• 1
    futbol yönetimindeki başarısızlık ve stat açılışındaki beceriksizlik nedeniyle başkanlığından oldu ve cezasını çekti.

    stadın bitirilmesi, riva, şirket birleşmesi, oktay mahmuti, frank rijkaard, kadın basketbol takımının euroleague'de oynayabilmesi, kadın voleybol takımının ayağa kaldırılması (euroleague'a davet edilmesinin altyapısı sonuç olarak), uefa 2012 kriterleri ve şike sürecinde adımızın karışmaması... hakkını vermeliyiz.

    cemal nalga olayındaki asıl suçluların cezası galatasaray kongresi'nde alkışlarla kaldırılırken, adnan polat'ın hala peşindeler.

    beşiktaş'ı rezil eden yıldırım demirören tff başkanı, fenerbahçe'yi şikeci yapaz aziz yıldırım ise efsane başkan oldu. hatta arda turan'ın dediği gibi fenerbahçe camiası olaylar kaşısında 'aslan gibi durdu'. peki ya biz ne yapıyoruz. adnan polat'a galatasaray düşmanı gibi bakıyoruz.

    rahmetli özhan canaydın galatasaray için uğraştı, çok iyi niyetliydi, her şeyini verdi ama sonuç hüsran oldu. peki adnan polat farklı mı? ne bekliyoruz?

    ünal aysal'ın istediği adnan polat'a iade-i itibar. tabandan gelen bir destekle bunu kolayca yapabilir.

    işte burada galatasaray sözlük'e göre düşüyor.
  • 2
    murat özaydınlı adnan polat'a, nihat özdemir ise adnan sezgin'e çok rahatça şike muhabbeti yapacak, oyuncular rakibe ilk 11'i verecek, efsaneler harcanacak, galatasaray'ın kuruluş felsefesine aykırı işlere imza atılıcak, galatasaray spor kulübü başkanı neredeyse aziz yıldırım'ın emir eri olacak, kendi taraftarını emniyete gammazlayacak, sonra da mağduru oynayıp itibar isteyecek, yok ya.

    alemin akıllısı da adnan, arkasına yönetimin işine karışmayı marifet sanan adamlara kendisini destekletiyor, te allahım. tribün,serhat ulueren adnan üçgeni'ni artık kimse yemiyor.
  • 3
    tapeler de fenerbahçenin sıradan yöneticlerinin bile dalga konusu olmuş, şaka yollu şike teklifi almış ama yinede ezilmiş, büzülmüş fakat galatasaray başkanına yakışan cevabı verememiş birine, itibar iadesi bence çok saçma. sen başkan olarak o koltuğun ağırlığını taşıyamıyorsan her şey müstahaktır sana. bu bize yaşattıkları içinden ufak bir kısım. örneklemeyi stad açılışı, 300 kişi vs. olarak uzatabilirim. utraslan yeterince saygı duyuyor, bana gerek yok bu yüzden...
  • 4
    sırf şike yapmadı diye, adnan polat'ı iyi başkan ilan etme kampanyası gibi görünüyor. kusurabakmayın ama ;

    -adnan polat,aziz yıldırım ile birlikte resmen kanka muhabbetleri çevirerek galatasaray duruşunun anasını ağlatmıştır.

    -stad açılışında galatasaray taraftarı'nı yerin dibine sokmuş, özhan canaydın'ı koruyamamıştır.(siyasetten bahsetmiyorum dikkat)

    -stad sırf kombine satmak ve locaları satıp ileriye dönük gelirleri erken harcamak adına erken açıldı ve sıkıntılar halen ortada.

    -bülent korkmaz, ümit davala, gheorge hagi gibi taraftarların koşulsuz şartsız sevdiği isimlerin arkasına saklanıp onları kullanmıştır.

    -adnan sezgin gibi bir adamı, herşeyin açık ve net olmasına rağmen florya'nın başına getirmiştir.

    -haldun üstünel gibi bir yönetici ile abuk subuk bir zamanda abuk subuk bir şekilde yollarını ayırmıştır.

    -futbolda florya başta olmak üzere baştan aşağıya bir enkaz yaratmıştır.

    -sadece populüst politikalar izleyerek taraftarı 3 sezon boyunca kandırmıştır.

    -kendi seçtiği yönetim ve takım arkadaşları ile bile anlaşamamıştır.(mehmet helvacı, yiğit şardan, ve daha bir çok yönetici istifa etti)

    daha bir çok şey sayabilirim ancak içimiz karardı farkındayım.şimdi bana çıkıpta iade-i itibar yapılması gerek ve bunun sebebi bu adam şike yapmadı diyemezsiniz.bu kişiye iade-i itibar yapılacak ise bunun tek bir sebebi olmalı, oda cv'sinde galatasaray eski başkanı yazmasıdır.

    ayrıyeten kimse zannetmesin ki adnan polat sportif başarısızlıktan ötürü bu kadar eleştiriliyor. adnan polat galatasaraylılık duruşu'nu yerle bir ettiği için şu an dış kapının mandalı konumundadır.
  • 5
    yine badem gozlu yaptik birilerini. desteklemedigim kampanyadir. sahsi hirslari icin galatasaraya zarar veren kimsenin itibari umrumda degil. galatasarayin itibarini ayaklar altina aldiranlarin itibarlari umrumda degil.

    nasil unutuyorsunuz gecmisi bu kadar cabuk anlamiyorum. rahmetli canaydin ölür buyuk baskan olur, adnan polat 2012 kriterleri yuzunden buyuk baskan olur. nedir bunlar ya? adam tum sacma hatalarini 2012 kriterlerinin arkasina saklamaya calisti durdu. biz de dahi yaptik adami simdi.
  • 6
    sayın adnan polat'ın stad açışında yaptığı becerisizlik değildir, galatasaraylılık duruşu gösterememek karaktersizlik sınıfına girer. kendisini stad bitirdiği için başarılı sayamayacağım. şirket birleşmesini sevin ya da sevmeyin tek başına mehmet helvacı bitirmiştir, adnan polat bunun üzerine konup helvacıya bir teşekkürü bile çok görmüştür. basketbol şubeleri ve oktay mahmuti tamamiyle hakan üstünberk'in başarısı ve vizyonudur. adnan polat'ın basket takımıyla gram ilgili olduğunu kimse bana savunmasın. farnk rijkaard'ın getirilmesi? böyle başarı mı olur allah aşkına neyiz biz mahalle takımı mı?

    adnan polat iyi ama başarısız bir başkan değildir. adnan polat kelimenin tam anlamıyla galatasaray'a yakışmayan bir başkan olmuştur ve öyle kalacaktır. hatasını anlayıp doğru zamanda istifa etmiş olsa bu taraftar yine ona hoşgörüyle yaklaşırdı ama o kendi egosunu galatasaray'dan üstün görüp yeniden kongreye gitmeyi uygun gördü. kendisinin ibra edilmemesi dediğim gibi kendi inatçılığının sonucunda olmuştur.

    iyi bir galatasaraylı mıdır? tabii ki iyi bir galatasaraylıdır. fenerbahçe maçlarını galatasaray adasında ne kadar heycanlı izlediğini ben biliyorum ama yönetim konusunda galatasaray'a layık olamamıştır. bunlar benim bildiklerim, benim görüşlerim tabii.

    desteklemiyorum.
  • 11
    ''kör ölür badem gözlü olur'' mevzusuna sınıf atlatan, saçma sapan kampanya kimse kusura bakmasın.

    galatasaray başkanının galatasaray'ı iyi yönetememesi olağan dışı bir durum değildir, yerine başkasını seçer, eski başkanı elini taşın altına sokup sorumluluk aldığı için teşekkürle uğurlarsın, tamamdır. bu yetenek meselesidir çünkü.

    amma velakin, tt arena'nın açılış gecesi yaşananlar, bir yetenek değil, karakter meselesidir. ''yaaa süreci yönetemedi'' diyen arkadaşlar varsa, pembe gözlüklerini müsait bir yerde bırakabilir.

    iade-i itibar kavramı zaten saçma bir kavram, o itibarı milyonlarca insanın gözünde kaybettiyse eğer, bir nedeni vardır. bu mevzuyu destekleyen arkadaşların ''acaba neden yakıştıramıyor adnan polat'ı bu camiaya bu adamlar'' diye düşünmesi gerekir. yoksa kampanya başlatmak kolay, herkesin evinde bir klavye var.
  • 13
    neyin iadesi kimin itibarı diye sormak istediğim.

    eski yöneticileri, futbolcuları, malzemecileri tek tek dolaşıp gönül almamız mı gerekiyor? eğer bir vefasızlık yapıldıysa sadece adnan polat'a mı yapıldı? bunları oturur tartışırız, bence adnan polat kendi ipini kendisi çekmiştir. kimseye bir şey söyleme hakkı yoktur. stat açılış rezaletinde başkan olduğu takımı bırakıp giden ben değildim kendisiydi. sonraki günlerde galatasaray için değil kendi 'itibar'ı için başbakanın peşinden koştu, yanılmıyorsam rize'ye falan gidip konuşamadan da geri döndü. galatasaray kimsenin tapulu malı değildir. yönetim kurulunun 3-4 üyesi istifa etmesine rağmen ısrarla seçime gitmedi. bu galatasaray'ı değil kendisini düşündüğünü gösterir. muhteşem bir başkan olsaydı dahi seçim kararı alıp yönetim listesini yenilemesi gerekirdi, ama seçilemeyeceğini o da bildiği için ısrar etti.

    adnan polat'ı bugün bulunduğu konuma getiren yalnızca sportif başarısızlıkları değildir. kulüpten gönderiliş biçimi elbette tartışılabilir ama kendi ipini kendisi çekmiştir. pek çoğumuzun sonuçlarını ön görebildiği konularda tarihi hataları olmuştur. bir daha herhangi bir yönetim kadrosunda adının bile geçmemesi gerekendir.
  • 15
    2012 kriterleri ve şike konusunda bir kulüp başkanı nasıl yapması gerekiyorsa o şekilde davranmıştır. yaptıklarının cezasını çekiyordur ve çekmeye devam etmelidir. iade-i itibar konusuna gelince, türkiye öyle bir yer haline geldi ki, işin doğru yapılmasından dolayı bir insana iade-i itibar yapmaya çalışıyoruz. almış olduğu cezalara bakıyorum da, allah akıl fikir versin.

    edit: sadece bir ek bilgi vermek istiyorum başka bir arkadaşın yazmış olduğuyla ilgili. haldun üstünel'in gitmesi ile ilgili olarak adnan polat'ın bir yaptırımı yoktur. kendi yapmış hatalardan dolayı (gizlenen ama bir çok insanın bildiği ) yönetimden çıkmıştır.

    edit2: galatasaray'ın menfaatleri için hükümete ses çıkarmadığını söyleyen arkadaşlara sesleniyorum; yeni otelinin inşaatı hangi dönemde onaylanmış bir zahmet araştırsınlar.
    adnan polat üzerinden özhan canaydın'a laf çarpanı yukarıdaki çarpar. kendi akrabası turkiye nike sorumlusu olduğu için kulübüm üzerinden para kazanamam diyerek, yıllarca nike formaya geçilmemiştir. el-insaf.
  • 17
    itibarına ne yapıldı da geri verilecek dedirtendir? resmi anlamda bir disiplin cezası alsa o ceza kaldırtılır böylelikle iade-i itibar olmuş olur. bunun dışında yapılacak bir şey yok. tt arena konusunda yaptıkları ile kamuoyunun hafızalarına kazınmıştır. rakiplerin alenen teşvik teklif ettiği başkan haline gelmiş, galatasaray başkanlık makamının saygınlığını düşürmüş bir eski başkanın, daha nasıl bir itibar alması gerekiyor gerçekten bilmiyorum. yapması gerekenleri yaptı diye omuzlara mı alalım? e faruk süren'i neremize koyacağız o zaman?
  • 18
    300 kişiden biri olarak desteklemediğim kampanyadır.

    ahlaksızlık yapıp sonra da tüm kurumlara sızarak olayları örtbas etme çabası aslan gibi duruşsa ben aslan gibi durmuyorum.

    kendi kurumunu rezil eden, ele güne kendisine devasa borçlandıran, utanmadan basketbol takımına da mevcut sponsor olması sebebiyle camianın sesini kısan kişi isterse amerikan başkanı olsun ben yine de o zat-ı muhtereme saygı duymuyorum ve lanet ediyorum.

    adnan polat'a düşman gibi bakmıyorum ama kendisine de iade-i itibarda bulunulmasını yanlış buluyorum. telegol'de herkes benim gönülden desteklediğim takımımın eski başkanına "sen,adnan,vb." şekilde hitap edip akılları sıra aşağılamaya çalışacaklar, 20 sene önceki maçtan görüntüler izleyip sıkıştıracaklar ve o adam sessiz kalacak, mahçup olacak, küçülecek kimse kusura bakmasın ben bu kampanyada yokum. şike sürecinde adımızın geçmemesine sebep olması da takdir edilecek bir durum değildir zaten olması gerekendir.

    25-30 milyonluk bir camiadan gönüllü olarak bu işi yapabilecek bir ton adam çıkabilirken kendisi gelmiş olduğu mevkinin kıymetini bilememiştir.

    başta söylediğimi tekrar söylüyorum 300 kişiden biri olarak desteklemiyorum.
  • 19
    destekleyeceğim kampanyadır. uzun uzun şu şu sebeplerden yazmayacağım ancak kendisi bir galatasaraylının gelebileceği en yüksek makama yani galatasaray başkanlığına ulaşmıştır. tarih bunu yazar.

    hükümet karşısında el pençe divan durması da tamamen aynı hükümetin ilerki zamanlarda galatasaray'a yapacağı pislikleri önlemek amaçlıdır. başka kulüp yöneticileri gibi ihale hesapları değil. yoksa kendisi de gayet bilmektedir egemen bağış'a gider yapmayı. ama galatasaray'ın menfaatleri için susmayı tercih etmiştir. ki kendisi zamanında chp istanbul belediye başkan adayı olmuştur. yani hiç de haz aldığını sanmıyorum akp hükümetinden.

    stat açılışında yaptığı rezillik sonrası kimse erdoğan bayraktar'ın üyelikten çıkarılmasını dile getirmezken herkes şimdi adnan polat ile uğraşıyor.

    ayrıca stat açılışında tayyip'in ismi okunurken yuhlayarak stat açılışımıza gölge düşüren, siyasi görüşü taraftarlığının stat açılışımızda bile önüne geçen taraftarlardır.

    adnan polat bu süreci kötü yönetmiş hatalı davranmış, konuşmuş olabilir. ancak o bir galatasaray başkanıdır.
  • 23
    gerek aziz yıldırım'la, gerekse hükümetin muhtelif üyeleriyle olan galatasaray ahlakına sığmayan ilişki ve iletişim tarzıyla kulübümü hem de başkanı olarak ziyadesiyle itibarsızlaştıran ve taraftar olarak benim başımı eğen bir adam için kimse kusura bakmasın iade-i itibar gibi bir onurlandırmayı doğru bulmuyorum.
    kaldı ki o dönem itibarı zedelenen adnan polat değil, bizzat yönettiği galatasaray spor kulübü olmuştur.
  • 25
    yapması gerekeni yaptı, bir de bunun için teşekkür mü edeceğim diyorsak, kime başarılı diyeceğiz?

    faruk süren yapması gerekeni yaptı, fatih terim yapması gerekeni yaptı, taffarel yapması gerekeni yaptı, uefa kupasını kazandık. ne diye uefa kadrosunu kutsallaştırıyoruz o zaman?

    15 ocak 2011 mi, 6 kasım 2002 mi? hangisi daha itibarsızlaştırdı galatasaray'ı?

    aziz yıldırım ile kanka olmak mı, yanıbaşında aziz yıldırım'ın her golden sonra alkışlaması mı?

    ribery'nin kaçması mı, harry kewell transferi mi?

    necati ateş kendini takımdan üstün görmeye başlar, sonra takımdan gönderilir sevinirsin ama ara transferde gelir gol atar, yine sevinirsin.

    iyi şeyleri hakan üstünberk, mehmet helvacı, haldun üstünel yapar, kötü şeyleri ise adnan polat, değil mi?

    bursaspor bir ödemeyi geç yaptı diye avrupa'dan men edilir, acaba yıllardır ekonomik krizle boğuşan galatasaray'da neden son yıllarda mahkemelik futbolcu sorunu olmaz diye sormazsınız.

    medyaya, tff'ye, diğer takımlara karşı ezik durdu diyorsunuz ama bu duruma neden düştü hiç sormuyorsunuz. arkasında sağlam camia ve sağlam ekonomi olmazsa ele güne rezil olursun işte. işlerimiz hallosun diye köprüden geçene kadar sesini çıkarmazsın; tt arena bitsin, borçlarımız azalsın sonra gerçek yüzümüzü göstereceğiz dersin. ama sonra ezik derler sana.

    tüm türk futboluna kara çalındı geçen sene. bursaspor ve galatasaray temiz dendi. işte bursaspor da gitti. herkesin işini şaibeli yaptığı, herkesin kırmızı ışıkta geçtiği bir dönemde sen işini düzgün yapmışsan seni alkışlarlar.

    2000'lerin ortasında o kadar gönüllü adam vardı ki başkanlıık ve yöneticilik için, şaşarsın. o yüzden özhan canaydın üç dönem seçildi, hem de çok zor şekilde, değil mi. başkanlık yarışlarına giren isimler de çok kuvvetli isimlerdi zaten.

    bülent korkmaz'a bir oyuncusu 'fuck off' diyor sen hala dik durmaktan bahsediyorsun. ümit davala görevden alındığında gerçekten destekeledik davala'yı değil mi?

    fatih terim ailevi sorunlar nedeniyle görevi kabul etmeyince hagi geliyor. o zaman ünal aysal için 'fatih terim'in arkasına saklanıyor' diyelim.

    yani dostlar, uefa kupası'nda pay sahibi olanlar da dahil olmak üzere, herkesin, tüm camianın 2000 sonrası süreçte her bakımdan çuvallaması nedeniyle 2002-2012 arasında itibarımız yerle bir oldu. türk futbolunu aziz yıldırım ve fenerbahçe yönetti.

    özhan canaydın görevdeyken hakkında söylenenler hemen unutuldu.

    şimdi tutup da herşeyi adnan polat'a yüklemek hakkaniyetli değil.
App Store'dan indirin Google Play'den alın