resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:Panathinaikos
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 32385
    hocam seni çok seviyor ve hala inanıyorum. istifanı istemek bence hala gereksiz, zira benim gözümde son 4 senede her sene başında takım değiştirip sıfırdan başlayan bir teknik direktör olarak, bu sene sonunda kendi aldırdığın oyuncularla güçlü oyununu bulmanı ve sonrasında zaten bu kadronun üzerine yapacağın takviyelerle söylediğin 3 yıllık planlamayı gerçekleştirebileceğini düşünüyorum.

    lakin, bunu yapmak için silkinip kendine gelmen gerek sevgili hocam. sen pragmatik adamsın, eyvallah, takım yeni, rotasyondaki oyuncularının kalitesi yetersiz falan, bunların hepsi tamam. fakat senin de artık bu rotasyonu doğru kullanman gerekiyor. oyun kimliği oluşturmaya çalışmanı anlıyorum. örneğin hepimizin görmek istediği, pres yapan, hareketli bir galatasaray istiyorsun. çok iyi. fakat rotasyon yapacağım derken aynı anda berkan'ı, cicaldau'yu, morutan'ı kesersen bu takımın pres gücü direkt olarak sıfıra iner. yani bir maç dinamik, öteki maç statik oynarsın.

    bir maç berkan'ı kes, ötekinde cicaldau'yu mesela. idareli kullanmak iki ayrı 11 kullanmak demek değil ki.

    bir de, her maç sonunda o golü atabilsek ya da o golü yemesek diyorsun. olmaz. yani kayserispor'a o golü atıverelim hocam bizahmet, atmıyorsak da yemeyelim. inan o kadar zor değil, elindeki takım kayseri'ye gol atmaya yeter. yeter ki sen pragmatik davran, doğru kullan.

    senin hakkındaki birçok eleştiriye katılmıyorum. bugüne dek de çok eleştirmedim bu döneminde, çünkü bazı eleştirilerin çok insafsız olduğunu düşünüyorum ve burayı bir de ben körüklemek istemiyorum. fakat bugün gerçekten inanamadığım bazı şeyleri söyleme ihtiyacı hissediyorum.

    hocam sen hagi'yle bile koşmuyor diye kavga eden adamsın. drogba gibi yıldızı peak zamanına yakın oynatabilen adamsın. engin baytar gibi sorunlu futbolcudan yıldız, bu döneminde bile donk gibi a2'ye gönderilmiş ve vazgeçilmiş adamdan terminatör çıkaran adamsın.

    fakat biliyoruz ki bütün bu adamların ortak özelliği istemeleriydi. sen söyledin, onlar da uygulamak istediler ve uyguladılar. hocam feghouli istemiyor artık ya. babel istemiyor. soso istese götünü göbeğini salmaz. babel istese taraftarla dalga geçmeye kalkmaz. benim tanıdığım fatih terim'in bu adamları direkt olarak kadro dışı bırakması gerek yani.

    sen emre çolak'ı, emre belözoğlu'nu, semih kaya'yı, ozan kabak'ı çat diye sahaya atan adamsın. babel'siz oynarsak yunus'la oynayabilirdik hocam. oğulcan'la oynarız. bi şey kaybetmeyiz yemin ederim ya. yedlin'i kazanmaya çalışmayalım artık, eyvallah hala maç sırasında biz ıslıklamayalım aynı fikirdeyim seninle ama, olmuyor işte hocam. pva zaten hücumcu, koyuver birkaç maç sağa alparslan'ı, o da defansif olsun, pragmatik davran, başka şekilde gol bulalım yani. bek katkısı alıcaksın diye sürekli kanada inip topu rakibin kucağına ortalayıp sonra geri dönen adamın defansif zaafiyetlerinden maç veriyoruz ikidir. nasıl göremezsin bunu yani.

    (bkz: 22 eylül 2021 kayserispor galatasaray maçı)

    elinde orta saha var artık, 4-4-2 deneyiver birkaç maç mesela. yaratıcı oyuncu eksikliğin var bu çok bariz. morutan'ı daha efektif kullan, rotasyona sokarken de skor garantisinden sonra sok.

    yani işin özü, pragmatik davranıver biraz be baba. yani canımız ciğerimizsin, biliyorum bizim kadar üzülüyorsun galatasaray'ın sahadaki haline. ama lazio maçında çektiğin beyaz gömleğin iddia demek olduğunu biliyoruz biz. lazio maçına beyaz gömlekle çıkıp kayseri maçında siyah kazak giyme hocam. sonra çok yıpranıyoruz, bir olamıyoruz, bu maça da hazırlan o maça hazırlandığın kadar. zamanın mı yetmiyor? alıver yanına 3-4 tane daha analist falan hocam, hazırlanıp gelsinler sana, ne yapılması gerektiğini anlatsınlar.

    canımız yanıyor galatasaray'ı böyle aciz görünce. hele kenarda sen varken görünce daha çok yanıyor. bu entry'yi de yine senin bir sözünle bitireyim, hatırla o günleri de bi silkin artık be hocam:

    galatasaray yerde kalmaz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın