• 380
    böyle bir sayfa olduğundan haberim yoktu. bu sözlüğe futbol dışında ilk defa birşey yazıyorum.
    her insanın başına hayatının bir döneminde beynin asla olmayacağını düşüneceği şeyler gelebiliyor.

    5 yıl önce babam vefat ettiği zaman beynim uzun bir süre bunun gerçek olduğuna inanmadı. muhtemelen büyük bir şok geçirdi. her eve uğradığım zaman hala babamın evde olduğunu düşünüyordum uzun bir süre. asla bu durumdan kurtulamayacağımı zannediyordum. sonra zamanla düzeldi beynim. hala babamı özlüyorum ama normal hayatıma dönebildim.

    herkese olduğu gibi çok eskiden çok sevdiğim bir insandan ayrılmıştım. herkes gibi bende bir daha asla bu sekilde sevmeyeceğimi düşünüyordum. sonra yine düzeldi beynim. normal hayatıma dönebildim. başka insanları da o insandan daha fazla sevebildim. önemli olan zaman. gerisini beyniniz hallediyor zaten.

    sözcüklerin, kelimelerin acıları hafifletecek hiçbir etkisi yok. bunu biliyorum. fakat sadece beynin bu durumları delirmeden atlatabilmek için nasıl çalıştığını anlatmak istiyorum.

    sağlıklı bir beyin sürekli başıma kötü bir şey gelecek diye düşünmez. yani sevdiklerime bir şey olacak ya da sevdiğim kız benden ayrılacak gibi. panik atak olan sürekli başıma bir şey gelecek diye tedirgin olan insanlardan bahsetmiyorum. sağlıklı bir beyinden bahsediyorum.
    o yüzden birisini kaybettiğiniz zaman ya da kız arkadaşınızdan ayrıldığınız zaman beyninizin şok geçirmesi çok normal bir durum. çünkü beynin, sağlıklı bir şekilde hayatını devam ettirebilmen için sana bu olasılıkları hatırlatmıyor. sürekli birisi ölecek şu olacak bu olacak diye aklına gelse delirirsin. beyin o yüzden kendisini koruyarak bunları bilinçaltına atıyor. bilincine çıkartmıyor.
    birisini kaybettiğin zamanda böyle bir durumu hiç beklemediğin için büyük bir şok geçiriyorsun. bu durumda normal. senin sağlıklı bir beyne sahip olduğunu gösterir.
    bu şoku geçirdikten sonra bilmen gereken şu. beyin yine kendisini korumak isteyecek ve bu durumu unutup bilinç altına atmak isteyecektir. bazı zamanlar kaybettiğin insanı çok özleyebilirsin. bu durumda da sorun yok. bu durumlar da sönme patlamasıdır. sönme patlamaları ise acıyı unutmaya en yakın zamanlardır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın