• 577
    ikinci kamp başlayacak 7 aydır eksik olan bölgelere transfer yapılamadı. hadi transfer yapmakta beceriksizsiniz la bari adam satın ya. tete, oliveira hala takımda. bu adamların gönderileceği sezonun ortasından belliydi hiç mi ön çalışma yapmazsınız. ne biçim yönetimdir bu ya.

    biz de bunlardan avrupa’da başarı bekliyoruz. ancak süper lig’de dandik takımlardan puan kasar şampiyon oluruz. başka da bir yol olmaz bunlardan.

    plansız programsız, her sezon aynı terane ye. yahu 7 ay, 7 aydır sol bekin 8 numaran yok. senin sezon biter bitmez adam getirmen lazım be. ilk kamp bitti ikinci kamp başlayacak süper kupa’ya iki hafta kalmış. sen hala adam alacaksın.

    yazık günah ya. abdülrahim albayrak gibi isyan edicem şimdi.
  • 578
    ben dursun özbek'i tanıyorsam büyük bir taraftar tepkisi olmazsa ederinin yarısına barış alper ve davinson'u satar. paranın yarısına hocanın listesinde olmayan menajer öneriai topçular alınır. ortalama bonservis, yüksek maaş, son kontrat. paranın kalanıyla da ödenmeyen maaşlar falan ödenir.

    bir de avrupa listesine yazılamayacak yusuf sarı transferi bekliyorum. 5 milyon euro.
  • 579
    iki yıl önce olduğu gibi 7-8 oyuncuya değil, sadece iki oyuncuya ihtiyacımız var ama tam anlamıyla elimize yüzümüze bulaştırdık bunu. 20 gündür peşinde koştuğumuz iki oyuncu dünya devlerinin peşinde olduğu, egoları tavan yapmış isimler de değil. birisi neredeyse yeni profesyonel olmuş bebe, diğeri dünyanın dışladığı bir ülkeden ayrılmaya çalışan ortalamanın bir tık üstü bir adam.

    demek erden timur olmasaymış, iki yıl önce kadro kurulurken 13.lükten alıp, küme düşen bir takım kuracakmış dursun özbek, allah korumuş. zorluk seviyesi sıfıra yakın iki transferi bitiremeyen adamlardan, sıfırdan kadro kurmalarını bekleyecekmişiz. allah öyle bir korumuş ki, torunlarımızın torunları bile konuşurmuş atalarımız ne zorluklar yaşamış diye.
  • 582
    yapılması beklenen transferlerin gerçekleşmemiş olmasından daha çok, henüz gelmeyen oyuncular üzerinden yapılan saçma sapan esprilerin havada uçuştuğu dönem. transferin yapılmamasından daha çok sinir oluyorum bu duruma. yok fax bozuldu, yok uçak bileti alınmadı, yok bugün de gelmiyor vb..

    herkes duyumcu, gs muhabirlerinin güvenilirliği sıfıra yakın zaten. millet birbiriyle dalga geçmeye başladı.

    şu takıma 2 tane transfer lazım. 5 ay önceden hazır olan liste herkesin elinde maşallah. ya pilot olmamak için kendimi zor tutuyorum. iletişimin sıfır olduğu yerde 10k takipçisi olan milleti ti’ye alıyor. valla şu dönem bitse de kurtulsak.
  • 585
    süper kupa finaline 2 hafta kalmasına rağmen, ilk kampın bitmesine rağmen hâlâ sağ bek transferi yapılmayan dönem. para bol herkes rahat olsun transferler kampa yetişecek yalanı söylendi ardından transferden sorumlu yetkili transferler nerede diyen taraftar için galatasaray taraftarı değil bunlar dedi. erden timur'un yokluğunda ilk dönemine çok hızlı şekilde dönen bir dursun özbek yönetimi sayesinde bu rezillikleri yaşıyoruz.
  • 586
    dubois 1.8, tete 2.8 ve oliviera 2.75 milyon euro maaş alıyor. üçünün toplamı 7.35 milyon euro. vergisiyle bize maliyeti 11 milyonu geçiyor, ve varsa bonuslar kap açıklamalarında yazmadığı için bu hesaba dahil değil.

    bizim muhtemelen brüt maaş maliyeti olarak 65-70 civarında bir bütçemiz var ve bunun %15'i havaya gidiyor şu anda. bu oyuncuları satamadığımız için de bütçede yer açılmıyor. mevcut kadromuzu korumuş olmamız bir avantaj fakat kadrodaki fazlalıkları da satamadık. zaniolo'yu bile sadece kiralayabildik ki net kârımız nedir belli değil, maaşını biz mi ödeyeceğiz ne olacak bilmiyoruz. zaten bonservisi taksitle olduğu için ondan gelen kiralık ücretle ancak belki bonservis taksidini ödeyebiliyoruz.

    neden futbolcu satamıyoruz? futbolda oyuncu satmak için gereken çevreye sahip idarecilerimiz olmadığı için. bu iş menajerler ve sportif direktörler üzerinden yürüyor. nihayetinde bir network meselesi. bizde kimsenin networkü yok. en networkü olan cenk ergün'ün de kendisine bile hayrı yok zaten.

    biz tete'yi olsun satabilseydik ya da zaniolo'yu kiralamak yerine satmış olsaydık belki ortasaha transferini, belki oğuz aydın'ı şimdiye kadar bitirmiş olurduk. ama temel sorun şu ki satamıyoruz. satamayınca da hiçbir şey yapamıyoruz.
  • 587
    fenerbahçe son gün batshuayi'ye istediği parayı verse neredeyse ağustos ayına geldik transfer ettiğimiz oyuncu sayısı 0(sıfır). bu artık sabredilecek bir konu olmaktan çıktı.

    yahu icardi'ye anormal teklif gelir o da gitmek ister elde tutamazsın forvet aramaya başlarsın, beklemediğin bir gelişmedir, bu yüzden forvet transferi gecikir, sancılı geçer anlarım.

    galatasaray'ın sağ bek ihtiyacı 6 aydır, orta saha ihtiyacı ise 1 yıldır olan bir mevzu. hala buraya adam getiremeyip, doue için elin makarası oluyorsan bu işin sorumluları, allahtan korkun ben bu işi yapamıyorum diyip istifa edin. yoksa stada gelemeyeceksiniz sezon içerisinde. bunun geri dönüşü çok fena olur benden söylemesi.
  • 588
    açıkçası erden timur ben artık yokum dediği andan itibaren tam olarak düşündüğüm şekilde ilerleyen dönem. o gün düşündüğümden gram farklı bir süreç ilerliyorsa fenerli olayım ya. hiç şaşırmadım. o yüzden öyle bir saldım ki hiç umrumda değil desem yeridir inanılmaz rahat izliyorum süreci.

    temmuzun 20sine geldik dolması gereken en kritik iki pozisyondan biri 1 yıldır diğeri de 6 aydır belli iken hala yeri dolmadı. en iyisi için bekletiliyor lafına inanan varsa elimde çok güzel boğaz gören bir tane köprü var bilgisi olsun. bu beceriksizler daha 20 yaşında 10 tane maçı olmayan adamı alamıyor en iyisini nasıl alacak…
  • 593
    geçmiş tecrübelerime dayanarak gidişatına bakınca fiyasko ile sonuçlanacağını düşündüğüm transfer dönemi. deniyoruz ama olmuyordan ziyade yönetimin kafasında zaten sönük bir transfer dönemi geçirmeyi planladıklarını düşünüyorum. mourinho sonrası fenerle bu sene rekabete girmemeyi tercih etmiş bir yönetim görüyorum. tek üzüldüğüm yalanlar söylenerek fahiş fiyattan kombine kitlenen gs taraftarı.
  • 600
    bizim adımıza oldukça vizyon yoksunu bir şekilde geçen dönemdir. galatasaray ne zaman başarılı olsa, proaktif bir şekilde daha da güçlenip hem ligde rakipleriyle arasını açma, hem de avrupa'da daha iyilerini yapmak için hırslanmak yerine muazzam bir rehavet ortamına bürüyor.

    öncelikle transfer delisi bir insan değilim. yıllar içinde futbolu takip ede ede başarının aslında küçük, çekirdek kadrolarla geldiğini, gelişmeye aç, hırslı genç yetenekler ile karakterli, lider özellikli tecrübeli oyuncuların bir harmonisini kurabilmenin en önemlisi olduğunu anlamış durumdayım. ancak futbolda en yapılmaması gereken şey durmaktır. real madrid nerdeyse her sene şampiyonlar ligi şampiyonu olmasına rağmen gidip dünyanın her yerinden 18'lik genç yetenekler transfer ediyor. bu adamların dünyanın en iyilerini alacak gücü mü yok? olay o değil.

    bakın sağ bekten, orta sahadan da geçtim. bizim elimizdeki en büyük aset an itibariyle barış alper yılmaz. bu sene gitmese bile seneye gideceği kesin gibi, elimizde tutamayız. bizim hemen bugün yeni barış alper'imizi bulup getiriyor olmamız lazım. takımda çok kanat var demek akıl almaz derecede vizyonsuz bir cümle. elindeki bütün kanat oyuncuları yarın gidebilir. tete zaten fazlalık, zaha'nın ziyech'in yaşı başı belli, kerem'in mental durumu belli, gitmek istediği belli, yunus oynamak istiyor, ayrılabilir vs vs. o yüzden oğuz aydın'ları, eren dinkçi'leri 1-2 milyon euro'na kıyamadın diye kaptırmak bence ahmakca. yarın bay'ı sattığında o gün parlamış olan yeni oğuz aydın'ı almak istediğinde "sen barış'ı 30'a sattın paran da var gel bakalım kucağımıza" diyecek karşındaki.

    bu sadece bir örnek. mertens'i 40 yaşında bu mucizevi performansını sürdüreceğine güvenip bugünden yedeği olacak, seneye de onun yerini alabilecek birini düşünmemek, galatasaray çapında bir kulüp için akıl almaz hareketler. tam da bu mentalitemiz nedeniyle 1-2 sene başarılı olup sonra çöküşe geçip sil baştan yapmak zorunda kalıyoruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın