• 83
    mustafa cengiz'in kendisine has bir konuşma tarzı var. resmi siteden yayınlanan malum yazının da bizzat kendi elinden çıktığını pek çok insan "profesyonel dünyanın umulmadık bariyerleri" ifadesinden çıkardı. o zaman biz de biraz bu ifadeyi incelemeye çalışalım. birincisi yazının yayınlanma zamanı; malum ortalık yangın yeri olmuş. taraftar aylardır ama esas olarak 4 ocaktan itibaren her gün forvet transferi ile yatıp forvet transferi ile kalkar olmuş. kap bildirimi gelmedikçe gerginleşen taraftar sosyal medyadan zaman zaman küfre varan serzenişlerde bulunmaya başlamış. bu ahval ve şerait içinde galatasarayın kasa kolaylığı yarattığı için konumu tartışılmaz yöneticisi ile idari personeli kalkmış, dubailere kadar gitmiş ve aradan günler geçmesine rağmen netleşen bir durum olmadığı gibi, bahse konu yöneticilerin herhangi bir transferi bitirmeden yurda döndüğü anlaşılmış.

    henüz onlar yoldayken de bu transfer dönemine damgasını vuran yazı yayınlanmış. "profesyonel dünyanın umulmadık bariyerleri"... profesyonel dünyadan kastedilen ne? tabii ki futbol piyasasının bu işleri para kazanmak için yapan kulüpleri, futbolcuları ve menajerleri, burası açık. peki umulmadık bariyerler nedir? esas olan burası. sorunlar, anlaşmazlıklar her ticari ilişkide yaşanır. zaten bunlar olmasa ikili ilişkileri bağlayıcı nihayetlendirici o sözleşmeler de hemen imzalanır. burada kullanılan kelime "bariyerler". başkan 28 ocak 2019 divan kurulunda engeller diye çeşitlendirdi bariyerler ifadesini. biz engel deyince ne anlarız?

    güncel türk dil kurumu sözlüğünde engel kelimesi; "bir şeyin gerçekleşmesini önleyen sebep, mani, mahzur, müşkül, pürüz,mania, handikap" olarak tanımlanmış. buraya kadar da sorun yok. esas olan "umulmadık" kelimesi. bu umulmadık ifadesi sürecin özeti olan yer aslında. biz bu umulmadık ifadesini, galatasarayın bir kuruşunun peşinde, ayağı çamurlu cefakar taraftarın ailesinin rızkından arttırıp aldığı formanın vicdani sorumluluğunda, serumlarla ayakta duran, hasta düşmüş, uykusuzluktan gecesi gündüzüne karışmış ifadeleri ile beraber okuyalım.

    karşımızda elinden gelen her şeyi yapan ama her seferinde galatasarayın parasına göz dikmiş kurnaz tüccarlarla, menajerlerle, futbolcularla karşı karşıya kalan yöneticilerimiz var. tam biz anlaştık derken bize yeni şartlar sunan, verdikleri sözlerden dönen insanlar bunlar ve biz yola çıkarken böyle olacağını hiç ummamıştık. yoksa plansız çalışmadık, gecemizi gündüzümüze kattık, evimize gidemedik, eşimiz bizimle küstü bu sebepten diyorlar.

    sonuç; sonucu 31 ocak saat 24.00 a kadar hep beraber göreceğiz. transfer yapamazsa kendi koltuğunun bile sallantıda olduğunu "profesyonel dünyada" duymayanın kalmadığı bu yönetim, bakalım bilinen ve kendi yarattığı handikaplarla oturduğu pazarlık masalarından, galatasarayın "milyarlarca kuruşunu" fazla vermeden en makul sözleşmeyi yapmayı nasıl becerecek? merakla bekliyoruz...
App Store'dan indirin Google Play'den alın