• 1
    ölmez de sağ kalırsak yana yana yine ortasaha arayacağımız dönem. ilk adayları yazalım da belki birileri görüp ''ya şimdiden de gelecek seneyi bağlayabiliriz aslında'' deme vizyonu gösterebilir. sözleşmesi 2021 yazında bitecek bir kaç isim ;

    -hakan çalhanoğlu (sözleşme uzatmamaya ve 2021'de takıma katılmaya ikna edilebilir)
    -gio reyna (rüyamızda görürüz)
    -wylan cyprien (nerde o günler...)
    -maxime loper (izlemedim ama bu yaşında bize yedirmezler sanki)
    -özil
    -modric
    -vidal
    -javi martinez (dört isim de 30+ ve pahalıya gelir, geçelim)
    -rafinha (çok teknik ve lige fazla bir isim, fırsat transferi kollanabilir)
    -fausto vera (bilgim yok)
    -adrien silva
    -sérgio oliveira
    -yannick gerhardt (bilgim yok)
    -pierre lees melou

    liste uzayabilir. bir de sözleşmesinin son yılına girip, uygun bedelle transfer edilebilecek kimler var onlara göz atalım ;

    -james rodriguez (everton'da varlık gösteremezse zorluk çıkaracaklarını sanmam)
    -thomas delaney (gecikmeli de olsa bir ihtimal)
    -héctor herrera
    -talisca
    -radja nainggolan
    -joão mário
    -davy klaassen
    -abdoulaye touré
    -mahmoud dahoud (sanmıyorum ancak bir ihtimal)

    bu liste de pek tabi uzatılabilir. bunlar yalnızca ilk çırpıda akla gelenler. ek olarak oyuncuların sözleşme uzatmadıklarını farz ediyoruz. lütfen, lütfen, lütfen ve lütfen transfer için son günü beklemeyelim. avrupada çoğu kulüp ocak-şubat aylarında yaz transfer dönemi için yaptığı anlaşmaları/transferleri açıklıyor. 2-3 adım sonrasını artık görebilelim, lütfen. ''hele bir o dönem gelsin de bakarız'' dersek, o dönem geldiğinde ortalıkta çerden çöpten başka bir şey kalmıyor. lütfen bu fırsatları değerlendirelim, en azından yarınlarımızda rahat edelim.
  • 3
    açıkçası 30 yaş üstü oyuncuya yüksek maaşlı 3 yıllık sözleşmeyle 8-10 milyon euro bağlamak yerine o parayı maaşı düşük potansiyelli gençlere bağlamamız lazım çünkü illa yatırımın karşılığı sonraki sezonlarda olacaktır. hazır ffp kalkmışken artık doğru planlama yapmamız lazım türk yabancı farketmeksizin şimdiden scout ekibi titizlikle izleyip şubat mart ayından görüşmelere başlayıp potansiyelli oyuncuları sezon sonu kadromuza katabilmeliyiz.

    maaş bütçemizi 25-30 civarlarına çekmemiz lazım ama çok iyi potansiyelli bir takım kurulur üstüne bir çilek eklemek istersen falcao iyi performans gösterirse 1 yıl daha kalır gösteremezse yolları ayırır o parayı yıldız bir isme 2 yıllık sözleşmeyle marka değerini yükseltmek için verebilirsin.
  • 5
    başkan ve yönetim değişmezse bir ümidimizin olmayacağı transfer dönemi. yine sözleşmesi biten kimsenin peşinden koşmadığı 2-3 oyuncu alınır daha sonra menajerlere para yedirmiyoruz naraları atılıp bir menajerin elinde oyuncak olup transfer dönemi geçiririz. 3- 5 milyon euro bir araya getirip transfer yapmaktan aciz adamlar tarafından yönetiliyoruz malesef.
  • 6
    bizim için yine zorlu geçecektir... şimdiden bonservisi elinde olacak olan futbolcuları takip etmekte fayda var.

    stoper: donk ve ahmet'in sözleşmesi bitiyor. en az 1 transfer ihtiyacı olacaktır.

    sol bek: emre taşdemir ve saracchi'nin sözleşmesi bitiyor. süleyman luş istenilen seviyeye gelemezse 2 transfer ihtiyacımız var.

    sağ bek: hem linnes hem de şener'in sözleşmesi bitiyor. omar'ı yedeklemek için 1 transfere ihtiyacımız var.

    orta saha: ömer bayram, etebo ve belhanda'nın sözleşmesi bitiyor. ömer'le sözleşme uzatıp, 2 transfer yapmak şart. (içinde bulunduğumuz transfer sezonunda alacağımız orta sahayı satın alma opsiyonuyla transfer edersek, onun da yükü 2021'e biniyor.)

    kanat: bu sezonki gidişata göre hızlı bir kanat oyuncusu almak gerekebilir.

    forvet: falcao'nun en geç 2021 yazında takımdan ayrılacağını sanıyorum. diagne, ali yavuz ve oğulcan'ın performansına göre, 1 transfer yapmak gerekebilir.

    bunlara ilaveten marcao, luyindama ve feghouli gibi takımın önemli parçalarının 1'er yıllık sözleşmesi kalmış olacak... bunu da hesaba katmak gerek.
  • 10
    ffp kıskacından kurtulacağınızı dönemdir. bence yinede varmış gibi hareket etmeliyiz(abartmadan) omar ve emre kılınç gibi bonservissiz olacak isimleri bir sezon yada devre arasından kovalamalıyız. o mevkide oyuncumuz olsa bile. linnes varken omar'ı aldık, doğruydu. çünkü seneye linnes yok ama bugün almazsan seneye omar'da olmayacaktı(en azından bedava olmayacaktı)
    ülke ekonomisinin seneye daha iyi olmayacağını tahmin etmek zor değil. bundan dolayı (yeni gelecek) en özel oyuncumuz bile 2 milyon eurodan fazla maaş almamalı artık.
    moder, jozwiak, marcao, luyindama, haaland.... scout ekibimiz parlayacak isimleri iyi buluyor. ffp ve nakit sıkışıklığından dolayı çoğunu alamıyoruz, o ayrı ama doğru isimleri bulup öneriyor. bu da sevindirici. feghouli gibi ismi olup ondan geçinenleri değil onyekuru gibi çok parlamamış cevherleri kovalamalıyız. 30 yaş üstü oyuncuyu hele de bonservisli olarak almamalıyız, çok özel bir oyuncu değilse. çünkü maaşın belki şampiyonluk olarak geri dönüşü var ama bonservisin yok. ayrıca 30 yaş üstü bir oyuncunun sakatlanması kariyerinin sonu olabiliyor.
  • 11
    acilen transferden sorumlu olacak iyi bir yönetici/profesyonel bulmalıyız.

    kenan karaman, dorukhan toköz, salih uçan, levin öztunalı gibi hazır,

    salih özcan, fatih kurucuk, ali akman gibi potansiyelli yerli oyuncular,

    viktor claesson, sérgio oliveira, kenny lala gibi hazır ve üst seviyede oynayan,

    fausto vera, luis abram gibi daha önce scout ekibimizin takip ettiğine dair haberler çıkan oyuncular boşa çıkıyor.

    defaatle yaşadığımız üzere abdürrahim albayrak üzerinden bu işleri yapmaya kalkarsak yine hüsrana uğrayacağız. yukarıda yazılan oyuncular bize gelmeyecek, transferi çok zor olan oyuncular değil. gayet makul yıllık ücretlerle ikna edilebilecek bonservissiz oyuncular. böyle daha çok oyuncu var. ama albayrak ve onun mantığı olduğu sürece seneye de acaba belhanda'nın sözleşmesini mi uzatsak, seri ya da lemina'yı kiralayabilir miyiz, bir onyekuru'ya gidelim diye konuşuruz.
  • 14
    bence bizim için çok önemli bir dönem olacaktır. linnes, ömer bayram, emre akbaba, muslera ile uygun bütçeli sözleşme imzalayıp (ki burada bile ciddi tasarruf edebiliriz), ali akman, kenan karaman, dorukhan toköz sözleşme imzalamalıyız. belhanda sözleşmesi bitiyor hiç gerek yok yenisine, feg gönderilirse iyi olur, falcao kesinlikle gönderilmeli.

    yeni sözleşme tasarrufları + belhanda ve falcounun gidişiyle elde edilecek tasarruf ile saracchi'nin bonservisi alınabilir.
    çok zor ama hakan çalhanoğlu için şartları sonuna kadar zorlamak lazım. onunda sözleşmesi bitiyor. bence imkansız değil. işler bu şekilde "iyi" giderse 0 bonservis ödenir. kullanacağımız bonservis bedeli içinde 1 forvet + 1 kanat alabiliriz. bence onyekuru içinde şartlar zorlanabilir. bu şekilde genç, dinamik, uzun vadeli ve yabancı kısıtlamasında zorlanmayız. şu kadro enfes olur;

    muslera (okan)

    omar(linnes) luyindama(donk) marcao(emin) saracchi (emre t.)

    taylan (transfer)

    dorukhan(feg,arda) hakan çal.(emre akb, ömer)

    emre k.(oğulcan, kerem) onyekuru(kenan,ali yavuz)

    transfer(diagne, ali akman)
  • 16
    bizim için yüklerimizden kurtulduğumuz, doğru yönetilirse tırmanışa geçtiğimiz dönemin başlangıcı olabilir.
    falcao, diagne, feghouli, babel, belhanda yerine; dorukhan, kenan, ali akman, salih, mehmet özcan. bir iki tane de genç, az maliyetli yabancı oyuncu. (sol bek ve 3. bölgeye olabilir)

    muslera
    omar luyindama marcao taşdemir
    dorukhan* taylan kılınç
    kenan* ali akman* akbaba

    okan
    linnes donk emin süleyman luş
    salih* özcan* ömer
    ali yavuz oğulcan kerem
  • 17
    son zamanlarda yorumlara baktığımda artık herkesin falcao gibi, feghouli gibi ismi yıldız ama kendisi bitik oyuncular yerine daha az potansiyelli, genç ve yerli ama 90 dakika herşeyini ortaya koyacak isimleri istediğini görüyorum. ziyadesiyle bahtiyar oluyorum bu hususta. binaenaleyh hem kulübün geleceği bu yoldadır hem de daha başarılı oluruz netekim.

    babel, falcao ve feghouli gitsin, kenan, ali, dorukhan, salihten 2-3 tanesi gelsin. bir iki tane de marcao tarzı arkadaş bulduk mu tadından yenmez.
  • 18
    iple çektiğim transfer dönemi. bu transfer bağımlısı olduğumdan dolayı değil. resmen ödem atar gibi kadromuzdan yaşlı ve yüksek ücretli oyunculardan kurtulacağımız için.

    (bkz: 2 şubat 2021 galatasaray başakşehir maçı)

    bu maçtan önce ve sonra hocamın yaptığı açıklamalara dikkat çekiyorum.

    --- alıntı ---

    mümkün olursa yakın bir zamanda listemi açıklayacağım. temmuz, ağustos transferi için söylüyorum. herkes kağıdını kalemini hazır etsin, dikkatli not alsın. transfer için zaman gerek, bu zamanı vermek lazım. para gerek, onun toparlanması lazım. gerçi bazen para da zaman da yetmez, başka şeyler gerekir. allah ondan da geri koymasın bizi. .

    --- alıntı ---

    buradan kendimce çıkardığım birkaç sonuç var :

    - yaz için şimdiden prensip anlaşması yapmışız bana kalırsa.
    - hocam ''para ve zamanın'' yetmeyeceği şeylerden kastı ise kendi nüfuzu, galatasaray nüfuzu ve gelebilecek oyuncuların karakteri olabilir.
    - '' liste '' kısmı ise önceden de dediği gibi zaten çoğu şey sızıyor, sızana da salça oluyorsunuz, olun olabildiğiniz kadar diyor fakat gedson fernandes gibi terse yatırmayı da ihmal etmeyeceğiz diyor.
    - bunlara ek olarak fırsat transferlerine devam edeceğimizi * ve oyuncuların geleceklerine yatırım yapacağımızı yineliyor.
    - yeni gelecek yönetime de olabilir ''para'' kısmı.

    edit: ekleme
  • 19
    30 haziran 2021 tarihi itibari ile kadro durumumuzu ve yapılmasını düşündüğüm fikirlerim şu şekilde:
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

    kontratı devam edecek oyuncularımız:

    kale:
    okan
    fatih (gönderilmeli)

    defans:
    marcao (acilen sözleşmesi uzatılmalı)
    luyindama
    ozornwafor (oynayacağı bir takıma kiralık gönderilmeli)
    omar (bu seviyedeki futbol hayatı büyük ihtimal ile bitti)
    yedlin

    ortasaha & kanat:
    taylan (sözleşmesi iyileştirilmeli)
    arda (otomatik uzuyor)
    oğulcan
    babel
    kerem
    emre kılınç
    feghouli

    forvet:
    mohamed
    falcao (karşılıklı anlaşılarak fesh edilmeli)
    diagne (wba büyük ihtimalküme düşer, geri geleceğini tahmin ediyorum, umarım satılır ya da yine kiralanır)

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

    kontratı veya kira sözleşmesi bitecek olan oyuncular:

    kale:
    muslera (yorumsuz)

    defans:
    donk (yeni bir 1+1 ile futbolu bizde bırakır)
    linnes (her iki bekte her zaman ortalama oynayan bir profesyonal, sözleşmesi uygun bir ücret ile 2 sene uzatılmalı)
    şener (yolu açık olsun)
    sarachi (oynadığında bence çok etkili hem defans hem ofans olarak ama sakatlık sorunları var. leipzig'in bonservis isteğine göre karar verilecektir)
    emre tasdemir (sakatlıkları sarachi ile senkronize. uygun maaşlı ve performans veren bir arkadaş, alternatif olarak kalmasını isterim)

    ortasaha & kanat:
    fernandes (duruma göre 1 sene daha uzatılır)
    etebo (yolu açık olsun)
    ömer bayram (uygun ücreti var, 1+1 uzatılmalı, yaşı 30 oluyor)
    belhanda (bazen saç baş yoldursa da, mücadeleden kaçmayan, yetenekli ve terim ile performans veriyor. 1,5-2 milyon avro arası kabul eder ise 2 sene uzatılmalı. alternatifleri çok daha pahalıya gelecektir)
    emre akbaba (bana kalsa masaya bile oturulmamalı. 4 x 1,75=7 milyon avro para kazandı kur sabitlenmiş olsa bile. 500 bin avro ile 1+1 max teklif olmalı)
    onyekuru (opsiyon kullanılıp, bonservisi alınır)

    forvet:
    halil dervişoğlu (performansına, kulübünün satış iştahına bağlı olarak karar verilecektir.)

    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------

    bu aksiyonlar sonrasında halen oturmuş bir ilk 11 ve özellikle kanat ve ortada iyi yedek listemiz olacak.

    https://i.galatasaray11.com/wn36zp4n.jpg

    yedekler: okan, donk, emre taşdemir, linnes, ömer, arda, emre kılınç, oğulcan, babel

    yine de ortada taylanın birebir alternatifi ve mohamed'in sakatlık, ceza ve afrika kupası zamanı gözümüz kapalı koyacağımız bir yedeği yok.

    eğer fırsat ve yatırım transferleri ile de güçlendirirsek lige ipotek koyacak bir yapıya kavuşabiliriz.
  • 20
    yairo moreno, ezgjan alioski, salih uçan, fatih kuruçuk ve aytaç kara adı takımımızla anılan ve bonservissiz alınabilecek oyuncular. moreno ve alioski beraber alınır mı bilmiyorum. alınırsa alioski'yi sol iç ya da kanatta görme imkanımız var. ama bu tarz transferleri yapabilirsek transfer dönemini rahat geçirebiliriz, ayrıca bütçe açısından da baya rahatlarız. şöyle ki;

    muslera -2 milyon euro
    okan - 500 bin euro

    yedlin - 1.150 bin euro
    omar- 1.300 bin euro

    marcao- 1,4 milyon euro (yeni kontrat)
    luyindama- 1,4 milyon euro ( satılmazsa yeni kontrat)
    donk - 700 bin euro
    fatih kuruçuk - 500 bin euro
    emin - 100 bin euro

    moreno - 1 milyon euro
    emre - 250 bin euro

    taylan - 700 bin euro (yeni kontrat)
    aytaç - 400 bin euro

    gedson 1,3 milyon euro
    salih - 600 bin euro

    alioski - 1,1 milyon euro
    emre kılınç - 1,1 milyon euro
    ömer bayram - 500 bin euro

    onyekuru - 1,3 milyon euro
    arda - 400 bin euro

    mustafa mohamed - 600 bin euro
    oğulcan - 500 bin euro

    feghouli - 4 milyon euro
    kerem aktürkoğlu - 150 bin euro

    yukarıdaki kadronun alacağı maaş yaklaşık 23 milyon euro. eğer diagne'yi satabilirsek ve o parayla onyekuru'yu alırsak sadece mustafa'nın bonservisi ve gedson'un kiralama bedelleri var. alioski ve moreno'nun imza parasıyla beraber bu 4'ünü 7 milyon euro'ya halledebilirsek takımın maliyeti 30 milyon euro oluyor.

    alioski'yi kanaat olarak düşünüp orta sahaya adam da alabiliriz. bence yeni yönetimin asıl yapması gereken falcao, babel ve hatta mümkünse feghouli'nin kontratından çıkılması. bu 3'lünün kontratından çıkabilirsek, rahat rahat sol iç ya da kanat alabilir, kalan parayla da sol beki, omar'ın durumuna göre sağ beki ve forveti yedeklendirebiliriz. ismail çokçalış, umut meraş (kiralık), kenan ya da halil ile bu mevkiler yedeklenebilir. kaldı ki bu üçlünün kontratından çıkabilirsek bu isimleri almakla kalmaz 3-4 milyon euro scout transferine ayırabiliriz.

    ayrıca muslera ve donk için vatandaşlık alınmasını gelebilecek bir yabancı sınırına karşı elzem görüyorum. bir de luyindama iyi bir paraya transfer olursa oraya kaan ayhan ya da mert çetin alınabilir. oyuncuların italya'daki mevcut durumları, biz luyindama'yı 8-10 milyon euro'ya satsak bile bu paranın yarısına alınabilecekleri seviyede.

    işin özü, şu kadronun maliyeti babel ve falcao kalsa dahi, kiralamalar ve bonservislerle beraber 37-38 milyon euro. biraz becerikli olup, falcao, babel, feghouli kontratından çıkabilirsen, bu kadroyu kurup üstüne 7-8 milyon harcayarak 35 milyon euro gibi, geçen senenin yarı maliyetine genç ve atletik bir takım kurabilirsin.

    davila gibi adamların peşine takılıp, etebo gibi sıradan futbolculara 2 milyon euro maliyetle kiralamak yerine şu tarz hamleler yapmalıyız. bu transfer dönemi de bize bunu yapabileceğimizi gösterdi.

    şöyle bir kadro kurabilirsek hem rahat rahat şampiyonluğa oynar hem de maliyetleri azaltırız. yeni yönetim yemeyecek, içmeyecek, falcao’yu, babel’i hatta feghouli’yi zararsız elden çıkaracak. bunu yaparsak şampiyonluğa oynayacak genç bir kadro kurar, şampiyon olursak da gedson’un bonservisine gerekirse 20 milyon verip, 1-2 serbest transferle sonraki dönemi bile planlamış oluruz.
  • 21
    takımı gençleştirip geleceğe yatırıp yapmak için önümüzde çok büyük bir fırsatın bulunduğu transfer dönemi.

    yurt içinde şu anda ciddi bir genç yerli havuzu var ve bizim de bu durumdan faydalanmamız gerekiyor. ben şahsen takıma yurt içinden gökdeniz bayrakdar, batuhan kör, enis destan, ismail çokçalış, burak kapacak, erdem çetinkaya, burak ince, emre demir gibi isimlerden birkaçının takımımıza katılmasını isterim ve beklerim.

    bunların dışında da sene sonu için dün süleyman rodop’un söyledeği forvet transferi olarak kenan karaman ve daha önce de ali naci küçük’ün devre arası için son anda iptal olduğunu belirttiği cengiz umut meraş isimlerini yaz kampında görürsek şaşırmayacağım. böylelikle olası bir yabancı oyuncu sınırlaması öncesi önlemimizi almış oluruz.
  • 22
    özlenen içe kat eden forvetli 4-3-3'e geçmek için kağıt üzerinde tek hamlenin yeterli olacağı transfer dönemidir.

    (bkz: aaron boupendza)

    -----------------muslera-------------------

    --yedlin-----boss(t)------marcao----yairo(t) *--

    ---------gedson----taylan(t)----emre--------

    --boupendza(t)-----mostafa----onyekuru---

    bunun yanında fatih hocanın luyindama yerine stoper bakacağına da neredeyse eminim.

    sonra da taylan geliyor plase olarak. fatih terim kendisinden bir 11 oyuncusu çıkardı eyvallah ama oraya yine de daha tempolu, atlet ve fiziksel gücü yüksek bir oyuncu bakacağını düşünüyorum ki son maçlardaki etobo seçimleri de bu fikrimi desteklemekte.

    ve son olarak yedek santrfor. halil ibrahim dervişoğlu yerine, 30'una yaklaşmış, sahaya girdiğinde sırıtmayacak ve kenarda oturmayı sindirebilecek bir oyuncu lazım.

    yairo ve boupendza olmak üzere minimum 2, maksimum 5 transferle bitirirsek yeterli bir sezon olur bizim açımızdan.
  • 23
    bizim adımıza hareketli geçmesi muhtemel dönemdir.

    salih uçan, aytaç kara, fatih kuruçuk ve moreno gibi isimler ile anlaştığımız yönünde ciddi iddialar mevcut.

    bunun yanında hakan çalhanoğlu tarzı bir fırsat transferi de mümkün olabilir ki işin rengini oldukça değiştiren bir hamle olur bu, ihtimalini düşük görsem de.

    onyekuru ve mohamed gibi isimlerin de bence bonservisi alınmalı.

    söz konusu hamleler ile hem genç, hem potansiyeli hem de oyun gücü yüksek bir yapı kurmamız oldukça olası.

    ama önce şampiyonluk için konsantrasyon zamanı...
  • 24
    sezon ortasında olmamıza rağmen tek tük de olsa çıkan transfer haberlerine ve gerek teknik ekibimizin gerekse fatih terim hocamızın öncelerden beri işaret etmiş olduğu hedefe ulaşmamız için belki de hareketli geçecek olan son transfer dönemi olabilir.

    bu dönemde* iskelet kadromuzu korumamız gerekiyor. bunun üzerine; takımdaki yüksek maaşlı oyuncularla vedalaşmamız, yerlerine ise takıma aidiyeti yüksek olacak* ve kendilerinde gelecek gördüğümüz genç arkadaşlarla devam etmemiz elzemdir. kalemizde canımız kedimiz fernando muslera ile sözleşme yenilenirse* arkamıza yaslanıp haksız rekabetimizi izlemeye devam etmemek için hiçbir sebep kalmıyor.

    maaş yükü nedeniyle sofiane feghouliye destekleri ve emekleri için teşekkür edip, yerine yıllardan beri hasret olduğumuz sağlı sollu pır pır kanat hasretimizi giderecek yine genç bir arkadaşla devam edebiliriz. sofiane feghoulinin ayrılmasından dolayı doğacak olan oyun aklındaki eksikliği ise gedson fernandes ile tamamlayabileceğimizi düşünüyorum. böylelikle genç, hızlı, direkt kaleye gidebilen, maaş ve yaş itibariyle belli standartlara sahip bir kadro kurabilmiş oluruz.

    #geleceğinkadrosutamamlanıyor!
App Store'dan indirin Google Play'den alın