• 9
    --- alıntı ---

    kamil jozwiak analizi!

    profil:

    yaş: 22
    uyruk: polonya
    boy: 1.76m
    kilo: 75
    mevkii: forvet- sol kanat yan: sağ kanat – orta saha sol
    güncel takımı: lech poznan
    gelmesi beklenen takım: galatasaray sk

    güçlü ve eksik yönleri ( teknik kapasite, mental kapasite, fiziksel kapasite)

    oyunu çok yönlü oynamasından kaynaklanarak gelecekte kariyeri daha yüksek seviyelere doğru gidecek oyuncular arasında yer alıyor. çizgiye inip orta açmasını seven ve bunu başarılı şekilde yapabilen grafiği bulunuyor. sol tarafta oynadığı zamanlar arkasında oynayan oyuncuya defansif olarak yardım ediyor ve hücum konusunda da destek bekliyor. arkasında oynayacak oyuncunun kesinlikle yardımcı olması gerekiyor.

    ligin başlarında oynanan maçlarda fizik olarak kötü durumda görünüyor. fakat lig ilerledikçe fiziğini toparladığı açıkça ortada. ikili mücadelen kaçarken ligin ortalarına doğru gelindiğinde ikili mücadelen kaçmamaya başlıyor.

    polonya liginin en hızlı oyuncularından biri olduğu kadar dayanıklılık olarak en iyileri arasında yer alıyor. çevik bir oyuncu ve bunu en çok dripling atarken görebiliriz. dripling konusunda başarılı ve dayanaklığı ile çevikliği eklediğimiz zaman hızlanma konusunda daha üst seviyelere çıkabiliyor. topu alıp çizgiye inmesi sonucu forvet oyuncularına gol attırma olasılığı tanıyor.

    galatasaray’ın mevcut kadrosunda yer alan falcao’nun çizgiden top getiren bir oyuncu ile oynaması daha sık gol atma şansını yakalamasına yardımcı olabilir. aynı şekilde diagne’nin ise en çok faydalanacağı özellik hava topları… kamil jozwiak çizgiye ne kadar inişler yapsa da ortaya açtığı net hava toplarında da takımının gol bulmasını sağlıyor. diagne’nin hava toplarında başarılı bir grafiği olması için kamil jozwiak ile birlikte oynaması yeterlidir. kamil jozwiak gelişi diagne ile falcao’nunda beslenmesine sebebiyet gösterecektir.

    falcao’nun basit ve kolay pasları geçen sezon çok aradığını görüyorduk. özellikle kanat oyuncularından pas alamamasını çok görüyorduk. kamil jozwiak, bu konuda falcao’yu rahat besleyecek bir oyuncu. adam eksilttikten sonra hücum oyuncusuna basit ama isabetli paslar atarak gol pozisyonuna girmesini sağlıyor. falcao’nun da isteyeceği bir oyuncu yapısına sahip. uzun toplar atmasını ve oyun yönü değiştirmesini seven bir oyuncu… eğer sol tarafta oynuyorsa ve sağ tarafta boşluk varsa topun yönünü direk sağ tarafa çevirip takımın oyun yönünü değiştirerek pozisyona girmesini sağlıyor.

    savunma oyuncusuna yardım etmeyi seven ve yardımı olumlu şekilde başarabilen kamil jozwiak, kendi bölgesinde olan hücumları engellemeyi başarıyor. bek oyuncusundan hücumdan aldığı desteği savunmada yardım olarak veriyor. bek oyuncusu ile iyi anlaşması durumunda hem savunma hem hücum konusunda katkılar veriyor. savunmaya yardım olarak gelip topu kazandığı zamanlar ise topu sürerek oyun kurucu rolüne geçip orta sahadan kanatlara doğru topu açıyor. eğer rakip savunması yerleşmişse bunu sağ tarafa tercih kullanarak yapıyor. rakip savunması yerleşmemişse sol taraftan topu alıp içeriye doğru girmeyi tercih ediyor.
    sol kanatta oynamasına rağmen sağ ayaklı bir oyuncu. sağ ayağı çok kuvvetli bir oyuncu ve sağ ayağı ile bitiriciliği de bulunuyor. ceza sahası içinde topları hiç affetmiyor. bitiricilik konusunda problemleri yoktur. çok fazla şutları bulunmuyor. şut kapasitesi çok yüksek seviyelerde değil fakat ayağına oturduğu zaman affetmeyen bir özelliği var. ayağının dengesini tam geliştirdiği zaman şut, pas ve orta dengesinde daha iyi seviyelere ulaşacaktır.
    hava hakimiyeti konusunda gelişmesi gerekiyor. savunmaya yardıma gittiği zamanlar en çok hava hakimiyetinde top kaybı yaşıyor. bu bulunduğu ligde çok fazla eksik olarak durmuyor fakat süper lig seviyesinde sorunlar yaşayacağı ortada…

    hava hakimiyet konusunun üstüne hiç durmuyor. geliştirmek için ilk zamanlarda üstüne düştüğü ve sonrasında baskın şekilde devam ettirmediği ortada. maç maç ilerleyen zamanda hava toplarına çıkışında azalma gözüküyor. bazı maçlarda üst sayılara ulaşırken bazı maçlarda ise düşüşlere geçtiği açık ortada. liginde sorun yaşamaması kendisini daha fazla üstüne düşmemeye götürüyor. fakat süper lig seviyesinde oynayacaksa bunun üstüne düşmesi gerekiyor.

    ceza sahası içinde topla buluşma ve derine pas atma konusunda başarılı olan kamil jozwiak, bölgesinde oynayan oyunculara göre savunma konusunda ve top kazanma konusunda başarılı bir orana sahip. en iyi özelliklerinden biri olan hızı ise transfer listelerine girme sebebi oluyor. inanılmaz süratli bir oyuncu ve bunu bir anda çıkış yaparak yakalıyor. pozisyon bilgisi ve hızı eklediğimiz zaman her takımın isteyeceği bir oyuncu. eğer kendine güveni tam olarak aşılarsa süper lig, çok büyük bir oyuncu transferi ile karşı karşıya kalabilir. galatasaray’ın bu sezon kadrosuna katması durumunda süper lig’e yeni bir yıldız adayı daha eklenmiş olacak.

    dikine futbol oynamasını seven kamil jozwiak, hücum futboluna özenle oynayacak olan takımlar için vazgeçilmez bir isim olabilir. gerek yatırım, gerek gelecek düşüncesi ile transfer listesine girmesi gereken bir oyuncu. galatasaray’ın transfer etmesi durumunda uzun süre bölgesinde sıkıntı yaşamayacağı kadar satması durumunda da ekonomik olarak iyi kazanç sağlayacağı kesindir.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın