• 76
    kadroya şöyle bir bakıyorum. müsadenizle önce kaleden başlamak istiyorum;
    kale:
    fernando muslera ve ufuk ceylan bu sene filelerimizi koruyacak aslanlarımızdır. fernando muslera zaten kalesinde fazlasıyla güven vermekte, taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanmaktadır. o yüzden kim oynar nasıl oynar muhabbetinin dönmeyeceği nadir bölgemizdir. adı maç öncesi tahtaya ilk yazılacak olandır.
    defans:
    sol bekte tartışmasız hakan balta oynacaktır. geçen sene yükselttiği vites ile tekrar ışık saçmıştır. yokluğunda ise alınacak ilk önlem çağlar birincidir. çağlar her ne kadar itilip kakılsa da yine de işleyen bir takımın içinde seneye pek de sırıtacağını zannetmediğim, artık gerekli dersleri alacağını düşündüğüm yetenekli sol bekimizdir. güvenilmesi lazımdır. stoper mevkimizde semih kaya ve tomas ujfalusi ikili eyr alacağı aşikardır ancak ufa reyizin yerini zaman zaman dany nounkeu alacaktır. dany ligimizde beğenerek izlediğim stoperlerin başında gelmektedir. kendine has bir yapısı vardır. benzetmelerden kaçınılmalı seneye koyacağı performans ile değerlendirilmelidir. gökhan zan 4. alternatiftir ancak semih kayanın olası eksikliğini giderecek ilk tercihtir yerli olmasından dolayı. 4 kişilik rotasyonu olan bir tandem. sağ bek ise yıllarca el freniyle oynadığımızı bize hatırlatan emmanuel ebouenin kontrolünde olacaktır. kanat bindirmelerinde arkasını hamit altıntop dolduracak ve oyunu iki yönlü oynayabilen bu isimler ile sağ kanat çok işlevsel hale gelecektir. şüphesiz. sabri sarıoğlu ise artık takımda abilik görevlerini yerine getirmeli yavaş yavaş. oynamayacağı aşikar. o yüzden gençlere eğilmeli, yetiştiği kulübün mentalitesini aşılamalı. iki tuğla arasındaki birleştirici çimento o olmalıdır.
    orta saha:
    işte burada resmen bir yığılma var sözlük. 4-5-1 4-4-2 4-3-3 gibi oyuna başlangıç ve gidişatına göre değiştirilecek taktiksel müdahleler için sonudna rotasyon sağlanmıştır. orta sahada geri 3lü hamit- melo- selçuk olması beklenirken hücumsal görevi büyük ihtimal hamit- amrabat- elmander yürütecektir. işte buradaki alternatif zenginliği bizi bu sene formdan düşmeden ve motivasyon kaybından koruyacaktır. forma bekleyek olanlar ya da saydığım isimlerden formayı alması muhtemel isimler olan engin, yekta, emre çolak, culio, riera, aydın gibi isimler mutlaka sene içerisinde forma şansı bulacak ve eğer iyi değerlendirirlerse de kolay kolay geri vermeyeceklerdir. en önemlisi yedek kulübesi artık fazlasıyla destek verecek hale ve zenginliğe bürünmüştür. sakatlanan veya ceza alan birinin yeri kendisini aratmayacak meziyetlerdeki oyuncularımızla doldurulacaktır. bunun en büyük meyvesini şampiyonlar ligi dönüşlerinde yiyeceğiz.
    forvet:
    bir kaç sezondur olmayan bolluk sonunda sağlanmıştır. artık mutlak rekabet içinde olan futbolcular formayı kapabilmek için amansız bir yarışa girişecekler ve adalet terazisi hassas insan imparator tarafından da hakeden o kutsal formayı giymeye hak kazanacaktır. öncelikle eğer tek forvet oynayacaksak bence bitiriciliği olan bir ismi tercih edecektir grande. bu isim ya baros ya da burak olacaktır. eğer çift forvetle oynarsak elmander banko olup çilek ile ikili olabilir ya da burak ve baros arasındaki bir tercihle eşleşebilir. yedek forvetimiz olmadığı için ardayla sahaya çıktığımız kadro gelmiş gelişmiş ve milli oyunculardan kurulu bir milletler cemiyeti gibi hal kazanmıştır. işte görmek istediğimiz de bu. şimdi kaçsın bakalım o kolay goller!
    ve son olarak. imparator... ne diyeyim ki sana, gel tarihe gömelim dediler seni, galatasaraylı fatih yuvasına döndü dedin, yen dediler yendin, güvenimiz sonsuz sana, ekibine, masörüne, malzemecine.
App Store'dan indirin Google Play'den alın