• 898
    $ike, var'in uygulanamamasi veya art niyetli kullanilmasi, adaletsizlik, tff ba$kaninin bahis $irketi satin almasi vs. vs. uzadikça uzayan olumsuzluklar listesi.

    ancak bir gerçek var ki, yabanci sinirinin kalkmasi ile ülke kaliteli ve ucuz yabanci gördü ve bu da takimlar arasindaki kalite makasini daraltti.

    30 küsür yildir fubol takip ederim. bu yil çok çeki$meli mücadelelere sahne oluyor süper lig. yabanci siniri yerlinin de kalitesini arttirdi. forma sava$i iyice kizi$ti. eskiden 4-5 yabanci oynatilabilen dönemde, yerli, nasil olsa yerim garanti diyordu. 4-5 yabanci hakki bulunan takimlar istedikleri futbolculari yüksek bedellere transer edebiliyor, yüklü maa$lar ödemek zorunda kaliyordu. çünkü 4-5 hakki var. en iyilerini bulmak zorunda. bulunca da çabuk kaybetmek istemiyorsun, uzun süreli sözle$meler imzalaniyor, tutmayinca da elinde patliyor. halbuki sinirin olmadigi bir ortamda daha rahat davraniyosun. 1 pahali yerine 2-3 ucuz aliyosun, tutanla yola devam, tutmayana da elveda diyosun. daha esneksin sonuçta kulüp olarak.

    lakin $öyle bir $ey var. ülke futbolunun ileri gitmesini istiyorsak mevcut yabanci kuralina alt yapidan yeti$mi$ futbolcu kurali da eklemek lazim. yani yabanci sinirsiz olsun ama takimlarin alt yapidan yeti$mi$ oyuncu oynatma zorunlulugu olsun kademeli olarak. atiyorum 2022-23 sezonundan itibaren 2, 24-25 sezonundan itibaren 3 densin. atiyorum 1 kadroda, 1 18'de densin, sonra 2 kadroda ve böyle devam etsin. akabinde 5 yil sonra bir degerlendirme yapilsin. tutarsa devam, tutmazsa nerede yanli$ yapildi ise orasi düzeltilip, devam edilsin.

    fakat bunun öncesinde altyapilara yatirim $art! her takim alt yapisina belli bir bütçe ayirmak zorunda olsun. bütçenin büyük kismi tesislere kullanilsin ve uluslararasi turnuvalara katilmalara. en önemlisi de beslenme!!! beslenme hocalari tutulsun, çocuklar etin yanina kola içmesinler artik.

    olmayacak diye bir $ey yok. olur. adam gibi bir federasyonla olur.

    i$te i$in en can alici noktasi da burasi. maalesef o adamlar yok ülkemizde. var olanlarda asla o görevlere kolay kolay gelemeyecekler..

    güzel güzel yazdiktan sonra bi güzel siçiverdim entry'nin içine. abv demirören. morak birakmadin insanda. umarim gelen gideni aratmaz!!!
App Store'dan indirin Google Play'den alın