• 902
    takım bu sezon sadece iki maç bayerne yenildi ki onda da ezilmedi, hatta hakkı yendi. bizim taraftar da hala transfer eleştiriyor. ben yoruldum, onun için sadece bu başlığa yazacağım, başka yerlerde kavga etmeyeceğim. sadece ndombele'den hiç katkı alamadık, geri kalanları öyle ya da böyle fena katkı vermiyor, hatta angelinho dahil 8 kasım 2023 bayern münih galatasaray maçında harika oynadı. evet, daha iyi bir 8 alınabilirdi ama takım bu transfer sezonunu eleştireceğimiz durumda değil. geçen sezon aralığa kadar anca alışmıştı, bu sezon çok daha erken katkı alıyoruz transferlerden.
  • 903
    yapılacak şey o kadar basitti ki.

    sol bek, torreiranın yanına çift yönlü orta saha, icardinin yedeği, 10 numara.
    aynı transfer döneminde 3 tane masraflı kanat almaya gerek yoktu mesela. hem de senin en çok skor katkısı aldığın yerli futbolcun kanatken.
    11'i zorlayamayacak kadar futbolu unuttuğunu sağır sultanların duyduğu, kulübede sezon boyu bomboş oturacak 2 tane orta sahaya gerek yoktu mesela.

    bu 3 tane masraflı kanata verdiğin parayla buraları dolduramadın ama orta saha transferi sorulunca "para yoktu ya" oluyor.
  • 909
    çok, çok kötü geçirdik. 11 kasım 2023 hatayspor galatasaray maçında görüldüğü üzere bu takım geçen sezondan ileri gitmemiş, aksine geri gitmiş. anlıyorum, gelen isimler büyük gibi görünüyor da oynamadıktan sonra ne yapayım? kasım ayının ortası gelmiş biz hala birileri form tutacak, fazla kilosunu verecek, futbola dönecek diye bekliyoruz. takımın eksiklerini bir şekilde kaparsın elinden geldiğince, sonra da dersin ki "şurda bir fırsat transferi var, bir deneyeyim; tutarsa ekstra olur" ve o transferi yaparsın. biz davinson sanchez mina hariç tüm transferleri bunun üzerine yapmışız. üstüne mauro icardi'nin fazla kilolarını ver(e)memesi ve sakat sakat oynaması tuzu biberi oldu.
  • 910
    icardi, zaha, ziyech, dombele, angelino, sanchez takım ortalamasının çok üstünde maaşlara transfer edildi. bu kadar parayı çok riskli bir plana harcıyorsun. bizde futbolu iş adamları yönettiği için böyle maalesef. bayern 10 kağıda icardi’yi almak varken 100 kağıda kane’i aldı. çünkü parayı riski azaltmak için harcıyor. riske girerek başarı hayal etmiyor.
  • 913
    herkes çift yönlü, 8 diyor ama hoca direk 6 istiyor. o yüzden torreira'nın yanında ne sergio, ne n'dombili ne de kerem demirbay oynuyor. ekürisi kaan ayhan oldu. benim anlamadığım hoca 4-2-3-1'de bu kadar ısrarcı ise neden sergio'nun aynı tipi olan kerem demirbay alındı. yine neden zaha, ziyech filanla oynuyoruz da rashica alınmadı. ve sol, sağ kanat aldık da neden 10 numaraya adam almadık.

    özetle, mantığımın almadığı yapılan transferlerin kalitesi değil. bence gayet iyi futbolcular aldık. ama oynadığımız formasyonda verimleri tartışılır. solda oynayan kerem'i futbolda en mühim pozisyon olan 10 numara pozisyonuna attık. hoca haklı olarak uyarmış olacak ki kerem sırtı dönük geri gelip top almıyor. önceden çok yapardı ve top kaybederdi. şimdi icardi gelip top alıyor, bir iki al ver yapıyor. kerem ilerde bekliyor. mesela bu bile bir düzensizlik yaratıyor.

    iki seçeneğimiz var. ya bu formasyondan vazgeçip 4-3-3 yapacağız. zaha'nın formu artacak bu sayede. çünkü kanatlarımız 4-2-3-1'deki kadar geri gelmek zorunda kalmayacak. bunun dışında sergio, kerem demirbay ve n'dombili 3'lü orta sahada daha çok katkı vermeye başlayacak.

    ya da;

    -torreira'nın yanına 6 numara
    -saf pür pak 10 numara (bu bölgeye hep adam devşiriyoruz. ne mertens ne kerem pozisyonu değil.)
    -defansif yönü iyi bir sol bek

    devre arası nelsson'u gönderip bu üç bölgeye adam almak gerekecek. yapabilir miyiz? pek emin değilim.
  • 914
    şu an bu transferlerle bu konumda olmak bile mucize. yapılacak şeyi herkes söyledi. icardi, yedek santrafor, sol bek, 10 numara ve box to box 8 numara.

    hadi sol bek aldık tutmadı olabilir. 8 numara son gün gelen ndombele daha neredeyse 2 tam maç oynamadı. 10 numara alınmadı. yedek santrafor bakambu icardi sakat sakat oynamak istediği için şu durumda bile oynamıyor. zaha tete ziyech bir var bir yok. hatta zaha sebebiyle sol kanatta verimli olan kerem’i alalası olmayan on numaraya çekip her maç sövdürüyoruz.

    resmen kumar oynadık ama el gayet kötü. umarım biz kazanırız bu kumarı.

    fenerbahçe bile fred yokluğunda 2 maçta dağıldı. o yüzden 8 numara şart oğlu şarttı.
  • 916
    doğru hamleler yapılmış olsa da bir noktada transfer obezitesine kayan ve 2023-2024 kış transfer döneminde ödem atma ihtiyacı oluşturmuş transfer sezonudur.

    gelenler:

    mauro icardi'den fazla bahsetmeyeceğim. gerekli bir transferdi ve gerektiği şekilde yapıldı. çok başarılı bir iş çıkarttık orada 1 senede bayrak adam olmuş oyuncumuzun tapusunu alarak.

    davinson sanchez ve tete yaş, oyuncu kalitesi* ve oyuncu potansiyeli* konusunda yaptığımız en doğru iki transferdi. özellikle alışkanlık ve kimya konusunda rashica'dan sonra sıkıntı yaratmış olsa da daha az maliyete daha büyük potansiyele sahip tete'yi transfer etmek doğru bir hamleydi. sanchez özelinde zaten söyleyebileceğim bir şey yok muazzam oynuyor.

    angelino isim özelinde doğru bir transferdi. taktiksel olarak bizim oynadığımız oyuna uyuşmamış gibi gözükse de dünya futbolundaki sol bek kıtlığında alınabilecek en iyi isimlerden biriydi ve maliyetli bir transfer olmadı.

    wilfried zaha'yı fırsat transferi olarak görmek lazım. muhtemelen fenerbahçe ile görüşmeleri iyi devam etmezken bize önerildi ve biz de bu psikolojik darbe fırsatını kaçırmadık. oyuncunun kalitesi bilindiğinden süper ligde yayıla yayıla maç kazandırır diye düşündük. şu ana kadar çok da öyle olmadı. bu transferin en büyük yanlışı o mevkide yerli kuralı düşünüldüğünde çok değerli olan ve önceki sezon asist kralı olmuş bir oyuncunun* mevkisine yapılmış olmasıydı. zaha'yı sevsem de 10 numara ve 8 numara önceliğimiz varken "istemez kalsın." diyebilirdik.

    tanguy ndombele ve hakim ziyech ya tutarsa kiralamaları. maliyetleri bile yok ancak çok gereksiz buldum. futbol kendilerini bir süre önce bırakmış olsa da oynama beklentisi olan ve isimli oyuncuları bile isteye kadroya katıp kadroyu şişirmek büyük yanlıştı. şu an takımımızın en büyük sorunu kadro netliğinden uzak olmamız. stabil bir 11imiz yok. kim hangi mevkide emin değiliz. kim as kim yedek ondan da emin değiliz.

    kerem demirbay yerli statüsü düşünüldüğünde doğru transfer. ancak ilk geldiğinde sorulan 8 mi 10 mu sorusu hala geçerli. o soru sorulduğu zaman "onlara daha geliriz beyler." demişti demirbay. hala gelemedik. torreira yanına iyi bir yabancı 8 bulursak kendisini 10 numarada değerlendirip fayda alabiliriz diye düşünmek istiyorum hala. maliyet konusu da çok problem değildi kendisi için.

    şimdi gidenler, gidemeyenler ve gelemeyenlerden bahsedelim:

    gidenler:

    fredrik midtsjö'nün ayrılışı kazanılan bonservis de düşünülürse güzel hamle olarak değerlendirilebilir. ancak bu orta saha yetersizliğimizde ndombele ve oliveira'nın olmadığı bir senaryoda as 8 oyuncumuzun yedeği olarak kadroda tutulabilirdi. o senaryo gerçekleşmedi. sağlık olsun ve canı sağ olsun.

    leo dubois bu transfer dönemindeki en büyük akıl tutulmalarımızdan biri. fransız milli olmuş, iki beki de yedekleyebilen ve vereceği katkıdan emin olduğun uyumlu, yedekliği sorun etmeyen ve karakterli bir adamı ndombele ve ziyech'e yer açabilmek için küstürüp zorla başakşehir'e yollayıp bir de üstüne adamdan gol yemek dalga geçilesi bir olay. bu transfer döneminin en büyük eksilerinden biri. şimdi "boey devre arası gitse ya da sakatlansa ne yapacağız?" ya da "angelino ve kazımcan bu kadar formsuzken sol bekte ne halt yiyeceğiz?" sorularının cevapsız olmasının ana sebebi bu saçma hamle. devre arası geri gelse itiraz etmem; aksine mutlu olurum.

    gidemeyenler:

    dries mertens'in futbol yaşantısı son buldu. acı ama gerçek. klası ve mentörlüğünün yanı sıra sevilen bir figür olmasıyla kadroda kalmasını çok da anlamsız bulamıyorum. geçen sezonun juan mata'sından bile daha etkisiz ama şu an. iddia edildiği gibi suudi arabistan'dan yüklü bir teklif geldiyse ancak gönderemediysek çok üzücü.

    sergio oliveira klası ve aidiyetiyle benim çok sevdiğim bir oyuncu. ancak fiziksel yetersizliği orta sahada yumuşak karın yaratıyorken hücumda da çok nadir etkili olabilmesi kendisiyle yollarımızı ayırmamızı gerektiriyordu. sözleşmesi ve maliyeti ile de yedek oturtma lüksümüz olan bir oyuncu da değil üstelik.

    gelemeyenler:

    matias vecino falero net katkı alabileceğimiz bir oyuncu olurdu. sarri bırakmadı. bırakmadığı da iyi oldu çünkü o yaş ve maliyetle ikinci bir oliveira dilemmasına düşürebilirdi bizi. taraftar istemedi getirtmedik konusuna hiç girmiyorum. onlar biraz magazinsel konular.

    leandro paredes çok iyi transfer olurdu. gelmek istemedi. yapacak bir şey yok.

    youri tielemans da tercihini bizden yana kullanmayan bir oyuncuydu. aston villa kariyeri çok umduğu gibi başlamadı. teknik kalitesi ve oyun görüşüyle galatasaray'da görmeyi hala istesem de orta saha sertliğimize yüksek bir katkı yapabileceğine dair şüphelerim var.

    sonuç olarak genel tabloya bakıldığında başarısız bir transfer sezonu oldu ne yazık ki. başarılı hamlelerimiz de beklediğimiz kadar tutmayınca kadro kafalarda soru işaretleri yaratmaya başladı. neyse ki teknik yönetimimiz iyiydi ve hem lig hem şampiyonlar liginde olabildiğince kaza, bela görmeden üçüncü milli araya kendimizi attık. kadro şişkinliği ve takım kimyasına dair sıkıntılar aşikar ancak toparlanamayacak düzeyde değil. bulduğumuz ilk virajda* hatalardan dönmemiz ve stabilite sağlayıp yolumuza bakmamız lazım.
  • 917
    vasat geçmiş transfer dönemidir. bunu bugün değil transferler yapılırken söylüyordum. esasında karalar bağlayacak bir durum yok şuan. maç fazlasıyla lideriz ve şampiyonlar liginde gruptan çıkma olaslığımız oldukça yüksek. lakin mesele bu değil. mesele verimlilik. galatasaray gerçekten çok iyi oyuncular aldı. ama iyi oyuncular almak her şeyi doğru yaptığınız manasına gelmez. örneğin zaha transferi gereksiz bir transferdi. sol kanatta kerem ve barış alper vardı o bölgede işler tıkırındaydı. zaha'nın gelmesi ile denklem bozuldu. keza tete manasız bir transferdi. bugün galatasaray ligde lider ve şlde gruptan çıkma ihtimali varsa okan buruk sayesindedir ( okan buruk'u epey eleştirdim bu yaz).
  • 919
    şunu bence anlaması gerekiyor taraftarın;

    galatasaray'ın bu transfer döneminde atacağı iki mermi vardı.

    birini zaten icardi'ye atmak zorundaydık. 10 milyon euro verdik ve aldık.

    diğerini ya stopere harcayacaktık ya da orta sahaya. onu da (bence doğru tercih yaparak) stopere harcadık.

    bu sebeple zaha, ziyech, ndombele, tete gibi adamlara gittik. bonservis bedeli ödemeyeceğimiz ve maaşı yüksek topçular yani.

    11 transfer yaptık, icardi ve sanchez haricinde kalan 9 kişiye 8,5 milyon euro harcadık. kişi başı 1 milyon euro bonservis yani.

    limit sıkıntımız olmasaydı hem fred'i hem de szymanski'yi alırdık bence. torreira, fred, szymanski orta sahası, ileri üçlü de kerem, icardi, ziyech yapardık ve ligi kapatırdık zaten.

    bu sebeple yönetimi bu perspektifte eleştirmek lazım. yoksa ben de sitem ediyorum erden timur'a, geçen sezon son 6-7 hafta bu takım orta saha diye bas bas bağırıyor iken neden orta saha almadınız diye? ama işte atılacak kurşun sayısı 1 ve onu da stopere harcadık ki bence çok doğru yaptık. sanchez - apo kerim ikilisi bize cuk diye oturdu. nelsson'un kötü performansını da görünce iyi ki sanchez gelmiş diyordur herkes.
  • 920
    fırsat transferleri yaptığımız ancak fırsat transferleri konusunu biraz yanlış anladığımız bir durumumu var. bir de ya tutarsa transferleri konusunda da bir yanlışlığını var. zaha fırsat transferi olabilir ancak senin o bölgede oldukça verim aldığın bir kerem varken fırsat transferi yapmana gerek olmuyor. neticede zaha ismi varsa o oynuyor solda ancak bu da kerem'i rotasyona veya oynayamayacağı bölgeye hapsetmek demek. biz ikincisini yaptık. şimdi hem zaha oyuna çok fazla bir genişlik kazandıramıyor (çünkü ya hazır değil ya da yeterince istekli degil) hem de kerem iyi olsugu şeyleri yapamıyor. sağ kanat için ise hem firsat hem de ya tutarsa yapmak yanlış. ancak yine de anlaşılabilir bir tercih. orta saha ise tüm bunlar içinde tam bir fiyasko durumunda. zaten eksik olduğun bölgeye garanti bir veya iki adam alıp ondan sonra ya tutarsa yapmamız gerekirken geçen senenin rotasyon oyuncusunu gönderip ya tutarsa transferi yaptık. tutmadı ve şu an nitelik olarak ciddi düzeyde eksiğiz. sol bek ise yanlış bir tercihti ama tercihtir, bir şey diyemiyorum. sonuç olarak en büyük fiyaskosu oliviera ve mertens'in oyun kapasitelerinin çok düşmesine ve elimizde tek gerçek orta saha yorreira olmasına rağmen adamakıllı hiçbir orta saha almayışımız oldu. bu uğurda şampiyonlar liginden bile olma noktasına geldik. sonuç olarak, her şeyden önce orta sahanın güçlendirilmesi lazım. güçlü bir orta saha ile zaha ve ziyech'ten bile daha fazla katkı alabiliriz...
  • 921
    basında, sosyal medyada ve dahi açıklamalarda okan hoca'nın inatla neden "6 oynayabilen 8" istediğini anladığımız transfer dönemidir. evet ndombele hiçbir zaman "tam bir ndombele" olamayacak ama öyle olsa dahi bizim aradığımız oyuncu değil. bunun en güzel kanıtı da 29 kasım 2023 galatasaray manchester utd maçı oldu. ki zaten öncesinde de bu durumun sırıtmamasının en büyük sebebi kaan'ın defansif olarak eksta işleri ve torrerira'nın insan üstü ofansif+defansif baskısıydı. en başından beri hocanın oraya isteği torreira'yı serbest bırakabilecek, tabiri caizse olası hatada arkasını toplayabilecek, defansif yönü de olan bir 8 numaraydı. o dönemki görüşler ve sözlükteki entryler torreira'yı sadece defansa hapsedilecek bir oyuncu olarak gördüğü için daha ofansif oyuncuları daha tercih eder yöndeydi (durumu fark eden, farklı görüş beyan edenleri tenzih ediyorum) ancak çok net anlamış olduk ki bizim torreira'yı geride bırakıp ileri çıkacak bir oyuncuya değil, gerektiğinde müdahale ederek torreria'yı defansif olarak destekliyebilecek bir oyuncuya ihtiyacımız var ve bu oyuncu ndombele değil. aslında bu oyuncu kaan da değil ama ekstra çabalarla o formasyonda iş yapabildik.

    umarım ara transferde bu kriz çözülür, yoksa tahmin ettiğimizden çok daha pahalıya patlayabilecek gibi görünüyor.
  • 922
    ağustos sonunda çok iyi sandığımız daha önceki transfer dönemlerine benzer olarak yine çok büyük hayal kırıklığıyla sonuçlanmıştır.

    torreira'nın yanında ortasahamız yok, sol bekimiz yok, hücum hattımız oturmadı. transfer sezonu başındaki eksiklerimizi kapatamadık, eksik olmayan yerlerimizi de bozduk. öyle ki ortasahada sonradan oyuna girecek bir berkan kutlu'nun dahi eksikliğini çekiyoruz.
  • 924
    bütün transferlerimiz gerçekçi beklentileri karşıladı şu ana kadar. geçen sene ne oynadılarsa onu oynuyorlar. sadece zaha topla daha çok etkili olabilirdi ama onun da alışması ve sakatlıktan çıkması uzun sürüyor.

    dörtlü savunmada angelino, futboldan uzaklaşmış ndombele, fizik olarak düşüşteki ama kalitelerini koruyan icardi/ziyech. kalite yeterliliği tartışmalı tete. hepsi vaad ettiklerini verdiler. bakambu’yu da oynatmıyoruz zaten. onun da şampiyonlar ligi’nde golü var.

    ama transferlerimiz hayali beklentileri karşılamıyorlar. davinson hayali beklentileri de karşılıyor diyebilirsiniz ama o da en iyi oyuncumuz yerine yüksek maaşa geldi ve başka sıkıntılar doğurdu. o da gayet gerçekçi şu ana kadar. yani rüyada veya kabusta değiliz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın