resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:72
Uyruk:Türkiye
  • 32151
    anladığım kadarıyla kendisinin gitmeye, yönetiminin de göndermeye niyeti yok. bunu bildiğimden dolayı ben de ocak ayına kadar bekleyeceğim demiştim. daha öncede yazdım , taraftar galatasaraya inanırsa galatasarayı itekler ve şampiyon yapar. terim'in taraftar psikolojisinden anlaması gerekiyor. ılk iş olarak babel ve sosa'yı kadroya almasa taraftar en azından daha pozitif olacak bazı şeylerin değişeceğine. teknik heyeti zayıf bunu kabul etmesi gerekiyor. bu işi daha iyi yapacak birileri ile çalışmak zorunda. ınsanlar yaşından dolayı bazen vuruyorlar bu duruma üzülüyorum ama haksız değiller. enerjiyi vermek kolay değil. ben bilirimle tecrübe aynı şey değil.
  • 32153
    bugünkü mağlubiyetten önce fatih terim'in yerine başka teknik direktör gelsin istiyordum ve hocanın oyun sisteminin hatalı olduğunu düşünüyordum ancak bugün maçı izlerken ciddi yetenek yetersizlikleri gözüme çarptı.

    -yedlin'in gerçekten orta özürlü olduğunu gördüm. fatih terim bu adama orta açmayı öğretecek değil. bariz yeteneksizlik var yedlin'de.
    -taylan antalyalı maalesef aşırı düz bir oyuncu. sadece iyi mücadele ediyor ve koşuyor. bu haliyle sadece yedek olabilir.
    -berkan bu maç sahada olmasa da kendisinden zaten hücuma yönelik katkı beklemek zor. o tipte bir adam değil. ancak galatasaray ortasahasında en eli yüzü düzgün ortasaha diyebilirim.
    -cicaldau gerçekten zeki ve hızlı düşünen bir oyuncu ancak oyun karakteri baskın değil. cicaldau'nun da pasif kalması maalesef ortasahada bir lider eksikliği yaratıyor.
    -kerem akturkoglu bu maç sonradan girse de etkisizdi. zaten hücum konusunda 2-3 klasik hareketi var. bence galatasaray'ın daha iyi bir kanata ihtiyacı vardı. en azından onyekuru takımda kalmalıydı.
    -morutan oyun aklı en yüksek oyuncusu. şahsen sürekli oyunda tutardım. hiç olmazsa şut mut atar diye.
    -aanholt'un zaten neden alındığını pek anlayamadım. hele o maaşa gerçekten çok ilginç olmuş transferi. hücuma katkısı maalesef çok cılız. aşırı savruk ve değişik belhandavari pas hataları mevcut.
    -takımın forvetlerini suçlayacak değilim. bence forvetler bu sene yeterli. takım üretemiyor.
    -stoperlerimizin vasat olmadığını düşünüyorum. stoperlerimiz gayet yeterli ancak takım savunması ve oyun düzeni kendilerine çok fazla yük bindiriyor. bir marcao baş edebiliyor bu durumla. o da zaten marcao'nun üst seviye bir stoper olmasından.

    kısaca bence gençleşme operasyonu bu şekilde değil de daha mantıklı şekilde sakin sakin yapılmalıydı. şuan öyle bir algı var ki 26 yaşından büyük her adama dede diyebilirler. halbuki takımın kendini ispat etmiş, verebilecekleri belli olan görece daha tecrübeli ve kaliteli oyunculara da ihtiyacı vardı. bu görmezden gelinip jimnastikçilerle dalga geçildi ama halbuki tamamen yaşlı takım kurmak kadar tamamen genç bir takım kurmak da hatalıydı. bu hatanın bedeli de muhtemelen bu sezonun da çöpe gitmesine neden olacak.

    transfer ve takım planlaması bence yanlış yapıldı ve artık teknik direktör değişse de bu sezon için işe yarayacağını sanmıyorum. fatih terim bu takımı sezon sonuna kadar götürmeli, şampiyon olamazsa da yollar ayrılmalı. gelecek sezon genç bir teknik direktör ile anlaşılıp mantıklı bir planlama yapılmalı.

    (bkz: 22 eylül 2021 kayserispor galatasaray maçı)
  • 32160
    hocayı çok seven birisi olarak artık yolun sonuna yavaş yavaş geliyoruz. bu inanılmaz pas futbolu tutkusu hocanın galatasaray kariyerini çok kötü şekilde bitirmeye doğru gidiyor.

    lazio maçında iyi bir galatasaray seyretmemizin sebebi eski fatih terimin yaptığı gibi önde baskı pres futbolumuzdu. daha doğrusu bunu pas futboluyla harmanlayınca ortaya iyi bir sonuç çıkmıştı.
    lig kalitesine baktığımızda bizim bu kadar pas futbolu oynayalım illa geriden çıkan şöyle böyle olaylarına girmemiz çok saçma çünkü bu lig o kadar kaliteli değil. son 10 seneye bakınca galatasaray'ın aldığı şampiyonluklar fenerbahçe'nin ersun yanal dönemi başakşehir ve beşiktaş'ın şampiyonluklarında hep önde baskı + direkt futbol mantelitesi yatıyor.

    bugün kayseri maçında 3-0 gerideyiz iki forvet oyuna aldık ama topu ileri şişirmek yerine hala yan pas yapıyorduk. ömer bayramdır, yedlindir, feghoulidir hala bu oyunculardan bir umut beklemesini saymıyorum bile. babeli oyuna alıp son mumu da dikmesini bekledim ama hoca onu yapmadı.

    hoca ocak-temmuzu her döneminde elinde çok iyi kadro olsa da işaret eder sıkıntı bu değil sıkıntı bu saçma sapan işe yaramayan oyun kurgusu takıntısından kurtulamaması. eğer hoca yarın yatağından kalkıp ben avrupa maçlarında yine pas futbolu oynatayım ama lig maçlarında eski düzenime döneyim saldırayım demezse harika futbol oynatacağım dediği 1 ocak gününü taraftar kendisine gösteremeyecek gibi duruyor.

    galatasaray şu an elindeki potansiyel ve enerji dolu genç kadrosuyla bitiricilik sorunu yaşayacaktır ama direkt futbol oynayarak ligin içinden hem oyun hem de skor olarak rahat geçer. sadece hocanın önündeki iki yoldan hangisini seçeceğine kalmış bu iş.

    (bkz: 22 eylül 2021 kayserispor galatasaray maçı)
  • 32162
    22 eylül 2021 kayserispor galatasaray maçından sonra ki açıklamalarını hayretle izledim. 2021-2022 sezonu sonuna kadar kalması gerektiğine inanıyordum ama fikrim 180 derece değişti. bunu da fatih terim değiştirdi. maç başı planı yok tamam anladık, kadro yanlış tamam, değişiklikler yanlış tamam ama galatasaray 9 tane şut çekti iki tane isabet var demek gerçekten nasıl bir hocalık. ben başka bir maçı mı izledim acaba. emre kılınç'ın rakip kaleye 35 metreden vurduğu şutu atak olarak görmek nasıl bir acizlik. ağır mağlubiyet klasiği olarak yine ocak ayını işaret etti. bekleyelim bakalım.
  • 32163
    tavırlarının futbolcuları olumsuz etkilediğini düşündüğüm hocamız. çalım yiyen dönüp kulübeye bakıyor. çalım atan dönüp kulübeye bakıyor. top kaybı yapan dönüp bakıyor, topu auta atan bakıyor. kenarda da ellerini iki yana açıp sitem eden hoca ile karşılaşıyor.
    sanki futbolcular "aman hata yapmayayım" der gibi oynuyor ve bu sefer daha çok basit pas hatası yapıyor. herkes istim üstünde gibi.
    hoca eskiden de böyleydi ama kaşarlanmış yerli oyuncularla kariyerli yabancılar çok etkilenmezdi. şimdi takımın yaşı genç. bu tavrın da olumsuz anlamda etkili olduğunu düşünüyorum. sadece mohamed'e dikkat edin. kaçırdığı her pozisyondan sonra gözü kulübeye kayıyor.
  • 32165
    teknik direktörlük yapmak istemeyen hocamız. hocanın yeni bir şeyler kurmaya enerjisi yok, işler yolunda gitmeyince yeni bir şeyler denemeye cesareti yok. takımın sorunlarını antrenmanla çalışmayla daha çok tekrarla çözmeye yönelik bir vaadi ve umudu da yok. hocanın kafasında bir taktik ve bir oyun var, sahaya yerleştirdiği 11 oyuncu bir şekilde bu oyunu iyi oynarsa işler yolunda. oynamazsa sahadaki oyuncular değişiyor, kadrodakiler yetmezse transfer isteniyor, yapılıyor.

    yeni bir şeyler kurmak, gelecek inşa etmek böyle olmaz. ben bu sezon başına kadar fatih terim başka bir yerde çalışmıyorsa galatasaray'ın hocası terim olmalıdır diye düşünen bir insandım, ama terim artık aynı terim değil. hoca teknik direktörlüğü bırakmış, kendisinin haberi yok bundan sadece. bu işi uzatmamak lazım. umarım hoca bir an önce bu durumu fark eder ve gereğini yapar.
  • 32166
    zor olanı deniyor.*

    tutmazsa büyük sıkıntı. kendisini cok seviyorum, açıkçası böylesine bir efsanenin ağır tepki ile birakmasindan çekiniyorum.

    tutarsa;
    (bkz: allah'ım brezilya mı)*

    burada en ağır eleştirenler dahil tutması icin tekrar ates eden bir takim olmamız için bir çözüm peşinde, fatih terim'e güvenenler de aynı çözüm peşinde.

    hoca uefa kupası sonrası atılacak en unutulmaz manşetlerin bas aktörü olacak. olumlu veya olumsuz bunu zaman gösterecek.
  • 32167
    taktik maktik yok , defanstan pasla cikiyoruz sadece. ondan sonrasinda ama buna uygun cizilmis, calisilmis bi adet organize atak olmayinca bunlarin hepsi anlamsizlasiyo.

    futbol dünyada acayip sistemlesti. bireysel yeteneklerin onemi yadsinamaz. ama elinde sapkadan tavsan cikartacak oyuncun yoksa, yapacagin tek sey, sabahtan aksama kadar yuzlerce calisilmis pozisyonun varyasyonlarini oynamak. onu mukemmel bi makina haline getirmek. hocam biz ne oynuyoruz allah askina ya? akan oyundaki set kurgusunu gectim, su takimin calisilmis bi korner organizasyonu da mi olmaz?

    3 senede , bugun oyuna giren atalay haric, kac oyuncu oynadi alt yapidan? u19u felan kapatmak lazim diye dusunuyorum. ikinci lig kluplerine kiralik oyuncu yetistirme yeri gibi bi misyona dondu orasi.

    isine gelince genclesiyoruz vs, gelmeyince gecen sene sampiyonluk macina arda,babel,akbaba triosuyla cikiyosun. belki alternatif bisiler denesen cok farkli seyler konusuyoduk simdi.

    7.5 milyon euroya stoper aliniyo, o begenilmeyip takim oyununa uygun degil diye bi 7 milyon euro daha veriliyo. gecen sene devre arasi sag bek aliyosun, bu sezon gene ayni mevkiye transfer. diagneyi aliyosun , oynatiyosun , oturtuyosun, o iyi degil diye muhammedi getiriyosun, bu sene hic biri olmaz deyip halile donuyoruz.marcao mesela, takimin direk yarisiymis arkadas. herif ceza aldi 8 mac ligde, kafasi kesik tavuk gibiyiz. genc bir sol stoper neden dusunulmez de tum parcalari yerinden oynatmak zorunda kaliriz ki?

    rotasyon rotasyon. hocam makinanin tum dislilerini sokup de , yerine farklilarini takinca rotasyon olmuyo. berkan,cicalcau ve halil'in caliskanliklarinin hepsini bi anda sokunce, ilk defa kayseriye yeniliyosun iste. hepsinin posasi ciksin, sonra bunlar geri kendi kendine dinlenerek dolar diye bi olay mi var?

    mac sonunda hikmet hoca cok konusmustur , anlatmistir gibi bi aciklamasina denk geldim de tam emin degilim. oyle hocam. verirler kucagina 3 golu, istanbul'a donersin. iyi kotu ligi bilen ilkokul cocugu da galatasaray'a onde bas, illa hata cikarirsin diye bakarken, senin cozum uretmeni bekliyoruz iki senedir felan.

    lazio macinda muazzam mucadele edip, efor koyan takim vardi. ha o mucadele olursa zaten, seyh ucmaz muritleri ucurur duruma geliriz ama o da yok.olmayacak pozisyondan gol cikinca , xgler, terimballlar havada ucusuyodu da ne oynamistik o macta taktiksel olarak birileri bana videolu ozet gecsin.

    takimi genclestiriken, elindeki plani oynayacak oyunculari bulmak lazim, su iyiymis sunu alak, ama ne oynuyoz, ne oynacaz. kimsenin net bi fikri yok. kadro secimlerinden mutevellit kazan da kayniyo sanirim. 13 milyon euro para verdigimiz adam 3. forvet mi degil mi kendi bile bilmiyo. kel alinin baği gibi bi yer olduk.

    tamam sakinim. tanim girelim. imparator.
  • 32169
    4. döneminde takıma katıldığı devre arası hariç her sezona yeni bir kadro kurmak zorunda kalarak başlayıp uyum sorununu aşana kadar bol bol puan kaybeden ancak 2019-2020 ve 2020-2021 sezonlarında gördüğümüz gibi 2. yarılara 8-10 maçlık serilerle girip lig liderine "acaba?" dedirtmeyi başaran teknik direktör. 4 yıldır takımın başında ama hala iyi bir oyun planı oturtmayı beceremedi derken kadro istikrarımızın hiç olmadığını göz ardı etmek samimiyetsizlik. aslında o süreç 4 yıl değil de her yıl yeniden başlıyormuş gibi cereyan etti. bunda kendisinin payı kiralık oyuncularla kadro kurulmasına müsaade etmekten öte değil. ffp bizi kiralık ya da bonservis bedeli olmayan oyuncuları, maaşları fazla olsa da * *, sistemimize pek uymasalar da * alma mecburiyetinde bıraktı. üstüne yabancı sınırı geldi ve yine benim galatasaray seviyesinde görmediğim alpaslan öztürk, aytaç kara gibi yerliler takıma katıldı. yine aynı sebeple sol bek yedeğimiz ömer bayram olmak zorunda. verim alamadığımız ya da takımdan gitmesini istediklerimizin çoğu bunlar gibi ucuz etin yahnisi statüsündeki oyuncular zaten.

    2021-2022 sezonu sonuna kadar süre tanınacak kredisinin fazlasıyla olduğunu ve enseyi karartmak için daha çok erken olduğunu düşünüyorum. 22 eylül 2021 kayserispor galatasaray maçı sonrası basın toplantısında bir muhabir 2011-2012 sezonuna 11 maçta 2 mağlubiyet 4 beraberlikle başladığımızı ancak sezonu 10 puan farkla lider kapattığımızı hatırlattı ki o sezon hep tecrübeli oyuncular transfer etmiştik. bu sezon * genç oyunculara yöneldiğimiz için bu durumun daha da uzun sürmesi beklenebilir. şampiyonluk yarışından da kopabiliriz rakiplerin performansına bağlı olarak ancak yıllardır herkesin dillendirdiği hayalini kurduğu yapılanmanın henüz başında bu kadar tepkinin normal olmadığını düşünüyorum.

    son olarak bu sezonun 2. yarısında oyun anlayışımız geleceğe dair olumlu sinyal vermezse kesinlikle yolları ayırmamız gerektiğine katılırım. asla "biatçı" ya da "terimci" olmadım. aslolan galatasaray'dır ancak şimdilik sabırlı olmak uzun vadede daha faydalı olabilir.
  • 32170
    hocam seni çok seviyor ve hala inanıyorum. istifanı istemek bence hala gereksiz, zira benim gözümde son 4 senede her sene başında takım değiştirip sıfırdan başlayan bir teknik direktör olarak, bu sene sonunda kendi aldırdığın oyuncularla güçlü oyununu bulmanı ve sonrasında zaten bu kadronun üzerine yapacağın takviyelerle söylediğin 3 yıllık planlamayı gerçekleştirebileceğini düşünüyorum.

    lakin, bunu yapmak için silkinip kendine gelmen gerek sevgili hocam. sen pragmatik adamsın, eyvallah, takım yeni, rotasyondaki oyuncularının kalitesi yetersiz falan, bunların hepsi tamam. fakat senin de artık bu rotasyonu doğru kullanman gerekiyor. oyun kimliği oluşturmaya çalışmanı anlıyorum. örneğin hepimizin görmek istediği, pres yapan, hareketli bir galatasaray istiyorsun. çok iyi. fakat rotasyon yapacağım derken aynı anda berkan'ı, cicaldau'yu, morutan'ı kesersen bu takımın pres gücü direkt olarak sıfıra iner. yani bir maç dinamik, öteki maç statik oynarsın.

    bir maç berkan'ı kes, ötekinde cicaldau'yu mesela. idareli kullanmak iki ayrı 11 kullanmak demek değil ki.

    bir de, her maç sonunda o golü atabilsek ya da o golü yemesek diyorsun. olmaz. yani kayserispor'a o golü atıverelim hocam bizahmet, atmıyorsak da yemeyelim. inan o kadar zor değil, elindeki takım kayseri'ye gol atmaya yeter. yeter ki sen pragmatik davran, doğru kullan.

    senin hakkındaki birçok eleştiriye katılmıyorum. bugüne dek de çok eleştirmedim bu döneminde, çünkü bazı eleştirilerin çok insafsız olduğunu düşünüyorum ve burayı bir de ben körüklemek istemiyorum. fakat bugün gerçekten inanamadığım bazı şeyleri söyleme ihtiyacı hissediyorum.

    hocam sen hagi'yle bile koşmuyor diye kavga eden adamsın. drogba gibi yıldızı peak zamanına yakın oynatabilen adamsın. engin baytar gibi sorunlu futbolcudan yıldız, bu döneminde bile donk gibi a2'ye gönderilmiş ve vazgeçilmiş adamdan terminatör çıkaran adamsın.

    fakat biliyoruz ki bütün bu adamların ortak özelliği istemeleriydi. sen söyledin, onlar da uygulamak istediler ve uyguladılar. hocam feghouli istemiyor artık ya. babel istemiyor. soso istese götünü göbeğini salmaz. babel istese taraftarla dalga geçmeye kalkmaz. benim tanıdığım fatih terim'in bu adamları direkt olarak kadro dışı bırakması gerek yani.

    sen emre çolak'ı, emre belözoğlu'nu, semih kaya'yı, ozan kabak'ı çat diye sahaya atan adamsın. babel'siz oynarsak yunus'la oynayabilirdik hocam. oğulcan'la oynarız. bi şey kaybetmeyiz yemin ederim ya. yedlin'i kazanmaya çalışmayalım artık, eyvallah hala maç sırasında biz ıslıklamayalım aynı fikirdeyim seninle ama, olmuyor işte hocam. pva zaten hücumcu, koyuver birkaç maç sağa alparslan'ı, o da defansif olsun, pragmatik davran, başka şekilde gol bulalım yani. bek katkısı alıcaksın diye sürekli kanada inip topu rakibin kucağına ortalayıp sonra geri dönen adamın defansif zaafiyetlerinden maç veriyoruz ikidir. nasıl göremezsin bunu yani.

    (bkz: 22 eylül 2021 kayserispor galatasaray maçı)

    elinde orta saha var artık, 4-4-2 deneyiver birkaç maç mesela. yaratıcı oyuncu eksikliğin var bu çok bariz. morutan'ı daha efektif kullan, rotasyona sokarken de skor garantisinden sonra sok.

    yani işin özü, pragmatik davranıver biraz be baba. yani canımız ciğerimizsin, biliyorum bizim kadar üzülüyorsun galatasaray'ın sahadaki haline. ama lazio maçında çektiğin beyaz gömleğin iddia demek olduğunu biliyoruz biz. lazio maçına beyaz gömlekle çıkıp kayseri maçında siyah kazak giyme hocam. sonra çok yıpranıyoruz, bir olamıyoruz, bu maça da hazırlan o maça hazırlandığın kadar. zamanın mı yetmiyor? alıver yanına 3-4 tane daha analist falan hocam, hazırlanıp gelsinler sana, ne yapılması gerektiğini anlatsınlar.

    canımız yanıyor galatasaray'ı böyle aciz görünce. hele kenarda sen varken görünce daha çok yanıyor. bu entry'yi de yine senin bir sözünle bitireyim, hatırla o günleri de bi silkin artık be hocam:

    galatasaray yerde kalmaz.
  • 32171
    maç kaybetti, yanlış değişiklik yaptı vs. diye hakkında saygısızlığa hatta hakarete varacak cümleler sarfedilen galatasaray sözlük’teki yazarların en az %70’inin, eski dönemlerinde kazandığı başarılar ile galatasaray taraftarı olmasına sebep olan teknik direktör.

    eleştiri, galatasaray kültürünün en önemli değerlerinden. fakat saygı, bu kültürün temeli. sevmezsiniz, beğenmezsiniz; gayet doğaldır. fakat galatasaray’ın yaşayan en büyük efsanesine alelade biriymiş gibi muamele etmek, böyle saygısız cümlelerle küçük düşürmeye çalışmak, galatasaray kültüründen ve edepten nasibini almamış olmanın sonucudur.
  • 32172
    22 eylül 2021 kayserispor galatasaray maçı sonrası ne bir oyuncumuza ne hocamıza içimde bir eleştiri yapacak heves kalmadı, maçı ve sözlüğü bir kenara bırakıp çekildim ancak sağda solda maç sonu açıklamalarını okuyunca yine tutamadım kendimi. gittim yanlış olmasın diye kendi gözümle, kulağımla dinledim yok abi yanlış filan yok. biz bu maçta ne pozisyona girdik ne rakip savunmayı zorladık ne de oyunun hakimi olabildik ama hocaya bakıyorum şu kadar şut çektik şu kadar pozisyona girdik diyor kafayı yiyeceğim artık. hocam yapma etme takım berbat oynadı, önce bunu kabullendiğini göster ki bizde en azından sorunu tespit ettik, çözeriz diyelim. ama sen bunu kabul etmiyorsun, biz nasıl gelişeceğiz be hocam? herkes pas futbolundan şikayetçi ama dünyada pas futbolu oynadığı söylenip maçın hakimi olamayan, tempoyu belirleyemeyen bir tane takım yok. biz pas futbolu filan oynamıyoruz bir kere, oynasak en azından anadolu takımlarına karşı maçın hakimi oluruz ama o bile yok...
  • 32173
    teknik taktik konusunda yazilan seylerin coguna katiliyorum ama ben baska birsey soylemek istiyorum. eminim benden baska fark edenler de olmustur ama benim gordugum takim ile kendisinin arasinda ciddi problemler var hatta kopma noktasina dogru da gidiyor bu isler.

    yoksa bu isteksizlik, umursamazlik sadece taktiksel hatalarla aciklanamaz. bence oyuncular da surekli elestirilmekten, kendilerinden yapamayacaklari seyler istenmesinden ve yapamadiklarinda da kesik yiyip taraftarin onune atilmaktan sikilmislar. ki bir nebze de olsa hak veriyorum kendilerine.

    hoca uzun zamandir akil almayacak isler yapiyor ve bu durum artik galatasaray'a zarar verecek duruma gelmeye basladi. seni cok seviyorum hocam ama artik takima zarar veriyorsun.

    mac sonu yaptigi aciklamari ile artik bende umudumu kaybettim cunku kendisi teshisi koymaktan cok uzakta bir tavir sergiliyor. teshis dogru olmazsa tedavi de sonuc vermez dogal olarak. bizi daha fazla uzme hocam, sana yakisani yap.

    maalesef kendisinden beklenmedik isler yapan hocamiz.
  • 32174
    hey gidi koskoca çınar. bir devir resmen bitmese de pratikte bitmiş oldu.

    son kalan futbol dağarcığını bizimle finalize edeceğini düşündüğüm hoca. kadro mühendisliğini son 3 yılda bir gözden geçirelim. bütün hikaye orada aslında.

    hocam kusura bakma, bitti bendeki sabır. son oynattığın maçlara bakınca çok da umrunda olduğunu düşünmüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın