• 23673
    19/20 sezonunda gol atamayan takımdır. gol atamıyoruz. aslında normal. herkesin olduğu yerde beklediği bir takım nasıl gol atabilir ki? ilerde bekleyen forvet dışında kimse gol koşusu yapmıyor. işin kötüsü stoperler ve ön libero dışında kimse defansif aksiyonda da bulunmuyor. bugüne kadar luyindama sayesinde ligde az gol yiyerek geldik. şimdi ise 2'şer 2'şer gidiyoruz maşallah.

    yani gerçekten bu oyunla gol atabiliyor olmamız bile mucize. zaten attığımız gollere bakın. ya ona buna çarparak girmiş ya da penaltı. doğru düzgün gol sayımız 1 bilemedin 2. başka türlüsü de olmaz zaten.

    burada sadece oyunculara kabahat bulmak da hatalı. hocamız "en uygun pozisyonu bulana kadar paslaşmak" gibi bir saçmalıktan bahsediyor çünkü. maç boyunca en uygun pozisyonu bekleye bekleye, ceza sahası çevresinde paslaşa paslaşa bomboş vakit geçiriyoruz.

    hayır madem ceza sahasına koşu yapılmıyor, o zaman bari ceza sahası dışından kaleyi gören vursun. o da yok. şut atmak yasak bu takıma. illa kale bomboş olacak önünde, öyle atılacak o şut. diğer türlü sopa var çünkü. böyle saçmalık mı olur?

    sonra "vay efendim niye kimse risk almıyor?" deniyor. nasıl alsınlar? takımın teknik direktörü "risk alınmayacak" diyor. "şut çekilmeyecek, hatta topla kaleye girilecek. boş kaleye bile şut son tercih" diyor diye şüphe ediyorum. halbuki maç başladığında ilk yarım saat rakip kaleyi şuta boğmak lazım. oyuncularınız bu konuda yetenekli olsun ya da olmasın. 10 kere vurursun, 5'i kaleyi tutsa illa 1 gol çıkar oradan. kaleciden seker, ona buna çarpar filan, bişey olur yani. ama yok. topu çeviiiir, çeviiiiir, çeviiiiir ve kaptırarak kontradan golü ye. rezil bir düşünce.

    sen ilk 30 dakika kaleye bol bol şut attığında bir kaç durum ortaya çıkar:

    1) yukarıda da söylediğim gibi en kötü ona buna çarpar, bir şey olur.
    2) rakip stoperler çok gömülemezler. şutu engellemek öne çıkma mecburiyeti duyarlar. haliyle arkaya adam kaçırabilirsin.
    3) ilk 30 dakikada rahat rahat risk alabileceğin için isabetsiz şutlara taraftar da tepki göstermez.

    yani şu takıma şut attırmamak kadar saçma bir karar olamaz. hocanın 3 sezondur inatla yaptığı şey bu. "şut yasak". neden yahu? neden yasak?
App Store'dan indirin Google Play'den alın