• 382
    galatasaray spor kulübü'nün bayanlar basketbol tarihinde belki de en önemli maçtır.

    rusya'da oynanan final four'da ekaterinburg'u geçtikten sonra rakibimiz şikeciler olmuştu, aynen ekaterinburg maçında olduğu gibi maça çok iyi başlamıştık, maçın 4. periyodu ise çok çekişmeli geçmişti.

    maçın son bölümünde şebnem kimyacıoğlu'nun göndermiş olduğu üçlükler maçı bize kazandırdı diyebiliriz. :)

    bu kupanın kazanılmasında, avrupa şampiyonluğumuzda ışıl alben, şebnem kimyacıoğlu, alba torrens, nevriye yılmaz, bahar çağlar, shavonte zellous gibi oyuncularımızın çok önemli katkısı olmuştu.

    bu ülkeye ilk euroleaguekupası'nı galatasaray bayan basketbol takımı getirmiştir.

    bu takımımız için heralde gelmiş geçmiş en iyi takım diyebiliriz, galatasaray bayan basketbol takımı bir yılda alınması gereken 3 kupanın (eurolig, türkiye şampiyonluğu ve türkiye kupası ) hepsini kazanmış ve harika bir üçleme yapmıştır. :)

    tamam eurolig finalinde fenerbahçe'yi yendik de, bilin bakalım diğer iki finalde hangi takımı/ları yenerek aldık kupayı ? :)

    neyse, bayan basketbol takımımızın 2014 yılındaki eurolig şampiyonluğu dışında, 2009 ve 2018 yıllarında da olmak üzere toplam iki kez de eurocup şampiyonluğu kazanmıştır, bildiğiniz üzere 2016 yılında da erkek basketbol takımımız eurocup'ı kazanmıştı, yani toplamda galatasaray spor kulübü erkek ve bayan basketbolda toplamda ülkemize 4 (dört) avrupa kupası getirmiştir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın