• 5
    https://www.facebook.com/...ts/2630151123707403/

    --- alıntı ---

    yeni analiz yayimda!

    jesse sekidika kimdir?

    14 temmuz 1996 nijerya doğumlu olan jesse sekidika 1.74 boyunda ve sağ kanat olarak görev yapıyor. ... lig'de 13 maçta 6 gol atan sekidika bu sezon ilk yarıda 16 maçta forma giydi ve 8 gol, 2 asistlik performans sergiledi. jesse sekidika sağ kanat dışında sol kanat ve forvet bölgelerinde de görev yapabiliyor. (alıntı)

    profil

    doğum tarihi: 14 temmuz 1996
    yaş: 23
    mevki: forvet – sağ kanat
    yan mevki: sol kanat - santrafor
    kullandığı ayak: sağ
    boy: 1.74
    takım: eskişehirspor
    gelmesi muhtemel takım: galatasaray
    sakatlık durumu: tekrarlayan sakatlığı bulunmuyor
    sözleşme bitiş tarihi: 30.06.2020

    güçlü ve eksik yönleri ( teknik kapasite, mental kapasite, fiziksel kapasite)
    genç oyuncunun ilk dikkat çeken özelliği skora katkısı oluyor. takımın skor bulması gerektiği zaman mükemmel hızıyla sahneye çıkıp takıma skor katkısında bulunuyor. savunma arkasına yaptığı hızlı koşularla üçüncü bölgede etkin hamleleri mevcut durumda. hızlıca içeriye girmesi, çizgiden içeriye çevirdiği toplarla her zaman takımın gol bulmasını sağlıyor. bu özelliklerini 1. ligde yapması bir üst klasmana gelmesini sağlıyor. bir üst seviyede daha fazla çalışması gerektiğinin farkında olan bir oyuncu.

    garry rodrigues’i andıran bir oyun yapısına sahip. kolay oyuncu oyundan düşürmesi, hızlı ataklar yaptırması, rakip savunmaların başını döndürmesi her zaman ön plana çıkan bir özelliği. bunların yanı sıra gol sezisi yüksek bir oyuncu. golü kokluyor resmen. nerede duracağını iyi bilen jesse takımı için skor bulmakta üstüne yok.
    jesse, tipik bir çizgi kenar oyuncusu olmaktan çok içeriye doğru pozisyon almayı seven ve forvetin yanına ya da arkasına yaklaşarak oynayan bir oyuncu. bu hem merkezde ekstra kaleye daha yakın olma ve skor katkısını yukarı çıkartma manasına geliyor hem de kendi bölgesini boşaltarak arkasından gelecek beke koridor açmasını sağlıyor. merkeze yakın oynamasındaki temel sebeplerden birisi de ayaklarına hakim ve teknik kapasitesiyle oyun görüşünün yüksek olmasını söyleyebilirim.
    futbolun şovunu seven bir oyuncu. öyle yapmaya çalışmıyor. şovu saha içinde yapıyor. taraftarı ayağa kaldırmasını bilen bir oyuncu. gole yakın bölümlerde biraz işin çalım atmasını seviyor. çalım atarak ya pas çıkaracak ya da gol atacak. desteği gördüğü an çalım atarak topu kaleye bırakmayı çok iyi biliyor.

    jesse, şu ana kadar ortalama her 2 ikili mücadeleden birini kazarak oynayan bir oyuncu. bunun yanı sıra geriye dönüşler ve kendi yarı sahasında alan daraltma konusunda da oldukça başarılı. ters kanattan gelen paslara ceza sahası koşusu atabilen bir oyuncu. buna gol sezini de eklersek gelecek için yatırım olabilir.

    bir diğer nokta ise özellikle ikili oyunlarda ve verkaçlarda zaman zaman attığı dengesiz paslar. pasa ve topa sahip olmaya dayalı oynayan bir takımda mevcut özelliklerini geliştirmesi çok daha olası. bu durum istatistiklere de yansımış durumda. rakam olarak verirsek 5.8 gibi bir orana sahip.
    fizik olarak henüz yeterli seviyede olmamasına rağmen kendinden güçlü rakiplere karşı sahip olduğu bu özelliklerle fazla zorlanmayan ve bunu tolere edebilen bir yapısı var. özellikle savunmadan top çıkartmaya çalıştığı ya da geçiş hücumlarında yakaladığı geniş alanlarda bu özellikleri çok daha iyi ve belirgin bir şekilde sahaya yansıttığını söylemek mümkün.

    geniş alanda çok etkili bir oyun yapısına sahip. saha görüşü gayet yerinde ve olumlu. geniş alanda aldığı toplarla dikkat çeken bir yapıya sahip ve buna şut çekme özelliği de eklendiği zaman bulunduğu kulvarda üst seviye topçusu olarak gözükmesi normaldir. attığı gollerinde ne kadar büyük potansiyeli olduğu ortada. sürekli içeri doğru topla kat eden bir yapısı var. burada temelde hem adam geçmeyi hem de kısa paslar üzerinden ikili oyunlarla kaleyi cepheden görme ve devamında şut ya da savunma arasına atılacak gollük paslarla sonuca gitme niyeti söz konusu.

    pes etmeyen bir oyun yapısına değer ve olay hızlanabilen hem de mesafeler arttıkça hızını yükseltebilen bir oyuncu. aynı zamanda dar alanda hareket kabiliyeti olarak da azımsanmayacak yeteneklere sahip. rakip oyuncuları oyundan düşürerek takımı ileriye taşıma düşüncesi içinde oluyor. hep önce baskı kurarak top kapıp oyuncu düşürmesini görebiliyoruz. bu şekilde takımı daha ileride tutmayı başarıyor. kendisini hep ileri uçta tutmak kadar topu da ileri uçta tutmak için elinden geleni yapıyor. çoğu zaman kanat ve forvet arasında git gel yapıyor.

    1.74’lük boya sahip ancak güç konusunda görülür bir eksikliği bulunuyor. fizik durumunu da eklersek bunda eksi yönü çok net ortaya çıkıyor. hava toplarında ciddi anlamda handikaplar yaşadığı söyleyebilirim. hava top mücadelesinde %30 gibi bir istatistikleri bulunmakta. bu hava topları için çok düşük bir rakam oluyor. takımın duran toplarında içeride durmak yerine genel anlamda dışarı da şut pozisyonuna girmesi göz önüne alınmadı. genel olarak dışarıda durmayı tercih ediyor.

    galatasaray’da hem bekler hem de kanat oyuncularının hücum oyuncusuna açtığı ortalar veya açamadığı ortaları sene başından beri yazmayan, söylemeyen, çizmeyen kalmamıştır. galatasaray’ın en büyük eksikliği olan bu durumda takıma orta yapacak bek ve kanat oyuncuları düşünülmesi normal bir olaydır. galatasaray’ın orta açan, forvet oyuncusuna al at diyen bir oyuncuya göz diktiği ortadadır. hızlı top sürdüğü zamanlar orta açmasını çok iyi biliyor ve bunu hissederek değil de içeriyi görerek yapması daha olumlu bir hamle oluyor. jesse, orta açma konusunda gayet başarılı bir oyuncu.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın