• 602
    bundan sonrası belhanda'nın durumuna bağlı olarak gelişecek gibi duruyor.

    sözleşme uzatmayacaksak mutlaka satmalıyız. kalacaksa da mutlaka makul bir maaş ile sözleşme uzatmalıyız. arası yok bunun. 3.35 net, bonuslarla 4'e yaklaşan maliyetiyle son senesine giriyor. alınabilecek bonservis ve maaş bütçesinde oluşan değer ile 2 oyuncu transferi yapılabilir.

    gidecekse eğer, belhanda'nın 3-4 m euro arası bonservisle gidişi ile birlikte toplamda 5 m euro'ya yakın artıya geçeriz. (etebo sonrası 1.2 falan var sanırım şu an) buradan da bir kiralık bir de zorunlu satın alma opsiyonlu iyi bir oyuncu alırsak bu iş tamamdır.

    okay yokuşlu konusunda da eğer okay'ın kulübüyle konuşup gitmek istediğini söylediği bir senaryo oluşuyorsa, okay bize gelir.

    zorunlu satın alma olur, hatta maliyetli de olur ama okay alınır. hele de hoca bu kadar istediğini tv.lerde bile söylerken...

    bir de son gün premier lig'den fırsat transferi gelir orta saha işi biter.

    bunlara ek olarak da, psv kardeş, babel-bruma kiralık takası yaparsa duacı oluruz :(
  • 603
    12 eylül 2020 galatasaray gaziantep fk maçının ardından fatih hoca bu dönemde bir orta saha transferini ne kadar da hak ettiğini kanıtladı. oynan oyun ile eldeki orta saha oyuncuları örtüşmüyor çünkü. elinde daha önce orta sahanın defansa dönük kısmında daha önce hiç oynamamış taylan, kanat oyuncusu olarak bilinen emre kılınç ve güven vermeyen belhanda varken bu oyunu oynadı. eğer eline yeterli kalitede ve adette orta saha oyuncusu verilirse hocamız belli ki bu takımı daha iyi yerlere getirebilir.

    hepimizin zaman zaman eleştirdiği hatta kızdığı hocamızın yapmış olduğu transfer vurguları oluyor. işte ocak ayını bekleyin gibi. ancak şu dönemde hoca takım ile kampı çok iyi geçirmiş anlaşılan. takıma oynatmak istediği oyunu iyi öğretmiş bunun yanında da mevki değişikliği yapan oyuncularımıza iyi öğretmenlik yapmış. bunları yapan bir hoca da elini rahatlatacak orta saha rotasyonunu hak ediyor.

    yönetimimiz şu dönemde gereken orta saha rotasyonunu oluşturmalı. bu ışığı veren bir takım ve teknik direktör bunu hak ediyor. diğer yandan da bu eklemeler zaten sadece hakkaniyet için değil başarı için de gerekli. bir çok mevkisi ligin üstünde olan bir takım olarak orta sahamızı da tamamlarsak güzel bir oyun ile inşallah 23. şampiyonluğu kucaklarız.
  • 604
    transfer yapmak için satış yapmamızın gerekli olduğu dönem. işler şimdilik iyi gitmiyor.

    normalde duyumcu paylaşmayı sevmem ama bu arkadaş daha hiç ismi cismi yokken moder, jozwiak, fatih ve okay'ı söylemişti... rodop'tan 2 hafta önce marcao'ya lyon'dan teklif olduğunu söylemişti yine. henüz yanıldığını görmedim.

    --- alıntı ---
    a* planı olmadı... söylendiği gibi de 1.5 € belhanda falan satılmayacak. (o paraya satılmamalı da)
    @manulonjon
    haklı çıktı bu konuda... sözleşmesi uzatılarak maaşı düzgün bir seviyeye çekilebileceğini düşünüyorum. o zaman tekrardan satma şansın da olabilir...

    b* planı da henüz olmadı... luyindamaya teklif alamadıktan sonra. salı günü roma kulübü ile marcao için pazarlık yapıldı. 12€+ bonuslar + sonraki satıştan pay üzerinde giden pazarlıklar da sonuçsuz çıktı. ( bence düşük) marcao nun sözlesmesi uzatılıp acil yenilenmesi gerekir

    şimdi ne olacak ? tahminen genç bir forvet alınıp diagne satışı ısıtılacaktır. para harcayarak yapılacak orta saha scout transferi bence suya düştü. o bölgeye doumbia tarzı bir transfer bekliyorum ancak satın alması uygun olmalı... etebo nun satın alma opsiyonu facia !!

    ayrıca bonservisi elinde olan futbolculara da yönelim olabileceğini düşünüyorum (godin örneği gibi) sekidika ve ozornwafor kesin olarak kiralanacak hatta teklif gelirse jimmy, şener ve linnes biri de gidebilir. babel hollanda ligi erken kapandığı için fiziksel olarak çok geride.

    --- alıntı ---

    https://twitter.com/...154491071336449?s=20

    edit: link eklendi.
  • 607
    daha gelenin de gidenin de olacağı dönem...

    başkan kabaca ne dedi: bordro’yu 45 milyon euro seviyesine indirip
    ffp’nin son yılında da artıda olacağız.

    bu demektir ki yüksek ücreti olanlardan gidecekler olacak.
    muslera hariç falcao’da dahil yıllık ücreti 1 milyon euro üstü olan herkes gidebilir.

    fatih terim kabaca ne dedi: gidenler olacak. genç arkadaşlar alacağız. fırsat transferi olacak.

    bu ne demek? ellerine bütçe geçtiği anda scout transferleri olacak , arada yakalarlarsa da bir kariyerli fırsat transferi olacak.

    ama “ bunlar satmayı da almayı da beceremez. transfer falan yok” diye zırıldanmak daha zevkli.
    böyle arabesk, böyle ergen, böyle şizofrenik bir tat alıyor insan.
  • 609
    orta sahada daha 3 ay önceye kadar yerin dibine sokulan taylan, 3 yıldır taraftarın en büyük nefret öznesi olan belhanda, kilolu diye eleştirilen ömer, 3 aydır antreman bile yapmamış hazır olması muhtemelen 1 ayı bulacak etebo dışında kimse bulunmayan takım için orta saha alınması farz olan dönemdir. bu arkadaşların niteliğini geçtim nicelik olarak bile eksik olduğu ortadayken transfer yapmasak da olur, zaten ligin çok üzerinde bir kadroya sahibiz demek akıl tutulması yaşamaktır.
  • 611
    çok emin olamadığım için buraya yazmadım ama özel mesaj ile ubeyd ve kaideyi taciz eden istisna kardeşlerime yazmıştım.
    transferin son günlerinin baya hareketli geçeceği söylenmişti.
    belhanda satışı, ozan&telles’ten gelecek satış payları ve sürpriz bir ayrılık.
    gelenler, gidenler...
    inşallah yönetim 2018 yaz ve 2019 kış transfer dönemindeki gibi acemilikler yapmaz.
  • 613
    alex telles'in satışından gelecek paraya sanırım bu yıl ulaşacağız. ozan kabak' ın da olasıliverpool transferi söz konusu ve oradan da yaklaşık 1 milyon avro yetiştirme bedeli alacağız. üzerine younes belhanda' nın ve marcos do nascimento teixeira' nın satışı da gerçekleşirse ortaya 20 milyon avroluk bir paket çıkacak.

    bu parayla çok rahat bir şekilde jakub moder' i ve luis afonso abram ugarelli' yi alabiliriz. üzerine kalan bir parayla uygun ölçekli bir orta saha daha ya da stoper transfer edilebilir.
  • 615
    yüksek ihtimal son 10 gün kala, 10 dakikada nerden nereye geldik veya hiçbirşey olmasa da kesin birşeyler oldu repliklerinin bolca söyleneceği dönem olacak. burası galatasaray tabi ki transferler son haftaya hatta son güne son saate kalacak genlerimizde var.

    arda, kerem ve oğulcan bir kenara, iyi ki emre kılınç ve omar geldi bu kadar erken alabildiğimize bile şaşırdım. yönetim mert hakanı da alsaydı orta saha yangını bu kadar olmazdı ama tabi orada tercihler farklı oldu birşey diyemiyorum. etebo zaten süpriz yumurtaydı.

    benim umudum başakşehir, hajduk, fener ve sonrasında (yüksek ihtimal rangers olacaktır) 4 maçtan bir şekilde skoru alıp geçebilmek, sonrasında kim geliyor kim gidiyorsa gitsin ve şu dönem bitsin rahatlayalım.
  • 617
    galatasaray adına kalan iki haftalık süreçte son saat, dakika ve hatta saniyeye kadar olacaklarla, olmayacaklarla ; istenilenler ve istenmeyenlerle müthiş bir hareketlilikle geçeceğini düşündüğüm süreçtir. takımın işleyen parçalarını bozmayı kimsenin istemeyeceği, en az 60'a yakın maç oynayacağımız sezonda daha güvenilir ve daha net parçalara da ihtiyacımız olduğu kadar aşikar olduğundan tartışmalara yol açacak tercihlerin yapılacağı da neredeyse kesin gibi.

    başta fatih terim olmak üzerek teknik ekip ve tabi ki galatasaray scout ekibi'ne güveniyorum. gazamız mübarek olsun.
  • 618
    süleyman luş - inegölspor(kiralık)
    yunus akgün - adana demirspor(kiralık)
    ahmet çalık - antalyaspor

    dünden beri çıkan haberler bu şekilde. kadro çok şişkin antrenmanları çok kalabalık yapıyoruz. yukarıdaki isimler dışında aşağıdaki oyuncuların bazılarıyla da yolladı ayırıp kadroyu daraltmamız lazım.

    ryan babel
    jimmy durmaz
    şener özbayraklı
    emre taşdemir
    jesse sekidika(kiralık)
    valentine ozornwafor(kiralık)
    kerem aktürkoğlu(kiralık)
    atalay babacan(kiralık)
    emin bayram(kiralık)
    ali yavuz kol(kiralık)
    berk balaban(kiralık)
  • 621
    bir anda kadro hafifletme haberlerinin çıktığı dönem. yunus adana demirspor'a (yurtdışı olsa daha çok beğenirdim ama kazanmak için oynayacak olması iyi), ahmet çalık antalya'ya, jimmy denizlispor'a. emre taşdemir ve jesse'nin kiralık haberleri de çıkmaya başladı. eğer bunların hepsi doğruysa, ki belki bir falso olur en fazla, bence hep olumlu gelişmeler.

    anladığım kadarıyla sezon rotasyonumuz az çok şu:

    *gk: fatih - okan (muslera)
    lb: saracchi - linnes - ömer bayram
    *rb: omar - linnes - şener
    cb: marcao - luyindama - donk - emin bayram - ozornwafor? acil durumda taylan

    merkez os: taylan, etebo, belhanda(?, giderse doumbia?) - ömer, donk, (büyük ihtimal yerli transfer, takas ile hasan hüseyin acar?)

    burası malum çok karışık. atalay hala kadroda ve gönderileceğine dair ses çıkmadı. eğer hasan hüseyin alınırsa büyük ihtimal gökay güney kontenjanına girdiği, ve kiralık bile gönderilecek yer bulunamadığının ilamıdır.

    forvet arkası/kanat çok karışık olduğundan hepsini bir arada yazıyorum:

    sol kanat: emre kılınç, arda, babel, kerem aktürkoğlu?
    sağ kanat: feghouli, emre kılınç (arda solda), oğulcan
    *forvet: falcao, juju büyüsü, ali yavuz/oğulcan

    yıldızlıların kesin olacağını tahmin ediyorum. bek rotasyonunun en dibine kadar 4 oyuncu olması biraz şaşırtıcı. süleyman luş da gönderildiğine göre burada transfer yapmaya değmeyecek bir boşluk var. burada bir hareket olabilir.

    orta sahada yüzde yüz hareket olacak, ki belhanda/babel'in ayrılmasına bağlı daha da artış olabilir. benim tahminim belhanda'nın gideceği, babel'in elde kalacağı yönünde. hatta normal bir takımda altyapının en azından denenmesi gerekir fakat bizde o da yok. atalay, erkan ve bartuğ elmaz aslında rotasyon sonuna düşünülmeli *. buraya büyük ihtimal anadolu'ya gönderilen oyuncularla takasla biri gelir. (bkz: hasan hüseyin acar)

    jimmy, yunus, jesse hep beraber gidiyorsa kanatlarda da bir şeyler olur. kerem'e o kadar da güvenildiğini sanmıyorum, oğulcan da tam kanat oyuncusu değil. bu da tam bomboş bir erman kılıç tarzı transferin yapılacağı durum oluştu demek. halil akbunar welcome to galatasaray - goals skills 4k hd despacito.

    benim gördüğüm kadarıyla bu takıma en acil gereken şey bir orta saha, bir de iki kanattan birinde oynayacak oyuncu. arda'nın ilk rotasyon, feghouli'nin akbaba gelene kadar ortaya çekilmesi anlamına gelir bu durum. uzun süredir düşündüğüm bir şey olarak galatasaray'a inanılmaz yarayacak bir şey sabitzer, forsberg, eskilerden park/kuyt tarzı efor kanadı tarzı bir oyuncu olur. bugün rigoni diye bir adam yazılmış, açıkçası hayatımda hiç izlemedim.
  • 624
    fatih hocanın 20 eylül 2020 istanbul başakşehir galatasaray maçı sonrası açıklamalarına* bakılırsa son 10 gün çok hareketli geçecek.

    tahminim marcao ayrılacak, gelen para ile de eksikler kapatılacak.

    diğer tahminim diagne ayrılacak, gelen para ile eksikler kapatılacak.

    en kötü tahminim ikisi birden satılacak ki en düşük ihtimal bu.

    inşallah olur dediğim tahminim de belhanda 5 milyon euro'ya gidecek, telles ve ozan satılacak, gelen para ile de eksikler kapatılacak.

    inşallah marcao satılmaz. hatta 20 milyon euro teklif gelse dahi inşallah satılmaz. gerçekten çok üzülürüm. diagne'ye de çok üzülürüm; ama defans dörtlümüz çok iyi oldu. avrupa standartlarında oldu ki daha muslera gelecek bu dörtlünün(omar-boss-marcao-saracchi) arkasına. ulaşacakları seviyeyi düşünün yani, harika olacak.
  • 625
    satılması planlanan belhanda'dan gelecek bonservis bedeli eğer konuşulanlar doğru ise etkisiz eleman olacak. hele ki belhanda'nın sezona nasıl başladığını düşünürsek ihmal edilebilecek seviyede bu para.

    1.5 milyon euro bonservis getirecekse eğer aylardır konuşulan 2 orta saha işini bir kenara bırakıp, belhanda'yı takımda tutup, 1 orta saha daha katmamız yeterli olacak takıma.

    eğer belhanda'nın varlığını taraftarın hafızasından silinse, bu adam bu yaz transfer dönemi 8 milyon euro'ya gelmiş yeni bir isim olsaydı taraftar kendisine tamah ederdi şuan. bugün attığı gol değil mesele. şuan oynanan futbolda inanılmaz önemli bir iş yapıyor. hem geri dörtlünün önünde oynayan taylan'ın işini inanılmaz kolaylaştırıyor hem de önde oynayan adam ve kanatlara nefes aldırıyor sürekli. belhanda'yı elden çıkarırsak bu işi bu seviyede yapacak adama maalesef paramız yetmez.

    en makul yol yüksek maaş problemini çözüp yeni sözleşme teklif etmek.

    (bkz: 20 eylül 2020 istanbul başakşehir galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın