• 615
    galatasaray’ın genlerinde olduğu gibi devam eden yani işler iyi giderken hiçbir şekilde doğru eklemelerin yapılmadığını gördüğüm herhalde 30’nci transfer dönemi. bu, galatasaray’da kağıda dökülmemiş bir kuraldır. işler iyi giderken eksik bölgelere asla doğru oyuncu alınmaz. ama ne zaman takım ligi 14’ncü falan bitirir, herkese rezil rüsva olur, o zaman nasıl oluyorsa birileri düğmeye basar ve bir sonraki sezonun kadrosu mükemmele yakın kurulur.

    ayrıca tekrar belirtmekte fayda var, buradaki okur ve yazar arkadaşlar da şunu iyice kafalarına kazısın. galatasaray’da asla transfer çalışmaları 6-8 ay öncesinden falan başlamaz zira galatasaray bir holding vb değildir. anonim şirket olmasına rağmen futbol takımı herhangi bir anonim şirket gibi yönetilmez, geleceğe dair yatırımlar uzun vadeli planlamaların sonucunda hayata geçirilmez. bunu söyleyen hangi yöneticiyse bilin ki yalan söylüyordur. galatasaray’da her transfer haziran’ın 15-20’si gibi, o da birileri lütfederse başlar. herkes kendisini düşünür, tatilinden feragat etmez, takımın ileri gitmesini okan buruk, fatih terim vb gerçek galatasaraylılardan başka hiçbir yönetici düşünmez. aslında son dönemde fatih terim de düşünmüyordu, o da her bulduğu fırsatta bodrum’daki evine giderdi.

    dolayısıyla sadece biz sevgili gerçek galatasaraylılar, kandırılırız ve gidip hemen fahiş fiyatlardan kombinemizi yenileriz, yeni formalar vb alarak kulübe destek olduğumuzu zannederiz. oysa onlar için sadece müşteriyizdir. ve biz o paraları kulübe sorgusuz sualsiz akıtırken, onlar o paralarla oyuncu transferi ayağına avrupa seyahatlerini yapar, o gittikleri şehirlerin gecelerine akarlar. avrupa’da oynayacağımız maçların deplasmanına işsiz güçsüz 18 yaşında, hayatında münih’i, manchester’ı, roma’yı rüyasında bile göremeyecek bebeleri götürürler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın