• 401
    avrupa ligi kadro kaydına kadar gedson ya da muadili bir oyuncunun daha takımımıza kazandırılacağına inandığım dönemdir. eğer böyle bir transfer ile kapatamazsak oldukça başarılı bir dönemi biraz buruk kapatmış olacağız kendi adıma. 8 eylül'e kadar da açıkçası yabancı oyuncu transferini sırf lig için mantıklı bulmuyorum. bunu sportif açıdan çok maddi açıdan söylüyorum. bu dönemde rotasyona rahatça girebilecek yerli bir topçu gelirse hayır demem.
  • 402
    1 eylül öğlen saatleri itibariyle derin bir sessizlik hakim.

    2 eylül'ü 3 eylül'e bağlayan gece saat 1.00 de biteceği açıklandığına göre, yarın öğleden sonra hareketlenip son 1 transfer için son dakikalara kadar karın ağrıları, tedirginlik ve belirsizliklerle dolu, her kafadan bir sesin çıktığı son 10 saate kendimi hazırladığım dönemdir.

    bu şaşmaz bir galatasaray geleneğidir.

    not: şaşkınlıkla karışık bir mutlulukla yanıldığımı görmek istiyorum.
  • 405
    sona ermek üzere olan transfer dönemi. son dakika'da iyi bir orta saha oyuncusu alirsak basarili bir sekilde tamamlamis oluruz bence.

    en büyük transferimiz falcao'nun gitmesi oldu. büyük bir yükten kurtulduk.

    takimin orta sahasi ligi domine edebilirse forvet sorunu yasamayiz. diagne türkiye'nin yabanci golcü goat'u zaten. her türlü atar, yeter ki orta saha top getirsin o bölgeye.
  • 406
    avrupa listesine orta saha yetiştiremediğimiz transfer dönemi.

    sene sonunda sorsalar bize ne lazım diye, çoğumuz acilen gedson, olmazsa orta sahanın defansif yükünü üstlenen, top çalabilen dinamik bir orta saha derdi.

    gelinen noktada gözüküyorki avrupa maçlarındaki tek çıkış yolumuz nelsson'un ön liberoda oynama ihtimali olacak. takımın kalbi şu an bomboş gözüküyor, geçen seneki gibi.

    üzücü.
  • 409
    burak elmas yönetimi'nin de maalesef şu ana kadar oyuncu satmayı beceremediği dönemdir. anca kiralama, fesih veya bedava oyuncu bırakma yaptığımız bir dönem oldu. son 1 haftada umarım bazı oyuncularımızı satmayı becerebiliriz. avrupa'da transfer bitti oraya satamayız artık. işimiz daha zor.

    avrupa'ya liste vermek içinse bu gece yarısı son tarih. yeni bir isim ekleyebileceğimizi sanmıyorum bu saatten sonra. oğulcan'ın lisansının çıkması yeni transfer gibi olacak anca.
  • 411
    kalan süre itibariyle eğer bir transfer yapılacaksa bu isimler şu anda türkiye'de bulunan isimler olur. bu saatten sonra yurt dışından adam getirip lisans çıkarıp uefa listesine eklemek kolay gözükmüyor.

    adı bizimle geçen isimlerden okay yokuşlu transferinin gün içerisinde gerçekleşmesini bekliyorum, kulübünün beklentileri yüksek değil, oyuncu istanbul'da milli takım kampında, diğer alternatifler de gerçekleşmeyecek büyük ihtimalle. bir diğer ihtimal olursa irfan can eğribayat olur.
  • 416
    son zamanlardaki en iyi transfer dönemimiz. her mevkiye futbolcu transferi yapıldı, bundan sonrası hocamızda. aanholt hariç bütün oyuncularımız genç, potansiyel sahibi, gelecek seneler için ciddi kazanç oluşturabilecek ve elimizi rahatlatacak futbolcular. şu halleriyle de ligimize yeter de artarlar. mevcut ekonomik koşullarda bundan fazlası olmazdı zaten ki ilerleyen zamanlarda da lig için transferler olabilir. ben oldukça memnun kaldım diyebilirim, kadrosunda eksik olmayan takım yok zaten. şu an ligin en eksiksiz takımı galatasaray olabilir. gedson'a vereceğimiz paraya neredeyse bütün kadroyu yeniden dizdik. en pahalıları da taksit taksit ödenecek. +15 milyon euro'yu tek oyuncuya yatırma şansımız olmadığı düşünülürse güzel bir transfer dönemi geçirdiğimizi düşünüyorum.
  • 417
    avrupa için son bir kaç saat kalmışken bir b2b orta saha** ya da oyun kurucu bir 6 numara** almamız gereken transfer dönemi. diğer bölgeler ile ilgili eksikler için bir haftamız daha var. bana göre peri masalı gibi bir transfer dönemi geçirdik. bana göre tek eksik oyunu yönlendirecek tecrübeli bir beyin, 96-00 arasındaki hagi gibi bir adam. o seviye olmasa da. yalnızca çok potansiyelli ve çok yetenekli oyuncular ile başarının gelmesi uzun süre alır. 10 numara değil 6 numarada onayan bir isim.

    yedlin ve babel ile de yolları ayırırsak genç iki yabancı daha alınabilir ama almamalıyız bence. yabancı sınırı sağ olsun yabancı sayısını 12'ye düşürürsek orada tutmalıyız.

    bana göre kerim çalhanoğlu gibi, bünyamin balcı gibi, ismail çokçalış gibi, batuhan kör gibi, enes destan gibi, gökdeniz bayrakdar gibi genç türk oyuncular alınmalı.
  • 419
    pembe panjurlu evlerinde yaşayan arkadaşlar sarı-kırmızı hormonlarıyla bu kadroyla şöyle yeteriz böyle ezeriz duygularıyla bir şeyler karalamış. aynı hormonlar bizde de var ama gelip böyle gerçeklikten kopuk yorumlar yapmıyoruz. kimse kimseyi kandırmasın, bu takıma kaliteli bir 6-8 numara almadan sezona başlamak takıma ihanetten başka bir şey değildir. 100 milyon euro transfere harcayıp kaleye adam akılı bir kaleci koymamak neyse şu an orta sahada yaşadığımız durum da budur. akıl tutulmasından başka bir şey değil. umarım yönetim böyle bir delilik yapmaz demekten başka bir şey gelmiyor artık elimden.
  • 420
    bizim kurmak istediğimiz kadroyu fener kurdu aslında. genç yaşlı çok iyi harmanladılar. bjk elindeki iyi oyuncuları tutarak batshuayi, pjanic gibi eklemeler yaptı. kadro kalitesi olarak geride kaldığımızı düşünüyorum, potansiyel olarak daha çok şey vaat ediyoruz. tabii bu bir süreç. bu sene şampiyonluk beklemiyorum takımdan ama oyuncuların bireysel performansını arttıracak, değer kazandıracak bir oyun oynamalıyız. ilk hedef bu olmalı. en ufak hatada babel, emre akbaba, feghouli veteranlarına dönmemeli fatih hoca. umarım sonunda mutlu olacağımız bir sezon olur.
  • 422
    genç ve potansiyelli oyunculara yatırım yaptığımız bir transfer dönemi geçirdiysek de kadro kalitesi açısından rakiplerimizin gerisinde kaldığımız dönem. beşiktaş’ta josef sakatlansa yerine pjanic’i alır. josef, salih uçan, atiba, pjanic, texeira vs vs. bir sürü iyi oyuncuları var. forvetleri iyi. fenerbahçe de keza öyle. bizde cicaldau’nun bir maçta midesi bozuldu ne durumlara düştük. yarın öbür gün bir maçta geriye düştüğümüzde kurtarıcı olarak babel, emre akbaba’nın oyuna girmeyeceğini kim garanti edebilir? emre akbaba’nın adını duyduğumda tüylerim ürperiyor. gedson fernandes’i alsak bile yüzde yüz iyi durumdayız demeyeceğim ancak büyük bir sıkıntımızı giderir. orta sahada aytaç’la emre kılınç ile, emre akbaba, göbeği salmış feghouli ile olmaz bu işler.
  • 423
    taraftar olarak fazla aceleci ve fazla baskıcı davrandığımız transfer dönemi. beşiktaş pjanic'i almış, fener x'i almış, bunları bir bırakalım. pjanic oyuncu profili olarak üst düzey bir isim olabilir ancak pjanic'in de seri,lemina ve nzonzi gibi olmayacağını kim garanti edebilir? bence bu noktada riske girmeye değmez. hazırda falcao örneği de var. tüm yatırımımızı geleceğe dönük yapmalıydık, öyle de oldu. benim fikrimce bu transfer döneminde galatasaray yönetimine yapılabilecek 2 adet eleştiri mevcut ;

    birincisi plansızlık. mohamed'in son günde gönderilmeye çalışılması başlı başına bir plansızlıktı. oyuncular gidebilir ancak bunu bir plan çerçevesinde yapmak gerekir. biz herhangi bir takımın oyuncusuna talip olduğumuzda adamlardan ; "x'i alırsak y'yi size bırakacağız" cevaplarını alıyoruz ama aynı şeyi nedense biz bir türlü yapmıyoruz. halil dervişoğlu'nu garantiye almadan mohamed'i elden çıkarmaya çalışmak tamamen plansızlıktır. halil'i alamasaydık ve mohamed de gitmiş olsaydı elimizde tek forvet diagne kalacaktı ki felaket bir senaryo olacaktı.

    orta sahaya transferler yaptık, berkan ve cicaldau'yu, hatta orada oynayabilecek morutan'ı aldık. ancak bir dakika, burada da bir plansızlık söz konusu. cicaldau ofansif yönlü bir orta saha tamam, berkan orta sahaya dinamizm katacak tamam, morutan yaratıcı rolünde oynayacak ona da tamam. fakat bizim orta sahamızın net bir 6 numarası aylardır yok, geçen sezondan beri bilinen bir şey zaten bu. taylan diyeceksiniz ama taylan'ın da sonradan 6 no olduğunu hatırlatmak gerek. taylan, sadece 1 sezonluk bir 6 no kariyerine sahip. bu noktada kulübün önceliğini vermesi gereken transfer 6 numara olmalıydı. ilk olarak 6 numara transferi halledilip, sonrasında cicaldau, berkan ve morutan transferleri halledilmeliydi. üstelik bu takımın gedson gibi oyunun iki yönünü de oynayabilen bir orta saha ihtiyacı da apaçık ortadadır. gedson'u son güne kadar beklediniz eyvallah, ama temmuz ayında gedson'u florya'ya getiremiyorsanız, ağustos ayında alternatif olarak belirlediğiniz isimlere yönelmeniz gerekirdi. bütün bunlar transfer döneminin plansızca geçirildiğinin göstergeleriydi.

    ikincisi ise oyuncu satışı yapamamak. yıllardır takımımızın kanayan yarası, oyuncu satamıyoruz. feghouli, babel, falcao, diagne, luyindama, yedlin gibi oyuncularımızın gideceği sürekli konuşuldu ama hiçbirinden 1 kuruş bile bonservis ücreti kazanamazken, falcao'nun gidişiyle muhtemelen zarar da ettik (maaşından çıkmamız büyük bir artı, bunu hariç tutuyorum). bu oyuncuların maaşlarının yüksek olduğunun farkındayım fakat hepsi belli başlı piyasaya da sahip futbolcular. öyle veya böyle elden çıkaramıyorsak, oyuncu satışı yapmayı beceremiyoruz demektir. bu da transfer dönemi için yönetime yazdığım ikinci eksi.

    genel olarak bakarsak transfer dönemindeki politikamızdan memnunum. artık tek sezonluk düşünemeyiz, düşünmemeliyiz. tek sezonluk düşünürsek belki rakiplerimizi bu sezon geçeceğiz, ancak şampiyonlar ligine gittiğimizde yine psg ile real madrid ile baş edemeyeceksek, onlara karşı direnç gösteremeyeceksek bunun hiçbir manası yok benim gözümde. bunu da ancak gençleşerek yapabiliriz. biz yurt dışında başarı kazanmaya odaklanmalıyız, ligde kazanacağımız başarılar artık beni ve benim gibi taraftarlarımızı tatmin etmiyor.
  • 424
    yine ocak ayına kadar sabredin denecek taraftara. gelen giden farketmeksizin ocak ayını beklemek zorundayız. daha 2 gün önce elindeki eli yüzü düzgün olan tek forvetini satmaya kalkmış son anda gerçekleşmemiştir. dahası tüm transfer sezonu boyunca gedson'u odaklanıp başka bir oyuncuyla görüşülmemiş anlaşılan. gedson'u benfica'nın bırakmayacağı beklenen bir durumdu zaten. son ana kadar bekleyip gedson'u alamadık demek ikna edici değil. her transfer sezonunda önceki sezonda ağzımıza bir parmak bal çalmış sonra kulübüne dönmüş oyuncuları almak adına son günü bekleyip kimseyi alamıyoruz. dün mustafa'yı satsalardı yerine kimi getireceklerdi ciddi merak içerisindeyim.

    yeni alınan oyuncuların genç olmasına, yatırımların mantıklı olmasını ben de destekliyorum ancak gedson dünyadaki son ortasaha değildi. yerine muadili olabilecek, en azından olabileceği düşünülen scout önerileri de vardır. madem gedson olmuyor, onu alabilirdik. stopere 7 milyon euro ayırıp, ortasahaya gedson olmuyorsa başkasını alalım diyip birini almamayı mantıklı bulmuyorum. zira git bu mahalleden denilen diagne'yi kullanmayı göze alabiliyorsan ve güvenebiliyorsan mustafa'dan vazgeçecek kadar, luyindama'ya güvenip stopere adam almayabilirdin ya da daha ucuz halli bir şey alırdın. şimdi ortasahada biri sakatlansa, kart cezalısı olsa kilitsin.

    gedson olmuyorsa, başkası da olmasın dediler sanırım. ya hep ya hiç.
App Store'dan indirin Google Play'den alın