• 927
    transfer döneminin çok iyi geçirilmediği aşikâr ancak neden bu kadar kötümser bir tabloyla değerlendirildiğini anlamıyorum. bu dönem yapılan transferlerin 10 üzerinden naçizane bir değerlendirmesini yapalım;

    mauro icardi; 8/10

    geçen seneki fiziksel hâlini henüz göremesek de yaptığı tabelayla ve transferin zorluğuyla 8 puanı hakediyor. diri hale gelirse başka şeyler de izletecek.

    wilfried zaha; 8/10

    ligin çok üstünde bir oyuncu olduğunu yavaş yavaş görmeye başladık. ilk geldiğinde çekincelerim vardı, bundaki en önemli faktör dinamizmini kaybedecek olmasıydı. arkasında bek yokken ve takım içi istenilen paslar gelmiyorken şu ana kadar yaptıkları 8 puanı hakediyor. şimdiden 8 gol katkısında bulunmuş sezon genelinde.

    hakim ziyech; 7/10

    eski ziyech’i göremeyeğimiz belliydi. ona rağmen harikulade yetenekli bir oyuncu. oyun zekası ligin çok üzerinde. sıfıra yakın maliyetini de hesaba katarsak henüz sezon genelinde istediğimizi bulamasak da 7 puanı rahatlıkla alır.

    davinson sanchez; 9/10

    pek anlatmaya gerek yok, oyun yapımıza mükemmel uyum sağlayan elit bir stoper. 9 milyon euro’ya alınmış olması transfer başarısıdır. takoz becaoya fener aynı parayı verdi yanılmıyorsam. her şeyiyle çok iyi bir stoper ve müthiş bir profesyonel.

    tete; 6/10

    kopenhag maçı attığı gol olmasa şu an cl’ye veda etmiştik. ligde beklenilen performansı veremedi. ancak mali olarak bonservissiz alındı ve yaşı henüz 23. ileride başka şeyler izletme ihtimali fazlasıyla var.

    kaan ayhan; 9/10

    tam bir joker. müthiş profesyonel. kendisinden beklenilen minimum seviyedeyken çıktığı her maç çok güven veriyor. çok önemli bir transfer.

    angelino; 4/10

    maalesef oyun yapımıza uygun bir sol bek değil. kötü bir oyuncu asla değil ama bizde olacak gibi de gözükmüyor.

    kerem demirbay; 5/10

    kötü bir oyuncu değil ancak oyun yapımıza uyan bir oyuncu da değil. 3’lü orta saha oynayan takımlarda yüksek performans verebilir. bizim gibi torreira + x oyuncu 2’li merkezinde olmuyor. yine de yabancı sınırı varken çok da mantıksız transfer görünmüyordu.

    tanguy ndombele; 2/10

    aslında puan olarak daha düşüğünü hakediyor ancak cl’deki tek galibiyetimiz olan manu maçında oyuna girdikten sonraki pozitif oyunu galibiyette önemli rol oynamıştı. kiralık bir transfer ve kiralama bedeli ödenmedi. denedik, olmadı.

    halil dervişoğlu; 6/10

    minimum maliyetle alınan 3. forvet. transferinin neye göre eleştirildiğini anlamadım çünkü şans bile bulamadı doğru dürüst. az bulduğu şansı ön elemelerde zalgiris ve olimpija’ya attığı gollerle iyi değerlendirdi. ligde oyuna sonradan girince fena işler yapmadı. kötü bir transfer diyemem.

    cedric bakambu; 6/10

    geldiğinde yunan ligi gol kralını 2. forvet olarak getirdik. düşük bir maliyetle geldi. bir türlü alması gereken süreyi alamadı. ıcardi sakatken süre bulmalıydı. kendisinin transferi için yönetimi gereğinden fazla eleştirmek bence haksızlık olur çünkü teknik ekip kendisini kullanmak istemiyor. icardi’den fizik olarak bitik olduğu dönemler bile vazgeçemiyor.

    bilançoyu değerlendirirken ortalamayı aldığımız zaman 6,36/10 gibi bir bilanço çıkıyor ortaya. yani öyle denildiği gibi ahlar vahlar edeceğimiz bir durum yok ortada. benim nezdimde bu transfer dönemi eleştirilmesi gereken ilk konu fiziksel olarak soru işaretleri barındıran oyunculara gitmemiz. daha çift yönlü, topsuz oyunu kuvvetli ve caydırıcılığı yüksek birkaç profil eklemesi yapılabilirdi. umarım ara transfer dönemi buna göre profiller alınır. onun dışında bu yaz transfer dönemi ortada felaket tablosu gibi bir şey yok.

    edit; bir ekleme yapıp yeni transferlerin cl maçlarındaki skorlara etkisine bakalım;

    20 eylül 2023 galatasaray kopenhag maçı
    yeni transferlerden zaha’nın asist tete’nin gol attığı maç.

    3 ekim 2023 manchester united galatasaray maçı
    yeni transferlerden icardi ve zaha’nın 1’er gol, davinson sanchez’in 2 asist yaptığı maç.

    24 ekim 2023 galatasaray bayern münih maçı
    icardi’nin penaltıdan gol attığı maç.

    8 kasım 2023 bayern münih galatasaray maçı
    yeni transferlerden bakambu’nun gol attığı maç.

    29 kasım 2023 galatasaray manchester united maçı
    yeni transferlerden hakim ziyech’in 2 gol 1 asist yaptığı maç.

    artık millet olarak olayları değerlendirirken parçaları birleştirme ve tümevarım gibi olguları hatırlamalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın