşının ödenmemesi üzerine takımdan ayrılma kararı aldı. eskişehirspor’un başka kulüplerle anlaştık ama jesse bizim teklifimizi kabul etmedi açıklamasından sonra uzun süredir görüştüğü ve anlaştığı konuşulan galatasaray ile sözleşme imzaladı. galatasaray’da 28 numaralı formayı giyecek olan jesse kariyerinde daha önce ulaşmak istediği seviyeye ulaşmış durumda. bakalım galatasaray ile kimyası uyuşup beklenen performansı sergileyecek mi… galatasaray bu transfer için bonservis bedeli ödemedi. maaş olarak ise bu sene sonuna kadar 125 bin euro geri kalan 4 sezon boyunca 250 bin euro’ya anlaştı.

    - ali bozkurt

    --- alıntı ---
  • 7
    --- alıntı ---

    yeni analiz yayinda!

    erkan süer

    erkan süer, 12 temmuz 2001 yılında tokat’ta doğdu. on numara ve sol kanat pozisyonlarında görev alabiliyor. erkan süer geçen sezon boluspor'da 24 maçta 16 gol atarak dikkatleri üzerine çekmişti. u19 milli takım kadrosuna çağrılan genç 1.80 boyundaki 10 numara bu sezon ise 7 maçta 8 gollük performans sergiledi.

    yaş: 18

    güncel kulüp: galatasaray sk

    mevki: orta saha - on numara

    ayak: sağ

    sözleşme bitiş tarihi: 20.06.2020

    elit u19 ligi'nde lider olan galatasaray'da erkan süer, çıktığı ilk maç olan galatasaray - yeni malatyaspor maçında takımı adına gol attı. bu sezon boluspor kadrosu dahil toplam 19 golü bulunan genç oyuncu türkiye u19 formasını da giyiyor.

    genel performansı

    maç kategorisi maç gol
    u21 ligi 34 19
    türkiye kupası 1 0
    tff 1. lig 2 0
    elit akademi ligi u19 10 10
    elit akademi ligi u17 12 9
    akademi ligi u16 27 16
    akademi ligi u15 türkiye finalleri 1 0
    akademi ligi u15 19 13
    akademi ligi u14 türkiye finalleri 3 1
    akademi ligi u14 44 10

    güçlü ve eksik yönleri ( teknik kapasite, mental kapasite, fiziksel kapasite)

    fiziksel kapasite: 1.80 m boy ve 72 kg ağırlığında olan erkan, fiziğinin her sene gelişmesinden kaynaklanarak tüm oyuncu analizcilerinin dikkatini çekmeyi başarmıştır. galatasaray'a transfer olmadan önce türkiye u19 milli takımı daveti alan ve yeni takımı ile milli takım kampında sözleşme imzalayan erkan, güçlü rakiplerine karşı fiziği ile üstünlük sağlayabiliyor. girdiği ikili mücadelesini takip ettiğimiz zaman erkan'ın %80 gibi kazanma oranına sahip olduğunu görebiliyor. (boluspor kariyeri dahil)

    hava hakimiyeti: uzun boyundan kaynaklanan bir şansımıdır diyelim hava toplarında güçlü fiziği ile birlikte başarılı bir orana sahip oluyor. bulunduğu mevkide hava toplarını kaçırmamaya gayret gösteriyor. hava toplarını indirdikten sonra kaleye sırtı dönük gol atma özelliğini de ekleyelim.

    şut kapasitesi: bileklerine çok hakim bir oyuncu, sağ ayaklı olduğu kadar sol ayağını es geçmeyelim. uzaktan çektiği şutlarla ekstra gol bulabilir. tabi buna sırtı dönük çektiği şutları eklersek geleceği hakkında çok fazla yorum atmaya gerek kalmaz diye düşünüyorum. kale açısını gördüğü zaman sadece bitiriciliğini konuşturmasını çok iyi biliyor.
    genel performans:

    8 numara ve 10 numara pozisyonlarında görev alabiliyor. diğer özelliği ise sol kanatta forma giyebiliyor. erkan, sağ ayaklı olmasına rağmen sol ayağınıda iyi kullanabilen oyunculardan. bileklerine hakimliği ile rakipleri çok ince çalımlarla oyundan düşürebiliyor. en uç tarafında oynayan oyunculara çok kilit pasları çok yerinde atıyor. topun sertliğini ayarlamasını çok iyi biliyor. fiziği iyi dediğim kadar gelişmesi gerektiğini de eklememiz lazım. fiziğini bu zamana kadar yaptığı gibi her geçen sezon yine geliştirmeye devam etmelidir. ozan kabak, galatasaray'a ilk çıktığı zaman fiziğinin iyi olduğunu herkes gibi söylemiş ve gelişmesi gerektiğinide eklemiştik. ozan, profesyonel olduktan sonra fiziğini daha da üst seviyelere çekmişti. 1 sene içinde %100 değişiklik ile daha ileri seviyeleri kaldıracak fiziğe ulaştı. erkan, bu değişimi takip ettiği zaman fiziğin hiç bir zaman olduğu kadarı yeterli olmadığını anlayacaktır.

    maç maç incelediğimiz zaman ellerini çok kullandığı pozisyonlarda rakiplere sert faullerini görebilirsiniz. agresiflik yönünü çok yanlış algılamış durumda. galatasaray - malatyaspor maçında 8 numara olarak çıktığı maçta ceza sahası dışından kaleye çektiği şut ile golü buldu. topu atacağı yeri biliyor gibi direk bölgesine bıraktı ve takımı adına skor katkısı verdi. bu tarz gollerini daha sıklıkla görebiliriz. bunu daha çok yapacağı kontra maçlar olacaktır. a takım seviyesine çıkmadan önce bu dönem alt yapıda devam etmesi gerekiyor. bazı büyük takım özelliklerini kapmadan direk a takıma alınması zarar verebilir. fakat bu sene sonunda takım ile kampa katılmaz ise bulunduğu seviyeye ayak uydurarak sekmelere uğrayacağı gözden kaçmamalı.

    oyun kurar, kilit paslar atar. dripling atmasını sever. ama savunma yönü çok az bir oyuncu. savunma yönünü daha çok geliştirmesi lazım. rakip takım ataklarında geride kalmaması lazım. topa baskısını yükselttiği zamanlarda takımı adına daha verimli olacaktır. galatasaray'da selçuk inan'dan sonra serbest vuruşlar, duran toplar, ortalar konusunda etkili olan türk oyuncu gelmedi. erkan, galatasaray'ın bu eksikliğini giderecek yeteneklere sahip. serbest vuruşlardan ve ceza sahası dışından atacağı şutlarla takıma skor katkısı sağlayabilir.

    hırsını biraz azaltması gerek, itiraz konusunu abartan, rakip takım oyuncuları ile çok iletişime giren bir yapısı var. boluspor'da bundan kaynaklanan sorunlar yaşadı. rakip takım oyuncuları ile çok laf atışana girmesi takım için riskli olabiliyor. önemli maçlarda üzerine oynayan çok rakip olur bunu kavraması ve sadece saha içinde olan işini yapması lazım. hakemlere itirazı yapabilir fakat bunu abartmaması lazım. olmayan pozisyonlarda itiraz etmesi ve bunu abartması takımın eksik maçı tamamlamasına neden olabilir.

    güncelleme devam ediyor...

    --- alıntı ---
  • 9
    --- alıntı ---

    kamil jozwiak analizi!

    profil:

    yaş: 22
    uyruk: polonya
    boy: 1.76m
    kilo: 75
    mevkii: forvet- sol kanat yan: sağ kanat – orta saha sol
    güncel takımı: lech poznan
    gelmesi beklenen takım: galatasaray sk

    güçlü ve eksik yönleri ( teknik kapasite, mental kapasite, fiziksel kapasite)

    oyunu çok yönlü oynamasından kaynaklanarak gelecekte kariyeri daha yüksek seviyelere doğru gidecek oyuncular arasında yer alıyor. çizgiye inip orta açmasını seven ve bunu başarılı şekilde yapabilen grafiği bulunuyor. sol tarafta oynadığı zamanlar arkasında oynayan oyuncuya defansif olarak yardım ediyor ve hücum konusunda da destek bekliyor. arkasında oynayacak oyuncunun kesinlikle yardımcı olması gerekiyor.

    ligin başlarında oynanan maçlarda fizik olarak kötü durumda görünüyor. fakat lig ilerledikçe fiziğini toparladığı açıkça ortada. ikili mücadelen kaçarken ligin ortalarına doğru gelindiğinde ikili mücadelen kaçmamaya başlıyor.

    polonya liginin en hızlı oyuncularından biri olduğu kadar dayanıklılık olarak en iyileri arasında yer alıyor. çevik bir oyuncu ve bunu en çok dripling atarken görebiliriz. dripling konusunda başarılı ve dayanaklığı ile çevikliği eklediğimiz zaman hızlanma konusunda daha üst seviyelere çıkabiliyor. topu alıp çizgiye inmesi sonucu forvet oyuncularına gol attırma olasılığı tanıyor.

    galatasaray’ın mevcut kadrosunda yer alan falcao’nun çizgiden top getiren bir oyuncu ile oynaması daha sık gol atma şansını yakalamasına yardımcı olabilir. aynı şekilde diagne’nin ise en çok faydalanacağı özellik hava topları… kamil jozwiak çizgiye ne kadar inişler yapsa da ortaya açtığı net hava toplarında da takımının gol bulmasını sağlıyor. diagne’nin hava toplarında başarılı bir grafiği olması için kamil jozwiak ile birlikte oynaması yeterlidir. kamil jozwiak gelişi diagne ile falcao’nunda beslenmesine sebebiyet gösterecektir.

    falcao’nun basit ve kolay pasları geçen sezon çok aradığını görüyorduk. özellikle kanat oyuncularından pas alamamasını çok görüyorduk. kamil jozwiak, bu konuda falcao’yu rahat besleyecek bir oyuncu. adam eksilttikten sonra hücum oyuncusuna basit ama isabetli paslar atarak gol pozisyonuna girmesini sağlıyor. falcao’nun da isteyeceği bir oyuncu yapısına sahip. uzun toplar atmasını ve oyun yönü değiştirmesini seven bir oyuncu… eğer sol tarafta oynuyorsa ve sağ tarafta boşluk varsa topun yönünü direk sağ tarafa çevirip takımın oyun yönünü değiştirerek pozisyona girmesini sağlıyor.

    savunma oyuncusuna yardım etmeyi seven ve yardımı olumlu şekilde başarabilen kamil jozwiak, kendi bölgesinde olan hücumları engellemeyi başarıyor. bek oyuncusundan hücumdan aldığı desteği savunmada yardım olarak veriyor. bek oyuncusu ile iyi anlaşması durumunda hem savunma hem hücum konusunda katkılar veriyor. savunmaya yardım olarak gelip topu kazandığı zamanlar ise topu sürerek oyun kurucu rolüne geçip orta sahadan kanatlara doğru topu açıyor. eğer rakip savunması yerleşmişse bunu sağ tarafa tercih kullanarak yapıyor. rakip savunması yerleşmemişse sol taraftan topu alıp içeriye doğru girmeyi tercih ediyor.
    sol kanatta oynamasına rağmen sağ ayaklı bir oyuncu. sağ ayağı çok kuvvetli bir oyuncu ve sağ ayağı ile bitiriciliği de bulunuyor. ceza sahası içinde topları hiç affetmiyor. bitiricilik konusunda problemleri yoktur. çok fazla şutları bulunmuyor. şut kapasitesi çok yüksek seviyelerde değil fakat ayağına oturduğu zaman affetmeyen bir özelliği var. ayağının dengesini tam geliştirdiği zaman şut, pas ve orta dengesinde daha iyi seviyelere ulaşacaktır.
    hava hakimiyeti konusunda gelişmesi gerekiyor. savunmaya yardıma gittiği zamanlar en çok hava hakimiyetinde top kaybı yaşıyor. bu bulunduğu ligde çok fazla eksik olarak durmuyor fakat süper lig seviyesinde sorunlar yaşayacağı ortada…

    hava hakimiyet konusunun üstüne hiç durmuyor. geliştirmek için ilk zamanlarda üstüne düştüğü ve sonrasında baskın şekilde devam ettirmediği ortada. maç maç ilerleyen zamanda hava toplarına çıkışında azalma gözüküyor. bazı maçlarda üst sayılara ulaşırken bazı maçlarda ise düşüşlere geçtiği açık ortada. liginde sorun yaşamaması kendisini daha fazla üstüne düşmemeye götürüyor. fakat süper lig seviyesinde oynayacaksa bunun üstüne düşmesi gerekiyor.

    ceza sahası içinde topla buluşma ve derine pas atma konusunda başarılı olan kamil jozwiak, bölgesinde oynayan oyunculara göre savunma konusunda ve top kazanma konusunda başarılı bir orana sahip. en iyi özelliklerinden biri olan hızı ise transfer listelerine girme sebebi oluyor. inanılmaz süratli bir oyuncu ve bunu bir anda çıkış yaparak yakalıyor. pozisyon bilgisi ve hızı eklediğimiz zaman her takımın isteyeceği bir oyuncu. eğer kendine güveni tam olarak aşılarsa süper lig, çok büyük bir oyuncu transferi ile karşı karşıya kalabilir. galatasaray’ın bu sezon kadrosuna katması durumunda süper lig’e yeni bir yıldız adayı daha eklenmiş olacak.

    dikine futbol oynamasını seven kamil jozwiak, hücum futboluna özenle oynayacak olan takımlar için vazgeçilmez bir isim olabilir. gerek yatırım, gerek gelecek düşüncesi ile transfer listesine girmesi gereken bir oyuncu. galatasaray’ın transfer etmesi durumunda uzun süre bölgesinde sıkıntı yaşamayacağı kadar satması durumunda da ekonomik olarak iyi kazanç sağlayacağı kesindir.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın