• 423
    taraftar olarak fazla aceleci ve fazla baskıcı davrandığımız transfer dönemi. beşiktaş pjanic'i almış, fener x'i almış, bunları bir bırakalım. pjanic oyuncu profili olarak üst düzey bir isim olabilir ancak pjanic'in de seri,lemina ve nzonzi gibi olmayacağını kim garanti edebilir? bence bu noktada riske girmeye değmez. hazırda falcao örneği de var. tüm yatırımımızı geleceğe dönük yapmalıydık, öyle de oldu. benim fikrimce bu transfer döneminde galatasaray yönetimine yapılabilecek 2 adet eleştiri mevcut ;

    birincisi plansızlık. mohamed'in son günde gönderilmeye çalışılması başlı başına bir plansızlıktı. oyuncular gidebilir ancak bunu bir plan çerçevesinde yapmak gerekir. biz herhangi bir takımın oyuncusuna talip olduğumuzda adamlardan ; "x'i alırsak y'yi size bırakacağız" cevaplarını alıyoruz ama aynı şeyi nedense biz bir türlü yapmıyoruz. halil dervişoğlu'nu garantiye almadan mohamed'i elden çıkarmaya çalışmak tamamen plansızlıktır. halil'i alamasaydık ve mohamed de gitmiş olsaydı elimizde tek forvet diagne kalacaktı ki felaket bir senaryo olacaktı.

    orta sahaya transferler yaptık, berkan ve cicaldau'yu, hatta orada oynayabilecek morutan'ı aldık. ancak bir dakika, burada da bir plansızlık söz konusu. cicaldau ofansif yönlü bir orta saha tamam, berkan orta sahaya dinamizm katacak tamam, morutan yaratıcı rolünde oynayacak ona da tamam. fakat bizim orta sahamızın net bir 6 numarası aylardır yok, geçen sezondan beri bilinen bir şey zaten bu. taylan diyeceksiniz ama taylan'ın da sonradan 6 no olduğunu hatırlatmak gerek. taylan, sadece 1 sezonluk bir 6 no kariyerine sahip. bu noktada kulübün önceliğini vermesi gereken transfer 6 numara olmalıydı. ilk olarak 6 numara transferi halledilip, sonrasında cicaldau, berkan ve morutan transferleri halledilmeliydi. üstelik bu takımın gedson gibi oyunun iki yönünü de oynayabilen bir orta saha ihtiyacı da apaçık ortadadır. gedson'u son güne kadar beklediniz eyvallah, ama temmuz ayında gedson'u florya'ya getiremiyorsanız, ağustos ayında alternatif olarak belirlediğiniz isimlere yönelmeniz gerekirdi. bütün bunlar transfer döneminin plansızca geçirildiğinin göstergeleriydi.

    ikincisi ise oyuncu satışı yapamamak. yıllardır takımımızın kanayan yarası, oyuncu satamıyoruz. feghouli, babel, falcao, diagne, luyindama, yedlin gibi oyuncularımızın gideceği sürekli konuşuldu ama hiçbirinden 1 kuruş bile bonservis ücreti kazanamazken, falcao'nun gidişiyle muhtemelen zarar da ettik (maaşından çıkmamız büyük bir artı, bunu hariç tutuyorum). bu oyuncuların maaşlarının yüksek olduğunun farkındayım fakat hepsi belli başlı piyasaya da sahip futbolcular. öyle veya böyle elden çıkaramıyorsak, oyuncu satışı yapmayı beceremiyoruz demektir. bu da transfer dönemi için yönetime yazdığım ikinci eksi.

    genel olarak bakarsak transfer dönemindeki politikamızdan memnunum. artık tek sezonluk düşünemeyiz, düşünmemeliyiz. tek sezonluk düşünürsek belki rakiplerimizi bu sezon geçeceğiz, ancak şampiyonlar ligine gittiğimizde yine psg ile real madrid ile baş edemeyeceksek, onlara karşı direnç gösteremeyeceksek bunun hiçbir manası yok benim gözümde. bunu da ancak gençleşerek yapabiliriz. biz yurt dışında başarı kazanmaya odaklanmalıyız, ligde kazanacağımız başarılar artık beni ve benim gibi taraftarlarımızı tatmin etmiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın