• 4
    potansiyeli bilinen bartuğ elmaz ile ilgili yaptıkları analiz.

    https://m.facebook.com/...p;id=854982467890953

    --- alıntı ---

    bartuğ elmaz analizi!

    doğum tarihi: 16 (19 şubat 2003)

    uyruk: türkiye

    mevki: orta saha – ön libero

    güncel takımı: galatasaray sk u16

    güncel milli takım: türkiye u174

    güncel takım: galatasaray sk uefa u19

    sakatlık durumu: tekrarlayan bir sakatlığı yok.

    transferde satmadan alamayan galatasaray’da ekonomik olarak neredeyse çökme durumuna gelmesiyle birlikte altyapıya gözler çevrilmiş durumda. sadece galatasaray üzerinden değil tüm takımlarımızda bu durum söz konusu olmuş durumda. herkes çare olarak akademilere çözünü dikmiş bir çare bekliyor. ajansspor yazarlarından ali bozkurt akademi analizlerine devam ediyor. galatasaray altyapısında dikkatleri üzerime çeken 16 yaşındaki bartuğ elmaz analizini okurlarımıza sunuyoruz. bartuğ elmaz kimdir? kaç yaşında ve hangi mevkide oynuyor? tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz…

    benzer haberler
    deplasmanda iki gol atan galatasaraylı oyuncu yok!deplasmanda iki gol atan galatasaraylı oyuncu yok!
    galatasaray'dan tarihi performans! daha kötüsü...galatasaray'dan tarihi performans! daha kötüsü...
    galatasaray 17 yıl sonra yıkıldı! göztepe..galatasaray 17 yıl sonra yıkıldı! göztepe..
    galatasaray maçı tek isabetli şut ile tamamladıgalatasaray maçı tek isabetli şut ile tamamladı
    güçlü ve eksik yönleri ( teknik kapasite, mental kapasite, fiziksel kapasite)

    fiziksel olarak kendini üst seviyelere göre biraz daha geliştirmesi gereken oyunculardan biridir. oyun yapısı ve fizik yapısı birbirine uyum sağlamıyor. fiziğini geliştirdiği zaman yetenekleri ile birlikte daha üst seviyelere çıkması için avantaj sahibi olacaktır. ayaklarına hakim olan bartuğ, çektiği şutlarla rakip kaleyi zorlamasını çok iyi biliyor. gerek serbest vuruşlar gereken oyun içinde ki vuruşlarla takıma gol veya asist katkısı sağlamasını iyi biliyor.

    attığı uzun paslarla takımı ileriye taşıması, üçüncü bölgede bulunan oyuncuları gole yaklaştırması tamamen başarılı sonuçlanıyor. enerjisi yüksek bir oyuncu, saha içinde ayak basmadığı tek bir bölge bırakmamak şartını koymuş gibi pozisyon kovalamaya devam ediyor. yüksek tempo da kalmasını sağlayan bartuğ bu sayede takımın top kazanma saniyesini düşürüyor ve takıma top kazandırmayı başarıyor.

    orta sahada top kazanmayı çok iyi yapıyor. takım olarak baktığımızda orta sahada kazanılan topların neredeyse hepsi takım arkadaşları tarafından bartuğ’a veriliyor. bartuğ, aldığı topları uzun, dikine veya ters yönlere atarak takımı kolayca hücuma çıkarmayı başarıyor.

    iki ayağını da rahat kullanmayı bilen bartuğ, bu yaşta iki ayaklarına hakimliği ile dikkatleri üzerine çekiyor. pozisyon hazırlama konusunda çok yetenekli bir oyuncu gerek 6 numara gerek 8 numara oynadığı zamanlar attığı uzun toplarla takımın tüm yükünü üstüne alabiliyor. liderlik vasfını da eklersek bu özelliği ile gelecekte daha iyi yerlere adım atacaktır.

    cesareti ile rakip oyuncularla mücadele etmeyi çok iyi biliyor. fizik gücü güçsüz kaldığı yerde aklını kullanarak rakip oyuncuları durdurmakta üstüne yoktur. galatasaray altyapısına baktığımız zaman çoğu isim ön plana çıkıyor fakat şuana kadar fazla gündeme gelmeyen bartuğ her geçen gün kendini biraz daha geliştirerek ismi ön plana çıkan oyuncuların önüne rahatlıkla çıkacaktır. bunu her maç eksikliklerini gidererek gösteriyor. isteği ile takımın her zaman vazgeçilmezleri arasına girecektir.bulunduğu konumda fiziği yeterli olabilir ama ulaşması gereken konumda fiziğini oraya göre ayarlaması gerekecektir. oynadığı bölgeye bakarsak bir üst seviyede fiziğini en çok kullanması gereken yer oluyor. fizik konusu alt yapıya özenle değil üst seviyeye göre yetersiz.

    bartuğ’un en iyi yaptığı ise top ayağına gelmeden pozisyonu kafasında kurgulaması… maç içinde kalmayı başarıyor ve çevresini iyi kontrol ediyor, top geldiği an ise kime nasıl pas atacağını çok iyi biliyor. öz güveni de eklersek bartuğ için bu hamleler bu yaşa rağmen çok olgun halde gözüküyor.

    bazı izlediğim maçlarda hava toplarından kaçmaya çalışıyor. hava toplarında geri adım atması biraz takım için riskli olabilir. rakibin üçüncü bölgede kullandığı hava toplarında bartuğ neredeyse ortalıkta yoktur. rakipler hızlı atağa çıktığı zaman ise karşılarına ilk bartuğ çıkıyor. olumlu şekilde pozisyonları sonlandırabiliyor.

    hava toplarında kendisini geliştirmesi lazım. istatistiklerine baktığımız zaman hava toplarında neredeyse hep geri de kalıyor. top sürmesi biraz etkisiz kalıyor lakin bunu verdiği paslar, çektiği şutlarla kapatmasını çok iyi biliyor. oyun yönünü değiştirerek sürdürdüğü toplarda ikinci bölgeden alıp, üçüncü bölgeye doğru değişim esnanı neredeyse hep olumlu oluyor. bu da oyuncunun verdiği pas ve şut istatistiklerini üst orana sabitlemeyi başarıyor.

    4-1-2-3 sistemine uyumu bir oyuncu genel maçları bu sistemle oynadığı zaman oyun kurucu rolüne bürünüp takımı sırtlıyor.orta saha pozisyonunda takımın temposunu üstüne alarak neredeyse maçın tüm şartlarını değiştirmesini çok iyi biliyor. inanılmaz ayağa sahip olan bartuğ için sol ayak ne ise sağ ayak aynısı diyebiliriz. bir oyuncu da olması gereken tüm yetenekler mevcut karışık bir yeteneğe sahip kısa zaman içinde üst seviyeye çıkarsa çektiği şutlarla adından sıkça bahsettirecektir.

    arkasında iyi bir stoper oynadığı zaman defansif yöne fazla bakmadan hücum üzerine çalışması takımın eksikliğini, fazlasını görmesi kariyeri açısından daha iyi oluyor. gelişim olarak üst seviyelere gelmesini beklediğim emin bayram misali gibi arkasında oynadığında emin’e olan güveni ile hücumda büyük rollere bürünüyor. rakibi hataya zorlaması hem arkasında ki oyunculara hem de önde hızlı atak bekleyen oyunculara yardım sağlıyor.

    topla çıkmaktan çekinmiyor, teknik özellik olarak hücumda kolayca adam eksiltiyor. takımı hücuma taşıması, uzaktan atığı şutlar ve attığı estetik goller en iyi yaptığı özellikleri.

    kısaca özetlemek istersek; duran toplarda usta olma yönünde ilerliyor. tüm yeteneklerini bir kenara bırakıp toplara nasıl vurduğunu izlemek için bile maçlarına gidilecek bir oyuncu. verdiği paslar, attığı kilit asistler tamamen takım için aranan kan olarak algılanabilir. oyunun içinde kalması, mücadele yapısı galatasaray için umut vadeden bir oyuncu. fatih terim’in kısa zaman içinde a takıma alacağını düşündüğüm oyunculardan birisi. bu yaşta alınıp yolunu çizerse daha iyi yerlere gelecektir. oyunu hem defansif hem de ofansif oynamasını çok iyi biliyor. savunmaya yapılan baskıları direnci ile kırmasını çok iyi biliyor. rakibine karşı ayakta kalmayı başarıyor. dik şekilde rakibini karşılayıp top kazanmasını çok iyi biliyor. soğukkanlı bir oyuncu.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın