• 876
    transfer ya takımı yukarı çekmek için ya da ayrılan oyuncunun yerini doldurmak için yapılır. bu sezon aldığımız oyunculara bakalım.

    davinson sanchez
    tete
    ziyech
    demirbay
    ndombele
    angelino
    bakambu
    halil
    zaha
    günay güvenç
    zaha
    siraçhan
    eyüp aydın

    13 tane transfer yapıp ilk 11’e yerleştirebildiğimiz ya da direk verim alabildiğimiz tek oyuncu davinson sanchez.
    o da nellson varken.

    bu kadar çok iyi iş yapmış gibi görünüpte, bu kadar kötü bir transfer dönemi en son seri, lemina, nzonzi’nin alındığı sezon yaşanmıştı sanırım.

    bırak takımı geliştirmeyi gerilettik resmen.

    fatih hoca’nın bir lafı vardı. transferlerin ismi iyi ama cismi nasıl olacak bakacağız gibi birşeydi sanırım.

    ndombele alınmayıp berkan kadroda kalsa en azından sonradan oyuna girip katkı sağlardı.

    ziyech ve tete yerine zaniolo ve yunus kalsa daha fazla katkı alacağımız kesindi.

    angelino alınmayıp dubois kalsa bugün solbekte daha fazla güven vereceği kesindi.

    kerem demirbay’ın yapıpta midstjo’nun yapamayacağı birşeyi henüz göremedik.

    ıcardi’nin arkasında bekleyen net bir santraforumuz yok.

    çok abartılan zaha yerine rashica bile alınsa zaha’dan şu ana kadar daha fazla katkı sağlayacağı kesin.

    mertens’in bu sene olmayacağı belliyken yerinin doldurulması.

    çokta birşey yapmaya gerek yoktu. mevcut kadro korunup. bir yaratıcı orta saha, bir box to box orta saha, birde ıcardi’nin arkasına sağlam bir yedek alınsa sanırım şu an çok daha iyi durumda olurduk.

    ama eleştirsek suçlu oluruz şimdi. çok ama çok kötü bir transfer sezonu. çok ama çok kötü bir kadro mühendisliği izliyoruz. en azından şu ana kadar. ziyech ndombele ve zaha kendine gelmezse muhtemelen bu transfer sezonu ile kendi kendimizin ayağına sıkmış olacağız.
  • 880
    değerlendirmek için biraz erken olan dönem. geçen sezon da lig başlarında burada transferler fazlasıyla eleştiriliyordu ama uyum sorununu aşınca inanılmaz katkı verdiler. bu sezonki isimler bir de sakatlıktan çıkanlar falan var aralarında. o nedenle biraz daha sabır. ayrıca icardi'nin bonservisini almak öyle kolay bir başarı değil, onu da dahil etmek lazım bu döneme. tete ve zaha şampiyonlar liginde vs katkı verdiler, ziyech 1 gol 1 asist yaptı şu ana kadar ki geçen sezon bu tarihlerde transferlerimiz bu kadar bile katkı vermemişti. biraz daha sabır diyorum.
  • 881
    geçen sezona göre daha geniş, isim olarak daha güçlü futbolcuların transfer edildiği dönemdir. ve bu transferler yapılırken işin ekonomisi de gözetilmiştir. şunu anlamak lazım artık diye düşünüyorum; sana gelen diğer büyüklere de öneriliyor. bu biraz köşe kapmaca ve ekonomik durumunun sağlamlığı ile de alakalı. yani eğer genç, isimsiz kovalamıyorsan 3 aşağı 5 yukarı alacakların belli aslında. hem de iyi futbolcuyu alınca rakibin de kullanamıyor. bu açıdan da bakmak lazım.

    gelelim en çok eleştiri orta saha özelinde yapılıyor. evet o beklenilen etkili transfer gelmedi belki de. ama elimizde sergio, kerem demirbay, ndombele, torreira, ziyech var. teknik heyetin insiyatifinde gönderilen berkan var. bayern münich’in genç takımından alınan adam var. hani midtjö’nün gidişi elzemdi ona bir şey diyemem. sormak istiyorum size torreira’yı ayrı tutayım diğer isimlerin hepsi mi kötü? ayrıca illaki bu tarz futbolcularda sorun olacak ki sana düşecek. icardi’nin performansını okan hocaya bağlıyoruz. bu futbolcuların performansını neden kendilerine ya da transfer politikasına bağlıyoruz anlamıyorum. geçen sezonun devre arasında alındığında söve söve karşılanan kaan ayhan’ı okan hoca düzeltti tabi.

    şahsen bu durumu haksızlık olarak görüyorum artık. durup durup tüm hıncın transfer politikasından çıkarılması takıntı durumuna geldi. biraz da popülistlikten dolayı bu oyunda payı olan teknik heyete dokundurulmak istenmediği kanısına vardım. tamam bir yere kadar bahane bulabiliriz ama sonuçta bu kadar oyuncudan belli zaman sonra bir şekilde en doğruyu bulma görevi de kenar yönetiminindir. elinde nicelik, nitelik olarak eksikler olur anlarım da en geniş ve kariyerli olarak da gayet uygun isimlerle kurulmuş kadrolardan biri en nihayetinde.

    bundan 1.5 2 sene önce taylanları, emre kılınçları dünya starı yaptığımız; etebolarla , pulgarlarla sınandığımız; yeri geldi forvetsiz, yeri geldi nicelik olarak orta saha eksikliği çektiğimiz dönemlerden bu sezon yaptığımız transferleri hunharca eleştirdiğimiz dönemlere geldik. ben eleştirmeyelim demiyorum elbette ama bir noktadan sonra artık bu kadar yüklenilmesinin normal olmadığını düşünüyorum.

    edit: ayrıca geçen sezon* bizi şampiyon yapan takım, rashica harici korunmuştur. rashica yerine daha mantıklı 2 transfer yapılmıştır. bu açıdan da bakabilmek lazım.
  • 882
    2023-24 sezonunda ligin ilk 10 haftasında 9 galibiyet 1 beraberlik alarak 28 puan toplayan, bayern münih, manchester united ve kopenhag'lı şampiyonlar ligi grubunun bayern münih ile birlikte favorisi konumunda olan bir kadro kurulan transfer dönemidir.

    herkes nedense alınanlara bakıyor ancak alınanlar kadar kadroda tutulanların da önemi büyük. icardi, boey, kerem ve hatta nelsson'u takımda tutmak tüm transferlere bedel. düne kadar ozan kabak'ı ndiaye'yi fernando'yu, 34'lük gomis'i kadronuzda tutamıyordunuz ne ara bu kadar çıtayı yükselttiniz beyler. az kendimize gelelim.
  • 884
    geçen sene de aynı laflar icardi için ediliyordu. yönetim açıkladı. limit yüzünden eylül ayı başında şampiyonlar ligine girişimiz garantilendikten sonra transfer yapabildik diye. o tarihte aldığın oyuncu da ne kadar yıldız olursa olsun takımında istenmeyen yaz dönemini yatarak geçiren oyuncu oluyor maalesef. uzun dönem parades'in söz verip sözünü tutmaması da faktör tabi ki. takımında istenmesine rağmen davinson gibi kendine bakan adam az bulunur. taraftar olarak çok sabırsızız kardeşim. takım kötü olsa da yenmeyi bilen bir takım oluşturan mükemmel bir teknik direktörün var. ayrıca yapılan transferlerin hepsi tutacak diye bir şey de yok. geçen sene elimizde seferoviç vardı. zaniolo fenerbahçe maçı haricinde ne yaptı? şu anki zaha'dan ne farkı vardı. üç hafta önce ziyech uzaktan şut çekip icardi kafayı uzatıp gol attığı maçta faslı için neler yazılmış açıp okuyun. süper bir star aldık değil mi sevgili cimbomlu. ülke olarak da çok çabuk tüketiyoruz, sabredemiyoruz ve hazmedemiyoruz. bekleyin abicim ne kadar tutmuş transferler bi bakalım. en azından aralık ayında belli olur ne kadar başarılı olduğumuz. tüm yıldız isimlerde kıpırdanmalar var (ndombele hariç) ayrıca ülkeye, takıma, sisteme ve oyunculara alışacaklar. hakim bey geldiğinde dört ay ayağını topa vurmamıştı. enseyi karartmayın. ne kadar başarılı olduğu değerlendirilmesi için biraz daha sabredilmesi gereken dönem.
  • 887
    kötü bir şekilde geçirdiğimiz dönem. yeni transferlerden sanchez hariç katkı alamıyoruz takım icardi, abdülkerim, boey, torreira’nın sırtına binmiş gidiyor 2 aydır.

    şu an ne eksik diye sorsak sol bek, yedek sağ bek, 2 orta saha, yedek forvet ve verimli bir sağ kenar oyuncusu. 9 transfer yapmışız ama hala bunlara ihtiyaç varsa sıkıntı var demektir.
  • 888
    galatasaray'ın ilgili transfer döneminde yaptığı 10 transfer şu şekilde;

    angelino
    günay güvenç
    davinson sanchez
    tanguy ndombele
    hakim ziyech
    tete
    wilfried zaha
    bakambu
    kerem demirbay
    halil dervişoğlu

    bunlar arasında 5 tanesinden (bakambu, ndombele, kerem demirbay, angelino ve halil dervişoğlu) aldığı katkı sıfır.

    tete, ziyech ve zaha dan aldığı katkı çok az hatta geçen sene ile kıyasladığımızda katkı alıyoruz demek bile doğru olmayabilir.

    günay 'ı kıyaslamaya dahil etmiyorum.

    katkı aldığımız tek oyuncu davinson shancez ve o da aslında en sorunsuz bölgemiz olan stoper hattına transfer edildi.

    geçen sene olup bu sene gönderilen berkan, midtsjo, rashica, yunus, zaniolo, dubois ve gomis gibi toplam 7 futbolcunun ise eksikliğini yaşıyoruz.

    inanılmaz gerçekten.

    geçen sene çok yüksek olan transfer başarısı bu sene ise çok düşük umarım gelecek sene bunu yaşamayız.
  • 889
    yapılan transferlerden tete kopenhag maçında son dakikada attığı golle 1 puanı getirdi, şampiyonlar ligine kendi sahamızda grubun en güçsüz takımına mağlubiyetle başlamak olabilecek en kötü senaryo olurdu.

    zaha, manchester'da maçı getirdi. az önce de 3 puanı aldı. (bkz: 3 kasım 2023 galatasaray kasımpaşa maçı)

    sanchez'i konuşmaya gerek yok. sayesinde nelsson'un yavaşlığı sebebiyle yaşattığı ve yaşatması çok muhtemelen olan problemleri yaşamıyoruz. cuk diye oturan ve defans hattımıza seviye attıran bir transfer.

    diğer futbolcuların da kendini göstereceğini düşünüyorum. özellikle hakim'den beklentim büyük. lig uzun maraton, biz bu adamları 15 maçlığına almadık. elbettek transferlerde %100 bir isabeti kimse beklemiyor. ama taraftarın abarttığı gibi bir negatif tablo ortada yok. takım birlikte oynamaya alıştıkça kümülatif aldığımız verim artacaktır.
  • 890
    zaha, tete, sanchez ve ziyech'ialıp keyfimize baktığımız tranfer dönemi. ndombele, angelino, kerem ve bakambu taraftarın beğenisini kazanamamış gözüküyor. ocak ayında bu isimlerle vedalaşırız gibi duruyor. okan hoca da böyle düşünüyor ki oynatmıyor artık.

    unutmadan;

    halil, zalgiris...
    zaha, manu ve kasımpaşa...
    tete, kopenhag...
    ziyech, başakşehir...
    sanchez, hemen her maçı aldı.

    gelelim assoliste. mauro icardi.

    şu ana kadar ne elde ettiysek bu adam var icerisinde.
  • 891
    zalgiris vilnius (d) = halil dervişoğlu 1 gol
    zalgiris vilnius = yok
    olimpija ljubljana (d) = halil dervişoğlu 1 gol
    kayserispor (d) = yok
    olimpija ljubljana = mauro ıcardi 1 gol
    trabzonspor = mauro ıcardi 2 gol, kaan ayhan 1 asist
    molde (d) = mauro ıcardi 1 gol 1 asist
    molde = mauro ıcardi 1 gol, angelino 1 gol
    gaziantep (d) = mauro ıcardi 2 gol
    samsunspor = mauro ıcardi 1 gol, hakim ziyech 1 asist
    kopenhag = tete 1 gol 1 asist, wilfried zaha 1 asist
    başakşehir (d) = hakim ziyech 1 gol, mauro ıcardi 1 gol, tete 1 asist
    istanbulspor (d) = mauro ıcardi 1 gol
    ankaragücü = wilfried zaha 1 gol
    manchester united (d) = wilfried zaha 1 gol, mauro ıcardi 1 gol, davinson sanchez 2 asist
    antalyaspor (d) = davinson sanchez 1 gol, mauro ıcardi 1 gol 1 asist
    beşiktaş = mauro ıcardi 2 gol
    bayern münih = mauro ıcardi 1 gol
    çaykur rizespor (d) = mauro ıcardi 1 asist
    kasımpaşa = wilfried zaha 2 gol

    20 maçın 18'inde yaptığımız transferlerden skor katkısı aldığımız dönem. ama sorsan en yanlış transferleri galatasaray yaptı. algı dediğin böyle olur.
  • 892
    ndombele, bakambu, ziyech ve tete gibi pek de kendilerine güvenilerek yola çıkılmaması gereken futbolcular transfer ettiğimiz transfer dönemi.

    iyisiyle kötüsüyle yolumuza devam ediyoruz. ama icardi, torreira ve muslera ağırlıklı ilerlediğimiz bir sezondayız.

    ziyech durmadan sakat. bakambu ve ndombele kasım ayında ortada bile yoklar. teté her maç gol kaçırarak ofansif zarar vermekle meşgul. angelino ise bildiğiniz gibi.

    öte yandan zaha ve sanchez galatasaray'a katkı sunan transferler olmuştur. bu açıdan iyidir bu dönem.

    neden aylarca orta saha alamayıp son gün ndombele'ye kaldık, neden yedek forvet tercihimiz bakambu oldu? teté ve angeliňo bize ne kadar uygun futbolculardı? devre arasına kadar bunlara kafa yormamız gerekli.
  • 893
    yahu erden timur'un açıklamasına rağmen hala son gün ndombele'ye nasıl kaldık denilebilen dönem.
    yazmıştım ama tekrar etme gereksinimi hissettim.
    bu transfer döneminde bir risk alındı.
    çünkü harcama limitimiz yoktu ve bazı oyuncuları beklettik. adam bunu defalarca söyledi.
    şu ana kadar bunun karşılığını aldık mı bunun için ocağa kadar beklemek lazım.
    ama sadece 2 oyuncudan katkı aldığımız da bir gerçek.
    asıl sorunu bence satmada yaşadık.
    victor nelsson ve nicolo zaniolo'yu bir şekilde elden çıkartacaktık.
    bu yönden eksik kaldığımız doğru.
    bu iki oyuncudan 35-40m euro elde edebilseydik orta saha ve kanat bölgelerine daha net isimler alabilirdik.
    bizi sekteye uğratan aldığımız oyuncular değil satamadığımız oyuncular oldu maalesef.
    ara transfer döneminde yapacağımız 3 kritik transfer toparlar bu kadroyu.
    o yüzden sürekli aynı şeyleri konuşmanın bir anlamı yok.
  • 894
    20 maçın 18'inin 13'ünde mauro icardi'den skor katkısı aldığımız dönem. mauro icardi'ye başarısız transfer diyecek de yoktur zaten. algı dediğin asıl böyle olur.
    ilk 11'e monte edilmesi beklenen yıldız transferlerinden skor katkısı alabildiğimiz maç sayısı sadece 8'dir. bu yıldızların icardi devreye girmeden skoru tek başına taşıyabildiği maç sayısı ise sadece ve sadece 3'tür.
  • 895
    kötü geçirdik, 8 kasım 2023 bayern münih galatasaray maçında ikinci yarıdan itibaren hep bunu düşündüm. ndombele diye bi tane obez almışız grupta 4. maç hala ortalıkta yok. zaha'yı aldık geldiğinde koparılan gümbürtü çok gereksizmiş olabileceği en iyi seviye keita ki gelin kabul edelim abdel kader keita gibi de skorer değil.

    zaha'nın gelmesiyle kerem'den de mahrumuz, adamı 10 numaraya attık. kerem'in 10 numara oynadığı hiçbir maçta kötü oynarsa kızmam. hadi koyalım bakalım ziyech'i, zaha'yı 10 numaraya nasıl oynuyor, kerem'e niye bu kadar kızıyoruz? zaten top kontrolü, attığı paslar top seviyede değil biliyoruz niye bu çocuğu 10 numaraya attık. korkum o ki icardi'yle arasındaki uyum da kaybolacak.

    ziyech ve tete'de şu an için sıfır. tete kopenhag maçında sinan gümüş'ün konya'ya attığı golü attı o kadar. yunus akgün için kesinlikle galatasaray'da olmayacak çünkü finalize edemiyor demiştim allah tete'yi gönderdi.

    bakambu için ideal bir yedek diye düşünmüştüm yunan ligindeki gol krallığını görünce ama hasbelkader `8 kasım 2023 bayern münih galatasaray maçında attı bir tane. yedek olduğu için çok bir şey söyleyemiyorum. ama icardi'ye allah korusun bir şey olsa mahvoluruz.

    angelinho en iyi maçını bu gece oynadı onda da yine çıktı apo'yu beke attık nelson girdi defans hattımız bozuldu, koca bir hiç transfer etmişiz.

    burdan bir davidson sanchez tuttu ki ramos'un peşinden koşarken totenham-nelson ilişkisinde piyango çıktı valla.

    bunları 8 kasım 2023 bayern münih galatasaray maçında sonra niye yazıyorum. ben bu gece oyundan, mücadeleden, teknik heyetten memnunum allah razı olsun hepsinden hakem şerefsizlik yapmasa tarih yazıyorduk ancak takımı geçen senenin oyuncuları taşıyor ve gelen transferler artık katkı vermezse elimizdeki sağlam oyunculardan da olacağız. kerem patlamak üzere taraftarın stres topu olmuş, icardi ve toreira her maç oynuyor allah korusun fener'in durumuna düşeriz.
  • 897
    takım bu sezon sadece iki maç bayerne yenildi ki onda da ezilmedi, hatta hakkı yendi. bizim taraftar da hala transfer eleştiriyor. ben yoruldum, onun için sadece bu başlığa yazacağım, başka yerlerde kavga etmeyeceğim. sadece ndombele'den hiç katkı alamadık, geri kalanları öyle ya da böyle fena katkı vermiyor, hatta angelinho dahil 8 kasım 2023 bayern münih galatasaray maçında harika oynadı. evet, daha iyi bir 8 alınabilirdi ama takım bu transfer sezonunu eleştireceğimiz durumda değil. geçen sezon aralığa kadar anca alışmıştı, bu sezon çok daha erken katkı alıyoruz transferlerden.
  • 898
    yapılacak şey o kadar basitti ki.

    sol bek, torreiranın yanına çift yönlü orta saha, icardinin yedeği, 10 numara.
    aynı transfer döneminde 3 tane masraflı kanat almaya gerek yoktu mesela. hem de senin en çok skor katkısı aldığın yerli futbolcun kanatken.
    11'i zorlayamayacak kadar futbolu unuttuğunu sağır sultanların duyduğu, kulübede sezon boyu bomboş oturacak 2 tane orta sahaya gerek yoktu mesela.

    bu 3 tane masraflı kanata verdiğin parayla buraları dolduramadın ama orta saha transferi sorulunca "para yoktu ya" oluyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın