• 27752
    bazı taraftarlarımızın neredeyse tüm mevkiilerde atletik futbolcular görmek istediği futbol takımımız. fakat büyük bir problemi atlıyoruz. geçen sezon en büyük sıkıntılarımızdan biri, bize kapanan takımlara karşı oyunu rakip sahaya yıktığımız anlarda sürekli olarak yan pas yapıp bir türlü atakları bitirememekti. bu durum hem gol bulamayıp telaşa kapılmamıza, en çok da atakları bitiremediğimiz ve tüm takımı öne çıkarttığımız için sürpriz kontra atak golleri yememize sebep oluyordu.

    evet günümüzde atletizmin öneminin ben de farkındayım ve kadronun çoğunluğunun kesinlikle bu tip oyunculardan kurulması gerektiği konusunda hemfikirim. kesinlikle orta sahanın merkezine ve beklere dinamizm getirecek transferlere ihtiyacımız da var. fakat bir iki mevkiide atletizmden çok teknik özellikleriyle ön plana çıkan oyunculara ihtiyacımız olduğu çok açık. kapanan takımları bazen duran toplarda kestiği ortalarla tehdit edecek, ters toplarla rakip savunmanın dengesini bozabilecek, frikiklerde direk kaleyi düşünebilecek, ikili oyunlarla ceza sahasına göbekten girebilecek, uzaktan şut atabilecek oyuncu tipine çok acil bir şekilde ihtiyacımız var. iki sezondur bunları yapabilen bir oyuncu hatırlamıyorum. hal böyle olunca 11 kişi kapanan anadolu takımlarına puan bırakmak durumunda kalıyorsunuz. feghouli iyi dönemlerinde bunlardan birkaçını yaparak çok maç getirdi bize. beşiktaş geçen sezon kendisine kapanan takımları bu şekilde açtı, neredeyse iki maçından birinde duran toptan gol bularak. böyle bir golden sonra zaten rakip takım açık oynamaya başlıyor ve işiniz daha da kolaylaşıyor. evet tek sorunumuz bu değil fakat geçen sezon belki buna benzer bir oyuncumuz olsa 1 golle bıraktığımız şampiyonluk belki de bizimdi.

    bu sebeplerle, ghezzal, cicaldau gibi teknik kapasitesi üst düzey oyunculardan birini mutlaka ilk 11'e monte etmemiz gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın