• 17876
    süper lig 2017-2018 sezonu,nda basarili olmak icin 2017 ekim'indeki milli takim arasi sonrasi cok iyi hazirlanmis ve konsantre olmasi gereken futbol takimi.

    galatasaray'in soz konusu sezonundaki ilk 7 haftalik performansina yonelik en cok "su ana kadar hep kolay takimlarla oynadi" argumani sunuluyor.
    bu arguman, anlik siralamaya bakildiginda nispeten dogru.

    18 takimli tablounun 7. hafta itibariyle ustteki 9 ve alttaki 9 takimina bakarsak, galatasaray su ana kadar ustteki takimlardan yalnizca biriyle mac yapmis (kayserispor).
    kalan 6 macini ise ligin son 9'unda yer alan takimlarla yapmis (bursaspor, sivasspor, kasimpasa, antalyaspor, karabukspor, osmanlispor). enteresandir, 8. hafta macini da ligin son 9'u icerisinde bulunan konyaspor ile yapacak.
    tabi bu bakis acisi tam olgunlasmis bir ligi goz onunde barindirmiyor. daha ziyade ilk 7 haftada olusan ufak puan farklarindan yola cikiyor.

    dolayisiyla takimin ligin ilk ceyreginde bir fikstur avantaji varmis gibi gorunuyor. ama bence bu 7 maclik surecten iyi cikti, alinabilecek 21 puanin 19'unu almak iyi bir is.
    taraftar'in bundan sonraki 7 mactan da 19 puan ile cikmanin biraz zor oldugunu bilmesi lazim.
    cikarsa cok buyuk is olur ya da oyle diyelim.
  • 17877
    futbol maçları maksimum 14 kişiyle oynanıyor, dünya yansa 15. adamı alamıyorsunuz oyuna.

    karabükspor maçında sahaya çıkan 11 oyuncu, linnes, denayer, tolga, eren mevcut rotasyonumuzu oluşturuyor aslında. bu bağlamda kağıt üzerinde baktığımızda defans ve forvet rotasyonumuzun dar olmadığını söyleyebiliriz.

    tolga’nın kanatta anlamsız şekilde iyi performans göstermesi ile birlikte pozisyon kaydırmaları ile bir nebze dar olan orta saha rotasyonumuzun da teoride genişleyebileceği bir gerçek.

    1) maçlara karabük maçındaki 11 ile çıkılabilir.
    2) belhanda sola badu öne tolga ortaya çekilebilir.
    3) belhanda olmazsa (2) numarada belhanda yerine rodriboy oynar
    4) maçlara sezon başındaki 11 ile de çıkılabilir
    5) kart sıkıntısını en çok yaşayacağını düşündüğüm badu yerine tolga oynayabilir.

    burada en büyük sıkıntı özellikle büyük maçlarda yerini dolduramayacağımız fernando. kendisinin özelliklerine sahip bir oyuncumuz yok rotasyonumuzda. türk medyasına sorsak alternatifi selçuk var diyecekler ama bence kendisinin yaptığı işi yapmaya en müsait adamımız (sezon öncesi hazırlık dönemi performansına bakıldığında) koray günter. bu nedenle devre arasına kadar kupa maçları olur, kopan maçların son yarım saati olur koray’dan bu bölgede faydalanmaya çalışmamız gerektiğini düşünüyorum. elbette kendisi fernando ikamesi olmayacaktır ancak dürüst olmak gerekirse bırakın takımı, ligimizde fernando’yu tamamen ikame edecek bir adam da yoktur.

    bu bağlamda artık verim alamayacağımız konusunda herkesin mutabık olduğunu düşündüğüm selçuk-yasin ikilisi yokmuş gibi düşünerek devre arasına kadar eldeki malzemeyi kullanarak çeşitlilik yaratıp yaratamadığımıxı görmemiz lazım. zaten bu ikili dışında hepsi genç oyuncular; birini bile kazansak ikinci devre için 1 hamle adamı kazanır ve bir transfer eksik yapabiliriz.

    devre arasında selçuk’u bir şekilde trabzon’a iteleyip (gerekirse yasin ile birlikte) okay yokuşlu / yusuf yazıcı ikilisinden biri ile juventus’tan asamoah transferini sonlandırabilirsek o zaman ne dar rotasyon kalır ne bir şey.
  • 17878
    ligin devre arasına minimum 3 puanla lider girip ikinci yarısının 3-4 haftasında tökezlemezse şampiyon olacak takım.
    bana göre 2 kilit nokta var. birincisi özellikle devre arasına kadar belhanda, gomis, fernando gibi alternatifi olmayan oyunculardan sakat vermemek, ikincisi de derbilerden maksimum puanla çıkmak.

    özellikle birinci madde kritik çünkü saydığım oyuncular başta olmak üzere alternatifli bir kadromuz yok. kilit eksiklere takım nasıl reaksiyon verir meçhul. devre arasında yapacağımız takviyelerle bu sıkıntıyı kısmen de olsa gidereceğimizi düşündüğümden bu konuda ligin ikinci yarısı daha rahat oluruz gibi geliyor bana o yüzden ilk devre daha kritik.

    ikinci konu da derbi maçlar. henüz büyük maç oynamadık. tamam istekli, coşkulu, ısıran bir futbol oynuyoruz ama büyük maçlarda performansımız tam olarak nasıl olur kestiremiyorum açıkçası. derbilerin havası, atmosferi farklı olur. iki iki dört etmez derbilerde. umarım tudor büyük maçlar için analizlerini iyi yapar da alnımızın akıyla çıkarız o maçlardan. bekleyip görmek lazım. ha şu da var, geçen sene beşiktaş doğru dürüst derbi ve büyük maç kazanmadan şampiyon oldu. ligin ilk 4'ündeki fener, başakşehir ve bizden alabilecekleri 18 puanın sadece 7'sini alabilmişlerdi. fener zaten malum, her sene derbi fatihidirler ama sezon sonu hüsran olur. büyük maçlar çok da belirleyici olmayabiliyor zaman zaman.

    yarım puanla da olsa bu yolun sonu şampiyonluk olur umarım çünkü bu sene şampiyonluğa çok ihtiyacımız var hem maddi hem manevi olarak.
    sen şampiyon olacaksın!
  • 17880
    2017-18 sezonunda ligde şu ana kadar ilk 11 başlyan oyuncu sayısı:sadece 13
    tolga ve linnes dışında 9 isim maçların tamamına ilk 11 başladı.
    yeni kurulan bir takım için muazzam bir şey bu. beraber oynamak, beraber oynamayı öğrenmek, kadro istikrarı.
    bir de şu yedek kulübemiz azıcık daha güçlü olsa idi.
    ah ulan juve! kwadwo asamoah ile çok başka olurdu.
    neyse biz işimize bakalım. aman diyelim milli takımlarda saçma sapan sakatlıklar olmasın, kartları da doğru düzgün yönetirsek meşaleleri yakın!
    hedef 21, kaldı 27!
  • 17881
    ilk 7 haftada 19 puan toplayan takımımız. (net hatırlamıyorum ama rekor olabilir)

    maçlar içerisinde inişli çıkışlı performans sergilesek de her zaman galibiyeti arayan, pozisyon üreten bir takım olduk.
    kazanma odaklı oynuyor oluşumuz oyuncularımızı hırslandırdığı gibi rakipleri de hataya zorluyor, psikolojik olarak baskı altına alıyor.
    90 artılarda gelen golleri, geriye düşüp maçı çevirmeleri hep şampiyonluk emaresi olarak görüyorum.
    önümüzdeki 5-6 haftalık kritik süreçte 12 puan ve üzeri çıkarırsak çok rahat şampiyon olacağımızı düşünüyorum.

    şampiyonluk yakın!
  • 17882
    2005-2006, 2007-2008 ve 2009-2010 sezonlarında da ilk 7 haftada 19 puan toplamış olan takım. söz konusu sezonların ilk ikisinde 7. haftayı lider geçmiş, fakat 2009-2010 sezonunda fener 7'de 7 yapmış ve o sezonun 7. haftasını 2. geçmiş.

    bir sezon daha var 7. haftayı 19 puanla geçtiğimiz de onu hatırlayamadım. ilk 7 haftayı 19 puanla kapattığımız bu 4 sezonun 3'ünde şampiyon olmuşuz. şampiyon olamadığımız tek sezon ise 2009-2010 sezonu. o sene 7'de 7 yapan fener de şampiyon olamamış zaten.*
  • 17886
    lig çekişmeli gözüksün diye yalandan birazcık önümüzü kesebilirler ama bana göre 2017-2018 sezonunda rahat rahat şampiyonluk yaşayacak takımdır.

    dursun başkan reisle bizzat görüşüp icazet aldı, akabinde riva'yı üçe beşe bakmadan peşkeş çektik, hem kadroyu da ne güzel müslüman arap kardeşlerimizle doldurduk, daha ne olsun ulan? ne istediniz de vermedik?

    rüzgar arkamızda beyler rahat olun :(
  • 17889
    çok efendi olmuş bu takım.

    süper lig 2017-2018 sezonunda hakemle, rakiple uğraşmayan, kendi halinde iyi futbol oynamaya çalışan, kendini yere atmayan, rakibe çirkeflik yapmayan sadece futbol oynayan takımdır.

    emin olun gomis kendini yere atan bir adam olsa, burak yılmaz, cenk tosun gibi en az iki penaltımız çalınırdı. ama gomis efendi adam.

    belhanda, fernando ve ndiaye, oğuzhan gibi caner gibi hakemle oynayan futbolcular olsa rakiplere kesinlikle kırmızı kart gösterebilecek adamlar.

    mariano zaten memur adam gibi, işini yapıyor karışmıyor.

    maicon sert ama çirkef değil, bir pepe değil, tosiç değil mesela.

    hiç hakeme itiraz etmiyoruz. sadece haksız çalındığı 5 km öteden belli olan penaltıya olabileceği kadar itiraz ediyoruz.

    çok güzel takım olduk. cenk ergün demişti, transferlerde karaktere de bakıyoruz diye hakikatten muhteşem seçimler olmuş, tekrar tekrar tebrikler.

    bu arada tudor'dan hiç bahsetmedim. o da saygı duyulacak bir teknik adam, şenol ve aykut ile karşılaştırıldığında.

    bu takım bizim futbolumuza fazla, umarım bozmadan ilerleyebiliriz. ama malesef burası türkiye. umudum çok az.
  • 17892
    2017-18 sezonunda ilk 7 haftada aldığı 6 galibiyet ve 1 beraberlikle 19 puan toplayan galatasaray, en yakın takipçisi beşiktaş'ın 5 puan önünde liderlik koltuğunda oturuyor.
    tarihimizde 8. kez ilk 7 haftada 19 puan toplamayı başardık.
    daha önceden benzer başlangıç yaptığımız 7 sezonun 4'ünde şampiyonluk yaşarken, kalan üç sezonda ise ligi 3. sırada tamamladık.
    kısacası ilk 7 haftada 19 puan topladığımız sezonların %57,1'inde şampiyonluk olduk.

    sezon maç g b m a y p sira
    2017/18 7 6 1 0 18 6 19 ?
    2009/10 7 6 1 0 21 6 19 3.
    2007/08 7 6 1 0 17 3 19 1.
    2005/06 7 6 1 0 18 7 19 1.
    2001/02 7 6 1 0 17 6 19 1.
    1994/95 7 6 1 0 21 6 19 3.
    1987/88 7 6 1 0 21 6 19 1.
    1959/60 7 6 1 0 15 2 19 3.

    daha yakın geçmişe bakarsak 2000'li yıllarda ilk 7 haftada 19 puan topladığımız sezonlardan sadece 2009-10 sezonunda şampiyon olamadık.
    kaynak: optacan
  • 17894
    süper lig 2017-2018 sezonunun ilk 7 maçında; en çok kazanan, hiç yenilmeyen, en çok gol atan, en az gol yiyen takım olmuş takım. ama herkes bir tutturmuş "fikstür kolaydı", "daha güçlü takımlara karşı galatasaray ne yapacak" diye soruyor.

    ulan; akhisar'a karşı ceza sahasına 5 kere girebilen fenerbahçe, galatasaray'a karşı ne yapacak diye kimse sormaz, alanya'ya hem de kendi sahasında 3-0'dan maç veren trabzon, galatasaray'a nasıl direnecek diye kimse sormaz, leipzig ve trabzon maçlarında 30. dakikadan sonra götünden soluyan beşiktaş, galatasaray'ın temposuna nasıl cevap verecek diye kimse sormaz, avrupa kupası maçlarında doğru dürüst ayakta duramayan başakşehirtam bir avrupa takımı gibi oynayan galatasaray'a nasıl çözüm bulacak diye kimse sormaz. sormuyorlar, soramıyorlar.

    aha şimdi sıra onlara geldi. görelim bakalım marifet fikstürde miymiş yoksa galatasaray'da mıymış.

    sizi gidi "biz diz çöktüğümüz için büyük görünenler" sizi...
  • 17895
    beni gece gece mutlu etmiş 'takım' dır.

    futbolcularımızın instagram postlarında gezinirken feghouli'nin galibiyet sonrası attığı fotoğrafa bakıyordum, yorumlara bir baktım bizim mariano ve maicon adamı tebrik ediyorlar emojiler falan havada uçuşuyor, oradan marianonun sayfaya daldım onda fernando reges ve fernando musleranın da dahil olduğu goygoylar falan dönüyor post altında yorumlarda. hatta mariano bir fotoğraf paylaşmış kendisi neredeyse yok fotoğrafta, maicon'u tebrik etmiş falan... ulan takım olmak böyle güzel bir şey işte sıfır ego adamlarda. bir de takım daha 2 ay önce kuruldu yani bunu da hesaba katalım. bu olaylar yaşanırken bazı semtlerde caner talisca kavgası dönüyordu ahahahah. sizi seviyorum 17-18 kadrosu.

    edit: bir şey daha farkettim maicon, fernando reges'i barack obama'ya benzetmiş ve 4-5 tane postun altına yorum atıp hahaha diye trollemiş. olum bu nasıl takım kimyası lan :)
  • 17897
    az evvel feghouli'nin açıklamarına bakıyorum o kadar mükemmel ve samimi konuşmuşki (ilk geldiğindeki klişe açıklarının tersine) insan röportaj okurken huzur dolu olur mu ?

    güzel takımdır. feghouli'nin açıklamarından sonra daha da emin oldum.

    nando'yu yıllardır biliyoruz zaten, maicon tam bir aile babası sert ama asla çirkef değil, serdar ona iyi uyum sağladı o da yeni baba oldu. herkes linnes'in kızını konuşuyor, dünya tatlısı ve futbolcu bir eşi var. onun için en iyi arkadaşım filan diyor. belli ki aile yaşamı da iyi. mariano gülmüyor filan diyoruz ama o da müthiş bir aile babası. fernando hakkında bir şey yazmaya gerek duymuyorum. bu derece bir hanımcı biri asla kötü bir insan olamaz. onun röportajları iyiydi. n'diaye 11'de tolga ile birlikte tek bekar topçu ama ikisininde mücadelesine, fiziki durumuna bakınca alemci itler olmadığını anlıyoruz. tolga o kadar gole rağmen hala askerim diyor, n'diaye osmanlı'da ki rolünden çok farklı bir rolde ve geri planda olsa da bu rolü benimsedi. belhanda biraz içine kapanık. aile yaşantısını pek dışarı yansıtmıyor ve takımla uyum sağlamış gibi. geçen garry ile yaptıkları tenis maçı sonrasında ki fotoğrafı çok hoştu. garry demişken hucümda etkisiz kalsa dahi asla maç içinde kaybolmuyor. haddini biliyor ve sürekli mücadelenin içinde. bu yüzden asla ona kızmıyorum mesela... ve gomis hiç bir yerde bu kadar sevilmeyeceğini biliyor. ve bizde çok farklı bir oyuncu profiline dönüştü. sınırlarını sonuna kadar zorluyor.

    güzel takımız. hem de çok...
App Store'dan indirin Google Play'den alın