• 6
    burak elmas yönetiminin seçim kararı almak zorunda kalmasını dilediğim olağan genel kurul. bir hafta gibi bir süre kaldı. sezonun geri kalanında buradan çıkacak seçim kararı ancak heyecanımı diri tutabilir. burak elmas’ın verdiği sözleri tutmaması, iletişim beceriksizlikleri, federasyona karşı olan silik tavrı, rezil ettiği ara transfer dönemi, barcelona maç biletlerinin araplara peşkeş çekilmesi gibi konuların hesabının sorulmasını dört gözle bekliyorum.
  • 7
    ünal aysal'ın son zamanlarda sürekli galatasaray'lı derneklerle yemek yemesi, dursun özbek'in seçim için ekip oluşturduğu dedikoduları, dinçer azaphan'ın sürekli "fatih terim aday olursa yanında olurum" demeçlerinden yola çıkarak burak elmas yönetimi'nin ibra edilmeyeceğini ve seçime zorlanacağını düşünüyorum. burak elmas, faruk süren'in ekmeğini yedi yiyeceği kadar. ibra edilmezlerse faruk süren'in de ağırlığı kalmaz kurulda.
    zaten burak elmas seçim'e gitmem vs. dese bile yönetim kurulunu baştan aşağı yenilemelidir. başta ışıtan gün olmak üzere herkese kapıyı göstermelidir.
  • 8
    galatasaray taraftarının burak elmas yönetiminden kurtulmayı umduğu ve bu sebeple iple çektiği kongredir.

    şahsen hayatımda ibra edilmemesini bu kadar istediğim bir yönetim olmamıştır ve evet buna dursun özbek yönetimi de dahildir. lakin kongreden bir şekilde ibra kararı çıkacağını düşünüyorum. o yüzden pek umutlu değilim.

    maksat tarafımız belli olsun!
    https://gss.gs/VYN.mp4
  • 10
    burak elmas yönetimi ibra edilmezse şaşırmayacağım genel kurul.

    normalde bizim genel kuruldan bir şey beklemem ama burak elmas yönetimi çok zayıf ve camia içinde de ağırlığı olmayan bir yönetim. ibra edilmezlerse mustafa cengiz yönetimi gibi direnemezler de. seçime gidilir direkt.

    genel kurulda bunu isteyecek ve bekleyecek isimler olacağını düşünüyorum. başa geçmek isteyenler için büyük bir fırsat zira.

    ancak ibra edilirlerse hem kötü yönetimle devam edeceğimiz hem de camia içinde aday olmaya niyetli güçlü bir ismin olmadığı gerçeği bizi çok üzer.
  • 13
    galatasaray için çok kritik bir genel kuruldur. bu genel kuruldan ibrasızlık mı çıkar yoksa bunun evvelinde burak elmas seçim kararı mı açıklar bilmiyorum ancak değişime ihtiyacımız var. burak elmas'ın başarısız bir dönem geçirdiği ve hatta çok kötü kararlar aldığı aşikar. galatasaray camiası ve taraftarı çok uzun zamandır iyi bir başkan seçemiyor. seçilen başkan eninde sonunda büyük bir memnuniyetsizlikle gönderiliyor. artık bu sirkülasyonun bitmesi ve güçlü bir başkanın arkasında birleşmek gerektiğini düşünüyorum. galatasarayın ihtiyacı olan şey güçlü bir başkan ve doğru bir sportif akıl. umarım bu genel kurul kulübümüz için en doğru olayların gerçekleştiği bir genel kurul olur.
  • 14
    burak elmas yönetiminin ibra oylamasının yapılacağı genel kurul. ben burak elmas yönetimini hep eleştirdim, oyum olsa vereceğim oy da belli.

    ancak yine her ibra oylamasında çıkan söylentiler çıkmaya başlamış "kapalı oylama" diye. yok öyle yağma. oylama açık yapılacak ve kim bu kötü yönetimi ibra etmiş göreceğiz ki gelecekte işi daha da batırırlarsa kim buna zemin hazırlamış bileceğiz. veyahut ibra edilmezse ve bu yönetim gider yerine dursun özbek ya da daha beteri gelirse buna yol açanları göreceğiz. işler her iki durumda(ibra edilse de edilmese de) iyiye de gidebilir ama sonuçta sorumluluk kimde bilmeliyiz.

    yok öyle hem tüm kararları biz alalım hem de gizli kalalım; durumdan sorumlu olduğumuzu kimse bilmeyeceği için taraftar bizimle uğraşmasın.
  • 15
    galatasaray için 2022 sezonunun kırılma anlarından biri.

    burak elmas'ın ibra edilmesini istiyorum. isimler değişir burak elmas gider yerine ister a olur ister b gelir ama bu takımı en nihayetinde abramovich vs gibi bir para babası satın alamayacak dernek yapısı sabit kaldıkça bu bankalar birliği anlaşması oldukça ve mevcut federasyon ilişkileri devam ettikçe hiçbir şey değişmez. öncelikle bunu anlayalım.

    bugün dursun özbek riva geliri kırdırdı feghouli belhanda'ya kapütilasyon verdi diye hayıflanan kişiler kemer sıkmadan rahatsız.

    "gençlere yatırım yapalım"
    "türkiye'nin avrupa yüzüyüz yapılanma bizde olur"
    "gençlerle oynayalım kötü oynasak da laf etmem"
    gençler abi tecrübe kazansın şampiyon olmasak da olur"

    bu sözler pek çoğumuza yabancı değil. şimdi bu sözlerle konuşanlar daha ilk sezonda ibrasızlık istiyor.

    yönetimin idari olarak çok fazla iletişim kazası var evet ama objektif bakarsak son 3-4 senedir rüzgar biz (taraftar) nereden istediysek oradan esti. sonuç? oradan oraya savrulan dikiş tutturamayan istediği seviyeye bir türlü gelemeyen bir galatasaray. zaten burası çok önemli diyenlerin dizayn ettiği, havalimanı olmayan şehirlere iga'nın takım sponsoru olduğu ligde pek de farklı süreçler yaşanamazdı değil mi?

    şimdi dönüp bakınca suyu akışına bırakmanın ve yönetsel bir rahatlık sağlamanın mahalle baskısı kurmamanın önemli olduğu daha bir aşikar.

    bugün kızıl sultan ilan edilen burak elmas hazır bu kadar negatifliği toplamışken, hazır bu işe girişmişken yeniçeri gibi iki günde bir ayaklanmayı bir sefer de bırakıp suyun gidişini görelim. osmanlı da yapılamayan ıslahatlar gibiyiz. olmuş ve olmaya aday futbolcu arasındaki zamana ihtiyaç farkı gün gibi aşikar. bu yüzden bugünden yarına bir çiçek yetişmesini beklemek hayalcilik. sen iyi olsan da şampiyon olamayacakken neden bu çırpınış.

    campos, sensible gibi yapılanmayla yaza yaşanabilecekler heyecan veriyor insana. en azından bana. önder karavelli, ismail kartal yerine de domenec torrent ile sezonu kapadın. gedson'u para bulamadın alamadın. yaza; yeni bir teknik direktör (jardim/schmidt) free bir xeka + bir adet farklı orta saha kiralayarak/satın alarak/free bularak kimseyi satmadan bile takımın çevresi bambaşka değişir. hala neyin fırtınasını yaratıyoruz anlamıyorum.

    bir de her şeyi bilen yazarlarımızın ibra konusunun içini bu kadar boşaltmasını anlayamıyorum.

    2 ibra türümüz var. (keşke sözlük kuralları müsade etse de büyük harf yazabilsem.)
    1-idari ibra. hiçbir hukuki yaptırımı yok. ister onayla ister onaylama cengiz döneminde gördük. isterse 3 yılını doldurur burak elmas.
    2-mali ibra. hırsızlık, yolsuzluk vb. evrak üzerinde her şey delilli ispatlı ise bu yapılır. suçlama kabul edilirse de yasal olarak ceza alır. kaan kançal pi partner süreci hatırlarda daha taze ne oldu? kim ne yapabildi. geçiniz.

    bir de bir insanı hırsızlıkla suçlamak; bu kolay bir şey mi? kimi nasıl ne ile suçlayabiliyorsunuz yahu? bu sebeple burak elmas isterse 3 senesini çok çok rahat tamamlar, kimse de tek bir işlem bile yapamaz. zamanında yönetim düşürmek için (dursun özbek zamanı ali güvenç kiraz) muhalefetin en azılı olduğu günlerde imza toplanmak istendi ne oldu 1250 yeter sayısı gerekli iken 920 civarı imza toplandı.

    ez cümle bence yok yere ne kendinizi yıpratın ne de mahalle baskısı oluşturun takım üzerinde. biraz ferahlık iki taraflı da işlerin daha sağlıklı yürümesini sağlayacaktır. dilerim ibrasızlık gibi bir ekstra kaos yaşanmaz. güvenoyu alma yönetimin kendi tercihidir ama ben yeni yapılanma sürecinde bu yaşananları olağan görüyorum. biraz da tff konusunda daha dirayetli olunursa enseyi karartacak hiçbir tablo yok.

    edit: yazının tamamını okumadan ofsaytlayanlara selam olsun.
  • 16
    eğer ibrasızlık çıkarsa galatasaray’da bir şeyler daha da bozulacaktır.
    burak elmas ibra edilip edilmemesi çok da mühim değil.
    ben bunu adnan polat için de söyledim. o gün doğru gözüken şeyin aslında bugün ne kadar yanlış olduğunu anlıyoruz.
    sürekli ortada bir ibrasızlık lafı dolaşıyor, çocuk oyuncağı mı bu kardeşim?
    gedson fernandes’i almadı diye ibra etmeyeceğim diyen insan gördüm.
    resmen bir mastürbasyon aletine dönüştü bu ibrasızlık.
    galatasaray’da temmuz 2001’de başlayan seçim esnaflığının 20 yılda geldiği durum ortada.
    sürekli erozyona uğrayan bir yapı var önümüzde.
    polat, aysal, özbek ve cengiz’i ibra etmeyen bir çok üye artık işin tehlikele yere gittiğini gördükleri için ibra edeceklerini söylüyorlar.
    burada sorun burak elmas’ın kalması veya gitmesi değil.
    bu kafa yapısıyla kulübe güçlü başkan bulamazsınız.
    rahmetli cengiz’den kurtulmak için burak elmas gelsin diyenler, bugün de burak gitsin istiyor.
    burak gitsin tamam ama kim gelecek?
    dursun özbek mi? e o gitsin diye rahmetliyi seçmiştik.
    bence sorun kişilerden çok daha büyük ve bunu çözmedikçe kısır döngünün içinde dönüp duracağız.
  • 17
    burak elmas yönetiminin ibra edilmeme ihtimalini taşıdığı genel kuruldur. ancak geçmişe bakıldığında, kurullardan çıkan kararların da çok tutarlılık göstermediği ortada. ünal aysal yönetimine riva için yetki verilmezken bu yetkinin dursun özbek yönetimine verilmesi. adnan polat yönetimi ve rahmetli mustafa cengiz yönetimi ibra edilmezken dursun özbek yönetiminin ibra edilmesi.
  • 18
    2022-23 sezonunda burak elmas'ın galatasaray başkanı olmayacağı sonucuyla bitmesini istediğim, bitmesine sebep açmasını istediğim genel kurul.

    bu saatten sonra bu dikişin tutmayacağı aşikar, tutması içinde bir sebep yok açıkçası. söylenen bunca yalanı hasır altı edemezsiniz. başarısızlığın faturası her yerde çıkıyor, hayatın her yerinde bu fatura var. fatih hocamız bile bu bedeli ödedi çünkü ortada bir başarısızlık vardı. ama tek suçlu kesinlikle kendisi değil, dolayısıyla tüm yükün hocaya atılması inanılmaz derecede yanlış. faturayı burak elmas ve ekibi de ödemeli.

    başkanlığa seçilirken onca vaatte bulunmadan realist iddaalarla o koltuğa otursa bugün kimse laf etmeyecekti. ama söylediği her vaadinin altında kaldı, nefes alamıyor, nefes alamıyoruz bizde galatasaray olarak.

    sırf ibreti alem olması açısından bu kurulda verdiği vaatler kendisinin ve yönetiminin yüzüne vurulmalı ve bu iş burada bitmeli. gerek fatih altaylı yayını, gerek buket hanım'ın yayınında laf kalabalığı yaptı, danışıklı dövüşüklü bir yayına konuk oldu. bedel ödemeli, bizde camia olarak yönetim-futbolcu-taraftar üçgenini tekrardan kurmak adına bir olmalıyız.

    aslolan galatasaray evet ama canım kadar sevdiğim takımımın işbilmez ve yalan söyleyen insanlar tarafından yönetilmesini istemiyorum bir taraftar olarak.
  • 19
    burak elmas yönetimi ile ilgili (seçimden önce ve sonra) görüşlerim ortada merak eden açıp bakabilir ama bu ibra işi gerçekten yoruyor beni.
    mustafa cengiz yönetimini ibra etmeyeceğim tayfası ile burada resmen kavga ettik.
    aynısını burak elmas yönetimi için yapacağım sanırım.
    öncelikle yönetimsel anlamda ibrasızlık dursun özbek yönetiminine yapılmadıysa burak elmas yönetimine yapılmasının yanlış olduğunu düşünüyorum. burak elmas yönetimi üç yıl bu performansla giderse dursun özbek yönetimine anca yaklaşır.

    (mustafa cengiz gitsin tamam yerine kim gelecek öneriniz ne diye yırtındım burada ama bana hep o beylik laf söylendi "galatasaray yerde kalmaz" al işte kalmamış hali bu.)

    bu ibrasızlık muhabbetinin kampanya halini alması da aslında bizim taraftarların fosil olarak adlandırdığı yaşı ilerlemiş üyeler arasında değil aksine nispeten genç ve burada da temsilcileri olan üyeler arasında başladı. bu arkadaşlar inanılmaz üst perdeden söylemlerle daha önce görülmemiş bir muhalefet yaptı.
    yani benim yine bir çok kere dillendirdiğim "içeriden bilgi alıyoruz kulübe yakınız yok falanca abi yok filanca eski yönetici" tayfası.

    benim asıl derdim ibrasızlık değil aslında gitgide bölünüyor oluşumuz.
    genel kurul'un sağ tarafına oturanlar sol tarafında oturanlarla kavgalı, liseci kafatasçılar zaten yıllardır kendilerinden olmayan herkese tepeden bakıp ötekileştiriyor ve tüm bunların arasında kalan alaylı kesim daha da radikalleşiyor.
    bu gidişle fenerbahçe'de görmeye alıştığımız yok anadolu grubu, yok sakarya grubu gibi gruplara ayrılacağız.
    o nedenle bu ibrasızlık işini artık silah olarak kullanmayı bırakmak gerekiyor.

    ayrıca mali olarak ibra olan bir yönetimi idari olarak ibra etmiyorum demenin bir anlamı yok. (iki farklı ibra işi zaten anlamsız) tüzüğü değiştirelim farklı yaptırımlara gidelim derseniz anlarım ama ibra etmeyeceğim lafı artık çok kolay kullanılıyor tıpkı hain lafı gibi.
  • 20
    olağan genel kurulda ibra edilir edilmez. edilirse ne olur edilmezse ne olur bu konu hakkında bir hukuki bilgim yok. fakat taraftarın büyük bir çoğunluğu tarafından ibra edilmemiştir kendisi. yalan yok, büyük ümitlerle bende seçilmesini ve yapacaklarını görmeyi istedim. ama olmadı. olmamasını geçtim olmama sebeplerini düzeltmek için hiçbir çaba harcamadı. sadece fatih terimi gönderip herşeyin düzeleceğini beklediyse de zaten vizyonuyla sınıfta kaldı. belki ikinci defa başkan seçilirse ilerleyen dönemlerde ozaman edindiği tecrübeleri kullanarak iyi işler yapabilir. ama şuan için yetersizdir.
  • 21
    kapalı oylama yapılması gereken genel kuruldur. ortada başarısız bir yönetim var ve şahsi fikrim(ki bende onlara oy verdim seçimde) düzeltecek gibi de gözükmüyorlar. seçim şu şartlar altında her ne kadar elzem gözükse de buna giden yolun ibra sopasından geçmesi çok sağlıksız bir yapıya işaret.

    kapalı oylama yapılmama durumunda ise, açık oylamada salon ortadan ikiye eski derbi maçlardaki gibi bölünüyor ve her iki tarafta birbirine fenerbahçe tribününe bakar gibi bakıyor. orası galatasaray'ın merkezi. bu nefret dolu bakış açısı hiç iyi değil.
  • 23
    burak elmas eğer galatasaray’a söylediğinin yarısı kadar saygı duysaydı, ibrasızlık yüksek sesle dile getirilmeden seçim kararı alırdı. yarattığı güvensizlik öyle büyük bir boyuta ulaştı ki dolu dizgin, seve seve evet dediğimiz yeniden yapılanma sürecinden bile koşarak uzaklaştık. galatasaray’ın geleceği için kemer sıkmak, transfer politikamızı değiştirmek elzem hale gelmişken bu yola güven veren bir yönetimle devam etmeliyiz. terim kararından, ligdeki başarısızlıktan bağımsız değerlendiriyorum inanın. ışıtan gün konusunda sınavı geçemeyen, krizi yönetemeyen, federasyonla ve hakemlerle yaşadığımız hiçbir soruna çözüm bulamayan bir yönetim burak elmas yönetimi. tek tek anlatmaya gerek yok ama ara transfer dönemi yaşananlar, ceo skandalı, yönetim kurulunda bulunan bir çok kişiyle yaşadığı sorunlar, istifalar, yalan olduğu kanıtlanan beyanatlar, iletişim sorunları hala hafızalarımızda. ibrasızlık sopasıyla genel kurulu da galatasaray’ı da rezil etmeye hiç gerek yok. burak elmas bir galatasaray taraftarı olarak bu işi beceremediğini kabullenip yaza seçim kararı almalı. hala başarılı olacağına inanıyorsa tekrar aday olabilir ama yönetimin tekrar güven oyu almadan yoluna devam etmesi vicdanları yeterince yaralayacaktır.
  • 24
    gecenin bu saatinde bana entry girdiren başlık.

    ibra etmek, onaylamak anlamına gelir.
    ibra etmemek kötü bir şey değildir. yapılan icraatleri onaylamamaktır.

    bu yönetimin mali ve idari anlamda yaptıkları ortadadır.
    bu yönetimi ibra etmek de, bu günahlara ortak olmaktır.
    mevcut yönetimin mali ve idari olarak yaptıkları onaylanamaz.

    - ibra edelim, suya sabuna dokunmayalım demek, galatasaray'a ne olursa olsun, önemli değil demektir.
    - ibra etmek demek, cefakar galatasaray taraftarının, dişinden tırnağından artırdığı para ile gs store'dan alışveriş yaparak kulübe destek olma çabasına karşılık, hak etmeyen bitik futbolculara katmerli sözleşmeler yapılması ve buna sessiz kalınması demektir.
    - ibra etmek, taraftarın izlemek istediği başarılı bir takım yerine, saçma sapan bir kalitesizliğin bizlere servis edilmesi demektir.
    - ibra etmek, taraftarın sesine kulak tıkayanları ödüllendirmek demektir.
    - ibra etmek, galatasaray'ın gasp edilen haklarına, uğradığı haksızlıklara, sessiz kalan bu yönetimi alkışlamak demektir.
    - ibra etmek, vaat edilip de yapılmayan, bizlere sunulan tüm yalanlara karşılık aferin iyi yaptınız demektir.
    - ibra etmek, bu kadar başarısızken, istifa sloganlarına kulak tıkayanları, galatasaray'ı babasının çiftliği zannedenleri ödüllendirmek demektir.

    daha mı açık söyleyelim? hafızamızı mı tazeleyelim, peki, gelsin tazeler.
    * ibra etmek, "vamos barcelona" diye tweet atanların katmerli sözleşme almasıdır.
    * ibra etmek, "aslolan galatasaray" deyip de, yaptırdığı vasıfısız, yetersiz transferlerle kulübü borç batağına sokanların ödüllendirilmesidir.
    * ibra etmek, hayat memat meselesi olan barcelona maçında, galatasaray taraftarı yerine, araplara verilen biletlerdir.
    * ibra etmek, bankada çalışan kadınlara yönelik ahlaksız tweet atanlara alkış tutmaktır.
    * ibra etmek, aman nihat abimizle iyi geçinelim diyenlere, aferin iyi yaptın demektir.
    * ibra etmek, 30. hafta itibariyle 20 takımlı süper ligde 15.sırada olmak demektir.

    daha da sayarım, söylenecek çok şey var ama yerim yoktu yazamadım kardeş.

    bunları yapanlara aferin mi diyorsunuz? ben demiyorum.
    galatasaray'ı seven, sorumlu davranır ve bu yönetimi ibra etmez.
App Store'dan indirin Google Play'den alın