• 20
    yairo moreno, ezgjan alioski, salih uçan, fatih kuruçuk ve aytaç kara adı takımımızla anılan ve bonservissiz alınabilecek oyuncular. moreno ve alioski beraber alınır mı bilmiyorum. alınırsa alioski'yi sol iç ya da kanatta görme imkanımız var. ama bu tarz transferleri yapabilirsek transfer dönemini rahat geçirebiliriz, ayrıca bütçe açısından da baya rahatlarız. şöyle ki;

    muslera -2 milyon euro
    okan - 500 bin euro

    yedlin - 1.150 bin euro
    omar- 1.300 bin euro

    marcao- 1,4 milyon euro (yeni kontrat)
    luyindama- 1,4 milyon euro ( satılmazsa yeni kontrat)
    donk - 700 bin euro
    fatih kuruçuk - 500 bin euro
    emin - 100 bin euro

    moreno - 1 milyon euro
    emre - 250 bin euro

    taylan - 700 bin euro (yeni kontrat)
    aytaç - 400 bin euro

    gedson 1,3 milyon euro
    salih - 600 bin euro

    alioski - 1,1 milyon euro
    emre kılınç - 1,1 milyon euro
    ömer bayram - 500 bin euro

    onyekuru - 1,3 milyon euro
    arda - 400 bin euro

    mustafa mohamed - 600 bin euro
    oğulcan - 500 bin euro

    feghouli - 4 milyon euro
    kerem aktürkoğlu - 150 bin euro

    yukarıdaki kadronun alacağı maaş yaklaşık 23 milyon euro. eğer diagne'yi satabilirsek ve o parayla onyekuru'yu alırsak sadece mustafa'nın bonservisi ve gedson'un kiralama bedelleri var. alioski ve moreno'nun imza parasıyla beraber bu 4'ünü 7 milyon euro'ya halledebilirsek takımın maliyeti 30 milyon euro oluyor.

    alioski'yi kanaat olarak düşünüp orta sahaya adam da alabiliriz. bence yeni yönetimin asıl yapması gereken falcao, babel ve hatta mümkünse feghouli'nin kontratından çıkılması. bu 3'lünün kontratından çıkabilirsek, rahat rahat sol iç ya da kanat alabilir, kalan parayla da sol beki, omar'ın durumuna göre sağ beki ve forveti yedeklendirebiliriz. ismail çokçalış, umut meraş (kiralık), kenan ya da halil ile bu mevkiler yedeklenebilir. kaldı ki bu üçlünün kontratından çıkabilirsek bu isimleri almakla kalmaz 3-4 milyon euro scout transferine ayırabiliriz.

    ayrıca muslera ve donk için vatandaşlık alınmasını gelebilecek bir yabancı sınırına karşı elzem görüyorum. bir de luyindama iyi bir paraya transfer olursa oraya kaan ayhan ya da mert çetin alınabilir. oyuncuların italya'daki mevcut durumları, biz luyindama'yı 8-10 milyon euro'ya satsak bile bu paranın yarısına alınabilecekleri seviyede.

    işin özü, şu kadronun maliyeti babel ve falcao kalsa dahi, kiralamalar ve bonservislerle beraber 37-38 milyon euro. biraz becerikli olup, falcao, babel, feghouli kontratından çıkabilirsen, bu kadroyu kurup üstüne 7-8 milyon harcayarak 35 milyon euro gibi, geçen senenin yarı maliyetine genç ve atletik bir takım kurabilirsin.

    davila gibi adamların peşine takılıp, etebo gibi sıradan futbolculara 2 milyon euro maliyetle kiralamak yerine şu tarz hamleler yapmalıyız. bu transfer dönemi de bize bunu yapabileceğimizi gösterdi.

    şöyle bir kadro kurabilirsek hem rahat rahat şampiyonluğa oynar hem de maliyetleri azaltırız. yeni yönetim yemeyecek, içmeyecek, falcao’yu, babel’i hatta feghouli’yi zararsız elden çıkaracak. bunu yaparsak şampiyonluğa oynayacak genç bir kadro kurar, şampiyon olursak da gedson’un bonservisine gerekirse 20 milyon verip, 1-2 serbest transferle sonraki dönemi bile planlamış oluruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın