• 21832
    kaleci

    muslera
    okan
    ismail

    sağ bek

    mariano
    linnens
    şener

    stoper

    marcao
    luyindama
    ozanwafor
    ahmet
    gökay güney

    sol bek

    nagi
    emre taşdemir
    ömer bayram

    sağ kanat

    feghuli
    jimmy

    orta saha

    seri
    belhanda
    selçuk
    donk
    atalay babacan
    abdussamed karnuçu
    emre akbaba *

    sol kanat

    ryan babel
    yunus akgün
    adem büyük *

    forvet

    diagne
    mitroglou

    yanlış saymadıysam ve/veya eksik yazmadıysam 14 yabancı var.

    şimdi kadroya baktığımızda öncelikle şunu söylemem gerek: "ne falcao'ymuş be kardeşim."

    bunu daha sonra konuşuruz ancak önce şöyle bir kadroya bakalım. kalede sıkıntı yok. okan'ı da aldıktan sonra oraya daha başka kaleci alınacağını düşünmüyorum. gerek de yok zira adam almışız artık. iyi veya kötü oraya bir hamle yapıldı.

    beklere baktığımızda ben bir sıkıntı görmüyorum. linnens sağ olsun o sırf varlığıyla burayı kuvvetlendiriyor. emre uzun bir maratonda olmasa dahi belli dönemlerde hizmet edebilir diye düşünüyorum. ömer'le uyuşamadık ne yazık ki o yüzden geri planda kalacağını düşünüyorum. şener'e gelirsek de ben şener'i hiç bir zaman beğenmiyrodum o yüzden şu an takımla aynı düzlemde değilim, hayırlısı olsun. şans bulacaktır.

    stopere baktığımızda teker teker sayınca burada bir problem yokmuş gibi gözükse de aslında burası problemli bir yer. ikili belli, orada sıkıntı yok. o bölgeye donk da çekiliyor (bence orada iyi). ancak ozanwafor kapalı bir kutu, nedir ne değildir bilmiyoruz. umarım bu seviyenin belli kısımlarında var olabilir. gökay çok övülüyordu bir ara, umarım buradan da bir şeyler çıkartılabilir. ahmet'in ne yazık ki ben temel eksiklikleri olduğunu düşünüyorum. bu saatten sonra -belki bir iki maçta beklemediğimiz performans dışında- verim alabileceğimizi düşünmüyorum, düşünen olduğunu da zannetmiyorum. daha da yaşı 25 keşke oynayabileceği bir takıma gitse. kariyerinde daha zaman var.

    kanatlarda da oralara kaydırılabilecek oyuncularla sıkıntı olacağını düşünmüyorum. jimmy kanatta oynayabiliyor, içeride de kullanılması planlanıyor belli ki. adem de kariyerinde ön taraftaki 4 bölgede oynadı. mümkün olsa buraya bir oyuncu daha ekleyebilsek çok güzel olur ancak elzem gözükmüyor. as oyuncular iyi, kenardan koyabileceğimiz isimler var (yunus gözünü seveyim), bir şekilde ikama edilebilir.

    orta sahaya geldiğimizde burada bir problem görüyoruz. belli ki biz sahada seri ve belhanda'yı göreceğiz. (yıl içinde olabilecek hadiselerden dolayı belhandayı kanatta vs görebiliriz. bunu hesaba katmadan yazıyorum.) bu ikilinin yanına arkasına nasıl planlanıyorsa artık (yani ön libero diye bir beklentim yok benim), kim gelecek? soru bu. içeriden, alt yapıdan (ay keşke) ya da transferle... bu gidişle donk'u bu bölgede kullanacağız. bu iyi bir şey değil, zira donk bizim stoper kısmımızı da güçlendiriyor. oturması her manada işimize yarayan bir oyuncu. jimmy de belli ki iç bölgelerde denenecek. ben bu noktada abdussamed'in veya okay'ın (altyapıda önceden orta saha oynuyordu) öne çıkmasıyla coşarım ama bu benim fantezimle alakalı bir durum yoksa bu oyuncuların ne durumda olduğuna dair gram bilgim yok. haliyle bu noktadaki sıkıntıyı çözmenin bir yolunu bulmamız lazım.

    adem konusununda bir konuya ayrı değinmek istiyorum. ne verir çok bir tahminim yok ancak zamanında vaad ettiğini verirse çok bölgeli bir oyuncu olduğu için elimizi rahatlatır. iki kanata da konabilir, geri forvet, doğru yapıda ileride tek oynayabilir. yalan olmasın bu konuda beklentim baya az.

    son olarak forvete bakmamız lazım. şu an insanların deliler gibi haykırdığı pozisyon burası. diagne'yi seviyor muyum? kesinlikle hayır. mitro'dan beklentim var mı? evet var. ama her şeye rağmen bu bölge bizim birinci önceliğimiz olan bölge değil. buradaki isimlerden biri (yalancı bir istatistik olduğuna inasam ve kötü bir futbolcu olduğunu düşünsem de) rekor kırmış diagne, ve mitro. bence de buraya farklı bir hamle gerekiyor. belki daha farklı bir oyuncu, belki daha kaliteli, belki ikisi, belki samata, belki falcao... ancak benim aklımın almadığı nokta tam olarak bu. bazen tercihler yapmanız gerekiyor. enerjinizin tamamını 2 tane oyuncunuzun olduğu ikame edebileceğiniz dışarıdan oyuncunuzun olduğu bölgeye vermek bana çok yanlış geliyor. öncelikle stoper ve orta saha teknik ekibin kafasında oturmalı (dediğim gibi adam alınsın demiyorum.) daha sonra burada bir eksiklik olursa buraya kimi alalım diye tartışmamız gerek.

    falcao ismini daha önce anmamın sebebi bu. falcao'nun gelmesi konusunda ben çok kararlı biri değilim. kafama oturan noktalar olmakla beraber şüphlerim de var. anlamadığım nokta ne bu acele. kaç takım falcao'nun peşinde. bu vergi durumlarında kaç takım bizim önerdiğimiz paraları falcao'nun cebine koymak istiyor. çok isteyen varsa alsınlar dünyanın sonu değil. falcao forvet hattımızdaki oyunculardan biriyle yer değiştirse ve adının önerdiği katkıyı verse çok güzel olur ancak çok abartıldı bu süreç.
App Store'dan indirin Google Play'den alın