• 509
    11 yaşındaki galarasaraylı bir çocuğu ne kadar çok gururlandırabilir ise o kadar çok gururlandırmıştı.

    çocuk bir aklın anlayabileceği veya kavrayabileceği bir şey değildi elbette ama ona rağmen imkansızı başarmakta olduğumuzu hissediyordum. şampiyonlar ligi grubumuzda hertha berlin ile başlayarak sırası ile milan'ı ve uefa'da da bologna'yı, dortmund'u, mallorca'yı ve leeds'i devirmiştik ve bu süreçte oynadığımız toplam 10 maçta hiç yenilmemiştik. tam anlamıyla korkunç bir şey !!!

    ama bölüm sonu canavarı olarak karşımıza çıkan, dönemin uzay takımlarından biri olan arsenal'di. seamen, lee dixon, martin keown, tony adams, sylvinho, patrick vieira, ray parlour, emmanuel petit, dennis bergkamp, marc overmars ve thierry henry'li kadrosu yenilmez gibi duruyordu. ama fatih terim'in aslanları kahramanca ve kaybetmek nedir bilmez bir cesaretle oynadı ve o gün için rüya gibi gelen ama değeri ve anlamı günler ve yıllar geçtikçe daha da iyi anlaşılacak bu zaferi bizlere yaşattı.

    penaltı atışlarında davor suker'e ve patrick vieira'ya "dur" diyen direkler de tanrı'nını bizim almamızı istediğinin kanıtıydı adeta.

    hepsinin ayağına, yüreğine ve alın terlerine sağlık!

    maç öncesi muhtemelen "terlemeden 3-4 atarız" diye düşünen arsenalli oyuncuların maç sonundaki yüzleri:
    https://galeri14.uludagsozluk.com/...l-maci_1325932_m.jpg
    dönemin bir gazete haberi:
    https://galeri14.uludagsozluk.com/...l-maci_1425450_m.jpg
    tam olarak o an:
    https://pbs.twimg.com/media/C_72sicXoAA2oka.jpg

    fatih terim:
    "biz 17 mayıs'ta sadece bir kupa kaldırmadık. galatasaray ruhunu ve kimliğini futbol tarihine yazdırdık. yenileri için ise nefesimiz yettiğince çalışıyoruz."
    (17 mayıs 2018)
    https://66.media.tumblr.com/...DjD1r0iddqo1_500.jpg
App Store'dan indirin Google Play'den alın