resim
Gheorghe Hagi
Görev:Teknik Direktör
Takım:FCV Farul
Yaş:59
Uyruk:Romanya
  • 2538
    altın her zaman altındır. geçenlerde bir abimiz demişti “altın çamura düşmekle değer kaybetmez” diye.* hagi gider, yine gelir.

    son zamanlarda değerlerimiz üzerinde o kadar çok karmaşa yaşar olduk ki, insan kendisinden bile şüphe eder oluyor. geçen yazılarımdan birinde yazmıştım, son 3 yılda öyle bir erozyon söz konusu ki metin oktay çıkıp gelse onu bile harcarız bu hengamede. emperyalizmin acımasız çıkar çarkları vardır, hiçbir değer, hiçbir kurum, kuruluş, hiçbir güç, hiçbir din, bu çıkar çarklarının önüne geçemez. hagi’nin gelişinin de gidişinin de tek açıklaması budur. çıkar çarkları arasında bu ikinci ezilişi olmuştur hagi’nin. eminim ki onun için bu durum acı olsa da durumun farkında olduğu için çok önemli de değildir. görevini tamamladığını en zor zaman da bu oyuna dahil olduğunun farkındadır. o herkesin baktığı noktadan bakmıyor eminim. bu tipte insanların akılları mantıkları farklı çalışır. anlamak takip etmek zordur.

    evet galatasaray her şeyden her değerden üstündür. galatasaray’a zarar veren babamızda olsa sileriz deriz hep. bura da biraz durup tüm olayları olduğu yerde bırakıp 3 adım geriye gitmek ve olaylara dışarıdan bakmak gerekir. hagi’ye takıma zarar veriyor, zarar veren o bile olsa gitmeli demek, 3 yıldır türkiye den uzakta galatasaray’dan bir haber yaşıyor olması demektir.
    hagi’ye bu takıma zarar veriyor hiçbir şey katmadı demek tamimiyle bencilliktir. hagi yi yargılamak adnan polat’ın istediğinin gerçekleşmesi demektir. adnan polat’ın eleştiri mekanizmasını kendi üzerinden alıp başkasının üzerine verme başarısının kanıtıdır. futbolun teknik alınana hiç girmiyorum, kimler geldi takımın başına ne hatalar ne yanlışlar yapıldı. hagi’nin yaptığı hatalar önceki yapılan hatalardan daha beter değildi, bir çoğuna tanınan zaman da tanınmadı kendisine, keşke tanınabilseydi.

    sorunları, yapılan hataları iyi analiz edip, futbolun teknik yönünü bir yere bırakıp bence hagi’nin duruşunu bu yönde değerlendirmeliyiz, hagi’yi teknik yönden eleştirmek en kolayıdır. zor olan ise futbol bilgisine güvenip, zekasına güvenip varsa hatalarını düzeltebileceğine inanıp herkese tanınan sürenin ona da tanınması için direnebilmektir…
App Store'dan indirin Google Play'den alın