• 3
    takımımıza transferi konuşulan emre kılınç ile ilgili 2015 yılında yayınladıkları analiz.

    https://m.facebook.com/...258353663364/?type=3

    --- alıntı ---

    23 ağustos 1994 tarihinde sakarya'da dünyaya gelen emre kılınç'ın analizi ;

    güçlü yönleri
    tekniği ve sol ayak hakimiyeti: genç yıldızın tekniği muazzam seviyede, oyuncu bu genç yaşına rağmen tekniğini çok iyi kullanabiliyor. özellikle adam eksiltmede, pas verme konusunda ve bitirici vuruşlarında bu tekniği çok net bir şekilde görebiliyoruz. adam eksiltirken ''kadife'' bileklerini o kadar iyi bir şekilde kullanıyor ki adete rakibinin aklını başından alıyor. bitirici vuruşlarında ise yüksek şut tekniği sayesinde bire birde çok fazla gol kaçırmıyor. emre solak bir futbolcu, çok iyi bir sol ayağa sahip. gerek orta açma konusunda gerekse şut konusunda sol ayağını çok iyi kullanabildiğini ve sol ayağına çok hakim olduğunu söyleyebiliriz.

    yüksek oyun zekası: futbolcunun allah vergisi bir yeteneği olur tamam eyvallah ama o yeteneği zeka ile birleştirmezse o futbolcuya gençken ''çok iyi yerlere gelecek'' denir lâkin aradan kısa bir süre geçtikten sonra ''bir şey olmadı bu çocuktan'' denir. emre'nin zaten yeteneği, tekniği var ve bunu oyun zekasıyla pekiştirerek güzel bir futbol ortaya koyuyor. özellikle forvet arkasında oynatıldığı maçlarda bu özelliğini prijovic'e ve kanat oyunculara attığı paslarla gösteriyor. emre zekice bitirici pasları sıkça deneyerek takımının ataklarında etkili bir rol oynuyor. oyuncu çoğu zaman tabiri caizse -asistin asistini- yapan isim oluyor.

    duran toplardaki etkinliği ve ortaları: sol ayaklı bir futbolcu olan emre, çoğu zaman boluspor'un duran toplarını da kullanıyor. genç oyuncu özellikle sağ taraftar kullanılan kornerlerde topun başına geçiyor ve iyi ortalar kesebiliyor. aynı zamanda frikikleri de etkili kullanabiliyor. bu sezon yanılmıyorsam bir golünü frikikten kaydetmişti. emre'nin kanatlarda oynadığı zamanlarda ise orta yapma özelliğini iyi kullandığından bahsedebiliriz. oyuncu tehlikeli ortalarla rakiplerine göz dağı veriyor.

    hızı: emre'nin orijinal mevkisi zaten sol kanat ama bu sezon forvet arkasında da çok denendi ve başarıyla oynadı. ancak sol kanatta oynadığı zamanlarda belki de en büyük özelliği hızı. oyuncu birden driplingler yaparak rakip defansları, bekleri çok zor durumlara bırakabiliyor. bunu zaman zaman forvet arkası mevkisinde de yapıyor, mesela santraya yakın bir civarda topu aldığında hızla dikine topla ileri çıkabiliyor.

    zayıf yönleri
    sağ ayağını iyi kullanamaması: emre kılınç sol ayağına her ne kadar hakim olsa da sağ ayağını pek fazla kullanamıyor. emre gibi yetenekli bir futbolcudan herkes sağ ayağını da orta düzeyde kullanması bekler ama emre bunda pek başarılı değil. oyuncunun ilerleyen yıllarda bu özelliğini de geliştirip bunu bir artıya çevirmesini bekliyoruz.

    fiziği: emre'nin 1.75cm civarında boyu var ve fazla da kilosu yok. günümüzde ve özellikle türk liglerinde futbol biraz daha fiziğe dayalı oynandığı için emre ilerleyen yıllarda fiziksel bazı problemler yaşayabilir. genç oyuncu güç ve dayanıklılık anlamında kendine çok şey katabilir.

    topla fazla oynamak istemesi: emre'yi geçtiğimiz sezon izlerken hep şunu görüyor ve bazen de buna sinirleniyorduk. emre, topla çok fazla haşır neşir oluyor ve bir türlü topu bırakmak istemiyordu. bunu emre'nin genç olmasına ve tecrübesiz olmasına bağlıyorduk. oyuncu bu özelliğinden bu sezon biraz vazgeçmiş olacak ki topla fazla oyalanmadan basit oynamayı tercih ediyor. bu konuda kendini biraz daha geliştirirse üst lig ve üst düzey takımlarda şans bulabilmesi açısından daha iyi olabilir.

    --- alıntı ---
App Store'dan indirin Google Play'den alın