• 201
    erden timur ve "vasat sevmeyici" okan buruk varken kafamın rahat olduğu dönem.

    tek derdim ucl ön elemelerinden önce takıma icardi'nin yedeği olacak* ama aynı zamanda o yokken de onu %70 ikame edebilecek kaliteli bir 9 numara alınması.

    13. olan takıma icardi, mertens, oliviera, torreira, dubois getiren adamlar ucl katılım hakkına yakın olan son şampiyona ve son birkaç ayın sosyla medya şampiyonu galatasaray'a çok daha iyi isimler getirecektir.
  • 204
    erden timur'un da açıkladığı gibi eksik kısımlara (forvet, orta saha, yedek kaleci) potansiyelli oyuncular alıp, yıldız transferi için büyüklerin kadrolarını netleştirmesini ve avrupa transfer döneminin kapanmasını bekleyeceğiz. cl katılım gerçekleştiğinde hiç hayal edemeyeceğimiz oyuncular bekliyorum. sağ olsun erden başkan hayal kurduruyor.
  • 205
    ağustos sonu eylül başı hareketleneceğimiz dönemdir. bizim olayımız akşam pazarı. özellikle ingiltere ve diğer 4 büyük ligin kodamanları sabah erkenden çıkar en yüksek fiyattan malın iyisini çeker işini bitirir. bu kodamanların süresi biter ve o zaman bizim sıramız başlar. arada taze kalan veya tezgahı geç açan pazarcı bulur işimize bakarız. geçen dönem ki en erken alışverişler olan sergio ve dubois bugün ilk vazgeçecek olduğumuz, yerine oyuncu baktığımız ama alternatif olamayacak kadar da lüks ürünler. her şey bir yana hormonsuz, turfanda köyden gelmiş malı millet uyanmadan(boey) yakalarsak işte o tadından yenmez. açıkçası mevcut pazar bütçesi ile akşam pazarına mecburuz. en iyi f/p ürünlerini yakalayacaktır yönetim. sabretmekte fayda var.
  • 206
    gerek geçmiş deneyimlerimiz gerekse de erden timur'un a spor'da bahsettiği üzere ağustos ve eylül aylarında çok daha fazla hareketlilik yaşayacağımız ortada.

    transfer dönemi başında sükseli adam almamız çok zor. iki taraflı bir ilişki olmasından kaynaklı olarak futbolcular da daha iyi teklifleri beklediği için süreçler üzüyor. geçen sezon torreria, mertens, icardi, rashica gibi ilk 11'in dişlisi olan 4 isim lig başladıktan sonra takıma katılmıştı. abdülkerim iç transfer olduğu için erken bitmiş, oliviera ise gayet iyi bir anlaşma bulduğu için yine erkenden gelmişti.

    erden timur'a göre en azından ön elemeler öncesi en ihtiyaç duyduğumuz bölgelere transfer şartları zorlanacak. sol bek ve forvetten bahsetmişti. geri kalan kısımlar için aciliyetimiz olmadığından ağustos sonu eylül başına bakarız tarzı konuştu. doğrusu budur ancak bana kalırsa sol bekten önce orta saha önceliğimiz var. hatta forvetten de önce. sol bek için kazım can ve dubois alternatifleri ligi bile götürür. forvette direkt 9 numaramız yok ama barış ve zaniolo ilk birkaç maçı idare eder. ancak orta sahamız sıkıntılı maalesef. bana kalırsa orta sahaya 2 tane oyuncu alınması lazım öncelikle.

    hayırlısı diyelim. erden timur ve okan hocaya güvenimiz tam. bu sezon yusuf demir dışında tutmayan transferimiz olmadı. mertens, icardi, oliviera, rashica, abdülkerim olmasa şampiyon da olamazdık. görüldüğü üzere neredeyse takımın yarısı değiştiği halde şampiyon olabildik. dubois, boey'in gazabına uğradı. yusuf demir ise maalesef kendi sorunları nedeniyle oynamadı.

    avrupa'da başarı lazım diyorsak icardi ve sağlam 1 orta saha şart. kısacası ligimiz için mevcut kadromuz yeterlidir, diğer takımlardan çok daha iyidir. ayrılanlara rağmen böyle. ama konu şampiyonlar ligi'nde grubu geçmek ise öncelikle 2-3 iyi oyuncuya ihtiyacımız var.
  • 208
    morutan dışında kiralık sözleşmesinden dönecek oyuncuların kampa bile dahil edilmemesi gerekiyor.

    luyindama, emre kılınç, alparslan öztürk ve oğulcan çağlayan'ın bir sene daha sözleşmeleri var. luyindama'yı cebimizden para çıkmadan hiç bir yere gönderemeyiz. 1 milyon euro kemiksiz içimize giriyor. diğer 3'lü için ise eyüpspor kozunu bir kez daha kullanmak lazım.

    taylan antalyalı, alexandru cicaldau ve olimpiu morutan'ın ise 2026'ya kadar kontratı var. cicaldau'yu 2-3 allah ne verdiyse okutmak lazım. taylan'ın kapı gibi kontratı var ama anadolu'da kendine takım bulabilir gibi duruyor. morutan ise kampta denenmeli. potansiyeli var, sırf elden çıkartmış olmak için çıkarmaya gerek yok.

    altyapıdan çıkıp sezonu kiralık geçiren oyuncularımızı listeye dahil etmiyorum. hepsinin tekrar kiralanması gerekiyor. as kadroya girecek gelişimi hiç biri göstermedi. belki metehan baltacı tekrardan değerlendirilebilir.
  • 209
    stratejik davranmamiz gereken durumlarin oldugu transfer sezonudur. her seyden once belirleyici faktor sampiyonlar ligine katilim, hem prestij olarak hem de maddi olarak. gectigimiz senelerde bolca kotu ornegini yasadik, bu yil farkli bir seyler yapmamiz gerekiyor, ve acikcasi gectigimiz senelere gore en buyuk fark da on elemelere sampiyon takim huviyetiyle katiliyor olmamiz. bunu avantaja cevirmek bence bizim elimizde, ama taraftarin sakin kalmasi bana gore her zamankinden daha onemli bu asamada.

    gecmis senelerde sampiyon takim dogrudan gruplara kaldigi icin, guzel bir para kaynagi garantiydi ulkemizin durumu geregi de sampiyonlar ligi gelirlerini elde etmekle etmemek arasinda muazzam bir maddi fark var. bu paranin ve sampiyonlugun gaziyla da bol keseden bu paralar harcandi hep, sampiyonlar ligi etiketiyle de guzel oyuncular getirildi, hem biz hem de ligdeki diger rakiplerimizle. ama nerdeyse istisnasiz sekilde, yogun mac temposu ve yine kalite farkiyla basarisiz gecen avrupa macerasi lige de sirayet etti ve ertesi sene bu sampiyon takimlar hep tepe taklak oldu. e gelen oyuncu da 3-4 senelik kontrat aliyor genelde, ertesi sene sampiyonlar ligi gelirinden mahrum takim, o oyunclara sampiyonlar ligi maasi vermeye devam ediyor. aslinda ceza oluyor bu 2-3 yillik vadede sampiyonlar ligine katilmak bu ulkede, ben bu durumdan oldukca rahatsizim, 1 sene kiraliklarla (seri, nzonzi, lemina vs) burada mantikli is yapmaya calistik ama sonuc gene iyi olmadi. keske kontratlar burada esnek yapilsa ama bu yakin vadede gercekci durmuyor, neyse. diger yandan ligi 2.bitiren takimlar da ulkemizde basarisiz ilan edildigi icin o seneyi tekrar kadro kurmakla geciriyor, e zaten seribasi olmadan on eleme oynadiklari icin gruplara katilim isi de dusuk olasilik, bu yuzden on elemeleri gozden cikarip transferleri sonraya birakiyorduk/birakiyorlardi.

    bu yil isler degisti, sampiyon olarak on eleme oynayacagiz, hem de seribasiyiz. bu noktada sampiyonlar ligi gruplari icin haziran ayindan kadro kurmaya kalkmak bence dogru degil. zaten sampiyon takimiz, iyi bir takimiz, eksiklerimiz fazla degil, rachica ve icardi elbette onemli oyuncular, ama bu 2 oyuncu olmadan bu sampiyon takimin en azindan ilk 2 turu gecme kabiliyeti var, olmali. son turdaki rakibe gore de kesenin agzi acilip o yuksek maasli, isim olarak tatmin edici, riskli transferlere girilebilir. yoksa bunun bir tik alti oyuncular veya scout transferleriyle de bu donem gecilebilir. hassas dengeler var, ama stratejik gitmemiz gerekli bence. sampiyonlar ligi gruplarina katilmak bize farkli oyuncu alternatifleri yaratacak, maddi imkan yaratacak, o yuzden burayi beklemek gerekiyor. keza bir cok oyuncumuz iyi meblalara satilabilecek potansiyelde, ama bu transferler de haziranda temmuzda gerceklesmeyebilir, onlarin satisi sonrasi yerlerine oyuncu almak da haliyle sonrasina kalabilir. tek elzem is de forvet transferi gorunuyor, acikcasi dembele'ye fitim su an icin. on elemede isimizi gorur, rachica yerine de on elemeleri idare edecek kanat oyuncularimiz var. bu sebeple fazla hareketlilik beklemiyorum ben bu asamada, maclari bekliyorum oncelikle.
  • 211
    şuana kadar yaprak kımıldamayan transfer dönemidir. mevcut kadro korunmuş olsa evet şuana kadar bir nebze tolere edilebilirdi. fakat 2022-2023 sezonu galatasaray futbol takımının as oyuncularından mauro icardi, milot rashica gibi oyuncuları kaybettik. geri kazanmak için de yapılan birkaç başıboş açıklamadan fazlası olmadı şuana kadar. heh.. dur sevgili sözlük kullanıcısı arkadaşım hemen ofsaytlama. biraz içimi dökmek istiyorum.

    hemen yangıncı taraftarlardan xelcuk8 yine yazmaya başlamış denilecektir fakat bu durumdan çok rahatsız olmaya başladım. gidişat tıpkı eren derdiyok muğdat çelik ikilisi ile girdiğimiz sezona benziyor. ve maalesef taraftar olarak da bu gidişatı durdurmak yerine tam da yöneticilerin istediği şekilde 'daha zaman var, yönetime güveniyoruz, geçen sezon iyi transferler yaptılar, kasada sıcak para yok' gibi tonlarca yorumlar yapıyoruz.

    evet daha zaman var, evet yönetime tabiki güveniyoruz fakat bizler taraftarız. taraftarlar yöneticiler gibi düşünmemeli. eğer yöneticiler gibi düşünürsek galatasaray olmayız. suyun karşı tarafındaki benzer sıkıntıları yaşarız.

    son senelerde gelen üst üste başarısızlıkların ardından bu sezon ait olduğumuz yere şampiyonlar ligine katılmalıyız. peki mevcut kadromuz bunun için yeterli mi? ilk eleme turları için bir nebze evet. fakat mevcut kadroyla östersunds faciası yaşamayacağımızın garantisi var mı? bence hayır.

    galatasaray taraftarı her zaman her şeyin en iyisini ister. bu bana yeter demez. bu buna yeter dediği anda vasata alışmış tarafta olur. tıpkı fenerbahce gibi. artık yavaş yavaş 'x transfer tamamlandı fakat beklemeye alındı', 'y oyuncusu ile anlaşıldı fakat daha iyileri için bekletiliyor', 'ah be z oyuncusunu alacaktık fakat arap kulüpleri daha fazla veriyor' gibi yönetici ağzıyla konuşmak, yorum yapmak yerine gereken 'yangın' diye tabir ettiğimiz olağan duruma tepki koymaya başlamamız gerektiğini düşünüyorum. bana katılmayan, belki şuana kadar okumayı bırakıp ofsaytlayan sözlük yazarları ve okuyucularının olduğunu çok iyi biliyorum. olmalı da zaten. fakat ben galatasaray'ı bir sonraki sene şampiyonlar liginde ve ligde geçen sezondan daha güçlü daha iyi görmek istiyorum.

    son olarak, bizler zamanında gereken tepkiyi gösterelim ki önceki sezonlarda yaşadığımız sıkıntıları yaşamayalım. gereken çalışmaları yapalım ki yine şampiyon olalım. transferler için gereken isteği gösterelim ki kurucumuz ali sami yen'in türk olmayan takımları yenmek mottosunu yerine getirelim.
  • 212
    şu an kulüpler ve futbolcular satranç oynuyorlar. haziran ayı büyük kulüplerin ve zenginlerin ayıdır. futbolcular tatilde ve bölmek istemiyorlar izinlerini. büyük kulüpler kadrolarını yaptıktan sonra temmuz ayında yavaş yavaş başını kaldırır baş altı kulüpler. ağustos ayı hareketli geçer. eylül ayında zaten ortalık karışır. bu hep böyledir. hep de böyle olmaya devam edecektir. satışlarımız erken olursa bir miktar alan açarız kendimize.
  • 213
    kaç transfer sezonu gördük geçirdik ama sanırım en uzununun bu olacağı dönem. benim üzerimdeki etkisi şimdiden darkest hours falan olmaya başladı hahah. kadromuzda kiralık bulunan oyuncuların gitmesi ve tekrar dönmeme ihtimalleri, sözleşmesi bitenlerin ayrılması, kadro planlamasında düşünülmeyen bizim kiralıkların akıbeti (sanırım şu ana kadar sadece mostafa mohamed'inki kesinleşti), belli başlı kontratlı oyuncularımızın satılacağı söylentileri vesaire vesaire derken yakında şirazeyi sıyırmamız yakın meşaleyi yakın. şampiyonlar ligi'ne 2. tur ön elemelerinden katılacağımız maçlara 30-35 günlük bir süre kalmışken önümüzdeki günlerde taşların ufaktan yerine oturmaya başlaması dileğiyle. şu duyumcu çöplüğü ortamı hiçbirimizin bünyesine iyi gelmiyor çünkü.
  • 214
    ön elemelerden önce forvet yedeğimizi transfer etmiş olmamız gereken sezon.

    icardi ve gomis yok. takımda golcümüz yok hali hazırda. ön elemelerde rakipler zayıf gibi görünse de gol atmadan tur geçilmiyor, kaldı ki belli ki çanakkale geçilmez kabilinden rakiplerle oynayacağız.

    ligde fener maçı hariç, son 10 maçta forvet katkısıyla şampiyon olduk. yani ön elemelere forvetsiz girmek bizi hezimete götürebilir. şampiyonlar ligine gidemesek dahi son tura kadar çarpışıp olabilecek en yüksek ülke puanıyla gitmemiz lazım avrupa ligine.
  • 217
    açık alan patlayıcılığı olan bir kanat eklemesi yapmak galatasaray’ın avrupa’da rakiplerine ne kadar tehdit oluşturabileceğinin sinyali olacak. dolayısıyla bu transfer döneminden açık alanda hızlı bir hücumcu eklemesi bekliyorum.

    sacha boey (satılması muhtemel) ve barış alper dışında açık alanda hızlı futbolcumuz yok. dar alan çabukluğuyla iş kotarmaya çalışan kısa hücumcularımız var genelde. burada üst seviye bir atlet eklemesi olmazsa özellikle avrupa’da oynanacak maçlarda sıkıntı çekeceğiz.

    icardi’nin de topla birlikte dikine gidemediğini de belirtmek lazım. dolayısıyla geçiş hücumlarında opsiyonlarımız daralıyor.

    edit: haklı olarak zaniolo’yu unuttuğumu belirten arkadaşlar mesaj atmış. ben zaniolo’yu takımdan ayrıldı olarak kodlamışım kafamda. kalırsa elbette zaniolo’muz da var.
  • 218
    icardi'den ümitliyim. wanda yenge araplari blöf olarak kullaniyor bence. maasinda iyilestirme istiyorlar. sahsen psg ile bonservis meselesini bir sekilde çözeriz diye düsünüyorum. araplar için yeterince lüks, yeterince satafatli bir transfer olmaz. bence icardi yine bize kalacak.

    onun haricinde umarim yakin zamanda artik bir hareketlilik olur. önceligimiz santrafor ve bir sol bek. midtso'yü kiralayip, 2 yönlü bir orta saha bulmamiz gerekiyor. oliveira simdilik kalabilir ve uzun vadede mertens'in yerini doldurabilecek biri sart. ancak dominant bir orta sahamiz olursa bu sorunu bu sekilde asabiliriz diye düsünüyorum.
  • 221
    dursun özbek'in geç yapılan transferlerden sebep avrupa kupalarında alınan olumsuz sonuçların maddi-manevi kayıplarını en iyi ben bilirim minvalindeki açıklamalarından sonra umutlanmıştım ancak haftaya ilk kamp etabı başlıyor. milli oyuncuların tatil yapmadığı için kampa geç katılacağını, çoğu yabancının da özel izinli olacağını düşünürsek ilk avrupa maçına hayli eksik çıkacağız. ayrıca transferde yaprak kıpırdamaması da bana göre hayli endişe verici.
  • 222
    hayatımdaki en rahat transfer dönemi. icardi harici yolunu beklediğim bir isim yok. mevcut kadromuzdan da şu an ayrılan isim olmadığı için icardisiz de dün ilk defa adını duyduğumuz takımları rahatlıkla eleyebileceğimize inanıyorum.

    transfer dönemi sonuna doğru icardi'den ve ayrılacak oyuncuların yerlerine gelecek isimlerden ayrı olarak bir a kalite sol bek ve ortasaha alırsak ben tamamım. dursun özbek rahat rahat fiorentino perez modunu açabilir, haklının, doğrunun acelesi yok.
  • 223
    2. tur şampiyonlar ligi kuramız çok şanslı geldiği için sezonumuz gerçekçi olarak 8-9 ağustos'ta başlayacak. kurada gelen takımlar alt kalibre takımların da alt kalibre takımları (kura grubumuzdaki değil polonya ve slovenya, letonya takımı valmiera fc'den bile daha alt sınıf olduklarını başka bir entry'de yazmıştım), es kaza türk futbol tarihinin en büyük faciası olacaksa zaten icardi, paredes, bruno fernandes falan gelse de olacaktır.

    bu takım icardi ve rashica dahil transfer eklemese , üstüne boey, nelsson, zaniolo, torreira hepsini satıp o 80-90 milyon ile kimseyi almasa da şu kadroyu çıkarabiliyor:

    muslera
    dubois - kaan/emin - abdülkerim - kazımcan
    oliveira - berkan
    yunus - mertens - kerem
    barış alper (zaniolo satılmazsa zaniolo)

    bu bizim tarihi avrupa ön eleme kadrolarımızın %90'ından daha iyi bir kadro ve olması için 100 milyon euro kazanıp göt üstü yatmamız lazım.

    eğer olta attığımız balıklar büyük ise (orta sahada paredes, rabiot; sol bekte sosa) zamanı kullanmamız çok doğal. ilk aşamada bitirilecek transferler büyük ihtimalle mert müldür ve gurbetçilerdi (can uzun, yusuf kabadayı, eyüp aydın), onlarda bazı beklenmeyen pürüzler çıktı diye anlıyorum.

    bu yazın olayı doğal olarak suudi yatırım fonu olduğu için beklenmedik şeyler oluyor. 38 yaşında edin dzeko'yu getirmek için 2 yıl 9 milyon euro'yu gözden çıkarmak gerekiyor. bir forvet kapasak tabii ki içimiz rahat eder ama bence yaptığımız hamleler şu ana kadar doğru.
  • 224
    transferler nerde, forvet yok diye baskı altına almaya hiç gerek yok yönetimi. mevcut kadro bile ön elemeler için fazlasıyla yeter ve artar ki o zamana kadar transfer yapılması için hala uğraşılıyor. bu kadar erken adam alırsan ya kazık yersin, ya da kalitesi istediğin seviyede olmaz. arkamıza yaslanıp tadını çıkaralım beyler, sakin kalmakta fayda var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın