• 1739
    ocak 2015’de takımların kadrolarında 14 yabancı bulundurmasına müsaade eden kararın açıklanmasından bu yana avrupa’ya giden bazı oyuncularımız ve onlarla ilgili ufak bilgilendirme;

    enes ünal: temmuz 2015’de 4.5 milyon euro’ya manchester city‘ye giden futbolcumuz, temmuz 2017’de 14 milyon euro’ya villareal bünyesine katıldı. şu anda valladolid‘de kiralık olarak oynayan enes 18 la liga maçında ortalama 76 dakika oynayarak 3 gol 1 asist istatistiklerine ulaşmış. şu ana kadar beklenen patlamayı yapamamış olsa da futbolunu geliştirdiğini, sadece ceza sahası içinde yaratabildiği etkinliği, pas istasyonu olabilen, arkadaşlarına servis yapan bir futbolcuya doğru çevirdiğini söyleyebiliriz. çok sıkı bir valladolid izleyicisi değilim ama enes’in villareal’in planlarında hala bulunduğunu düşünüyorum. kendisi hala 21 yaşında.

    çağlar söyüncü: temmuz 2016’da 2.65 milyon euro’ya freiburg‘a katılan milli futbolcumuz burada gösterdiği iyi performansın ardından ağustos 2018’de 21 milyon euro’ya leicester city‘ye transfer oldu. ben kendisini çok izlemedim fakat genel kanı abartıldığı kadar iyi olmadığı yönünde. bu yıl pek forma şansı bulamasa da önündeki isimlerden biri harry maguire. epl’de 5 maç ortalama 56 dakika görev alabilen çağlar en azından 3-4 yıl daha adadan çıkmayacaktır. hala 22 yaşında olduğunu da belirtmek lazım.

    cengiz ünder: temmuz 2017’de 13.5 milyon euro’ya roma’ya giden futbolcu efsane bir yıl geçirdi. 6 aydır sürekli transfer dedikodularının içide olan futbolcu avrupa’da ve ligde önemli işler yapan roma’nın en değerli oyuncularından. seria a’da bu yıl 18 maçta 3 gol 6 asist, şampiyonlar ligi’nde de 3 gol 2 asist istatistiklerine ulaştı. en aşağı 50 milyon euro kazandıracak roma’ya. daha 21 yaşında.

    mehmet zeki çelik: temmuz 2018’de 2.5 milyon euro’ya istanbulspor’dan lille‘e transfer olan futbolcu ligue 1’de 20 maçta görev aldı ve an itibariyle atletico madrid tarafından takip edildiği yazılıyor. daha 21 yaşında.

    okay yokuşlu: geçtiğimiz yaz 6 milyon euro kazandırarak trabzondan celta vigo’ya giden oyuncu bu yıl 15 la liga maçında 65 dakika ortalamayla görev alıp 1 gol atmış. daha 24 yaşında.

    cenk tosun: en iyi reklam kendisinde yapıldı. şampiyonlar ligi’nde yaptığı istatistiklerle 22.5 milyon euro’ya everton‘a transfer oldu. everton gözden çıkardı gibi duruyor ama yine avrupa’da kalacaktır. kendisini beğenmiyorum ama çok geliştiği de bir gerçek. 27 yaşında.

    merih demiral: fenerbahçe bedavaya alcanenense‘ye kaptırdı. oradan sporting lisbon’a transfer oldu. bugün itibariyle 7 milyon euro’ya sassuolo‘ya transfer olduğu konuşuluyor. daha 20 yaşında.

    serdar gürler: geçtiğimiz yaz huesca‘ya 2.5 milyon euro'ya transfer oldu. oralarda tutunamadı ve göztepe’ye kiralandı ama yine de iyi para kazandırdı.

    semih kaya: temmuz 2017’de sparta prag’a 2 milyon euro’ya transfer oldu. sakatlıklar sonucu kendisini çok gösteremedi, bu yıl süre alıyordu. kiralık olarak galatasaray’a geri döndü.

    emre çolak: galatasaray’ımızdan bedelsiz olarak deportivo’ya gitti. şu an al wahda takımında oynuyor.

    ve son olarak;

    ozan kabak: galatasaray’ımızda 4 ay gibi bir süre a takım’da süre alıp 11 milyon euro’ya stutgart’a transfer oldu. çok değil 1-2 yıla çok daha büyük transfer yapacak. daha 18 yaşında.

    edit: unuttuklarım olmuştur fakat şu tablo beni çok mutlu ediyor, daha gidecek onlarca futbolcu var. ülkeye girecek milyonlarca euro var. yabancı sınırını yeniden getirmek cinayettir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın