• 916
    doğru hamleler yapılmış olsa da bir noktada transfer obezitesine kayan ve 2023-2024 kış transfer döneminde ödem atma ihtiyacı oluşturmuş transfer sezonudur.

    gelenler:

    mauro icardi'den fazla bahsetmeyeceğim. gerekli bir transferdi ve gerektiği şekilde yapıldı. çok başarılı bir iş çıkarttık orada 1 senede bayrak adam olmuş oyuncumuzun tapusunu alarak.

    davinson sanchez ve tete yaş, oyuncu kalitesi* ve oyuncu potansiyeli* konusunda yaptığımız en doğru iki transferdi. özellikle alışkanlık ve kimya konusunda rashica'dan sonra sıkıntı yaratmış olsa da daha az maliyete daha büyük potansiyele sahip tete'yi transfer etmek doğru bir hamleydi. sanchez özelinde zaten söyleyebileceğim bir şey yok muazzam oynuyor.

    angelino isim özelinde doğru bir transferdi. taktiksel olarak bizim oynadığımız oyuna uyuşmamış gibi gözükse de dünya futbolundaki sol bek kıtlığında alınabilecek en iyi isimlerden biriydi ve maliyetli bir transfer olmadı.

    wilfried zaha'yı fırsat transferi olarak görmek lazım. muhtemelen fenerbahçe ile görüşmeleri iyi devam etmezken bize önerildi ve biz de bu psikolojik darbe fırsatını kaçırmadık. oyuncunun kalitesi bilindiğinden süper ligde yayıla yayıla maç kazandırır diye düşündük. şu ana kadar çok da öyle olmadı. bu transferin en büyük yanlışı o mevkide yerli kuralı düşünüldüğünde çok değerli olan ve önceki sezon asist kralı olmuş bir oyuncunun* mevkisine yapılmış olmasıydı. zaha'yı sevsem de 10 numara ve 8 numara önceliğimiz varken "istemez kalsın." diyebilirdik.

    tanguy ndombele ve hakim ziyech ya tutarsa kiralamaları. maliyetleri bile yok ancak çok gereksiz buldum. futbol kendilerini bir süre önce bırakmış olsa da oynama beklentisi olan ve isimli oyuncuları bile isteye kadroya katıp kadroyu şişirmek büyük yanlıştı. şu an takımımızın en büyük sorunu kadro netliğinden uzak olmamız. stabil bir 11imiz yok. kim hangi mevkide emin değiliz. kim as kim yedek ondan da emin değiliz.

    kerem demirbay yerli statüsü düşünüldüğünde doğru transfer. ancak ilk geldiğinde sorulan 8 mi 10 mu sorusu hala geçerli. o soru sorulduğu zaman "onlara daha geliriz beyler." demişti demirbay. hala gelemedik. torreira yanına iyi bir yabancı 8 bulursak kendisini 10 numarada değerlendirip fayda alabiliriz diye düşünmek istiyorum hala. maliyet konusu da çok problem değildi kendisi için.

    şimdi gidenler, gidemeyenler ve gelemeyenlerden bahsedelim:

    gidenler:

    fredrik midtsjö'nün ayrılışı kazanılan bonservis de düşünülürse güzel hamle olarak değerlendirilebilir. ancak bu orta saha yetersizliğimizde ndombele ve oliveira'nın olmadığı bir senaryoda as 8 oyuncumuzun yedeği olarak kadroda tutulabilirdi. o senaryo gerçekleşmedi. sağlık olsun ve canı sağ olsun.

    leo dubois bu transfer dönemindeki en büyük akıl tutulmalarımızdan biri. fransız milli olmuş, iki beki de yedekleyebilen ve vereceği katkıdan emin olduğun uyumlu, yedekliği sorun etmeyen ve karakterli bir adamı ndombele ve ziyech'e yer açabilmek için küstürüp zorla başakşehir'e yollayıp bir de üstüne adamdan gol yemek dalga geçilesi bir olay. bu transfer döneminin en büyük eksilerinden biri. şimdi "boey devre arası gitse ya da sakatlansa ne yapacağız?" ya da "angelino ve kazımcan bu kadar formsuzken sol bekte ne halt yiyeceğiz?" sorularının cevapsız olmasının ana sebebi bu saçma hamle. devre arası geri gelse itiraz etmem; aksine mutlu olurum.

    gidemeyenler:

    dries mertens'in futbol yaşantısı son buldu. acı ama gerçek. klası ve mentörlüğünün yanı sıra sevilen bir figür olmasıyla kadroda kalmasını çok da anlamsız bulamıyorum. geçen sezonun juan mata'sından bile daha etkisiz ama şu an. iddia edildiği gibi suudi arabistan'dan yüklü bir teklif geldiyse ancak gönderemediysek çok üzücü.

    sergio oliveira klası ve aidiyetiyle benim çok sevdiğim bir oyuncu. ancak fiziksel yetersizliği orta sahada yumuşak karın yaratıyorken hücumda da çok nadir etkili olabilmesi kendisiyle yollarımızı ayırmamızı gerektiriyordu. sözleşmesi ve maliyeti ile de yedek oturtma lüksümüz olan bir oyuncu da değil üstelik.

    gelemeyenler:

    matias vecino falero net katkı alabileceğimiz bir oyuncu olurdu. sarri bırakmadı. bırakmadığı da iyi oldu çünkü o yaş ve maliyetle ikinci bir oliveira dilemmasına düşürebilirdi bizi. taraftar istemedi getirtmedik konusuna hiç girmiyorum. onlar biraz magazinsel konular.

    leandro paredes çok iyi transfer olurdu. gelmek istemedi. yapacak bir şey yok.

    youri tielemans da tercihini bizden yana kullanmayan bir oyuncuydu. aston villa kariyeri çok umduğu gibi başlamadı. teknik kalitesi ve oyun görüşüyle galatasaray'da görmeyi hala istesem de orta saha sertliğimize yüksek bir katkı yapabileceğine dair şüphelerim var.

    sonuç olarak genel tabloya bakıldığında başarısız bir transfer sezonu oldu ne yazık ki. başarılı hamlelerimiz de beklediğimiz kadar tutmayınca kadro kafalarda soru işaretleri yaratmaya başladı. neyse ki teknik yönetimimiz iyiydi ve hem lig hem şampiyonlar liginde olabildiğince kaza, bela görmeden üçüncü milli araya kendimizi attık. kadro şişkinliği ve takım kimyasına dair sıkıntılar aşikar ancak toparlanamayacak düzeyde değil. bulduğumuz ilk virajda* hatalardan dönmemiz ve stabilite sağlayıp yolumuza bakmamız lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın