• 23733
    galatasaray futbol kulübünde artık alınması elzem olan bazı kuralları hatta kanun niteliğinde kayıt altına alınması gereken şeyleri aşağıda belirtiyorum.

    1-transfer edilen herhangi bir futbolcuyu sosyal medyada yerip övüp, kötü zamandada itin bir tarafına sokmamalıyız. daha hiçbir katkı vermeden bağrımıza basıp havalimanında omuzlara alıp futbolcunun bir tarafını kaldırmamalıyız. futbolcu taraftarın iyi niyetini çok rahat bir şekilde suistimal edebiliyor.

    2-modern antrenman methodlarına geçmeliyiz. futbolcu düzgün orta açamadığında, şutu düzgün çekmediğinde vs. hata bir nebze futbolcuya aranabilir ama tamamiyle suçu futbolcuya atmak artık mantık dışı çünkü antrenman methodlarıyla siz futbolcuya yukardaki mevzuları daha iyi yaptırabilirsiniz. artık "top girmeyince girmiyor", "top bizi sevmiyor", hakem şöyleydi, saha böyleydi, rakip şuydu buydu söylemlerinden vazgeçip asıl mevzulara odaklanıp çuvaldızı kendimize batırmalıyız. futbolcu da yukardaki gibi bu ve benzer şikayetlerden nemalanıp üstündeki sorumluluktan çok rahat sıyrılabiliyor.

    3-sahada artık saha parselasyonu, geriden oyun kurma, çizgiye inip veya inmeden daha fazla ortalar açma, dikine oynama, üçgenler kurup paslaşma, defansın arkasına uzun toplar atma, duran top organizasyonları gibi birçok konuyu maçı kaybetsek bile sahada uygulamaya çalışıp birçoğunu gelenek haline getirip uzmanlaşmalıyız.

    4-modern futbol kültürü için tepeden tırnağa profesyonel yardımlar alınıp ne gerekiyorsa çalışmalara acilen başlanıp harekete geçilmeli çünkü avrupayla makas baya açılıyor ve bu hiç iyi değil.

    5-hani bir laf vardır ya "ununa mı ününe mi" diye artık ününe değilde ununa transferler yapmalıyız.

    6-yönetim kurulu artık futbolcularla samimi olmamalı, mesafe koymalı ve ağırlıklarını futbolculara hissettirmeli.

    7-maaş skalası yıllık en fazla 1.500.000 - 2.000.000 euro olmalı ve bu konuda oldukça sıkı kalınmalı.

    8-mümkün olduğunca genç oyuncular transfer edilip elmander gibi imza parasını dert etmeyecek kadar karakterli ve galatasaray gibi büyük bir kulübe geldiğinin farkında olan egolu değilde başarıya aç futbolcu transfer etmeliyiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın