• 416
    yaklaşık bir ay önceki bir entrymde, fenerbahçe acaba 1959 yılı öncesi şampiyonluklarını, avrupa’da kurulması düşünülen avrupa süper ligi’ne girmek için mi istiyor diye sormuştum. bugünkü açıklamalardan sonra konu netleşmiştir. evet fenerbahçe bunun için 1959 öncesi şampiyonluk yalanını bu kadar köpürterek üstüne gidiyor.

    ne diyor süper lig kurucuları, 15 takım sabit olacak, diğer beş takım henüz şartları açıklanmayan yıldız sistemine göre seçilecek. bu yıldız sisteminde yerel ligde kazanılan şampiyonluklar mutlaka yer alacaktır. yani ne kadar çok şampiyonluk o kadar çok yıldız. ha buna rağmen galatasaray’ın aldığı uefa kupası ve süper kupanın getirdiği puanlamayı aşabilir mi fenerbahçe onu bilmiyoruz. buna rağmen fenerbahçe 29 şampiyonlukla bir haksız avantaj sağlamak istiyor ki bu hinlikten başka bir şey değil.

    fenerbahçe’nin borç miktarı ali koç devraldığında 650 m euro idi. son üç sezonda yapılan 56 transfer ile borç miktarı 800 m euroyu buldu. (belki daha da fazla olabilir.) avrupa süper ligine sonradan girecek (kurucu 12 takım dışındaki) 8 takımın her birine 200 m euro ödenecekmiş. bu da demektir ki ali koç bu para için yanıp tutuşuyor ve kurtuluşunu da bu da görüyor. ancak yine söylüyorum, puanlama sisteminde bu işe yarayacak mı? bence yaramayacak.

    şimdi tff, kendisinden ayrılmak için şampiyonluk isteyen fenerbahçe’ye destek verecek mi? çünkü uefa açıkladı, avrupa süper ligine katılan takımlar yerel liglerinden ve dolayısıyla yerel federasyonlarından ihraç edilecek. bunu uygulamaya çalışacaklarından eminim. çünkü ellerinde başka yaptırım imkanları yok uefa ve ülke federasyonlarının.

    fenerbahçe’nin debelenişinin nedeni ortaya çıktı. bizzat tff’den alacağı yıldızlarla tff’den ayrılmak istiyorlar. çok komik değil mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın